КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 084
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Първият път като станах донор и се запознах с доста момичета,разбрах че още не сме достигнали европейското мислене в тази посока.Момичетата мислеха,че това са техни деца и че те ги изоставят по този начин.Според мен трябва открито да се говори за това,без да се срамуваме или страхуваме.Аз съм горда,че бях донор и че стана пак и силно се надявам този път да е успешен.Чета във форума и ми направи лошо впечетление как се нападат понякога донорите.Знаете ли,аз имам дете на годинка и девет месеца и от първия ден на стимулацията не смея да го гушкам,гледам да почивам и лежа,за да не навредя по никакъв начин на яйцеклетките,дори им говоря(колкото и смешно да звучи),за да може една от вас да бъде мама,да бъде щастлива и като прочета нещо негативно за нас донорите ми става доста криво.Лека вечер

# 631
  • София
Ние нямаме негативно отношение към донорите, имаме негативно отношение към опити да бъдем изнудвани за допълнително пари, над тези, които клиниката ще ви плати. И без това достатъчно ни "изнудват" лекарите с безбройните неуспешни опити...понякога се чудиш дали избщо ти правят трансфер на ембрион или само ти наливат водичка в матката...

# 632
За жалост този "бизнес"не е само в клиниките за репрудоктивно здраве.

# 633
Момичета, Здравейте.  Днес се включих към програмата на болница Надежда за донори. Минах първите прегледи и ще чакам цикъл за стимулацията. Понеже изчетох само последните няколко страници. ...за какви пари говорите? Нито лекаря, нито координаторката споменаха заплащане освен покриване на пътя с представяне на касова бележка (аз съм с кола). Нали е безвъзмездно.  Как може да изнудваш жена за такова нещо...не проумявам.

# 634
renitooo, поклон миличка, поклон!

# 635
Ренито   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug
Сигурна съм, че има донорки, които разсъждават като теб, за което съм им много благодарна  Hug  bouquet Аз си мисля, обаче, че "компенсацията" те трябва да си я получат и да правят с парите каквото решат  Naughty - да си купят нещо за себе си или за детето си, да я дарят за болен човек, да я дарят на някоя от пациентските организации (примерно Искам бебе или Зачатие), какво искат...
От всичките постове на тази тема оставам с впечатлението, че на никоя от реципиентките не й се "свидят" тези пари, които донорките получават от клиниките като "компенсация"  Naughty
Дори напротив, повечето реципиентки мислят, че клиниките злоупотребяват като или не дават въобще компенсация на донорките или им дават някаква символична сума, а след това товарят реципиентките с максимални суми ... т.е. клиниките печелят на гърба и на донорките, и на пациентките  #Cussing out
Затова, Портокалчо, говори с координаторката в клиниката и постави въпроса ребром - колко е "компенсацията" за теб - това е правилната дума, която се използва  Naughty Това са пари за теб, които са допълнително към възстановяване на разходите с бележки ... Да не се правят на ударени  #Cussing out
Джулието, "нападат" се потенциални донорки, които първо пишат тук в двете донорски теми еднотипни постове от рода на - аз мога да даря, който се интересува да ми пише на лични (или на мейл)  #Crazy, което на нас, реципиентките, ни говори, че тази донорка вероятно иска пари допълнително, извън тези, които ще получи от клиниката... Което не е редно  Embarassed

Пак да кажа голямо БЛАГОДАРЯ на Ренито и момичетата като нея   bouquet  bouquet  bouquet

# 636
Повечето постове от донорки звучат все едно ще купуваш кола. Много ясно, че пари над тия, от клиниката искат. Светъл лъч са такива като Ренито.
Като съм чела и колко неграмотно са написани някои, се замислих, че ако съм в нужда едва ли бих искала детето ми да има гените на тази майка.

# 637
Браво, дами. Истината е, че в Надежда не "товарят" реципиентите. Имам два опита при Щерев и там ясно ми бе казано, че обезщетението, което давали на донора го взимат от нас. Дават суми, но суми /това го разбрах от едно от момичетата, които даляваха там/. Излъгаха я безочливо и също с "успешен" или "не". Писах до ИАТ и ми казаха, че е невъзможно да знаят ако не е било даряването при тях.  После от 1 опит успях в Надежда. Не платих стотинка над това, което правих....лигавица, лукрин, замразяване, оплаждане и трансфер. Резултата е на лице. Simple Smile

# 638
Браво, дами. Истината е, че в Надежда не "товарят" реципиентите. Имам два опита при Щерев и там ясно ми бе казано, че обезщетението, което давали на донора го взимат от нас. Дават суми, но суми /това го разбрах от едно от момичетата, които даляваха там/. Излъгаха я безочливо и също с "успешен" или "не". Писах до ИАТ и ми казаха, че е невъзможно да знаят ако не е било даряването при тях.  После от 1 опит успях в Надежда. Не платих стотинка над това, което правих....лигавица, лукрин, замразяване, оплаждане и трансфер. Резултата е на лице. Simple Smile

Можем ли да коментираме пред аудиторията тук?

