На море в Гърция 2013 - XII

• 81 600
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Пътят е 7.30-8 часа, моето 5-годишно не може и го делим на 2 (въпреки че тази година по стечение на обстоятелствата стана така, че междинната ни спирка беше само 120 км преди Парга. Но на всички ни дойде малко нанагорно този вариант).

Други деца, дори и по-малки, могат Grinning Въпрос на темперамент и родителски стил.

Тежък за каране не е, чудесна магистрала е по-голямата част в Гърция, но има 60 тунела.
Това лято най-неприятната отсечка беше отбивката при Петрич от Е79, с която се губеше половин-един час по едни селски пътчета, но предполагам, че отдавна е пусната (не съм ходила от септември).

Май не е още пусната.

И ние юли ще го минем пътя на отиване на веднъж. ММ се изсили, макар да го приканвах да нощуваме по средата. Детето е калена от бебе, но да видим как ще издържи.

# 676
Пътят е 7.30-8 часа, моето 5-годишно не може и го делим на 2 (въпреки че тази година по стечение на обстоятелствата стана така, че междинната ни спирка беше само 120 км преди Парга. Но на всички ни дойде малко нанагорно този вариант).

Други деца, дори и по-малки, могат Grinning Въпрос на темперамент и родителски стил.

Тежък за каране не е, чудесна магистрала е по-голямата част в Гърция, но има 60 тунела.
Това лято най-неприятната отсечка беше отбивката при Петрич от Е79, с която се губеше половин-един час по едни селски пътчета, но предполагам, че отдавна е пусната (не съм ходила от септември).

Ако може да пишеш къде и за колко спахте,защото май ние не ще успеем за един ден.
Благодаря

# 677
  • СОФИЯ

Май не е още пусната.

И ние юли ще го минем пътя на отиване на веднъж. ММ се изсили, макар да го приканвах да нощуваме по средата. Детето е калена от бебе, но да видим как ще издържи.

За НГ не беше пусната и действително дразнещо време се губи там.

# 678
Любимка, най-добре (за нас) е в района на Верия и Вергина, изобщо в началото на Егнатия одос, тъй като за мен лично най-изморителната отсечка е през България и до Солун.

Това лято на отиване спахме в Мецово. Но ни дойде твърде далече, стигнахме в 9-10 вечерта, щото се наканваме да тръгнем по обяд, пък обядваме по пътя, абе три дена път с камили, детето се преумори Simple Smile На връщане си спряхме където трябва.

По принцип все пак гледам първия ден да се мине по-голямата/трудна част от пътя, защото още не им е писнало на шофьора и пасажерите, а и често пътуваме без резервация и е важно да пристигнем навреме при целта (а и който има резервация ще му е хубаво да си направи един следобедно-привечерен плаж).

Ей сега ще се включи Veka да каже как взимат пътя до Кефалония за 1 ден, а ние спим 2 пъти по него Grinning С това искам да кажа, че хората са различни и имат различни критерии за разстояние, важно е да го съобразиш с вашите навици и табиети.

Има хора тираджийската могат да прекарат и 24 часа на път, като спират само за пишкане, ние и без дете повече от 8-9 часа шофиране на ден не правим, щото просто ни е неприятно. И за мен, и за мъжа ми пътят е част от удоволствието -да спреш, да се разтъпчеш, да пиеш кафе, да посетиш град или село по трасето или близко до него, пък целта няма да избяга.

# 679
  • София
Моля момичетата,които са почивали в Парга,нека кажат тежък ли е пътя.Може ли дете на 5 г.да го изтърпи за един ден.И средно колко часа е пътя от София до там.

Зависи от детето. В гръцката част 90 % от пътя е магистрала. Кара се бързо и почти няма завои. Стига се много лесно. Ние се наспиваме добре и тогава тръгваме. Около Солун сме били 15,20-15,30 часа (имаше много катастрофи и сме снимали), а в Парга стигнахме в 19 часа с една почивка от 20-30 минути. До Солун обикновено пътуваме около 4 часа.

Миленита, а за Сидари като вариант мислила ли си? Там заливът е много плитък. Целия можеш да го прецапаш и морето е до колене. Дори бих казала, че за възрастни не е подходящ, защото няма как да се потопят целите, освен ако не легнат на пясъка. Разбира се, и водата е топла, защото при такава плитчина няма как да не се нагрее. Пясъкът е много фин. Обаче не знам как е пренаселеността по време на сезона. Ние бяхме в дъждовно време в началото на юни.

