На море в Гърция 2013 - XII

• 81 650
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
здравейте, девойки   bouquet  .....като ви чета как сте я подкарали резервационо напоследък и мен ме унесе май    Simple Smile
...и ровейки се замислих за евентуална комбина на Кефалония със Закинтос .....и понеже "тръгнах" от Занте....може ли да ми припомните ...че нещо не намерих къде го бистрихме миналата година  newsm78 ....кой район е по-спокоен за настаняване ...с по-малко англ.туристи, с приличен плаж и не съвсем празно все пак  #Crazy....а аз се връщам пак към четене на старите теми....но приемами изпитани съвети  Praynig

# 361
Белинда, аз не съм голям капацитет по Лефкада (отсядала съм само в покрайнините на града Лефкада, има къде по-опитни от мен тук), но да кажа: само той, Нидри и Василики са оживени селища. Всичко останало са по-малки и закътани селца, с различни предимства и минуси.
Мен ми харесва Агиос Никитас, ма това във ветровитата част сякаш Simple Smile Никиана може да погледнете също, "отвътре" към континента морето е тихо.

2К,
препоръките бяха за района Циливи-Планос (това от Блед). Аз тоя остров го заобикалям леко засега, има и по-спешни Simple Smile

# 362
  • София
Таня, вашето много ми хареса Simple Smile Малко ми е извън ценовия клас, към 80 евра ми излиза нощувката, но пък и ние не сме малко хора Confused

Да, беше много приятно, но няма двор, където да играят децата. Интересно, че споменават детски кът.  newsm78 Може да е имало и заден двор, който не сме видели.  newsm78 Освен това е на пътя и не знам в сезона дали в стаите към морето няма да е шумно. През октомври нямаше коли. Laughing Дори котките се излежаваха по средата на шосето.  Wink Иначе е направено с голям мерак. Има много интересен вътрешен двор. И всичко е ново, дори недовършено. Асансьорът още не беше монтиран и щяха да правят нещо на покрива, защото до нашата стая беше оставена дупка за вита стълба. За 15 евро на вечер бяхме предоволни, но ако трябва да дам 80, макар и за 4-ма, ще се замисля. На първа линия пред нашия хотел имаше друг, по-обещаващ на външен вид хотел, но може би е скъп, защото е със звезди.  Wink Казва се Grand Nefeli. Да, написах дати в края на юни и  #Crazy. Определено не е за моя джоб.  Mr. Green

2К, казват, че най-много англичани има около Лаганас. Ние бяхме до Трагаки, но основните обитатели също бяха англичани.  Laughing Иначе Блед препоръчваше точно района на Трагаки - Циливи.

# 363
Тaня67, видях, че е за този период, но си мислех, че към средата на юни или началото на юли няма да е много скъпо. Иначе и вашето е много хубаво, но ще гледам и други, че и ние сме много и ни трябва по-голямо студио или апартамент на прилична цена. Трябва да по прочета повече за острова, за да се ориентирам в коя част да търся. Предпочитам да има приличен плаж наблизо, за да не пътуваме всеки ден да търсим. Благодаря Ви все пак

P.S А дали може да ме ориентирате с мнения за Пелион, като че ли някъде бях чела добри отзиви за Кала Нера

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 21:59 от G.K.

# 364
  • София
На Кала Нера съм била на палатка само, хубаво беше, но друго не мога да кажа. Всъщност на доста места съм била на палатка, а сега ги повтарям местата в търсене на покрив под главата, ех старост нерадост...
Бях там през 2005-та година, като спахме там на връщане от рали Акрополис и последваща обиколка на Евия, пак на палатка.

# 365
G.K., пусни една търсачка, има много писано за Пелион последните две лета, и за Кала Нера включително. Мястото става, но има и по-хубави, като базова станция е ОК, близо е до Волос и добра отправна точка за повечето маршрути на полуострова. Но видях в поста ти, че търсиш да отседнете на място с хубав плаж, този не е, а и Пелион не е много-много дестинация за седене на плажа и закотвяне в едно село.

# 366
Оххх, много благодаря. Ще търся нещо друго тогава - има доста време, така че тепърва предстои голямото ровене и четене ... и сигурно пак ще имам питанки, а междувременно ще следя и другите какво споделят и ще харесаме нещо.

# 367
  • София
*2K* Тук съм. Закинтос е един от любимите ми острови/кой ли не ни е любим/ и мога да ти кажа всичко за него. Да, поддържам мнението, че най-добре е да отседнете в района на  Tsilivi-Planos.
Това е...

ВИЖ И ДРУГИ

Tragaki не на морския бряг. Англичаните са най-вече в Laganas, въпреки че и в този район има много спокойни хотели. Тук пък плажа е невероятен....

В Определени хотели се настаняват само млади туристи от Англия и там да не попадаш, те и на самата рецепция ще ти кажат, че ни си за там.
Ако пък ви трябва наистина спокойно място, само за почивка, има такива места, колкото искаш.
Мога да ти дам и конкретни примери, ако желаеш.
Ето едно такова място....