Браво, дами. Истината е, че в Надежда не "товарят" реципиентите. Имам два опита при Щерев и там ясно ми бе казано, че обезщетението, което давали на донора го взимат от нас.
Интересно ми е какво е твоето предложение? Знаеш ли колко и какви изследвания се правят на донора на генетичен материал според Наредба 28 на МЗ и добрата медицинска практика? Знаеш ли откъде е донорът и какви разходи е имал по даряването? Аз лично имам предложение: държавата да не стои отново като ощипана булка и да си затваря очите на принципа "Щом не виждам проблема, значи го няма!", а да подкрепи освен морално, и финансово даряването на генетичен материал.

Дават суми, но суми /това го разбрах от едно от момичетата, които даляваха там/. Излъгаха я безочливо и също с "успешен" или "не". Писах до ИАТ и ми казаха, че е невъзможно да знаят ако не е било даряването при тях. 

В ИАТ даряване не се осъществява, а се регистрира от всяка репродуктивна клиника. Освен това от ИАТ не се дава информация на други, освен служебни лица, информацията е строго конфиденциална и се съхранява в срок от 30 г (Наредбва 28).

После от 1 опит успях в Надежда. Не платих стотинка над това, което правих....лигавица, лукрин, замразяване, оплаждане и трансфер. Резултата е на лице. Simple Smile

Успех от първи опит е върха, честито!  Peace А относно плащането "нито стотинка над това, което си получила" - ако клиниката е решила да финансира по някаква причина за нейна сметка всички изследвания и разходи на донора вместо реципиента, значи трябва да си й още по-задължена!  Peace

# 639
Че ти кога успя бе Изумена. Миналия месец се дракахме в темата на Надежда и правеше евала но девойките дето казвали за какво става дума. Нали първо беше по един протокол или на ЕЦ и не успя. После беше "вече по-дълъг". Това преди седмици, а чак и резултатът да е налице Laughing

# 640
Имам положителен тест. Не сме се дракали, изразих мнение. Точно както и тук. Не хваля никой, а пиша това , което мисля. Съгласна съм, че има много неуредици и повечето жени в темата на Надежда и Щерев ме познават. Имам много опити и мога да направя разлика в цената. За съжаление много от нас не издължат финансово. Аз лично съм с кредит 25 000 лв. Три опита. 2 в Щерев, където ми бе обяснено, че заплащам на донора....опит 1- близо 9 000. 2- близо 10 000. Опит в Надежда, 5 400. В цената е всичко. Естрофем, изследвания, лепило, трансфер и замразяване.

# 641
Клиниките не са благотворителни дружества, а търговски  Naughty
Колкото и милозливи имена да имат, трудно ми е да повярвам (това дипломатично казано  Mr. Green), че поемат разходите за донорките за своя сметка  Crossing Arms
И хайде да не правим мечешка "реклама" на отделни клиники, още повече се знае, че за донорска процедура в БГ се чака доста ...

# 642
Аз не казвам, че го правят от чисто сърце. Просто казвам каква е реалността. Проста аритметика е това.

# 643
Ами не знам какво да кажа, освен че като някой започне да ми величае Надежда и веднага ми светва лампичката, още повече, ако предния месец я е плюл. Пожелават ти този положителен тест да доведе до раждането на едно живо и здраво бебе, защото тогава можеш да кажеш, че резултатът е на лице.  Peace Желая ти от сърце да стане точно така. Не знаех, че се искат толкова пари за донорски яйцеклетки. В опита в Щерев, само 9000 зя яйцеклетка или за целия опит?

# 644
Izumena, може ли малко повече информация, защато аз май съм изпуснала доста....Тези цени са за опит с донорска яйцеклетка така ли? Аз също съм в процес на подготовка за донорско инвитро, но в Щерев ми казват цена 5800 за споделен опит....какви са тези цени от 10 000 какво включва?
В Надежда 5400лв за споделен опит ли е?
Ако прецениш, че  повтаряш информацията в темата, пиши на лични...

Общи условия

Активация на акаунт