КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 123
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Шарки, обаче трудно ще се намери донорка да отдели толкова време за ЕЦ, клиниките парите ще си ги вземат, едва ли им е проблем колко ще я дондуркат  Rolling Eyes
може би при роднини, една такава жена срещнах наскоро, събираше за сестра си.

# 76
  • София

Клиниките пазят ревниво цената за донорските си програми  Confused   Naughty

Не е точно така...,клиника "Щерев" имат обявени цени в сайта си:
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=323&lang=bg
Optima Eggs (IVF-ЕТ минимален пакет )   2 695 лв.
Optima Eggs (ICSI-ЕТ минимален пакет )   2 995 лв.
Optima Eggs (лимитиран пакет)   5 720 лв.
Optima Eggs (стандартен пакет)   8 690 лв.
Optima Eggs (оптимален пакет)   10 010 лв
Питала съм.....първите 2 цени са за роднинско даряване/мисля обаче,че не включват лекарства/.Третата цена е с разделяне на яйцеклетките,т.е. 2 реципиентки.Последните две цени са с различни лекарства.
За клиника "Надежда",на мен пък ми казаха,че цената е около 3000-4000 лв,защото там яйцеклетките винаги се делят.....,но не съм го видяла написано черно на бяло никъде.. newsm78,така че до колко е вярно не знам.

# 77
Вярно е  Peace Аз затова питам за бройки. В Надежда няма тази опция като в Щерев, което не е добре. Поне имаш право на избор. Вече колко са коректни Щерев е друг въпрос.

# 78
От един месец почнах да правя проучване на донорските програми, както в БГ така и в чужбина. newsm78 абе, има един въпрос, на който аз не видях някъде отговор. Оставям на страна въпросът с цената, като се хванеш на това хоро, явно ще се дава пари. Не е без значение обаче колко и за какво  Wink . Приемаме, че се разбираш с клиника Щерев за оптималния пакет. Какво получаваш за тая цена - колко яйцеклетки, с какво качество - това някой казва ли ти? Дори да платиш за оптималния пакет, накрая може да имаш 1-2 качествени Я  newsm78.
За коректноста в Щерев  ooooh! без коментар от мен.

# 79
Нямаш никакви гаранции Мече, е това е супер гадно. Вярно че, яйцеклетките не са продукт, който ако е дефектен да върнеш. Но при положение, че се дават толкова много пари, трябва да има някаква сигурност. Точно този факт, мен ме побърква. Трябва да разчитам не на късмет, а не знам!

# 80
Е, това имам в предвид djass. Мисля, че точно това са искали да кажат Гената и Шарки.
Ако е въпрос на късмет - то мога да си карам с моите Я и може в един момент  да изскочи уж и читава, та да стане чудото  Wink

# 81
С роднинско даряване, Икси + лекарствата за стимулацията - 4000 лв. РВМС отделно от цената.
Опита е направен октомври 2012 год.

За другото даряване се предполага, че жените са млади, здрави с живородени деца.

# 82
  • София
Ами и при опит със собствени яйцеклетки,пак няма никаква гаранция колко качествени ще имаш на финала,но си плащаш цената и на опита и на лекарствата.....,няма как да е по-различно и при опит с дя...,цената трябва да се плати....Нали на донорките все пак се правят изследвания,те до някъде дават отговор как ще реагират на стимулациите  newsm78...,предполагам им изследват и ФСХ и Инхибин и АМХ...и ако не са в ред,не ги ползват за донор...
Какво ви притеснява относно коректността на Щерев за донорските програми?

# 83
Ами ако се прави всичко възможно бих приела факта с късмета, но няма как да знаем. За Щерев нищо конкретно, особено пък за донорските. Просто си имам мнение за клиниката, което разбира се не е миродавно.

# 84
Moмичета и аз трябва да съм с донорска яйцеклетка но ми е труден този факт, как се взима това решение.

# 85
  • София
Така е за съжаление  Confused,това което знаем,е това което ни се казва....,ама аз лично предпочитам да не търся конспирация  Wink

# 86
  • София
Moмичета и аз трябва да съм с донорска яйцеклетка но ми е труден този факт, как се взима това решение.
Не е лесно,но се взима....,когато не ти останат други варианти...

# 87
  • София
От къде знаеш Даная, и това за колко яйцеклетки е? Ако искаш пиши ми на лични  Praynig

В клиника Селена Пловдив, се предоставя точно определен брой яйцеклетки срещу точно определена сума Peace
Това в противовес поста на Шарки Crazy

И ти ги виждаш всичките на живо, не на екран, и си сигурна, че всичките са за теб и ти ги слагат...

# 88
Месец декември в клиника Надежда платих 5000,имах 5яйцеклетки-4 се развиха добре,две замразихме и две трансферирахме.Няма гаранция колко ще останат до края,просто се надяваш,така е в BG.И аз съм се интересувала от донорските програми в чужбина,по специално в Чехия и ми допадна една,след разговор с момиче правило там опит-клиниката се казва Генет,в Прага е и там имат програма с гаранция,при която получаваш минимум 6 зрели яйцеклетки,цената е 5000евро и е включено замразяването на останалите ембриони,замразяването на материала и тестовете за спин и тн,цялата медицинска част.При неуспех първи път има 10% отстъпка от втория опит,като за един опит се смята и опита със замразените от наличния цикъл,а при неуспех втори път третия опит е безплатен,но имат изискване спермограмата да е с добри показатели,това не е добре за някои и с такъв проблем,просто споделям какво ми пратиха като отговор

# 89
Права си Шарки, ама затваряме очите и чакаме  Joy Joy Joy
Гаранция няма, аз лично на последния опит останах ошашавена, защото почнаха да ми показват всички, неоплодени, с фрагменти, кои морули, кои бластоцисти. Колкото и да съм чела и гледала, от цялата работа запомних, че един се излюпваше, имаше още един бластоцист и като че ли другите бяха морули. Не можах да им хвана края.

Общи условия

Активация на акаунт