КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 078
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Марая, благодаря. Аз пак си изказвам възмущението от някои личности в болницата. Не се отказвам от думите си.

# 646
Izumena, може ли малко повече информация, защато аз май съм изпуснала доста....Тези цени са за опит с донорска яйцеклетка така ли? Аз също съм в процес на подготовка за донорско инвитро, но в Щерев ми казват цена 5800 за споделен опит....какви са тези цени от 10 000 какво включва?
В Надежда 5400лв за споделен опит ли е?
Ако прецениш, че  повтаряш информацията в темата, пиши на лични...
При мен не е споделен опит. Общо взето същата цена ми казаха от начало в Щерев, а после това не включва...онова.

# 647
Ако някой, който чете има възможност да организира някаква среща на ниво законодатели, аз мога да участвам. Крайно време е доста неща да се променят. Относно даряването на ембриони също. Не разбирам защо не е разрешено в България!

# 648
Джас, не е хубаво да се слагат готови ембриони в две жени, защото тези жени износват един и същи генетичен материал. Аз имам 3 замразени ембриона, но не бих се съгласила да ги даря на друга двойка. Ако имах яйцеклетки с най-голямо удоволствие щях да даря колкото мога. За това в Надежда а предполагам и в другите клиники се практикува създаването на винаги нови ембриони.

# 649
Е добре де Фели, каква е разликата една жена да роди 8-9-10-12 деца и да ги изостави, които ще бъдат дай Боже осиновени и това да се даряват ембриони. В Чехия, в Гърция го правят, с какво сме по-морални?

# 650
На осиновените деца се казва, че са такива. До като децата с донорски материал не им се казва, че са такива. Не знам дали е до морална гледна точка, но според мен е добре да се правят нови ембриони. Предполагам, че имаш впредвид финансовата страна за поставянето на донорски ембриони. Ако се прави, пак казвам според мен би трябвало да не се вземат пари от реципиента като за нов опит, защото двойката която се е отказала, така или иначе ги е отписала. Лошото на това е, че ще започне да се спекулира от страна на клиниките, и нали се сещаш каква вакханалия ще настане.
Аз лично бих изчакала още една година, но не бих сложила готови ембриони.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 15:16 от Fellindra

# 651
Джас има предвид, че в Чехия, Гърция и Русия практиката с донорските ембриони е следната - става дума за "резервни" донорки, т.е. донорки, които са в стимулация паралелно с основната донорка, и ако тя не реагира добре, се използват Я. на резервната донорка. Ако основната донорка е реагирала добре, Я. от резервната няма да ги хвърлят, а ги оплождат с донорски сперматозоиди. Това с резервната донорка се практикува в държави, където нещата са поставени така, че не се чака Годо (или не се използват връзки/цакат пари), за да ти дойде реда за донорска процедура преди да си излязла в пенсия   Wink.
Така от резервните донорки и донорска сперма се получават донорски ембриони, които се трансферират на самотни жени/хомосексуални жени или при хетеросексуални двойки, при които проблемите са и мъжки, и женски. На английски терминът е embryo donation.
Има държави - не мога да цитирам със сигурност кои точно, където жените/двойките, правещи инвитро, могат да дарят ембрионите, които са им останали след постигане на бременност и раждане на дете/деца.
Та така, Фелиндра, хубаво или не  Wink, това се прави, но пък ти сметни вероятността (в най-добрия случай) от 5 добри ембриона, разделени между 2 реципиентки, и двете да родят дете  Peace.
А ти сигурна ли си, че в (някои) клиники не се "отклоняват" част от Я. на пациентки, реагирали добре на стимулацията, за донорски процедури  newsm78 #Crazy Money Защото аз хич, ама хич не съм сигурна, особено за някои от клиниките в БГ. И моля да не ми се припомня нормативната уредба, защото я знам, но също така знам, че всичко на хартия може да бъде нагласено перфектно  ooooh!
И хайде да не си говорим ангро, че в Надежда донорската процедура за всички Я. на донорката е 5400 лева, защото няма как да повярвам  Naughty

# 652
Честно казано аз нямам толкова изчерпателно инфо както Гена, но знам, че хората ти предлагат ембрион - бластоцист за 1500 евра с определено качество. Няма чакане, треперене, неизвестност. Да не говорим, че в БГ, може би не във всяка клиника, но не може да се говори за качество на ембриони по масово използваните стандарти в света. Няма в доклада нищо, може да вярваме само на снимки и приказки. Иначе да Фели права си, може би морално не сме дорасли. Всичко в скапаната ни държава става с връзки и пари или висока доза късмет  Wink

# 653
Джас, инфото ми е от Интернет  Wink, частично от личен опит  Hug
Ако някой ме открехне къде мога да се свържа с модератор, за да питам дали е уместно да пусна линкове, ще съм много благодарна  Hug
Небивалия за тази тема интерес от повече от 10 потребители говори, че може да не е излишно  Grinning

# 654
Давам линк към интервю по темата на лекуващия ме лекар. Достойна позиция, наистина всяко семейство има право на здраво дете.

http://invitrobg.com/interviews/1501-d-r-baev-vsyako-edno-semeis … vo-na-zdravo-dete

# 655
Ивана, ако лекуващият те лекар се отнася толкова отговорно към раждането на здрави деца, то тогава би трябвало да информира пациентките си навреме, че вероятността бебето да не е здраво е изключително голяма, за да могат родителите да вземат информирано решение навреме  Naughty
Повече не мога да кажа, защото би било споделяне на лична информация на друг човек  Peace

# 656
Гена, за нормативна уредба изобщо не съм говорила. До колкото знам яйцеклетките не отиват само за една реципиентка - разделят ги, то и няма как за такива пари да ги оставят само за една. Съдя по това колко яйцеклетки е имало за мен. Мога да твърдя, че опита със сестра ми излезе точно 3900 лв. чисто, като лекарства, ИКСИ, пункция и трансфер.
За резервните донорки за които говориш в другите държави, това при нас няма как да стане, защото тук има недостиг на донорки, тъй като не искат студентки за такива.
И да жени в стимулация с много яйцеклетки даряват. За това дали крадат яйцеклетки сигурно го правят. За една клиника мога да кажа, че откраднаха от моя опит яйцеклетки, не е Надежда, щом го направиха в една клиника, значи и другите го правят. Далеч съм от мисълта, че са толкова честни всичките, но сигурно има изключения.

# 657
Фели, нямах предвид теб за нормативната уредба  Peace - обикновено това са други потребителки, не искам да се обиждат, не ги нападам - просто има разлика между теория и практика, и то не само по нашите географски ширини  Wink Mr. Green Wink

# 658
Ми аз съм толкоз заблудена, че викам си може и да съм изтърсила някоя глупост  ooooh!
Права е Джас, още върви връзкарството в България, щом аз без връзки чаках по година и кусур, пък други се вредиха преди мен и след мен без да чакат. Като Нели, която я даваха по канал1.
Ако не беше сестра ми сигурно още щях да вися в клиниката  Whistling

# 659
За Надежда гарантирам, че цели ембриони не слагат.

Общи условия

Активация на акаунт