152 американки чакат малкия Мишок

• 50 224
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • The QC to be!!!
Моите родители и двамата са доктори в провинцията и са страхотни.
  Peace Джейн, права си, не трябваше да обощавам, но и нямах в предвид ъбюз от лекари, а по скоро от сестри и санитари.

...Стрелям предпразнично защото ми писна да харчим време,нерви и пари да си чешем главите защо крайния резултат е БС,в не една и две сфери, вместо да вложим ресурс  и лична отговорност за овладяване на ситуацията овреме. Не всичко,разбира се,е решимо по тази схема,но не малко може да просветне с повечко ангажираност преди проблемите да ни заринат съвсем..
Анет, много голяма тема отваряш.

# 361
Не знам... Системата е ужасна, знам, но не мисля, че извинява поведението на хората на 100%.

Д-р Петкова от Макове за Мери как не нарича хората "животно," а за други това си е ОК?

# 362
Моя позната роди преждевременно в Майчин Дом. Бебето беше в неонаталното отделение един месец. Имаше право да го вижда само веднъж в седмицата... Детето ми беше в NICU за една седмица и имах чувството, че умирам всеки път като отивах в стаята и го оставях за минути...какво е да го виждаш веднъж в седмицата?!? Пиша и ми се свива стомаха... Sad

Права си Анет, не е хубаво да се обобщава, има много истински доктори в БГ, но понякога старата школа го кара на конвейер и пациента не носи душа...

# 363
Мисля и друг път съм казвала, че на мен български лекари (в "Пирогов") са ми спасявали живота. В буквалния смисъл. Да, мизерия е. Да, отношението може да е по-добро. Ама аз съм благодарна, че има и толкоз и се надявам нещата все пак да се оправят...

# 364
Затварям темата,само да си кажа че аз дълбоко и изконно не вярвам че хората са лоши по дифолт,особено избралите професиите лекар и учител. Това не оправдава ,разбира се,безобразията в много области и тук и там,но все ми се ще да го подхвана от положителното му и с надежда за градивност,вместо непрестанна киселост и безпътица

# 365
Aнет, ами не всеки само чеши глава. Писах за министерството на здравеопазването-няма абсолютно никакъв начин да се свържи с някой друг освен секретарката (която нищо не знае или не може да дава информация, НО и няма право да те свържи с никой друг). И на място да се отиде-охрана навсякъде и само телефон във фоайето, който те свързва със...същата секретарка. Crazy
Иначе както съм го написала звучи обобщаващо. Ивинявам се. Принципно избягвам темата, но вчера за пореден път трябваше да успокоявам сестра ми за нещо, на което е станала свидетел и не се сдържах. Сега съжалявам. Laughing

Джейн, аз за доктори не съм писала Peace.

Хиър, така е. Мед сестри в бг нямат и никакви переспективи за развитие. Общо взето, ако слагаш абокат(така ли се казва) безпроблемно си стигнал висините в кариерата си.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 20:41 от benson10

# 366
  • The QC to be!!!
... абокат(така ли се казва)
да, и/или венокат … Бенс много ми е ясно какво искаше да кажеш. До болка ми е познато това през което минава сестра ти и стискам плаци съвсем в скоро време да няма повод да я успокояваш.  Praynig

# 367
Д-р Петкова от Макове за Мери как не нарича хората "животно," а за други това си е ОК?

Не е ок, Хиър. И няма нищо лошо в това да се критикуват проблемите. Специално родилните отделения в БГ имат проблем и никой не го отрича.

Ванкх, това, което казваш е като хорър стори, но мога дори да си го представя, аз щях да им се нахвърля с адвокати и полиция.

Момчета, пак казвам аз не скачам, не защитавам, не оправдавам. Просто ми се искаше да добавя един позитивен коментар по въпроса.

# 368

Питала ли си я?
Д-р Петкова е първо човек, после лекар. Пак нея да дам за пример - завършила е в Германия. Там студентите по медицина имат предмет Етика към пациентите (или както и да се превежда). И примерът им е друг докато ходят на стаж. Не знам за случай за пациент в Германия да се оплаква от лошо отношение към него, било то от сестрински или лекарски персонал. Може да е най-изпадналата турска баба, която не знае една дума немски, но се отнасят към нея човешки, намират й преводач и я обгрижват като пациент, не като стока и без подигравки. Допускам, че има изключения, но да напомня само, че в БГ това е правилото - пациент да не си!

# 369
...аз щях да им се нахвърля с адвокати и полиция.

За съжаление нищо нямаше да постигнеш. Ние искахме да ги съдим преди години, но хора(близки) в системата ни казаха да не се занимаваме, само един куп пари щяхме да похарчим без резултат. И ако нещо случайно стане ще е временно и този "човек" отново ще може да практикува след временно наказание.

Съгласна със Солей. И тук имат подобни класове. В Бг такова нещо няма, но пък има цял семестър как да попълваш документи на здр каса и точно по какъв начин да са подредени хартийките в папката на пациента.

бейби, дано.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 21:56 от benson10

# 370
А вие знаете ли, че вчера е внесен закон за платено майчинство в Конгреса?

http://parenting.blogs.nytimes.com/2013/12/11/new-act-proposes-n … ily-leave-policy/
http://www.nationalpartnership.org/issues/work-family/family-act.html
http://www.prnewswire.com/news-releases/the-family-act-is-badly- … es-235581501.html

Можете да пишете на представителите си и да им обясните, че ви пука за това.

# 371
А вие знаете ли, че вчера е внесен закон за платено майчинство в Конгреса?

http://parenting.blogs.nytimes.com/2013/12/11/new-act-proposes-n … ily-leave-policy/
http://www.nationalpartnership.org/issues/work-family/family-act.html
http://www.prnewswire.com/news-releases/the-family-act-is-badly- … es-235581501.html

Можете да пишете на представителите си и да им обясните, че ви пука за това.

Хиър, не знаех и много ти благодаря, че сподели! Отивам да чета и ще пиша!

# 372
Малко по диагонал четох. FMLA за съжаление важи само, ако имаш 1г във фирмата и фирмата има над 50 служителя. В някои щати има други закони, които са по-щедри. Дано го направят навсякъде.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 03:44 от Тумбалинка

# 373
зеления блог само през него правя
Май преди беше писала за този сайт, може ли пак да пуснеш линк към него?

# 374
Затварям темата,само да си кажа че аз дълбоко и изконно не вярвам че хората са лоши по дифолт,особено избралите професиите лекар и учител.

Съгласна съм с това, но с уговорката, че обучението и работната среда имат много, много силно влияние върху това доколко човек претръпва и престава да гледа на пациентите или учениците като на хора. В моята област (в България) имаше много стабилно набиване в главите на бъдещите преподаватели, че учениците и студентите са добитък, който трябва да се води, храни и дисциплинира в страхопочитание. А иначе един курс по етика, па и цяло няколкогодишно обучение не може да направи от мизантроп лекар с добър подход към пациента.

Малко по диагонал четох. FMLA за съжаление важи само, ако имаш 1г във фирмата и фирмата има над 50 служителя.

Доколкото разбрах, става въпрос за нов закон, според който платеното майчинство няма да има връзка с определен работодател, а ще е на принципа на социалното осигуряване - всички внасят, който трябва - ползва (както навсякъде по света...).

Общи условия

Активация на акаунт