Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 737
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • в огледалото на живота
Благодаря ви момичета   bouquet
В пълна заблуда съм била значи относно външния вид на съдържанието.

Раличка,предполагам този вид даваш,които се води основен
Скрит текст:
От всички които сте изброили единствено те ме устройват тъй като са таблетки,а не капсули.
Дъщеря ми все още не може да ги преглъща с вода... Tired

# 541
  • Пловдив
Има на капсули, щерката вече ги пие с вода, отдавна не й разтварям  Peace
Сподели какви,моля  Simple Smile
Enteric Ecol
Пише,че са за остра диария  Rolling Eyes Стават ли като останалите пробиотици за профилактично даване?

Аз съм давала Ентеросан и Лактофлор за смучене.

# 542
  • София - Рим и обратно
Не са само за остра диария, стават и при пиене на антибиотик. И това пише.
А аз ги ползвам И за профилактика, харесва ми съставът им. Първо ми бяха препоръчани от професор гастроентеролог, на когото имам доверие.

# 543
Благодаря ви момичета   bouquet
В пълна заблуда съм била значи относно външния вид на съдържанието.

Раличка,предполагам този вид даваш,които се води основен
Скрит текст:
От всички които сте изброили единствено те ме устройват тъй като са таблетки,а не капсули.
Дъщеря ми все още не може да ги преглъща с вода... Tired
Девичка, аз купих Ентеросан 44 (води се за алергични лица) - нямаме доказана алергия, но пък явно  е алергична към повечето вируси и прави спазми, та прецених да бъде този - доволна съм  Peace Но като цяло, ако няма съпътстващи обстоятелства, бих взела основен  Wink

# 544
Имам един блистер активен въглен, как се дава и по колко?

# 545
  • София - Рим и обратно
Аз го давам по половин, леко разтворен в лечебната каша на Хумана (при разстройство купувам и нея). А може и в намачкан банан примерно да го стриеш... Не се усеща вкус изобщо, въпросът е да не види цвета Laughing. Та - по половин хапче на около 4 часа.

# 546
Не са само за остра диария, стават и при пиене на антибиотик. И това пише.
А аз ги ползвам И за профилактика, харесва ми съставът им. Първо ми бяха препоръчани от професор гастроентеролог, на когото имам доверие.

Да, напълно подкрепям 'Кафе с мед'! Ние цялото семейство пием пробиотик и не мисля да спирам скоро! На мен също са ми препоръчани от гастроентеролога, който ми лекуваше язвата.
На дъщеря ми давам Лактофлор Кидц, сашета, които разтварям в вода или сок. Доволна съм!

# 547
Имам нужда от съвет как да затегна коремчето на малкия, от един месец вече е с разхлабено коремче.

На 16.11. започна да дриска, за цял ден сменихме към десетина памперса, после 2-3 дни сменяхме по 3-4 памперса и се оправи за седмица.На 27.11. почна да повръща и дриска, повръщането го спряхме с глобули, но дрискането продължи 3-4 дни, след което се затегна за 2-3 дни само, и от тогава е рядко.Давам линекс бейби и само сухари, ориз и кюфтета, а също и ал110.Но пък ходи на градина, и там пък не е на диета.

Какво да правя?

Здравей, досега не съм писала в темата, но да споделя моя опит.
Миналата година, точно преди да тръгнат на ясла, ходихме на море, хванаха някакъв вирус и се почна с р-вото и повръщането. Беше много страшно положението.
Прибрахме се, ходихме при педиатъра (повръщането вече го бяхме овладели), пихме всякакви неща, но акото си остана доста рядко. Вече бяха тръгнали на ясла, така че там ядяха каквото се предлага (хапват си добре), вкъщи отказваха сок от морков, вода от варен ориз и въобще всякакви такива, искаха си нормална храна и така месец.
Накрая вдигнах ръце и спрях всякакви лекарства, след месец се нормализираха нещата от самосебе си.
Не казвам да постъпиш като мен, просто споделям при нас как се развиха нещата.  Peace

# 548
  • Бургас
Момичета, какво давате в началната фаза на заболяването? Всмисъл, преди да сте посетили лекар.
Моята девойка е със задна хрема и съответно кашлица от снощи. Сложих й в носа клеева т-ра + физиологичен р-р, а за пиене - Инфлуцид.

# 549
А смятате ли, че е добре да се "пресича" една настинка? И ако се даде нещо задължително ще мине по-бързо, отколкото ако изчакаме организма сам да се справи?
Инфлуцид не бих давала в никакъв случай - лично мнение  Peace

# 550
  • Бургас
А смятате ли, че е добре да се "пресича" една настинка? И ако се даде нещо задължително ще мине по-бързо, отколкото ако изчакаме организма сам да се справи?
Благодаря ви за мнението.  Peace

Скрит текст:
Явно не се справям все още добре при разпознаването на болести и не мога да преценя дали е настинка или е нещо сериозно - просто кашлицата ми звучи така все едно е с пневмония.  Confused Макар че едва от няколко часа кашля.

# 551
  • София
Да смята, миналата година от това оставяне организма да се справи сам стигнхме до антибиотик, защото нямал данни за инфекция т.е червено гърло и температура, просто кашляше....ама кашляше 3 4 седмици....е на 4 тата вече имаше данни за ифекция.
Винаги, ако хвана нещата на време, както при мен, така и при децата нещата минават в пъти по-бързо и по-леко, може и ние да сме такива...но определено не чакам организма сам да се справи  Peace

# 552
Момичета, какво давате в началната фаза на заболяването? Всмисъл, преди да сте посетили лекар.
Моята девойка е със задна хрема и съответно кашлица от снощи. Сложих й в носа клеева т-ра + физиологичен р-р, а за пиене - Инфлуцид.

Най-добре заведете детето да го види лекар!

# 553
Абе,вие като почнете с това"Заведете го на лекар"..Дай сега за всеки сопол на лекар.Утре е неделя,кога да го води жената?!Ако само киха и накашля и няма висока температура дай да бяга до спешното.
Моята вчера я водих на лекар,че кашляше.Гърди чисти,гърло също,ЦРП в норма..Е,днес вече е с ларингитна кашлица и кихавици...Аз вече вдигнах ръце  ooooh!

# 554
Аз лично водя детето за всяко нещо на лекар, защото съм голяма паника  Simple Smile И ние започнахме от един сопол, на следващия ден диагнозата беше Бронхит, сега сме с Цистит Rolling Eyes
Иначе за бързо реагиране капки в носа, чай някакъв, ако е петък вечер (защото тя моята все петък вечер се разболява, че да няма къде да я заведа), даже съм давала и Суметролим. Но всеки си познава детето. При последния бронхит получих съвет от съфорумка (Rallichka   bouquet) за компрес с мед, много добре й подейства. Има и едни хапчета за смучене Цинабсин, хомеопатични, за хрема.

Общи условия

Активация на акаунт