КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 035
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Имам въпрос, който може и да Ви се стори банален, но от всичкото прочетено, единствено, не разбрах донорството заплаща ли се законно? Изчетох хиляди коментари, от които половината гласяха, че законно ти се плащат от 1500-2000лв., а другата половина от коментарите бяха, че донорството било безвъзмездно и би било незаконно и подсъдимо, ако вземеш пари за това.

# 16
След като за първи път отидох в клиниката, в която реших да стана донор, през август месец и през всички тези месеци ходих поне по 2-3 пъти и сега за пореден път се опитват да отложат процедурата по стимулация, аз загубих и желание......... Съжалявам, но след толкова изследвания, прегледи, съобразяване да бъда в града когато очаквам цикъла си, вече не мога. Аз смятах, че наистина има нужда от донори, но изглежда не е така. Сега щели да ме прехвърлят при друг лекар, който имал реципиентка, но това отново значи изчакване на следващият цикъл, е нямам вече това търпение. Не знам къде е проблема? Не вярвам да не съм подходяща, имам идеални изследвания, напълно здрава и с две дипломи за висше образование, какво не е наред?  newsm78

# 17
Софийче недей да се отказваш мила, знаеш ли колко жени чакаме. Не знам за коя клиника става на въпрос, но толкова време си изгубила, недей да се отказваш. Добрината ти ще бъде възнаградена с невероятното щастие на родителите, които ще станат такива благодарение на теб. Благодарността е голяма да знаеш  Hug Heart Eyes

# 18
След като за първи път отидох в клиниката, в която реших да стана донор, през август месец и през всички тези месеци ходих поне по 2-3 пъти и сега за пореден път се опитват да отложат процедурата по стимулация, аз загубих и желание......... Съжалявам, но след толкова изследвания, прегледи, съобразяване да бъда в града когато очаквам цикъла си, вече не мога. Аз смятах, че наистина има нужда от донори, но изглежда не е така. Сега щели да ме прехвърлят при друг лекар, който имал реципиентка, но това отново значи изчакване на следващият цикъл, е нямам вече това търпение. Не знам къде е проблема? Не вярвам да не съм подходяща, имам идеални изследвания, напълно здрава и с две дипломи за висше образование, какво не е наред?  newsm78
Не знам в коя клиника си попаднала, но определено е грешната. В Надежда няма такова чакане и размотаване - правиш изследванията и на предстоящия цикъл започва стимулация. За теб всичко е безплатно и вниманието на координаторките е невероятно. НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Направи поне едно семейство щастливо. Зная, че ще вземеш правилното решение.
Весели празници!

# 19
Zdraveite,az sam jena na 25 god.  imam 2 deca i mn iskam da pomogna na drugi jeni  za dostiganeto na tova 6tastie. Ot grad Nikolaevo sam,na 40 m ot Stara Zagora.Za saalenie ne mojah da pro4eta podrobno za donorstvoto na qicekletki,no mnogo iskam da DARQ,ne znam kakvi sa etapite,prodaljitelnosta i tn.,no gore6to se interesuvam ot tova.Ot okolo 2 meseca si mislq samo za tova kak da darq. Pritesnqvam se samo 4e ne moga da hodq vseki den do grada,ako vaob6te v Zarata moje da se darqt,no se nadqvqm do 2-3 god. da idem da jiveem tam,i ako edinstvenoto uslovie e hodeneto vseki den do klinikata,to togava sas sigurnost  togava 6te go napravq. Sajalqvam 4e pi6a na latinica,no pi6a ot telefon

# 20
за всички, които се интересуват от донорството на яйцеклетки и имат желание да станат донори на яйцеклетки от 16.12 до 20.12 в клиника надежда в софия ще  бъде седмица на отворени врати за донорството и ще могат да получат по подробна информация в тази връзка по всички въпроси които ги вълнуват.

# 21
От 16 до 20 декември МБАЛ за женско здраве „НАДЕЖДА“ организира седмица, посветена на донорството на генетичен материал. Всеки ден, в рамките на инициативата от 10 до 17 ч., ще можете да зададете своите въпроси към специалисти по репродуктивна медицина, представители на фондация „Искам бебе“, към хора, съпричастни с каузата на донорството.

