Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета не мога да го намеря, със сигурност пишеше, че трябва 30 дни да се дава...давах бетаглюкан и на двамата ..Може и листовките да са се променили, но на имунобор кисд ето линк
http://apteka.framar.bg/30027910/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE% … 100-%D0%BC%D0%BB- си пише  Препоръчителен период на употреба - 3 месеца. Разклатете добре преди употреба.
Още за: ИМУНОБОР КИДС сироп 100 мл. (IMUNOBOR KIDS syrup 100 ml.), цена и информация
от framar.bg - нали и той е батаглюкан, при това дозата е доста по-ниска от тази в таблетките...Но след като не пише, логично е, че не би трябвало да се спира. Но лично мое мнение, че не трябва да се прекалява с нищо....Единственото, което не съм спирала да давам без прекъсване от април тази година е алоето...всичко друго редувам, спирам и т.н.

# 451
  • София - Рим и обратно
Момичета не мога да го намеря, със сигурност пишеше, че трябва 30 дни да се дава...давах бетаглюкан и на двамата ..Може и листовките да са се променили, но на имунобор кисд ето линк
http://apteka.framar.bg/30027910/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE% … 100-%D0%BC%D0%BB- си пише  Препоръчителен период на употреба - 3 месеца.
Според мен, се има предвид, че трябва да се дава минимум 3 месеца. И когато за първи път слушах за бета глюкан в едно предаване, се наблягаше на това, че трябва да се дава продължително време, за да има натрупване и ефект.
Все пак е природен продукт, не пише да има никаква химия, знам ли...

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 15:27 от 'Кафе с мед'

# 452
  • София
Така де, но това е препоръчителния период не са писали 4 или 6 или минимум, но всеки си преценява... Peace За мен 3 месеца е максималния.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 15:28 от EmiR

# 453
  • София
След това, като се замислих, осъзнах, че едва ли има толкова произведена от кравите коластра на света, колкото се продава
Та си мисля, че ни пускат по пързалката малко, а и ползите от нея са ми малко  спорни - тя като цяло е предназнчена за новородените същества, но както и да е... всеки си избира  Peace

Именно, аз достигнах до същите изводи, а и при нас практиката го показа.

Да не говорим, че коластрата на кравите е предназначена предимно за телетата.

# 454
  • София - Рим и обратно
След това, като се замислих, осъзнах, че едва ли има толкова произведена от кравите коластра на света, колкото се продава
Та си мисля, че ни пускат по пързалката малко, а и ползите от нея са ми малко  спорни - тя като цяло е предназнчена за новородените същества, но както и да е... всеки си избира  Peace

Направо - само за тях, не предимно Laughing.

# 455
[/quote]
Това исках и аз да кажа, да  Peace

# 456

Е, хайде сега, то и АМ-то е от кравешка сурватка, ама го пият нашите бебета Laughing Между другото не се наемам да кажа дали коластрата действа или не. При щерката е факт, че с комбинацията, която описах по-горе плюс Умкалор при първи признаци, разболяванията ѝ се броят на пръсти и минават за 2-3 дни. Кое от тези неща или комбинацията между тях работи не знам, но не пипам. А може и просто да е изградила имунитет след 10-те разболявания между септември и март първата година в детско заведение.

# 457
  • Бургас
Да и кравето мляко би трябвало да е само за телетата, но го консумираме под най-различни форми.
Не ми се спори, а и не ми беше това въпроса.  Peace
wild poppy, благодаря ти за отговора още веднъж!    bouquet

# 458
Не ми се спори, а и не ми беше това въпроса.  Peace
Никой не спори, само споделихме отзиви за коластрата - ти не искаше ли точно такива?

# 459
  • Бургас
Аз попитах дали правите почивка от коластрата и колко. Защото я давам вече 6 месеца без прекъсване.
А не дали е за деца или телета. Laughing
Както писах, ефект при моите деца виждам. И не само аз, близките ни също - бабите, приятели. За това направо ме е страх да я спра, както и водораслите.
Иначе бях на вашето мнение преди да я започна, но реших да опитам след продължителното мрънкане от страна на майка ми и непрекъснатото боледуване на децата.

# 460
ОК. тогава съжалявам за дискусията "за децата и телетата"  Grinning И все пак, информацията не е излишна  Wink
Щом мислиш, че действа и си доволна от резултатите - естествено, че ще я даваш, а аз си мисля, че негативен ефект при продължителна употреба едва ли може да се очаква   Hug

# 461
  • София
А, видяхте ли сега защо написах "предимно". Sunglasses

Естествено щом работи някаква схема, не я пипайте. Само да не боледуват маймунките. Peace
Аз за първа година давам "добавки", но щом се затопли и изчезнат болестите, бих спряла. Но ще знам за догодина да почна началото на септември.

# 462
  • София
Да и кравето мляко би трябвало да е само за телетата, но го консумираме под най-различни форми.
Права си, че се отнася и за прясното мляко. Не малко се изписа за вредата му върху човека. И малък % да е вярно, човек трябва да си има едно на ум.  Peace
Това е една от малкото статии по темата: http://www.zemianazaem.com/archives/65

# 463
  • Бургас
*Ирина* , благодаря за статията, беше ми интересно да прочета.   bouquet
Чувала съм и преди за вредата от млякото върху човека. Не знам до колко е вярно, иска ми се да не е. Simple Smile В къщи се консумират всекидневно млечни продукти. Прясно мляко рядко, но сирене, кашкавал, кисело мляко, масло.
Не знам на какво да вярвам вече...Може и коластрата да не е причината укрепването на имунитета на децата ми. Може това да се  дължи на водораслите, рибеното масло. Но след като започнах да ги давам заедно няма как да разбера. Единственото важно е, че виждам огромна промяна и ефект от схемата, та за сега не си и помислям да я спра. На пролет като се затопли и направя почивка ще видя как ще им се отрази, че за моите няма зима, няма лято - боледуват целогодишно. ooooh!

# 464
  • София
Не се наемам да определям колко е вредно или не млякото. Ама на мен много си ми харесва прясното, пък ако е и домашно, още по-добре  Peace
Предлагам в нас и които иска - да действа по въпроса. Като не иска, голяма работа, не правя драми. Прекаленото залитане в крайностите не е за мен.

Малчо снощи си го взех с една суха и гадна кашлица, която после затихна.
Магарето много се дърпаше при инхалацията и май почти нищо не направихме. И понеже не е направил месец от АБ-то дето пи, снощи му сложих една кърпа с мед на гръбчето. Беше спокоен през нощта и като стана не е кашлял.
В градината им има гаден ларингит и много ми се иска да го пропуснем.

Общи условия

Активация на акаунт