Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 769
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • пак там

Моята дружка онзи ден много успешно успя да се справи с Т на детето си - с Беладона, 9CH  Peace

Или организмът сам се е справил  Wink

Кими, и аз не свалям насила под 38,5, а и по принцип свалям в последно време само с белтъци. Въпреки че и аз изпитвам ужас от гърчовете, но меря през половин час и стискам зъби.

Не видях - нещо за отбъбване на лигавицата изписаха ли ви? За лимфните възли?

# 496
  • Варна
Причината за температурни гърчове не е високата температура. Гърч се прави от рязкото покачване или сваляне. Така поне съм чела. Аз също не давам нищо преди 38.5-39, но пак зависи как се чувства детето.

# 497
И аз да кажа, че не бих препоръчала Мустаков. На добър алерголог така и не успях да попадна...

Температура не свалям, за ужас на приятелките ми. Снощи щерката вдигна 39 градуса, днес е като нова и не искаше да се храни - само плодове, пиеше водичка. Днес е като нова, няма Т, храни се нормално. Но тя се чувства добре и не й личи като има висока температура, освен че е много топла - пак е жизнена, играе си, снощи скачаше на леглото Simple Smile
И аз като Мира знам, че гърчовете се правят от рязка промяна в температурата, а не от самата температура, затова и свалянето може да бъде опасно. А ако детето не е правило гърч през първата си година, намалява доста вероятността да се случи по-късно - доколкото си спомням.

Хомеопатия самоназначена не е добра идея да се дава  Peace (липсвах ли виии  Mr. Green)

# 498
Сутринта си взе втория прием на антибиотика. И към 12ч. една тъмнокафяво диария и се чу точно характерния звук за диариата. Още преди да е дошла новата ни педиатърка аз вече бях пред кабинета. Като влязохме и обясних положението какво е. Показах и рецептата, която вчера колегата е написал. Разказах и че когато детето беше на годинка заради Аугментина лежахме в Инфекциозна заради разстройство. Казах, че досега само Клацид и Зинат сме пили. Тя ми обясни, че въпросния АБ, който ни е изписан е от групата на Зинат и не мисли, че може чак такава тежка реакция да стане като тази с Аугментина. Каза, че има лимфаденит в следствие на възпалението на гърлото. Био Гайа на таблетки  заедно с антибиотика да давам. Аз обаче като се прибрахме му дадох към 3 капки оцет освен Био Гайата. Може да е малко вредно, но за мен си е най сигурния начин за стопиране. Освен АБ-то за гърло Тантум Верде д продължавам да пръскам, Тонзилотрен. Общо взето това. Сега леко ми попремина страха от Т-то, ама е на дневен ред диарията. От 12 не е ходил, но си ме е шубе яко.

# 499
  • пак там

Хомеопатия самоназначена не е добра идея да се дава  Peace (липсвах ли виии  Mr. Green)

Къде ходиш бе, момиче!  Hug Толкова време те нямаше, че таман си мислех вече да започна да защитавам хомеопатията вместо теб!  Mr. Green

# 500
Да си призная - снощи щерката като вдигна Т и се присетих за вас  Hug  И си викам - я да ида да досаждам пак  Mr. Green
Не знам кога съм писала последно, но хомеопатия никаква не съм давала от месеци. Въпреки, че имаме много добър класически хомеопат, някак хванах цаката на това да се оправяме сами Simple Smile
Не знам защо сте останали с впечатление, че я защитавам хомеопатията - даже напротив - само дуднех за рисковете от неправилно предписани хомеопатични лекарства и боаронските предписания и коктейли...

Рися, а защо ви е алерголог? Какви изследвания ще пускате? Че нямам време да наваксам с четене  Hug

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 17:18 от fata_morgana

# 501
  • пак там
Ами УНъГъ-то рече - алергичен ринит. Обвинява котарака. Обаче аз не му вярвам, защото проблемите започнаха, когато още нямахме котка. Всъщност при първия преглед при този УНГ проведохме следния разговор:
- Домашно животно имате ли?
- Не. (още нямахме)
- Жалко.  Shocked

При контролния преглед проведохме същия разговор, но вече имахме котка, която естествено бе обвинена във всички смъртни грехове.