# 680
  • София
Цитат на:  link=topic=748682.msg27179994#msg27179994 date=1389725374
aneli003
Bled разкошна си   bouquet Благодаря!!
galka_portokalka
Bled  много добре те е ориентирала откъде да минеш, какво да видиш. Bled, страхотна си!
aneli003
Bled, аз просто нямам думи да ти благодаря.

aneli003 galka_portokalka    bouquet    bouquet  Благодаря ви, за мен наградата ще бъде да си изкарате колкото може по-хубаво.
galka_portokalka Знам за платформата и много жалко. Насочих ги към това място за качване, за да могат да видят първо пещерите по суша и после по вода, ти го знаеш.
Цитат
Тук бяхме миналата година, домакините са страхотни, закуската я сервират в стаята всяка сутрин. Всеки ден намирахме в стаята си и сезонни плодове-грозде, смокини и т.н. Чувствахме се като у дома си.
Това много ми хареса, запазвам си го. Всичко което си написала е прекрасно, радвам се. Второто не ми се отваря, сигурно и то е хубаво.

# 681
За търсещите мястото си на Корфу един подходящ пътепис - "В търсене на пясъчните плажове на Корфу".

Аз на тоя остров до момента няма случай да съм стигнала до плажуване - все или не е сезон, или няма време, или сме без кола...

# 682
  • София
На Корфу освен Сидари, в Ариа(с) също плажът е плитък, спокоен и подходящ за деца.
Знам го от познати  Peace

http://www.arillas.com/

Ей това ми допада, отделила съм си го:

http://arillainn.com/en/

http://zambeta.com/

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 15:17 от Tаис

# 683
  • София
За търсещите мястото си на Корфу един подходящ пътепис - "В търсене на пясъчните плажове на Корфу".

Аз на тоя остров до момента няма случай да съм стигнала до плажуване - все или не е сезон, или няма време, или сме без кола...

Ние сме били само веднъж и то извън сезон, без кола и почти без свободно време, но успяхме да се топнем на две места.  Laughing В Палеокастрица, но морето беше студено и каменисто и в Сидари, където само с навити крачоли, а не с бански влязохме сигурно на 30 метра навътре в морето. Бяхме с кола под наем.  Wink

# 684
Здравейте!
За втора година планираме гръцка почивка. Миналото лято бяхме на о. Тасос и съм разказвала, но за всеки случай да повторя-не резервирайте в х-л Пахис Бийч Peace

Сега, проблемът е, че не можем да вземем решение и докато се тутуруткаме, изгодните в ценово отношение оферти в booking.com намаляват с всеки изминал ден. На мен ми се ходи на п-в Ситония, в къща за гости с градина, спокойствие и собствено изхранване. ММ казва, че ще съжалявам-готвенето и шетането щели да ми развалят почивката, ще ни излезе много скъпо, ако ежедневно се храним по ресторанти или пазаруваме от местните супермаркети. Вярно е, че мястото, на което бяхме миналата година, беше извън града и ресторанта нямаше конкуренция, та не ни оставаше нищо друго, освен да се примирим с цените. С 2 деца сме-на 2 и 7 г. и ни трябва място, в което можем да ги пуснем да търчат, докато си пием кафето Rolling Eyes Вече дори се чудя, ако просто в края на юни се качим в колата и потеглим ей така, без резервация, какво ли ще се случи.......Като чета отзивите за къщите и хотелите, си мисля, че ще бъде много глупаво от моя страна, ако платя някое добре изглеждащо на снимките малко, а отидем там и се окаже, че кухненското оборудване, примерно, не работи, домакините са абсолютни мърлячи и се наложи, освен да си готвя, и да си чистя сама Twisted Evil

Съпругът ми иска оферта с осигурена закуска и поне вечеря, а миналата година видяхме колко им е закуската-евтин салам, вмирисано сирене, малко зеленчуци и кофти кафе. Добре че децата решиха, че ще хрупат корнфлейкс, понеже това ми се видя най-безопасно Sick

