КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 092
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
Синя фея 1, по принцип се попълват документи в които си пишеш какви са ти изискванията към донорката. Правила съм 5 опита там, различно съм чакала, като за предпоследния чаках година и 3 месеца. На последният ми опит сестра ми стана донор. Пушачка е, но това изобщо не попречи на стимулацията и качеството на яйцеклетките, като стимулацията и беше изключително лека. С Елонва, един Менопур и 2 цитротайда. По принцип донорките ги подбират до 34 годишна възраст.
Мен лично никога не ме е притеснявало това, че донорката е пушачка. По-важно е след забременяване майката да не пуши, за да е добър кръвотока.

Fellindra как сестра ти се реши да ти стане донорка? Виждам, че преди това си правила много други опити, тогава не е била готова или просто много млада?

# 31
Fellindra как сестра ти се реши да ти стане донорка? Виждам, че преди това си правила много други опити, тогава не е била готова или просто много млада?

Първият път когато ми стана донор правих опита в друга клиника. Нямаше бременност. След това се роди второто и дете и нямаше как да ми стане донор. Когато детето отрасна тя пак ми предложи, но аз не исках да я притеснявам, защото нямаше кой да и гледа децата, а все пак трябваше да се пътува до София. През май месец на 2012 год. ми беше предпоследния опит с донорка от клиниката. Имаше бременност, но сърцето му спря в 8 г.с. Тогава реших да направя последния си опит и то взе, че стана. Въпреки това, че ми е сестра от клиниката искаха нотариално заверен документ, че няма да има претенции към дарените яйцеклетки. Ние сме в прекрасни отношения и това за нас не е пречка да ми дари яйцеклетки. Пред нас никога не е стоял въпроса, че като ми дари това ще са нейни деца. Сега даже идва да ми помага след обяда.
Пожелавам на всички да имат такива прекрасни хора до себе си  Hug Hug Hug

# 32
Засега опитвам с мои яйцеклетки, но ако не стане след време бих минала на донорски. За съжаление обаче и сестра ми вече ще е по-голяма и няма да има право да ми дарява. Според мен тя се стъписа от тази опция като говорихме.

# 33
Мисля, че за донорство при роднини не важи възрастовото ограничение, но нека кажат по-компетентните. Иначе стъписването е напълно разбираемо.

# 34
amini, ами моята сестра изобщо не се стъписа, напротив постоянно ме ръчкаше, ама аз не исках да я притеснявам излишно. Просто така се стекоха обстоятелствата, че не ми се чакаше година и нещо за нов опит. Някъде бях чела, че матката имала памет и помнела бременност и за това реших да не чакам и след 4 месеца направих опит.
За възрастта питай пак лекаря си, мисля че там ограничение няма. Сестра ми беше на 31 години през 2012 год. и за това изобщо не съм се замисляла за възрастта.

# 35
В клиниката ми казаха, че роднинското донорство е до 38 годишна възраст на донорката и разбира се да има живородено дете.

Дано да имам късмет и сама да "произведа" качествени яйцеклетки Simple Smile

# 36
След като за първи път отидох в клиниката, в която реших да стана донор, през август месец и през всички тези месеци ходих поне по 2-3 пъти и сега за пореден път се опитват да отложат процедурата по стимулация, аз загубих и желание......... Съжалявам, но след толкова изследвания, прегледи, съобразяване да бъда в града когато очаквам цикъла си, вече не мога. Аз смятах, че наистина има нужда от донори, но изглежда не е така. Сега щели да ме прехвърлят при друг лекар, който имал реципиентка, но това отново значи изчакване на следващият цикъл, е нямам вече това търпение. Не знам къде е проблема? Не вярвам да не съм подходяща, имам идеални изследвания, напълно здрава и с две дипломи за висше образование, какво не е наред?  newsm78
Ако е Репробиомед в София, и аз имам същия злочест опит, че и си обесняваха без свян пред мен как трябва да вземат парите на еди-коя си двойка за поне още 2 опита и тогава да им "мине успешен"  #Crazy

# 37
Боже Крейзибит, ти ме уби  Shocked Shocked Shocked Shocked Каквато съм си мнителна, направо, добре че поне не съм в тази клиника  ooooh!

# 38
  • София
И като не сме, каква е гаранцията, че не ни ****ват по същия начин?

# 39
Ами никаква  Crazy Усъмнявала съм се вече.

# 40
 Колко пъти е позволено да бъдеш донор?

# 41
3 пъти.

# 42
  • София
Момичета, много ми става тъжно като чета за безплодие. Аз самата бях на това деридже преди 10-на години, имах пролактинома. Главният проблем при това заболяване е безплодието. Само аз си знам колко притеснения имах, помня когато съпругът ми ми направи предложение как ревах цяла нощ и обсъждахме какво ще правим ако не мога да му родя дечица. Разбирам напълно всичките ви тревоги. В последствие се оказа, че се излекувах успешно и сега се радвам на моите 2 слънчица. Бих станала донор, но не знам дали това, че съм имала пролактинома не е противопоказание за стимулацията с хормони. Не знам дали да не питам направо в някоя клиника, доколкото разбрах в София Надежда е една от тях.

# 43
ДОБРЕ ДОШЛА ВЪВ ФОРУМА !!!

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:44 от aylin_86

# 44
СПОРЕД МЕН НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ СВЪРЖЕШ С КЛИНИКАТА (НАДЕЖДА) АКО СИ РЕШЕНА НА ТАЗИ СТЪПКА И ТАМ ЩЕ ТИ КАЖАТ НАЙ-ДОБРЕ!

Общи условия

Активация на акаунт