ТУК ОЩЕ

Не мога да не покажа и малко красота, едни от любимите ми снимки, които сме правили......

И ОЩЕ...

С ТЕЗИ СНИМКИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМ ЗА НОВАТА ГОДИНА....

Също така мисля, че съм писала и за един от нашите маршрути Закинтос-Кефалония-Итака-Лефкада. Ако не го намираш ще го припомним отново. Успех...

НА ВСИЧКИ ЕДНА ПРЕКРАСНА НОВА ГОДИНА. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ПЪТУВАЙТЕ БЕЗКРАЙ......

# 368
  • София
Tragaki не на морския бряг.

Да, но има хотели, които се водят към Трагаки, а са почти по крайбрежието. Нашият беше такъв. Обаче до близкия плаж се слизаше по стръмна пътека и се оказа нудистки. Затова предпочитахме да ходим с колата на други плажове и най-вече в Циливи (беше на 2-3 км).

В хотела ни англичаните бяха все семейни, но това не им пречеше да приспят бебетата в стаите и да пият на бара до 2-3 часа. Всяка вечер имаха забава с водещ, която приключваше около полунощ, но след това оставаха да пийнат още малко. Кротички бяха, нямаше разправии, но нямаше как да не слушаме разговорите им на "тих" пиянски глас.  Mr. Green

Видях, че имаш снимки на Навагио от две гледни точки - по море и от площадката на скалите. Ние имаме снимка и от трета - пак от скалите, но над залива:

Прилоша ми като видях мъжа ми как се е надвесил заради едната снимка.  ooooh!  Иначе от мястото се виждаха два залива едновременно и беше много красиво:

Весело посрещане на Новата година!

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 02:54 от Тaня67

# 369
  • София
Танче прекрасни снимки. Права си за риска при подобно снимане, снимали сме Навагио от къде ли не, на ръба на пропасти, треперейки, струва си. Ако пък видиш снимките с нас, наистина си е лудост......

Имаш предвид този съседен залив предполагам, красота….

ТУК ОЩЕ

Относно Tragaki, имах предвид селището. Района достига до брега и могат да се ползват плажовете Tragaki, Amboula и др. На места местността е доста пресечена, затова препоръчвам района около Tsilivi-Planos.
Пустите англичани, нямах предвид семействата и малки групички, те са безобидни, макар малко шумни. Но тях, както и други народности си ги има навсякъде, можеш да си слушаш разговори до зори.
И в момента, макар в родината, около нас е пълно с англичани на биричка, но не ултраси, пиещи и викащи денонощно.
Ето още един поздрав за една пракрасна НОВА ГОДИНА от мен.
Друго любимо място на Закинтос, Blue Caves...

Правихме плаж на скалите, невероятно...

ТУК ОЩЕ

Време е да запразняваме....

ОТНОВО КЪМ ВСИЧКИ, ПОЖЕЛАВАМ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ВЕЧЕР, ДОГОДИНА ПРЕКРАСНИ ПОЧИВКИ И ПЪТУВАНИЯ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ....

# 370
Момичета, препоръчайте ни къде да отидем за един уикенд този месец.
Искаме да разгледаме забележителности.
За първи път ще сме в Гърция и се изгубих в морето от информация  Crazy
Има ли някакъв популярен маршрут, който е подходящ заразглеждане за 1-2 дни.

# 371
За много гръцки лета и уикенди, и острови и полуострови!
Пожелавам на всички много здраве и късмет през новата година!

Щом ще говорите за Занте-Кефалония-Итака  -  записвам се, че това са ми плановете за догодина.

За Лефкада -  Никиана е чудесен изходен пункт, а и плажчето хич не е лошо, нищо че е на пътя, сега видях в нета, че били две даже, аз говоря за това, което е North of the harbour.
http://www.lefkas.net/nikiana.htm

Таня, кажи ми на уше за този плаж, че мъжът ми много ще оцени ако го заведа на такъв плаж.

Данито, смятах Солун+Метеора да ти препоръчам, но много са километрите за един уикенд, така че само Солун.

# 372
evhen, благодаря  Hug Hug

# 373
  • София
Ч Н 2014 Г, момичета! Живи и здрави, и много сбъднати мечти - гръцки и други!  Hug Hug Hug

Може ли да ми кажете, ако сте отседнали в Атина, къде бихте отишли на плаж?

# 374
На Порос Simple Smile ама това с ферибота и отнема повече време и организация.
Иначе, местните и на Глифада ходят много... ама не те съветвам, за мен това си е в града и съответната ужасна гмеж. Тъй че Вулиамени и на юг, към нос Сунио - хем и малко култура може да съберете пътем Grinning
Може би има плажове и от източната страна на Атика, където са пристанищата Рафина и Лаврио, ама не ги знам. 

Общи условия

Активация на акаунт