Хитряги са гърците и по балкански мързеливи и, ако не беше страхотната природа, биха умрели от глад. То и у нас е същото, че и изборът е по-малък. Добре че са румънците и руснаците да си пращат децата на летни лагери тук Laughing

На фона на тези разсъждения-2 въпроса:
1. Да рискуваме ли да тръгнем без резервация? Миналото лято харесахме на място доста варианти за настаняване, които в букинг ги няма. Не бих рискувала с някоя незнайна агенция, че не ми се попада в "Господари на ефира" Naughty
2. Понеже миналото лято ни се стовариха всички възможни простотии на главата, които едва ли бихме преживели, ако не беше морето и природата като цяло-разболя се малката (имахме застраховка и още ме е яд, че не се доверихме изцяло на гръцките лекари, ами като си дойдохме в БГ, нашите решиха да си правят експерименти колко време едно дете на 18 месеца може да издържи без да се храни, поради гнойна ангина)  и се счупи колата Mr. Green , искам да попитам, ако си направя автоасистънс , какви услуги бих получила? Примерно-пътна помощ, ремонт, репатриране на колата до границата....или до някоя автоморга Confused

Съжалявам, че може би развалих романтиката в темата-приключенски тип човек съм, но имам 2 деца и практичността побеждава Peace

# 685
Плажът е по-добър в началото на лятото, в края е мърлящина както защото туристите го цапат, така и защото излиза вятър и докарва боклуци и водорасли.
А бе какви водорасли, какви боклуци. Морето е кристал. Винаги ходя септември.

# 686

Предлагам Неос Мармарас - има дори клубове, макар че, за неговите години все пак може би е още рано. Но си е град, с атмосфера и т.н., вече писах на предишната страница, Параход споделя същото мнение относно курорта.

Сори ако се повтарям, но ми се иска хората, които ходят на Ситония да излязат малко от схемата Никити-Вурвуру-Сарти-(Торони)  Peace  Hug

Н.Мармарас е пристанище и по-голямата част от градчето е на баир. Била съм на хотел, на баира. Мерси.
Извън изброеното ; Псакудя, Каламици, Тристиника.

# 687
  • София
  Здравейте,
да попитам дали някои има отзиви за Vrahos House в Ситония. Познати ходят вече няколко години септември там, голяма компания и са доволни. От разказаното и снимките, които ми прати ми изглежда добре, но ще се радвам ако още някой може да сподели отзиви.
П.П Най-накрая се справих с търсачката и успях да открия отзиви от предишни теми  Simple Smile

# 688
  • София
Enidi Това което казваш е неприятно, но това не значи, че ще ви се случи отново. Не мисли за това и всичко ще е наред.
Това, че офертите свършват е пълна заблуда. Тепърва ще излизат къде по-добри оферти. Никога не резервираме толкова рано, ако се запълни нещо набелязано, има други. Винаги успяваме и то почти преди тръгване. Ако нещо провали пътуването, тогава какво правим с резервацията.
Може и без резервация, но е рисковано когато си с деца.
Да, би получила услугите, които изброяваш, но пак ти казвам, забрави, че ще ти се случат, не си разваляй предварително настроението. Застраховки трябва да има....
Малко повече оптимизъм и настроение и всичко ще е наред. Успех........

# 689
Клио1978-ма,
аз пък съм ходила 4 години подред и юни, и септември, веднъж и юли, та викам да имам малко лични наблюдения. (Само есента на 2012 и 2013 не съм, щото ги заобикалям напоследък тия райони по ред причини.)  Мръсотията на плажа прогресираше с времето, за съжаление, а толкова го харесвах...

Псакудия е отвратителен плаж, макар и голям и сравнително плитък, Тристиника е хубав (един от любимите ми плажове и барове на Халкидики), но дълбок и абсолютно насред царевицата.

Ениди,
може и без резервация, но тогава е риск печели-риск губи. Не тръгвайте петък или събота в такъв случай. Понеделник или вторник е най-подходящо. И защо агенция, най-добре се почива в студио/семеен хотел чрез личен контакт със собственика по мейл или телефон.
А и в букинг напоследък са листнати много от къщите на Ситония, преди 2-3 години не беше така. Но е вярно, че те първи свършват, защото това е най-лесния начин.

Общи условия

Активация на акаунт