Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 725
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • вече Пловдив
За пресичане на започваща настинка преди време съм давала осцилококцинум - не съм доволна, не й помогна. При последната, от която още кашля, давах инфлуцид - пак се разболя, но определено е леко, мина само с леко зачервено гърло и сега кашлицата от 3 дни.
Най съм доволна от топла баня, по-голяма доза клеева тинктура и мед с лимон и орехи...

# 556
  • в огледалото на живота
Момичета, какво давате в началната фаза на заболяването? Всмисъл, преди да сте посетили лекар.
Моята девойка е със задна хрема и съответно кашлица от снощи. Сложих й в носа клеева т-ра + физиологичен р-р, а за пиене - Инфлуцид.
Направи топла баня.Сложи детето в коритце с топла вода или по голям леген;шепа морска сол и пускай горещата струя да излиза пара на макс.Ако имате инхалатор препоръчвам да го използвате с ФР,ако не чести промивки с него в нослето.
Много течности;чай да прочиства носоглътката.Антилергично /Ериус,Ксизал/ако е оточна лигавицата и имаш съмнение за това.
Моето е така от петък.Почна с една лека отхрачваща кашлица и днес вече яко кашляне... Confused
Разбира се по закона на разболяването точно в почивните дни... Tired Давам Биокс Тими/сироп с екстракт от мащерка/за облекчи кашлянето и улесни изхвърлянето на секрети.
Утре ще го водя на преглед да видим какво е положението.

# 557
  • Бургас
Момичета, какво давате в началната фаза на заболяването? Всмисъл, преди да сте посетили лекар.
Моята девойка е със задна хрема и съответно кашлица от снощи. Сложих й в носа клеева т-ра + физиологичен р-р, а за пиене - Инфлуцид.
Най-добре заведете детето да го види лекар!
Да, посетихме лекар, просто детето ми кашляше от сутринта, а доктора ни прие в 19:00, затова реших да попитам как процедирате преди посещение на д-р?
Благодаря за мненията !   bouquet

# 558
Охх, картинката явно навсякъде е една и съща  ooooh! И моята е със задни секрети, които сега минават в предни - сополите са обилно количество, само през нощта ги няма, а тогава пък кашлицата е повече, защото се стичат надолу  Confused  Забърках мед, джинджифил, орехи и лимон, успоредно с това давам чай и редувам цинабсин и тонзилотрен през час. Последният път с такива симптоми, комбинацията подейства добре. Сега ще направя инхалация. Давам и антиалергично, защото в нашия случай без такова не минаваме. И...разболя се събота сутрин, просто отбелязвам  Laughing
Дива, радвам се, че си доволна от компреса  Hug Детенцето добре ли е вече?

# 559
Благодаря, че попита Hug добре е. Бронхита мина, сега е с Цистит  Confused Тя и моята се разболява или петък вечер, или най-късно събота сутрин. Бързо оздравяване на вас!

# 560
Благодаря  Hug Дано и цистита да оправите бързо   bouquet

# 561
  • София
И моето дете е отново със зелени сополи от вчера, а от обяд е и с разстройство. Изкара една седмица на градина и пак лепна нещо, добре ли е Tired
Дано поне да се закрепи за коледното тържество на 19-ти, че така се вълнува, днес правихме балеринска пола за снежинка... Sad

# 562
  • Mediterraneo
Айде сега и настинката да не пресичаме... За Т съм наясно, ама някак пресичането на настинката не намирам логика да не го правя и да оставя детето да се влошава.
Инфлуцид точно пък давам абсолютно винаги, помага в 95% от случаите!

# 563
То в днешно време има ли настинало дете?
Моят опит. В яслата при първото изкашляне и се оказвахме при лекаря. До 48 часа въпреки терапиите болестта си се развиваше.
Миналата година лекарят ни изписа Имунобор кидс сироп и нещата бяха добре, но в един момент взе, че се изчерпи от пазара. Въпреки наложената пауза, нямаше проблем. И понеже някъде назад се обсъждаше това, че бил рекламиран бета-глюкана при Гала, а аз имам лични впечатления от "рекламиращият" Човек, та мога най-безотговорно да заявя, че точно този ЛЕКАР е спестил на детето ми изпиването на кофи АБ. Никога не е изписвал най-скъпите лекарства на пазара или тези, които висят по стените на лекарските кабинети. Назначавал ни е обаче лечение с излизане на чист въздух и когато времето го позволява да се прибираме само за спане. Когато не позволява - на всеки час да се сменя въздуха в помещенията. Няма делник, няма празник - винаги ми е връщал обаждане при нужда. Звънял е, за да провери как е, когато се е налагало състоянието да се следи изкъсо. А както знаете децата много обичат да се разболяват в петък вечер. Той си е такъв емоционален човек. Така разпалено си приказва. Последният път ни отдели 45 минути (аз съм малко бавно вдяваща), за да ни разясни всичко около операцията на третата сливица на дребната. Той и тя си имат някаква тяхна си химия и благодарение на него детето забрави що е то рев в лекарски кабинет. Ако не беше такъв невероятен бациларник и калабалък пред кабинета на ДжиПи-то, и за него сигурно щях да съм си изградила подобно мнение (и той е от гостуващите в разни предавания).

# 564
  • пак там
Рони, не съм гледала предаването - кой е лекарят?

# 565
Ние сме на последен етап с Бронхо-ваксома

# 566
За задна хрема какво давате?

В момента давам 10 дни изопринозин, после 10 дни бронховаксом, но имам и пауър коктейл джуниър, мога ли едновременно да давам?

# 567
Аз за задна хрема капя Тобрадекс/Макситрол

# 568
Имам гентазон и виброцил, не знам гентазона подходящ ли е.

# 569
Може ли от леко зачервено гърло да се мъчи да ми вдига температура?Сутринта бяхме при докторката на контрола.Няма нищо в гърдите.Има още хрема,изписа и АБ капки.Каза гърлото леко зачервено и раздразнено от хремата.Обаче сега я усетих топла и измерих темп.37 ,което всъщност не и температура,но аз си познавам детето и знам,че за да е толкова,има нещо.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт