Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 755
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София - Рим и обратно
Аз харесвам Ентерик Екол, като пробиотик. Биогайата ми е излишно скъпа и с много малко пробиотици реално в нея.
Комбинирам го с активен въглен и винаги има резултат.

# 526
Според нашата гастроентероложка изобщо не е добра Био-гаята - всъщност тя се изказа деликатно, че има много по-добри пробиотици, въпреки опитите масово да я наложат...

# 527
  • пак там
Рися, аз може би пропуснах, но какви са му оплакванията?
Аз не съм професионалист, но ми се струва доста рисковано да се чака евентуално "израстване" на алергията, особено ако е в остра форма, както беше при нас. Бяхме на косъм от астма Confused.

Ами преди около месец изведнъж се разхърка нощно време, започна да диша основно през устата, да говори силно носово. Чисто гърло, чист нос, увеличена небна сливица беше диагнозата. Смалихме небната сливица с лимфомиозот и зиртек, без видима разлика в състоянието на детето. УНГ рече - ми то не било явно алергизирането от сливицата, сега е алергизирана лигавицата на носа. Смени зиртека с ксизал, продължаваме с лимфомиозота. И така един месец. Попитах за вероятността да алергизира заради проблемна чревна флора - възможно било, ама не предписа нищо. Аз взех пробиотик на своя глава. От понеделник до сряда беше на предписаните от УНГ лекарства, без промяна. В сряда взех пробиотика и започнах да давам - драстична промяна. Дали ксизалът най-накрая е подействал или проблемът е бил наистина в стомаха - не смея за момента да гадая.

Да ти кажа, нямам никакво намерение да чакам да израсте алергията, просто ще търся и ще пробвам всякакви варианти, пък дано от някой храст изскочи заекът.

# 528
За мен е кошмар всеки път, когато щерката се разстрои, защото се започва със седмици едно редуване на разстройство със запек. За 2-3 дни диетично хранене овладяваме разстройството, но се запича много бързо. В момента, в който започна да давам нормална храна (пак диетична, но не затягаща) пак се започва с разстройство. Въпреки пробиотика.

Но кайма е абсолютно несъвместима с разхлабен стомах. Мазнина, подправки - също. А с общата храна в ДГ е достатъчно да изяде една бобова манджичка и се връщате отначало.

# 529
  • София - Рим и обратно
Рися, явно си имаш усет за детето, действай последователно както си започнала и ще се види откъде е проблемът. Всъщност, след 5 годишна възраст и резултатите от теста ще са по-скоро реални.

# 530
  • пак там
Кафе с мед, аз по принцип си имам подозрение, че неговият стомах не е железен (нищо, че изключително рядко се оплаква от него) и рано или късно ще даде отражение, защото храната, която успявам да го накарам да поеме, рядко е балансирана, въпреки всичките ми усилия (ужасно е капризен просто). Яде основно месо (слава Богу, поне е домашно, да е жива и здрава свеки и да гледа животни още дълго), от зеленчуците - само зеле и моркови, аа, и кисели краставички  Mr. Green), бобови храни яде изключително рядко, плодове... по една ябълка на месец, ако мога да го прелъжа - добре ще е. ooooh! Откакто излязоха цитрусите - да е хапнал два банана и три мандарини.

Говорихме, обяснявахме, показвахме картинки - не, "не ми харесва" и това е.

Така че е напълно вероятно в стомаха да се вихри някаква гадост.

# 531
Дъщеря ми получи разстройство на 5 месеца, продължи месец и не минаваше от нищо. След това я диагностицираха с АБКМ. Да не навлизам в подробности, но "светлина в тунела" видяхме още след пъвия едномесечен курс с пробиотик. Оттогава ни разстройство, ни запек е имала, но напролет и наесен като се сменят сезоните (и организма е най-податлив) правя по един курс с пробиотици.

# 532
  • София - Рим и обратно
Рися, това, което описваш, важи с пълна сила за малката ми щерка. Доскоро и голямата не хапваше нищо свястно, но от известно време поглъща де що свари (в пубертета е).
Имаше една интересна статия за това Laughing:
http://www.dnes.bg/mish-mash/2013/11/18/zashto-decata-mraziat-ze … d=288381481237582
Не мисля, че детското капризнечене би могло да бъде чак такъв проблем....не знам. Аз много се притеснявах с голямата, но сега виждам, че това действително се "надраства". Важно е семейният пример какъв е и навиците за хранене в семейството като цяло. Той рано или късно ще последва него, няма как да е иначе.

# 533
  • в огледалото на живота
А пробиотик на таблетки или капки има ли?
Като изключим Биогая.
Срещала съм единствено на сашета Rolling Eyes

# 534
Има на капсули, щерката вече ги пие с вода, отдавна не й разтварям  Peace

# 535
  • в огледалото на живота
Сподели какви,моля  Simple Smile

# 536
Аквасорските Бифидус и Ацидофилус, пратих ти линк на лични  Peace

# 537
Аз споделям моята хубавица какъв ползва последно - Ентеросан, Бг вариант пробиотик, съвсем достъпен и ефективен  Peace

# 538
Лактофор има капсули, Пробиен, Линекс също.

# 539
  • София - Рим и обратно
Сподели какви,моля  Simple Smile
Enteric Ecol

Общи условия

Активация на акаунт