Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 723
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Мойто дете почти винаги от гърло вдига температура. Смятам, че може.

# 571
  • София
Може ли от леко зачервено гърло да се мъчи да ми вдига температура?Сутринта бяхме при докторката на контрола.Няма нищо в гърдите.Има още хрема,изписа и АБ капки.Каза гърлото леко зачервено и раздразнено от хремата.Обаче сега я усетих топла и измерих темп.37 ,което всъщност не и температура,но аз си познавам детето и знам,че за да е толкова,има нещо.  Rolling Eyes
Не знам, от малко червено гърло, моите не вдигат, но ако е някакъв вирусляк - възможно е.
Иначе, малкия тъкмо се оправи и баща му довлече някакъв вирус и естесвено първо малкия го лепна, тоя път не е от ДГ, но факт, че след боледуване лесно се лепват новите вирусляци. Та сега, след като беше спрял да кашля и да тече носа отдавна и уж го държах в къщи да мине окончателно и да закрепне...пак кашля - водих го при УНГ то - напред няма сопол, носна лигавица каза - перфектна, но отзад бледожълт секрет, гърло - оки, но пък ларинкса леко възпален...е това педи няма как да го види. Искам УНГ-то да преслушва и гърди и мисля, че това ще е перфектния лекар за малките деца. Лечението - цилоксан в носа/не пуснах мб/, биопарокс в гърлото и инхалации..Да видим до къде ще я докараме... Thinking

# 572
  • пак там
Момичета, как се казваха онез тапи на сливиците, дето не са гнойни?

ЕмиР, ти вече ми беше писала май, но този месец мозъкът ми дава на късо, та ако може да повториш - кой УНГ ползвате?

# 573
  • София
Може ли от леко зачервено гърло да се мъчи да ми вдига температура?
Ами малкото винаги е така. Щом тръгне Т, значи е червено гърло и 1-2 пъти бяха афти. При него не е имало случай на Т без проблем в гърлото.

# 574
  • София
Момичета, как се казваха онез тапи на сливиците, дето не са гнойни?

ЕмиР, ти вече ми беше писала май, но този месец мозъкът ми дава на късо, та ако може да повториш - кой УНГ ползвате?
Дентритни тапи, иначе Георгиева във Вита, но ти май не беше доволна...Но ние ходим почти 4 години при нея, и тя познава по-добре децата ми от педиатърката дет се вика...

# 575
  • вече Пловдив
Емир, всеки път на частно ли ходите при УНГ-то? newsm78

# 576
  • пак там

Дентритни тапи, иначе Георгиева във Вита, но ти май не беше доволна...Но ние ходим почти 4 години при нея, и тя познава по-добре децата ми от педиатърката дет се вика...

Благодаря  Hug Не, друга беше, не беше Георгиева тази, която не ми хареса (педиатър ли да беше, вече не си спомням (искам си мозъка обратно  Sad )), а на Георгиева май изобщо не съм попадала, въобще не ми е позната по физиономия... Но и това може да е от дефектиралия мозък, де...

# 577
  • София
Ами да, пътите в които съм се опитвала да спестя таксите за прегледите и съм ходила до педи сме стигали до антибиотик, губене на време и затлачване на заболяването. Правила съм го няколко пъти и мисля да приключа с опитите, защото винаги стигам до УНГ дори и да съм ходила при педиатър. Хубавото е, че не са от боледуващите и примерно сме ходили май месец и сега.... но определено, точно това УНГ е лекаря на моите деца. Допълвам, че педиатъра ни е добър, но не в горни дихателни пътища, а моите деца основно от там тръгват. Също така са с нетипични симптоми, примерно липса на червено гърли и педи решава, че не е инфекция и е алергия, докато УНГ-то не подценява това при наличието на кашлица и сопол и  никога до сега не ми е казвала, че децата имат сополи или кашлят от алергия. Е имаше един път, но то беше от продължителна хрема и лигавицата беше алергизира, но това пак УНГ може да види с прегледа с ония фунийки в носа....Както и вчерашния преглед, при промивка на носа супер прозрачен сопол издухва, напред липса на течаща хрема, но отзад бледожълтеникав секрет....как един педиатър ще го види, защото УНГ го вижда със зъболекрското оледалце....въобще от лигавици УНГ вижда много повече, а основните проблеми идват от там.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 10:34 от EmiR

# 578
  • София
Еми, аз преди малко записах час за д-р Георгиева ... днес привечер ще я водя.
Имаме си УНГ, който е вадил трета сливица, следи Никол от години, но за съжаление не е в България в момента.
Надявам се, че д-р Георгиева ще огледа добре (УНГ са незаменими при оглед на лигавици). Препоръча ми я педиатърката на Никол.
А малката е с ларинготрахеит, пие Зинат от вчера, инхалирам с Пулмикорт, пие Демефан.

Но още преди ларигита върви една хрема ... вече от 2-3 седмици - сушихме с Коларгол, слагах Виброцил, пръсках Флексоназе ... и няма подсушаване  Confused
Секретът тече, издухва се, не е заден, бистър е и няма спиране ... лигавицата е супер оточна, ама това е ясно ... няма как при 3-седмична хрема да не е такава.

А сега с ларингита положението стана по-зле ...

Естествено ще пътувам в края на седмицата за Банско ....

# 579
запис. че моето така както не беше вдигало темперетура повече от 2 пъти през живота си /сега е на 4 год/ - започна да вдига през седмица.... Rolling Eyes
чух за Коластра и започвам да му давам /купих едни капсули от аптеката до нас/ - някой има ли опит?

# 580
Добре, че ми казахте за тази д-р Георгиева. Днес бях при Улевинов и не съм доволна. Емир , ако можеш да споделиш на лични като цена колко е там прегледа. Диагностицира ни Улевинов днес с трета сливица и като бонус гастроезофагеална рефлуксна болест.  Казвам, че детето е с почти не спираща хрема от 3 седмици и някакви противоалегични капки , които се правят по поръчка изписа.  Ама така аджеба нещо за секрет от носа да кажа - не. И ме успокоява сестрата как все някога щяло да отшуми боледуването.

# 581
Рони, не съм гледала предаването - кой е лекарят?
И аз не го бях гледала. Мъжът ми ми каза за него, докато бяхме на вадене на сливицата и знаех,  че гост е бил д-р Масларски. Вчера все пак го успях да го изгледам (сутрешните доработки по все по-ужасяващо изглеждащия форум ми дадоха тази възможност) и никакъв ентусиазъм не видях, нито пък реклама на продукт. Притесняваше се от сценичната изява дори. Студиото беше украсено от спонсори, но и двамата включили се лекари (хематоложката от Педиатрията определено плуваше в свои води и каза неща, за които човек може да се замисли) обясняваха детския имунитет според специализацията, която имат.
Кими, коя степен на трета сливица диагностицира? Не очаквай кой знае какви разлики в мненията на лекарите по УНГ. Не е взел секрет, така ли? Тези капки ще подсушат нослето и ако е възпалена третата сливица, ще нормализират нещата. До следващото боледуване, за съжаление. И сестрата е права. Боледуването ще отшуми. Една година след като човек е ходил в детско заведение, нещата наистина изглеждат по-добре.  Hug

# 582
А може ли да се дава бронховаксом когато има хрема и запушено носле?

# 583
  • София
Кими - цените са в сайта на Вита, всички взимат за първичен преглед 35 лева, вторичен 30, ако се наложи още ходения може да те таксуват като мед.консултация 15 лв. Ние рядко сме стигали до последното...с две ходения се оправят. Микробиология 25 лева. Но след толкова продължителна хрема не знам дали ще се изолира нещо  newsm78. Относно третата сливица - ако не е гнойна, моето мнение е, че не е за вадене. Самата Георгиева беше нарочила каката като беше на 3 години, че е уголемена третата сливица, но пък не ми правеше ангини и искаше /не настоятелно/ да я вадим. Тогава я оправихме с хомеопатия и не създаваше повече проблеми. Та  ако имаш възможност - спиране от ДГ и лечение на един от лекарите за свиване на сливицата. При толкова продължителна хрема със сигурност ще е уголемена.

# 584
  • София
kimmy, Еми вече ти е отговорила, ама и аз да си кажа  Grinning
35 лева ни струваше вчера прегледа - първичен. За вторичен - 30лв.
Хареса ми докторката  Peace, имам предвид, че мислим еднакво. Не спомена дори за Цинабсин, Коризалия, Лимфомиозот и т.н. продукти ... имам горчив опит с тях - употребявани доста дълго време преди да отстраним третата сливица.

А иначе за самия преглед - най-големите ми страхове се отхвърлиха. Няма рецидив на сливицата,  бяхме притеснени с педиатърката, че може и това да се е случило, защото така продължителна (3 седмична хрема), неповлияваща се от нищо Никол не е имала, откакто извадихме третата сливица.

Ушите са ОК, гърло ОК, лигавицата навсякъде е зачервена и оточна, отзад секретът е абсолютно бял и прозрачен ... точно такъв, какъвто тече и отпред.
Вирусна история, която активира хиперактивните лигавици по принцип при дъщеря ми ...

Инхалациите с Пулмикорт продължават (заради ларингита, но така или иначе Пулмикорт се очаква да суши и носната лигавица при инхалиране), сироп Демефан за подтискане на кашличния рефлекс (тя няма какво да откашля) и всичко друго в момента я раздира излишно. В носа - дексаметозон.

kimmy, ако си решила да сменяш УНГ-то мога да ти препоръчам проф. Бенчев  Peace
Първичният преглед е малко по-скъп (50 лв.), но вторичните са както навсякъде (30лв.)
Страхотен е ... наблюдава и лекува Никол вече 3-та година ... безупречно.

Общи условия

Активация на акаунт