Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 714
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ние днес сме на градина,че да понаучи танца за тържеството утре

# 586
запис. че моето така както не беше вдигало темперетура повече от 2 пъти през живота си /сега е на 4 год/ - започна да вдига през седмица.... Rolling Eyes
чух за Коластра и започвам да му давам /купих едни капсули от аптеката до нас/ - някой има ли опит?
Какво чу за коластрата? Simple Smile
Вкъщи пием тази на Аквасорс и сме доволни  Peace

# 587
Ние и на тържеството май няма да ходим! SadВчера ми се обади госпожата и ми каза ,че в момента в групата са само 5 деца т. е. 25 са болни!Но тържеството ще е общо за цялата градина и всички болни ще ги доведат при Дядо Коледа да им даде подарък и да гледат театъра!Просто ме е страх да го заведа ,да не закачи пак нещо!Незнам и аз какво да правя Rolling Eyes

# 588
Аз моята я заведох здрава,наистина всички болни бяха на градина,но пък нашето чудо трая час и половина,та ми се ще да не сме прихванали нищо,нооо пак ми е щураво!

# 589
А аз незнам нашето тържество колко ще трае ,защото първо ще е театъра, а после по групи ще се дават подаръците, но госпожата каза, че не се знае от коя група ще се започне раздаването на подаръците-всяка година се почвало от различна група!А и докато ги с снимат с подаръците ще отнеме доста време! И сигурно няма да го водя!А и сега всички лекари излизат в почивка!

# 590
рони, за това до коя степен е уголемена сливицата не каза нищо лекаря. Само я диагностицира и реши, че е рано за вадене. И отделно сега и за тази гастро/ незнам си каква/ рефлуксна болест трябва да се притеснявам. Чудно ми е как като не е гастроентеролог твърдо реши, че я има, а не изказа само предположение.

# 591
  • на последния етаж
kimmy, Улевинов и на дъщеря ми постави същата диагноза лятото. Водих я заради неспиращите зелени сополи - непрекъснато имаше някакви коки в нослето и почти постоянно бяхме на антибиотични капки.
И същите препоръки ни даде.
Но тази година дъщеря ми боледува доста по-рядко (израстна ли го, какво?), водим я два пъти годишно в Сандански, веднъж на планина, на море. Може и това да е допринесло.

# 592
Лита, изпълнявахте ли ги стриктно препоръките ? Аз съм в чуденка какво да правя. Днес пак не можах да отида да търся аптека, която прави поръчкови капки понеже вкъщи са болни и няма на кой да го оставя детето. Той по принцип към 22.00 си ляга / нощна птица е като мен/ и не виждам как ако в 19.30-20.00 последно яде и пие ще издържи без течности докато си легне.

Да попитам родителите на които децата са в градина от няколко години. Има ли разлика в честотата боледуванията от първата година в сравнение със следващите години.

# 593
  • София
Да попитам родителите на които децата са в градина от няколко години. Има ли разлика в честотата боледуванията от първата година в сравнение със следващите години.

При моето дете за съжаление няма ... тази година боледува даже повече от миналата (имам предвид в 3-та група сравнявано с 2-ра) ... изтеглила съм късата клечка. Но пък оздравява и се възстановява по-лесно.
Но моето сигурно е изключение, защото наблюденията ми са - да, децата боледуват по-рядко с възрастта, а пък и самите боледувания протичат по-леко.
Примерно - в 1-ва група в този сезон редовно бяха 15-16 деца, във втора около 20-ина, а сега в трета рядко са по-малко от 28-30. Групата е 35 деца.
Така че със сигурност честотата и тежестта на боледуванията се разрежда с порастването  Peace

# 594
kimmy, моите момичета са все още на ясла (за втора година), но разликата в честота на боледуванията е осезаема. Тази година от септември насам са отсъствали само една седмица, нямат сополи, кашлица.
Миналата година през две седмици някоя от тях се разболяваше, през другото време непрекъснато сополиви, покашляне. По три бронхита направиха  ooooh!
Като гледам и децата, които са с нас от миналата година, също почти не отсъстват тази.
 Peace

# 595
  • вече Пловдив
Кимми, и при нас се забелязва осезаема разлика. Преди, особено в яслата, беше 3 дни на ясла, 1 седмица (поне) вкъщи. В първа група направи серия от бронхити, от които се лекувахме продължително от пулмолог. Сега, във втора група, почти не се е разболявала, освен с хрема и лека кашлица, които отшумяват за няколко дни.  Peace

# 596
При нас няма разлика и не знам на какво да го отдам ...

# 597
  • София
Абслютно  Peace

Каката - скъса ми нервите и здравето първата година в яслата.
Втората година в яслата, въпреки че нямахме цяла такса, пак боледуваше, но не е пила АБ - по-леко караше нещата.
В 1-ва група - започна зле, до нова година всеки месец беше с нещо чревно. След това стана ново дете и досега е така. От септември насам е отсъствала 3 дена заради повръщане.
Обикновено не пропуска грипа, но го е минава сравнително леко и без усложнения.

Малкото - мн. зле 1-вата година. Добре, че беше бабата да го гледа. Миналата година, до Коледа, когато лепна варицела, беше добре - имаше пълни 6 седмици ходене.  Но варицелата му разказа играта (и моята също). Сега откакто е тръгнал, направи един бронхит ноември и пи АБ. Но вече 4-та седмица е на градина и се държи като цяло.

Така че - надежда има Wink

# 598
И при нас разликата е осезаема. Първата година - при нас в яслата, има 10 разболявания по картон от септември до март - и това е само за случаите, в които сме стигали до лекар, защото поне 1-2 пъти съм самолекувала вкъщи и е минавало за 2-3 дни. Първа група почти не боледуваше и всичко  - предимно хрема оправяхме без лекарска намеса. Следващото разболяване в картона е чак във втора група - един отит и варицела. Има и няколко енетеровируса през летата, които не са отразени в картона, защото за тях досега не се е налагало да ходим на лекар. Сега в трета група края на октомври се разкашля и остана вкъщи няколко дни, но беше по-скоро превантивно.

Антибиотик е пила един път при първото си разболяване, което беше гнойна ангина.

# 599
  • на последния етаж
Лита, изпълнявахте ли ги стриктно препоръките ?
Не. Опитвали сме се, но успяваме само донякъде.
При нас има голяма разлика в честотата на боледуване през годините. Дъщеря ми тръгна на ясла на 2 години - тогава посещенията и отсъствията бяха 50/50. По време на първа група в градината за цяла учебна година има не повече от 40-50 присъствени дни. От началото на тази учебна година е отсъствала не повече от 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт