ВМ-НВХ, част 68

• 55 591
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Аз не виждам снимките, но съм сигурна, че си прекрасна, Пинки   bouquet

Ох, да се оплача, то от глупостта ми, ама... Онзи ден правих свински уши и половинката извади един соев сос, на който обикновено не обръщам внимание, обаче този път се поддадох, обичам солено, и си сложих и аз. Оттогава съм подута  Close увеличих водата уж, ама кой знае колко ще се задържи. 

# 466
Пинки, със закъснение но от сърце ти пожелавам много здраве и само поводи за усмивки!  bouquet
Видях снимките и съм много впечатлена. Промяната е огромна, изглеждаш страхотно! Hug

Вчера и аз правих пилешко със сметана - много вкусно!

Хубава неделя , момичета! Hug

# 467
  • София
Ули, свари си кана чай от джоджен и опитай с него. При мен има мъничко оттегляне на водата сякаш.
Аз съм качила почти 4 кг вода , може и някоя мазнинка да се е лепнала също, но чая за момента ме е намалил с 800 гр, които при мен падат ужасно трудно, дори когато са вода.  
Днес ще пазарувам джоджен, защото изпих всичкия ми наличен в кухнята  Laughing
Пинки, прости спането ми Simple Smile
СТрахотна си, наистина! Браво!   bouquet

# 468
Благодаря за отговорите, момичета!  Hug
А всъщност за да се диагностицира т.нар. преддиабет само нивата на кръвната захар ли имат значение?  newsm78
От момичетата тук разбрах, че трябва да се направи ОГТТ за измерване на кръвна захар сутрин на гладно и след изпиване на глюкозата, и по същия начин се измерва и инсулина. Второто изследване е скъпо - около 40 лв.
+ гликирания хемоглобин който ти си изследвала.
Липсва ти само обременяването с глюкоза с измерване 3-кратно на инсулина.
Скрит текст:
Когато започнах да пиша в темата вече бях на лечение със Сиофор.
Аз имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза и периодично следях кръвната захар, защото при автоимунни заболявания се срещат отклонения.
Кръвната ми захар беше все около 5. При една от контролите показа 6,1 при норма 6 и докторът тогава каза, че е добре да изчакам хормоните на щитовидната да влязат в норма и ако и тогава се задържи захарта ще направим изследвания.
Така и стана, захарта се колебаеше все до 6 и при последно изследване на сутрешна кръвна захар на гладно и резултат 5,87, докторът ми назначи обременяване с глюкоза за измерване на кръвната захар. Сутринта на гладно показа 6, 60 / вероятно съм се притеснила/ при норма 6,38
а на 120 минута беше 6,30 при норма 6,38.
Докторът сподели, че вероятно се касае за нарушена гликемия на гладно / преддиабетно състояние/ и ми назначи кръвно-захарен профил. Не помня точно резултатите от него, но там показа 4 часа след хранене кръвна захар 7,9-8, мисля че толкова беше, а 4 часа след хранене тя трябва да е в нормите колкото сутрешната.
Не ми е искал изследване на инсулин, а ми назначи лекарства предвид и щитовидното заболяване.
Тук разбрах, че трябва да изследвам и инсулина. Реално не знам, ако той излезе извън нормата или пък е в нормата, а аз съм така или иначе на лекарства Сиофор, какво ще се промени?
Кръвната ми захар от месеци е в нормата.
Аз не увеличавам въглехидратите няколко дена по-рано, защото знам, че ще ми предстои изследване. Храня се по начина по който се храня, защото за мен тогава изследването би било най-реално. Не знам дали съм права, но не виждам смисъл да увеличавам храна заради изследване, при условие, че по принцип не се храня така. И не знам ако увелича въглехидратите заради самото изследване, какъв би бил резултата и доколко достоверен ще е той, след като вече не се храня така, а специално за изследването увелича въглехидратите.
Hug

Пинкито, сега видях и аз останалите снимки. Страхотна си!   Hug

Вив, може и липов чай да добавиш. Той също е диуретичен. Аз също бях задържала вода и кантарът показваше 77 кг няколко дена. Два дена пих по литър и половина слаб чай от джоджен с липа и малко лайка и вече от два дена съм 75 кг, без да намалявам количеството храна, дори е увеличено, а съм ден,два преди цикъл. Hug

# 469
Merelenda, възможно е да ти е бил увеличен и инсулинът. Аз всъщност се чудя как така, след като се подлага пациентът на този шок, който предполага изпиването на глюкоза, не се изследва винаги и инсулинът Rolling Eyes Но също си мисля, че ако ти е бил увеличен, вече сигурно е в нормите.

# 470
  • Miami
Много съм впечатлена от Pinkito. Браво, Пинки, изглеждаш много свежа, млада и слаба   bouquet Чудесна си!

# 471
Вчера попаднах на линк към един блог за кетогенно хранене - ето го: http://www.ruled.me/ Още не съм го разгледала, само го запазих, но може би ще бъде полезен.

Пинки, а ти си поредното доказателство колко добре се отразява този начин на хранене! Hug Наистина много ме зарадва! Simple Smile

# 472
Много ви Благодаря на всички за хубавите думи, но наистина....много добре си хапвам, и много добре се чувствам...  Имам още доста за дооправяне, но не бързам, едно по едно нещата ще си дойдат на местата, важното е, че съм в правилната посока....Нищо няма да променям в режима, продължавам си както до сега !  Laughing  Hug  На всични вас, много ви Благодаря.... Hug   Нау4их и продължавам да уча много неща... Laughing

# 473
Вив, ще пробвам джоджена, аз се въздържам, защото при някои ментата има намаляващо кърмата действие, а не ми се рискува, макар детето ми да не е малко вече Simple Smile ама пусто трудно начало още ми държи влага Simple Smile Но ще сложа и липа по съвета на Мереленда и ще видим Simple Smile

Шоки, попаднах и аз на Ruled me  преди седмица-две, даже тъкмо преди малко мислех да пускам линк към едно обобщение тяхно Simple Smile

# 474
  • София
Шоки, този сайт много интересен  Peace
Изчислих си дневната нужда от всичко за секунди.
Сега виждам, че консумацията на 250-300 гр мазнини дневно ми се е отразила "много добре"  Crazy
За да свалям ми е нужно мах. 137 гр.
Обаче протеина ми е малко повече, отколкото приемам - 70гр , като досега приемах по 50, а това ме задоволява повече, защото обичам да хапвам  Simple Smile
Въглехидратното ми ниво е 20 гр.

Ще попрочета повече като имам време, благодаря че го пусна.

Ули, извинявай, не знаех, че кърмиш.  В такъв случай - нямам идея, вече не помня този период  Crazy толкова отдавна ми се струва че е бил ...

# 475
Cioccolata,не тренирам,нямам възможност в момента,но се надявам скоро това да се промени.А 45кг са идеалното тегло за моя ръст,сега съм като кюфте (с голям корем,като ябълка).То не е изненада,при все ИР.
ПС Пинки,честит рожден ден на патерици!!! Желая ти мн здраве,късмет и покорени висини!!! Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 10:54 от dumb as a fox

# 476
Пинки, страхотен резултат, браво
На това  лице му давам макс 35

Лисичке, според мен си поставяш нереални цели
Даже 51 кг ми се виждат малко на мен
За 45 да не говорим

# 477
  • SA
И аз намерих нещо интересно в този сайт:

http://www.ruled.me/ketogenic-diet-and-alcohol/

Оказва се, че ако искаме да поддьржаме кетоза, но не и да се отказваме напьлно от алкохол, е по-добре да предпочитаме уиски, ром, водка пред бира, вино и коктейли.
dumb as a fox, ако си гладувала дьлги периоди от време, напьлно реално е сега тялото ти да започне да вьзстановява щетите, да изгражда мускулна тькан, което може да доведе до покачване на килограми. Но ако след време успяваш да си влезеш в дьнките, които си носила на 45-46 кг, какво значение има дали тежиш 50 кг?

# 478
Пинки,честит рожден ден на патерици и от мен. Много щастие и късмет. Промяната действително е поразителна.   bouquet  Hug

# 479

Оказва се, че ако искаме да поддьржаме кетоза, но не и да се отказваме напьлно от алкохол, е по-добре да предпочитаме уиски, ром, водка пред бира, вино и коктейли.

Чела съм и мнение на Милко, че е по-добре да изберем твърд, несладък алкохол пред вино ако ще пием, но аз обичам вино  Embarassed и не мога да му устоя, ако някой реши да ме изкушава. Проблем, който нямам в тяърдия алкохол  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт