Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 282
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Явно и от двете... Wink

# 616
Момичета,кажете нещо бабино за задна хрема,омръзна ми да го тъпча това дете ... Confused

# 617
  • София
EmiR, аз като се позамислих (и се пуспокоих де)- гърлото бая се беше зачервило, но по небцето нямаше нищо. Т.е. най-вероятно е лош предколеден вирус Simple Smile

Весели празници, момичета.

# 618
Plamena Antonova - ми ако не се изакала, ако пък е яла нещо дето подува коремчето...по принцип в корема има много лимфни възли и обикновено при разболяване се подуват и от там също би могло да има болка..., ако е гладна...знам ли...да й е много вечерята...
[/quote]
Да, аз знам, че има много неща, които дразнят коремчето и дечицата ги боли. Просто вече се изморих от болести. Тъкмо оправи едно, почва да се оплаква от друго. Опитвам се да не се тревожа много, казвам си ще мине, но след това ми минават и хиляди лоши мисли.
Идват празници, а на мен ми е едно тъжно, сдухано......защо не знам?? Weary

Вие какво давате на малките, когато ви се оплакват от коремче?

# 619
  • София
Честно казано, откакто не съм спирала пробиотика - не са се оплаквали толкова често...иначе имаше един период в който все един от двамата ми казваше, че го боли корема... newsm78 Като пръцнеха минаваше...Иначе съм давала и ментова тинктура - 5 капки с малко вода -  винаги е имало ефект...Но обикновено е било свързано с газове, рядко с някакво заболяване....като се замисля.
Аз също маклия като се зарази от баща му се сдухах, защото си имах някакви планове и исках да го пусна на ДГ, но се научих, че с две деца трябва да се очаква всичко...Важното е да минава леко и децата да се чувстват добре. За майките няма почивка, това е положението... Hug

# 620
Да за майките НЯМА почивка Simple Smile Аз от три седмици не съм давала пробиотик, но пак ще започна да и давам. Явно не трябва изобщо да го спирам!
Аз и давах Лактофлор сашета за деца и бях много доволна. Не е имала оплаквания преди!
Дано всички оплаквания и болести да минават бързо!
Весели празници, майчета и много здраве на цялото семейство през новата година Simple Smile
lalalala
EmiR благодаря ти специално, вдигна ми духа...трябва да се мисли позитивно  Hug

# 621
  • София
Plamena Antonova -ами така де  beer
Лисичке - няма бабешка рецепта за задна хрема или поне до сега не съм намирала. Тествахте ли детето за алергия, защото все си мисля, че при вас вече има нещо такова.  newsm78 А другото е уголемена трета сливица, а при вас най-вероятно е такава при тия чести боледувания. По миналата  година киснах едни брезови кори във вино и давах и на двамата...но това е за смаляване на третата сливица..аз буквално превантивно го направих, не знам дали е помогнало, но следващата година нямаха проблем с третата сливица...в смисъл бързо се свиваше след разболявания.
Иначе сега попаднах на ей тия рецепти http://www.zajenata.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B … BA-news12426.html  за кашлица и мисля да си самоприложа една - чудя се дали тая с ракийката или с млякото:))))

# 622
Тази рецепта с прясното мляко една позната я е пробвала и каза че помага!Но на мен ми звучи гадно да пия такова нещо!

# 623
  • София
Ми направих с прясното мляко, определено някак поуспокои кашлицата - нямам логично обяснение обаче от какво се получи. Сложих обаче две лъжици мед, защото наистина беше гадничко...Децата пиха също, но мъжът ми след като го пробва категорчно отказа хахаха...Всъщност аз най-много кашлям, та ще си го допия явно. Laughing

# 624
EmiR ,не сме,пък за сливица -трета ,няма уж

# 625
  • София
За щерката педи каза, че е с вирус. Сега се опитват и двамата с малкото да кашлят.

Аз знам рецептата с мляко и чесън (вместо лук). Майка ми така ме цереше. И на мен даже ми харесва вкуса  Rolling Eyes
Опитвала съм да давам на голямото - категорично ми отказа и съответно и аз се отказах да предлагам.
Днес ще наблявгам на чая с дюли и индрише. И инхалации ще им правя.

# 626
Момичета, може ли да ми препоръчате  нещо за имунитет подходящо за дете на 2 години? Досега ползвахме Имунобор кидс сироп, но няма особен ефект и ми се иска да го сменя с нещо друго. Чудя се, ако взема на таблетки дали няма да е по-добре? Общо взето сме влезли в следния рътим: 2 седмици ясла и 1 вкъщи. 

# 627
  • София
Биозин сироп-едно от хубавите неща,които съм купувала.Не е да не се разболява,но кара доста по-леко,даже последния вирус беше и без Т.

# 628
Здравейте,бихте ли ми предложили някаква домашна инхалация ?

# 629
  • София
Слагаш да заври вода с 1 лъжица сода,и да се диша отгоре.Ефикасно е.

Общи условия

Активация на акаунт