КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 076
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
iliyanamos СПОРЕД МЕН НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ СВЪРЖЕШ С КЛИНИКАТА (НАДЕЖДА) АКО СИ РЕШЕНА НА ТАЗИ СТЪПКА И ТАМ ЩЕ ТИ КАЖАТ НАЙ-ДОБРЕ!

# 46
iliyanamos , Клиника Надежда  ,и според мен .. Щастието ,което ще дариш не може да се измери , бог да те благослови мила !

# 47
Как протича инвитро с донорска яйцеклетка? Четох някъде,че се слага блокираща инжекция на реципиентката  на 20 ден от цикъла! След това, какво се прави? Замразени ембриони ли се трансферират или се стиковат циклите на донорката и реципиентката?
Пият ли се някакви лекарства?
Колко дена се мери овулацията?
На кой ден  е трансфера?

Чудя се, колко време ще е нужно да остана в София, ако реша да правя инвитро с донорска яйцеклетка!?

# 48
Фейче ти в Надежда ли беше? Не се изравняват циклите, защото не могат да смогват. Предпочитат замразен трансфер. В момента, в който има донор, ти звънят, оплождат, ембриолозите звънят и ако всичко е ок, замразяват на 3 ден. После подготвят теб и размразяват. Остават до 5 ден и трансферират, но при мен и 3-те пъти беше различно, така че да не те подведа. Пиши ми ако нещо те интересува.

# 49
Здравейте! "Престраших се " да се регистрирам и аз...- всъщност, реших, че форумът е последният ми шанс да намеря донор на яйцеклетка. Остават ми само 4 години до разрешената възраст за "ин витро"(ставам на 47 тази година), а , както ви е известно, почти никога не се получава от първия път. Та..., накратко: посещавам клиника в Плевен. В началото на 2012 г. докторът се произнесе - ИЯР и няма смисъл да се продължава със стимулации - пробвахме доста схеми. Бяха ми казали, че в края на 2012 - началото на 2013 г. да съм готова за процедура, но...... В един момент - пълно затишие. Изчаках 2-3 месеца и се заинтересувах на място (в интерес на истината, опитах и с познат човек на д-ра)- отговорът бе : "няма донори! Търсете и вие!" Е, от тогава търся- чрез познати, но всички, с които е говорено отказват - директно или индиректно. Затова съм тук - както казах, последен шанс. Моля, ако някой има желание и  възможност, да помогне. Клиниката официално покрива разходите на донора и до 2000 лв. др. разходи. Ние, с партньора ми, също сме готови да добавим към тази сума-допълнително ще уточним с евентуален донор. Знаете, че донорът и реципиентът трябва да останат анонимни, затова , може би контактът ще е чрез трето лице, но... това е въпрос на бъд. време. Засега, моля, ако някой прояви интерес, да контактуваме чрез е-mail - моят е fid_ves@abv.bg

# 50
Много се надявам скоро да намерите донор! Аз мисля да даря като отбия бебчо. Прегръдки!

# 51
Във вторник дарих в клиника Щерев и съм много щастлива! Искам да пожелая едно или повече прекрасни слънца на жената която ги е получила  Hug Много благодарности и на мамите тук, които ми дадоха пълна информация за процедурата.

# 52
Браво Софийче   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Страхотна  постъпка!!!

# 53
http://news7.bg/%D0%9E%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE/%D0% … html#.UvZhh86H-So

д-р Мефтуне Шефкетова в предаването "Още нещо"
Момичета преди малко го гледах , може би ще бъде интересно и на вас

# 54
Много хубаво предаване! Д-р Шефкетова е страхотна.
 Аз искам да попитам нещо. Тези дни се споделя в интернет един клип, в който се казва ,че разходите на донора се поемат от рецепиентите. Преди време съм споделяла,че съм донор. Една от причината да го направя беше и това, че рецепиентите не се финансират от никой. Доколкото съм запозната фонда не отпуска на тях средства, защото са с донорски материал. Та питам се наистина ли рецепиентите поемат тези разходи? Във всички клиники ли?

# 55
Да, реципиентките поемат разходите на донорките. Друг е въпроса, ако успеят да намерят някаво финансиране от община или някакъв друг източник, но не и от ФАР. Само че и за финансиране от общините е много сложно, защото и там имат един милион критерии, на които трябва да отговаряш. В нашата община например, трябва да се водя адресно регистрирана поне от 3 години, за да получа право да участвам за финансиране. Ако трябва да чакам още 2 години да подам документи и 1 година да ме одобрят, аз ще се "пенсионирам". Никой не го интересува, че мъжа ми е роден и живял 40 години в този град или пък че вече живеем 3-4 години заедно - важна е адресната регистрация.

# 56

Разбирам,че всички от нас търсят всякакви начини,за да намерят пари за така чаканото щастие, но се съгласете, че парите в общината са  малко и ако са отпуснали пари за 5 жени, то те трябва да отговарят на някакви критерии.
Така например останалите ощетени жени ще си кажат защо са дали пари на жена,която не е регистрирана в нашият град и през последните  3-4 години си е плащала данъците, но те са отивали за общината, в която е регистрирана.
Ако няма критерии за адресна регистрация, то тогава всяка жена може да кандидатства в 10-100 общини  ooooh!

Смятам обаче,че трябва да се ограничат социалните плащания за някой социални групи и тези пари да се отправят към ФАР.

Не може 16 годишна да роди и да взима майчински и детски и майката на тази 16 годишна (която вече не е дете, а е жена) също да получава детски.

Не може лекарите да издават бележки за социалните, а децата реално да не са минали всички имунизации и прегледи.

Не може да се раздават социални плащания на хора, които не са работили години наред и единственото занимание им е алкохола и кражбите. Как така една 70 годишна жена може да си насади по селата градинка и да си отгледа зеленчуци, да си сложи зимнина, а някой взимащ соц.помощи не може да направи това, но може да отиде и да открадне зимнината!?

Не може да се раздават социални помощи на лица, които са с присъди за кражби и убийства

Не може да се раздават хиляди лева за избори.

и т.н.

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 19:01 от Синя фея 1

# 57
Синя фея 1,, съгласна съм, че трябва да има критерии и не казвам, че не трябва жената да е регистрирана на мястото, където живее, но това с 3-годишния срок, при положение, че си на 43, веднага те лишава от шансове за следващите 3 години, което пък ще те лиши от възможността да ползваш и донорска програма, защото там пък има възрастови ограничения до 46 г. Казвам, че съм живяла с мъжа ми 2 години преди да променя по административен ред постоянното си местожителство. Чела съм Наредбите на различните общини и не във всички общини присъства това изискване за срок, но за жалост Наредбата на Община Пазарджик е обвързана с такъв срок. Другаде просто искат един от кандидатстващите от двойката да има адресна регистрация, без да е упоменато с каква давност.
Изобщо няма спор, че всеки трябва да си плаща данъците, но когато се омъжиш в друг град, това трябва ли да те дискриминира за определен срок, който в случая е от решаващо значение?
 Желая ти успех и дано скоро да те споходи късмета с намирането на донор и да сбъднеш мечтата си!

# 58
Реципиентите заплащат всичко. Стимулация, обезщетения -всичко

# 59
zdraveite bila sam ve4e donor i iskam da pomogna na o6te nqkoi ako nqkoi ima nujda ot donor neka mi pi6e na li4na

Общи условия

Активация на акаунт