КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 387
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,
На 30 години съм, имам едно детенце на 10м. заченато чрез метода ИКСИ. Знам и разбирам мъката и тревогите на всички чакащи и искащи бебче семейства.

Веднага след като родих се замислих за даряването на яйцеклетки с цел да помогна на поне едно семейство да сбъдне мечтата си.

Имам известни притеснения и не съм съвсем на ясно с нещо, което много ме притеснява и се надявам да има някой който да ми изясни въпроса......

Моето детенце е на 10м. както казах, момче е .....по какъв начин се контролира това, че е възможно детето от моята яйцеклетка да бъде момиче и, че то може да срещне моето момче.....Незнам дали ме разбирате какво искам да кажа.....и двете деца ще имат мойте гени, все пак в живота се случват и най-неочакваните неща.

Извинявам се ако въпросът ми е тъп, неуместен или вече обсъждан..просто това е единственото нещо, което ме спира да се подложа на донорство .....и се надявам да ми се изясни.

Приятен ден,

# 91
krasuna83, по принцип гаранция няма. Ако си представим следната ситуация примерно: Баща ти има любовница в друг град, тя има момче от него, но ти нищо не знаеш. Отивате в София да учите в университет, срещате се, влюбвате се и създавате семейство. Тогава какво правим  newsm78

# 92
Фели е права. И д-р Стаменов казваше за донорството и смесването на гени, че шанса е същия като да осиновиш дете и т.н.... Добра дискусия се получи, темата се раздвижи.  Peace

# 93
Да, така си е - гаранция никога няма и точно за това не съм решила как да постъпя!

Трябва да го обмисля доста добре, защото все пак рискът си съществува...дори и в сферата на вероятността.

# 94
krasuna83  въпроса ти не е тъп, а често срещан. Аз изобщо нямам проблем с това. Разсъждавам така. Първо се сещам за кръводарителите, които надали си мислят,че живеят у хората , където преливат кръвта им. Същото важи и костен мозък , донор на орган и т.н. Ще кажеш генетиката е друго - ами твоето дете не е с твоето ДНК. Освен това , ако разсъждаваме по теорията на вероятностите трябва да проучиш родителите на бащата на детето ти да не би случайно : 1. "свекър ти" (не знам дали си омъжена) да няма сперматозоиди и да са ползвали донор? Кой ли е донора?
2. Дали случайно "свекърва ти" или "свекър ти" не са правили някакви извънбрачни връзки, които имат отношение към раждането на твоя мъж и тези извънбрачни връзки да имат нещо общо с твои близки?
Всички гледат напред в теориите, но никой не гледа назад. А вероятността да имаш брат или сестра съсед или в друг град е по-голяма, отколкото да се срещнат детето ти и детето родено с твоя помощ (което не е твое дете).
С две думи ,ако пуснем фантазиите и вероятността ще стигнем далеч. Simple Smile
Желанието ти е страхотно.  Simple Smile  Действай смело. (ако не кърмиш!)

# 95
Мисля си , че за да се намали вероятността от кръвосмешение трябва да се направи донорското ин витро в чужбина. Един ден ако ми се наложа сериозно се замислям за това.

# 96
Трябва да го обмисля доста добре, защото все пак рискът си съществува...дори и в сферата на вероятността.

Много е малка вероятността да се срешнат такива деца. На второ място бащата е друг.
Казвам ти ако искаш ми вярвай, ако бяха мои яйцеклетките нямаше толкова малкия ми син да прилича на мен. Направо е едно към едно, пък яйцеклетките са на сестра ми. Тя има две деца и двете приличат на баща си. Не знам колко е вярно, знам че гените са си гени, но това което се получи при нас ме кара много сериозно да се замисля. А големия ми син е копие на мъжа ми, физиономия,  телосложение, всичко за което се сетиш.
Ако някой има смислен отговор нека ми обясни как става това, нали гените са си гени. Само уточнявам, че сестра ми е ми е на 50% сестра. Това го пиша за първи път, просто ме провокира да ти кажа, да не се притесняваш. Няма такова щастие да дариш клетки от себе си и да знаеш, че си направил поне две семейства безкрайно щастливи.

Мисля си , че за да се намали вероятността от кръвосмешение трябва да се направи донорското ин витро в чужбина. Един ден ако ми се наложа сериозно се замислям за това.

За тези пари тук ще направиш 2 опита, все пак ти си решаваш.
Решението си е изцяло твое все пак.

# 97
  • UK
От къде знаеш Даная, и това за колко яйцеклетки е? Ако искаш пиши ми на лични  Praynig

В клиника Селена Пловдив, се предоставя точно определен брой яйцеклетки срещу точно определена сума Peace
Това в противовес поста на Шарки Crazy

И ти ги виждаш всичките на живо, не на екран, и си сигурна, че всичките са за теб и ти ги слагат...
Аааа няма нищо сигурно Crazy разчиташ на инфото, което ти се подава, а дали е така ... кой може да ми каже Wink

# 98
  • UK

Ами, то по тази логика, децата могат и в чужбина да се "засекат" с тези отворени граници  Mr. Green

krasuna83   bouquet

# 99
Аз пък да ви разкажа за друг случай. Имам познати, чиито родители и 2-та са с по 2 брака. Съответно доведените им брат и сестра се залюбват и те така. Вярно нямат кръвна връзка, ма малко извратено си е. И 2 деца си имат  Crazy Имам съсед, който има сестра в съседната махала, негово копие и на баща му, но той до ден днешен не знае. Само хората шушукат  ooooh! Да не говорим колко народи нямат такива религиозни и морални правила. Вярно има риск от болести, но ако беше прекалено често да са се отказали от  Heart Eyes

# 100

Така е, но движещия мотив е друг, а именно не се чака толкова време за донор Simple Smile

# 101
  • UK

Така е, но движещия мотив е друг, а именно не се чака толкова време за донор Simple Smile

И тук в някои клиники не се чака много за донор  Crazy

# 102
То да не стигам дотам, но кажи моля те кои са тези клиники?

# 103
  • UK
То да не стигам дотам, но кажи моля те кои са тези клиники?

Клиника "Селена" Пловдив, чакането е в порядъка 3-4 месеца Peace

# 104
Благодаря за инфото Simple Smile Твърдо съм решила да изстискам колкото е възможно от собствения си организъм, стига само да издържа финансово.

Общи условия

Активация на акаунт