На море в Гърция 2013 - XII

• 81 690
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте!

Нова съм в темата и обмисляме летуване в Гърция през юни. За първи път ще ни е и сме с дете на 5г и бебе(тогава ще е на 10 месеца). Ориенираме се към Халкидики или Катерини, тъй като са по-близки места. Попрочетох някои от предишните теми, разгледах различни хотели, добих някаква обща представа, но искам да се допитам за впечатления от няколко харесани от мен места:

Хотел Naias- в близост до Ханиоти на източния бряг на Касандра, много добри отзиви прочетох за него.
Хотел Possidi Paradise- също на Касандра, в близост до селището Посиди
Хотел  Kriopigi beach- пак на Касандра

Хотел Blue Dolphin- Метаморфоси, между Калиакра и Ситония

Хотел Olympian Bay, хотел Mediterranean Princess или resor- около Паралия Катерини

Благодаря предварително Peace

# 256
.....Продължавам да приемам съвети, идеи за хотели тип СОня, СИмеон и Пиги, стига да се докоснем до заветните около 100 Е/дневно.
Ако търсиш ALL по ръкавите, бих препоръчала да погледнеш и Крусо Вилидж - общо взето за толкоз време из темата съм останала с впечатление, че повечето опитали го с деца - мисля, че се изказват основно положително  Peace

# 257
  • София
На Крусо вилидж всичко му е ОК, но комарите там бяха страшни. Направо бяхме на решето вечер около басейните. И никакви репеленти не помагаха. Ние бяхме през първата половина на юни, може и периодът да е бил такъв. В Керамоти комарите пасти да ядат пред тези.

# 258
  • София
Здравейте отново, където и да ходи човек, рано или късно се връща към любимите си места Гърция и Италия. 
Pinki_81 Заради малките сладури, които ще водите в Гърция се изкушавам да ти отговоря, за да вземеш правилното решение.
Изборът ти е на правилен път, в три от хотелите сме били, а в желанието си винаги да обикаляме за да изберем следващите предварително, познавам и другите. Трябва много да пиша, ако ти дам информация за всичките, затова ще ги класирам по мое виждане и ако мислиш, че някои ще отпаднат питай отново.
Ръководя се от това къде се намира хотела/плаж, басейн, обстановка,близко селище, разходки, магазини/. Ако имаш други критерии не се притеснявай да попиташ.
1.   Mediterranean Princess-Поставям го на първо място, защото е най-изискан, хубав басейн, плаж на 5 минути, намира се по средата между Паралия Катерини и Олимпия Акти. Възможност за разходки и пазар както в едното, така и в другото. И едновременно далеч от суматохата, която се създава по тези места. Спокойно безплатно паркиране и интернет.
2.   Naias-Не е около Ханиоти, а в самото селище, на минутки от центъра. В същият момент на брега на морето, с малък басейн и детски кът. Трябва да знаеш, че хотела има стара и нова част. Новата е през улицата и не е до морето, но пък е нова. В старата част има идеални помещения за семейства с две деца. Селището е прекрасно за вечерни разходки. На този хотел най-хубавото му е, че всичко което ти трябва е до него.
Следват три хотела за които ще кажа едно и също нещо.
3.   Possidi Paradise, Blue Dolphin, Olympian Bay-хотелите не са лоши, но местата на които се намират са твърде скучни. Ако целта ви е само почивка, море и плаж, няма проблем. Olympian Bay не е до Паралия Катерини, а твърде по-далеч, в Лептокария. Ако решиш за някои от тях ще пиша допълнително.
4.   Kriopigi beach-предлагам ти да отпадне, доста остаря, намира се на самият път, далеч от морето.
Трябва да имам и снимки от тях, ако се спреш на някой от тях, ще ги потърся.
Поздрави и успех.

# 259
  • София
Bled , много ти благодаря за безценните съвети Hug

Сега сяда семейния съвет(мъжа ми и аз) да изберем един от първите два Peace

# 260
Ето и едно малко по-различно мнение. Паралия Катерини изобщо не я препоръчвам, въпреки че наистина Mediterranean Princess е най-луксозният хотел от тези (предполагам обаче, ще е и най-скъпият).
Моят избор би бил между Наяс и Долфин. За Наяс почти не е писано в темата (за повечето от другите можеш да прочетеш доста), ще се радваме на твоите отзиви, ако избереш него.