Ще може да получите информация за това кой, как и кога може да стане донор на генетичен материал и с какво този благороден, анонимен и безвъзмезден жест на човечност помага на хиляди двойки да сбъднат своята мечта за дете.

Десетки хиляди семейства с репродуктивни проблеми у нас се нуждаят от донорска яйцеклетка. Донорството на генетичен материал е анонимно и безвъзмездно, а процедурите се провеждат под лекарско наблюдение и стриктен контрол относно законовите и медицински критерии.  В Седмицата на донорството всички жени, майки до 34 навършени години, които се интересуват от темата ще имат възможност да се консултират и информират относно този хуманен акт.

Инициативата ще стартира на 16 декември, когато живо Коледно дърво на Надеждата ще огрее фоайето на болницата. Всеки, който иска да изкаже своята анонимна благодарност към жените, дарили частица от себе си в името на новия живот ще може да остави мъничък дар на внимание под живата елха или да пусне своите анонимни коледни пожелания към тези изключителни дами в специалната ни коледна кутия.

Официален ден на събитието: 19 декември
Ето и линк:http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1298:16&catid=180&Itemid=129

# 22
 А къде в Пловдив мога да даря айцеклетки освен в Селена?

# 23
Нега честит ти ваучер, дано ти е на късмет  Peace

# 24
Здравейте, момичета. Отдавна не съм влизала, но се радвам, че има все повече и повече момичета донорки. Искам да ви споделя нещо, в клиника Надежда няма изискване до 31г. Не знам кой споделя такова нещо, но аз самата съм била донор там на 32 и малко преди 34. Познавам и други момичета , които са донори след 31г. Идея намам откъде имате такава информация.  Закона е до 34 навършени. Дори аз като дарих последния път разбрах, че под навършени се има предвид до 35. Може на 34 и половина. Щом не ви е минал рождения ден на който ставате на 35 значи сте ок.
Успех на всички!

# 25
Благодаря, jass! Все още не мога да повярвам... За пръв път ми се случва да спечеля нещо, и то какво... Дано този късмет продължи до успешен финал.
Успех на всички!

# 26
Да си донор е прекрасно у,сещане

# 27
Благодаря на всички момичета които са решили да дарят яйцеклетки  Hug щастието което ще дарите е безценно.
Аз съм в списъка на чакащите  Blush

# 28
Момичета обмислям разни варианти за продължаване на опитите.
Яйцеклетките ми не са качествени и пия разни медикаменти, но обмислям и като краен вариант и донорски яйцеклетки.

Обяснете ми за донорските яйцеклетки в МБАЛ Надежда
Колко време се чака? Каква е цената? Пият ли се след това някакви кортикостероидни лекарства.

Имам и някой притеснения относно донорските яйцеклетки - какви точно генетични изследвания се правят, следи ли се етноса, психичното състояние (по права линия) и зависимости (цигари, наркотици, алкохол) на донорките?

Как точно става избор на съвместимост - само по медицински показатели ли или и по някакви външни прилики?

Извинявам се, ако тези въпроси обиждат донорките. Нямам за цел обида, просто в главата ми се въртят различни въпроси и страхове.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 10:24 от Синя фея 1

# 29
Синя фея 1, по принцип се попълват документи в които си пишеш какви са ти изискванията към донорката. Правила съм 5 опита там, различно съм чакала, като за предпоследния чаках година и 3 месеца. На последният ми опит сестра ми стана донор. Пушачка е, но това изобщо не попречи на стимулацията и качеството на яйцеклетките, като стимулацията и беше изключително лека. С Елонва, един Менопур и 2 цитротайда. По принцип донорките ги подбират до 34 годишна възраст.
Мен лично никога не ме е притеснявало това, че донорката е пушачка. По-важно е след забременяване майката да не пуши, за да е добър кръвотока.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 12:03 от Fellindra

Общи условия

Активация на акаунт