И понеже така и така наближава петте години, ми се иска да му пусна тестове за алергии, за да знаем от какво да се пазим, дали лекуваме правилно и тънъ. Защото, да ме извиняват специалистите-лекари, ама май по-голям ефект има от купата с чай от лайка на перваза, отколкото от противоалергичните...

# 502
  • Mediterraneo
Добре де, как давате АБ, при все и предписан от лекар, за едното червено гърло и висока Т?! Аз смятам, че така се връзват едни панталони и до там... А децата са опитни зайци!

Аз чакам 2-3 дни, докато изобщо стигнем до докторката. Високата Т никак не ме плаши, освен ако не е с кашлица. Ето сега малката ми е вече три пълни дни с Т( максимум 38), още не сме ходили на лекар. Няма никакви други симптоми, пуснах една стерилна урина тази сутрин и чакаме резултатите. Разбира се, не спя спокойно, но пък АБ за едната Т не давам  Crossing Arms

# 503
Защото, да ме извиняват специалистите-лекари, ама май по-голям ефект има от купата с чай от лайка на перваза, отколкото от противоалергичните...

Много правилно наблюдение  Peace  Бих ти казала да не си губиш времето с алерголози - освен да ти натъпчат детето с антихистамини и кортизонови за разкош, друго не очаквай. А, задължително и някаква умопомрачителна диета - минали сме по този път. Но знам, че едва ли ще ме послушаш  Hug Няма да те пращам и на хомеопат  Wink
Но ще ти дам жокер - работете в посока заздравяване на чревната лигавица и алергиите сами ще изчезнат  Peace
Успех!

# 504
  • пак там
Но знам, че едва ли ще ме послушаш  Hug Няма да те пращам и на хомеопат  Wink
Но ще ти дам жокер - работете в посока заздравяване на чревната лигавица и алергиите сами ще изчезнат  Peace
Успех!

Ще те изненадам  Mr. Green Точно в тази насока работя в момента, да видим докъде ще го докараме Simple Smile

Но за мое си успокоение искам да изключа котето от алергените.

# 505
Много се радвам  Hug

# 506
  • София
Е, как ще му изчезнат на детето алергиите, то още на алерголог не е ходило, диагноза не му е поставена?
Моята сестра пък си спомням как я тъпкаха три месеца нон-стоп с антибиотици преди да се сети някой, че има алергия.

Ама има хора, които се самолекуват и лекуват децата си със самоназначена хомеопатия ли?
Боже, опази.

# 507
  • пак там
Къде точно прочете, че няма да ходя на алерголог?  newsm78

Аз съм от хората, които по принцип вярват на лекарите. Благодарение на това, че съм се доверила на правилните лекари, синът ми за момента е пил АБ само веднъж.

Единствените лекари до момента, с които не съм успяла да се разбера, са специалистите УНГ. Миналата година му беше уголемена трета сливица. Трима от тях бяха категорични - противоалергични, кортикостероиди и ако не помогне - операция. След 10-дневна лазерна физиотерапия третата сливица влезе в норми и оттогава не му е правила проблеми.

Сега проблемът започна от едната небна сливица. И понеже тази година съм адски кът откъм свободно време и въобще не мога да изляза от работа, се доверих на УНГ. И в момента се чудя дали не съм допуснала грешка.

Изпълнявам указанията на лекаря, но съм добавила от себе си терапия с пробиотици. Ако до НГ нямам успех - отново ще прибегна към физиотерапията (сега няма как да се съберат десет работни дни, иначе щях да измародерствам лекарката да стои до по-късно заради нас).

Единственото, което в момента искам да направя на своя глава, е да пусна тестове заради котето и евентуално домашен прах и препарати. Не смятам, че това е самолекуване, а ти?

# 508

Ама има хора, които се самолекуват и лекуват децата си със самоназначена хомеопатия ли?
Боже, опази.
Има много, да. Свободно се рекламират и продават много "хомеопатични" препарати и хората си ги купуват мислейки, че поне са безвредни.

# 509
  • пак там
Свободно се рекламират и продават много "хомеопатични" препарати и хората си ги купуват мислейки, че поне са безвредни.

Факт!  Peace И не само хомеопатични, ами и хранителни добавки и дори лекарствени препарати. Ако не си направи човек труда да попрочете оттук-оттам коментари и мнения - много лесно може да се излъже, а и да направи голяма беля.

Общи условия

Активация на акаунт