# 261
  • София
Pinki_81 bouquet Напълно съм съгласна с Параход, аз също не препоръчвам Паралия Катерини, особено хотелите вътре в селището. Същото се отнася и за Олимпия Акти с изключение на няколко хотела.
Mediterranean Princess е доста извън селището, мястото е дори прекалено спокойно, плажа не е въобще претъпкан, басейна му е супер, а другото само за разходки.
Внимавай с офертите, доста често излизат много изгодни цени.........
Колкото до Naias, мисля че съм писала за него, ако не е било на лични, мога да дам пълна информация, ако е нужно.
Подкрепям и за Blue Dolphin, минахме от там и тази година при наши приятели. Хотела е хубав-малко му трябва реновация, но както казах района и мястото не предлагат нищо друго, дори в Metamorfosi си е пълна скука.

# 262
Здравейте отново Simple Smile. От много гледане на хотели и къщички накрая се спряхме на къмпинга Талата Каламици Вилидж. Не ми се щеше да готвя ( много ми хареса поста на  Lioness за вентилатор а и горен реотан), но май ще се наложи в името на други неща. Питането ми е, ако вие трябваше да избирате за почивка там през юни месец (избрахме си мобилните къщички), кой е по добрият вариант 15.06-22.06 или 22-30.06.2014? Нямам идея колко е топло там по това време на годината? Ще сме с малки деца, които още не са ученици и 2-та периода мен ме устройват. А също така имате ли идея дали има много комари и там?

# 263
Kremm, миналата година имаше комари, но поносимо като че ли. Ето на тази страница накратко съм описала нашетопосещение на Талата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733816.msg25943205#msg25943205

# 264
  • София
Mediterranean Princess на мен не ми е от най-любимите хотели. Стаите са приятни, но доста малки. Ползвахме хотела на път за Скиатос в началото на юни.  Пльоснаха ни на партера и отказаха да ни преместят, въпреки че бяхме платили  за 3 дни, изпуснахме 2 от тях и ползвахме само 1, защото малкият се разболя. Храната е една от най-лошите, които съм яла в гръцки хотел от този клас. По плажа само се разходихме, духаше страшен вятър. Там е много открито.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 22:15 от dechy

# 265
Аз пак ще ви тормозя с въпроси. До като нямаше да ходим никъде за нова година, сега трябва да организирам 4-5 дни в Гърция. Предпочитам студия, но ме притеснява, че на 31.12 няма да намерим места по таверните. Другия вариант - хотел с басейн. Момичета, моля ви за идеи. Района на Волос? Или остров?

# 266
 Ohi, около Волос са Макриница и Портаря където смятам, че е добре за Нова година. Близо е ски-курорта им Хания (скоро ставаше дума в темата за тези места). Поразгледай в букинг, има хотели на хубави цени.

# 267
  • София
dechy Много си права и ще ти кажа защо. Повечето хотели/не всички/ имат порочна практика, когато си в тях за 1-2 вечери да те набутат във възможно най-лошата стая или най-малката/най-лесно се чисти/. Напълно те разбирам, от там човек си разваля впечатлението като цяло.
Колкото до храната, не коментирам, защото почти никога не взимаме повече от закуска. Казвала съм го и друг път, храната не ми е силата, а и в Гърция е пълно с хубави плодове. Също така и местните заведения заслужават внимание. Ако ме питате за храненето по корабите ще ви направя пълен разбор, макар и там да не употребявам много и никога не ходим на бюфет, само ресторанти/предимно гурме-малко, но на място/. Да се похваля, тази година от 54 дни по кораби, от хубави-по хубави съм качила само едно кило/сега го свалям/. А там храненето не спира почти денонощно ???

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 22:31 от Bled

# 268
  • София
Bled, още веднъж благодаря за информацията  bouquet Много интересно е това за корабите Grinning

За сега се спряхме на хотел Naias, утре ще опитаме да да резервираме. Ще се похваля, когато се случи Simple Smile

# 269
  • София
Pinki_81 Чувствам се задължена да ти покажа и нашите снимки от Naias.

Старата част, до морето.

Новата, срещу нея......

Стаята.......

Басейна, стаята от която съм снимала е от най-хубавите, изглед море, малко шумно от басейна и бара.

Това, което е важно за вас-детския кът.

Също така искам да ти кажа, че за този хотел много често има промоции, ние сме били за 36 евро двама, през май. В момента виждам цена от 53 евро/само закуска/ за 4 човека за май и според мен промоции за юни още няма. Но ти решаваш дали да поемеш риска да чакаш или да ходите на сигурно, може и да се изчерпат.
Хотелът няма да ти предложи лукса на другите, но ще имате всичко на едно място и най-важното добра цена. Успех от сърце.........
Виж и тук:
http://www.album.bg/bled/albums/207516/
Имам и още, ако е нужно.......

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 23:38 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт