На море в Гърция 2013 - XII

• 81 629
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Като стана дума за Василики по-горе Simple Smile, момичета, имате ли впечатления от тези две места?:
http://www.booking.com/hotel/gr/xenia-vasilika.en-gb.html?sid=f6 … 80cb8ade0e;dcid=2
http://www.booking.com/hotel/gr/odyssion.en-gb.html?sid=f6bebc23 … 80cb8ade0e;dcid=2

До плажа Agiofili на Лефкада стига ли се и с кола? Прочетох някъде, че до там може да се вземе водно такси? До там - добре, ще намерим във Василики, да кажем... (всъщност - намират ли се?  Rolling Eyes) Но на връщане? Поръчвам да дойдат да ни вземат в някакъв час или...? Извинете, ако въпросите звучат тъпо, но не съм се радвала на такива услуги досега. Колко приблизително струва водно такси от Василики до Agiofifl?

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 09:42 от Vivi

# 586
Бяхме във Василики миналата година през юни и тогава имаше водни таксита с определен маршрут (на тях пишеше Daily Trips to the beach). Тръгваха към Агиофили в 11, 13 и 15:00 часа, а от Агиофили към Василики часовете бяха 14, 16 и 18:00. Сигурно е имало и такива, които можеш да си наемеш да те закарат по всяко време, но не сме разпитвали. Цената на билета за таксито мисля, че беше около 2-3 евро. 
От хотела ни казаха, че може да се стигне и с кола, но само донякъде, след това трябвало да се върви пеша малко.

# 587
  • София
Vivi Отиването до Agiofili с кола не е желателно. Пътя е черен, натрупват се коли и то далеч от мястото и т.н.
Ходили сме пеша, ходили сме и с лодка. Има ги непрекъснато, цената беше 6 евро. Можеш да се качиш в обявени часове, може и да си наемеш...Плажа е малък, идеално скриване от вятъра. Не е пясък, камъчета. Водата е кристално чиста, това е едно от малкото места където можеш да плуваш с рибите, като на Карибите.
Разбира се не липсва мръсотия, няма вода и напитки, вземете нещо.....
Познавам хотел Odyssion, трябва да го открия, беше близо до този който описах малко по горе.........

# 588
  • София
Гледам, че има шезлонги и чадъри на Agiofili - http://www.greeka.com/members/user_images/nico031282/nico03128269935.jpg
Поне това не трябва да носим, нали?
ПП Но пък сега видях и снимки без чадъри и шезлонги..... Организиран ли е този плаж?

# 589
  • София
Vivi Ние пътуваме в Гърция само май и септември, тогава на плажа нямаше нищо, може би е било рано. По всяка вероятност от едната страна да има, другата да е свободна....

# 590
Параход, благодаря за мнението за Filio Sonia. Още сме в процес на размисъл... Искам да попитам и някой може ли да сподели каква е цената за наемане на лодка на Вурвуру, защото ни се иска да отидем до Диапорос и останалите островчета. Най-ниската такава, която намерих в линка на начална страница, беше за 65 евро за юли, което по принцип е ок предвид това, че капацитета и е за 4 души, но ние сме и тъй или иначе само двамата със съпруга ми. Ако някой има идея за по-евтин вариант, моля да сподели.

# 591
Водните таксита са по 6 евро на човек в едната посока ли  Thinking ?!

# 592
Водните таксита са по 6 евро на човек в едната посока ли  Thinking ?!

Запомнила съм 3 евро в едната посока, но все пак това беше миналата година Peace На рекламните табла на лодките всички снимки бяха с чадъри и шезлонги.

# 593
Lioness,
има Лидл и Масутис (гръцка верига, които аз предпочитам) в съседния Йерисос, намират се един срещу друг в покрайнините на градчето. В Уранополи не се сещам големи супермаркети.

# 594
  • софия
През септември тази година имаше лодки на всеки час, плаща се и за двете посоки, 6 евро на човек.
Имаше и чадъри и шезлонги, но много малко, 7 евро ако не се лъжа за два шезлонга и чадър. Имаше и импровизиран бар, под сламен навес момчето правеше фрапе и продаваше бира и безалкохолни от големи кутии с лед. Там няма ток и тоалетни.
Много е приятно с лодката, около десетина минути се пътува, може да си носите чадъри, дюшеци, лодката е голяма. Отива до Агиофили, разтоварва, натоварва който иска да се прибира и потегля. След час пак същото. Последната лодка беше в 18 часа от плажа за селото. Първата в 10 часа.

Лодката с червения покрив и другата зад нея. По това време пътуваше само едната мисля.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 19:31 от shhhh...

# 595
  • София
Deviant Art , Bled, Puffy-Cat-13,  shhhh..., благодаря ви!  Hug

# 596
  • София
Lioness,
има Лидл и Масутис (гръцка верига, които аз предпочитам) в съседния Йерисос, намират се един срещу друг в покрайнините на градчето. В Уранополи не се сещам големи супермаркети.

Lioness, има супермаркет Αρβανιτίδης и на входа на Неа Рода, което е малко по-близо от Йерисос.
Аз лично препоръчвам ето този хотел, ако не държите на водните пързалки, които в Аристотелис са далече от истината според мен  Crossing Arms
http://www.booking.com/hotel/gr/alexandros-palace.bg.html?aid=32 … 2bfcd43bb690d34X1

# 597
През септември тази година имаше лодки на всеки час, плаща се и за двете посоки, 6 евро на човек.
Имаше и чадъри и шезлонги, но много малко, 7 евро ако не се лъжа за два шезлонга и чадър. Имаше и импровизиран бар, под сламен навес момчето правеше фрапе и продаваше бира и безалкохолни от големи кутии с лед. Там няма ток и тоалетни.
Много е приятно с лодката, около десетина минути се пътува, може да си носите чадъри, дюшеци, лодката е голяма. Отива до Агиофили, разтоварва, натоварва който иска да се прибира и потегля. След час пак същото. Последната лодка беше в 18 часа от плажа за селото. Първата в 10 часа.

Лодката с червения покрив и другата зад нея. По това време пътуваше само едната мисля.

Shhh, как беше времето докато бяхте през септември Simple Smile А и можеш ли и ти да споделиш къде сте отсядали,ценички и впечатление Simple Smile)))))))))

# 598
Здравейте!
Кога е подходящо времето за почивка в Гърция, през юли много ли е горещо  Blush
През юни по-поносими ли са температурите?

# 599
  • София
Началото на юли е приятно горещо, след 15-ти става доста жега. Август е най-зле. Септември е на късмет, понякога много топло, понякога има валежи.
Само през юни още не сме тествали ситуацията  Wink

Аз лично бих избрала диапазона 15 юни-15 юли, тези температури нас най-много ни устройват.

Всъщност зависи в известна степен и за къде точно в Гърция става дума. В Северна логично температурите са малко по-ниски. Майка ми е била на Родос през август и казва, че е било ад, в Атина същата работа  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт