Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 255
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Аз имам съмнения за пневмония.Докторката ми отказа ренген.Избягвали го при деца.Пусна ПКК,но не знам как ще дочакам понеделник.Малката седмица ми поддържа 37-37,2 температура,не постоянно,но я има.е ,днес вече няма,но следобяд взе,че повърна и се изака рядко..Всичко беше еднократно.Не знам вече какво да мисля Confused

И ние сме със същите симптоми.Пием антибиотик .Преди месец пак бяхме така и имахме пневмония .Сега ме е страх да не се повтори... Confused
А кашляте ли?Ти направо ме хвърли в паника  Confused Не смея да си помисля,какви са последствията след дълго нелекувана пневмония..Божеее,дано не е  Praynig

# 661
  • Once there was a Hushpuppy...
От снощи започна с разтройство. Сега пак, съвсем малко е количеството, но пък е като слузесто..
Иначе си права за Т, трябва да се дават Тпонижаващи, когато Т се задържи повече от ден. Аз даже накрая на 37.2 му дадох една доза нурофен, за да заспи и така и стана.
Но, сега не знам пък какъв сироп да давам за кашлицата.
Аз пия синекод, на него давам Хустагил, но се разкашля следобед много.
То, не знам отхрачващо ли трябва или подтискащо newsm78
Защото виждам, че му се стичат секрети.

# 662
Аз имам съмнения за пневмония.Докторката ми отказа ренген.Избягвали го при деца.Пусна ПКК,но не знам как ще дочакам понеделник.Малката седмица ми поддържа 37-37,2 температура,не постоянно,но я има.е ,днес вече няма,но следобяд взе,че повърна и се изака рядко..Всичко беше еднократно.Не знам вече какво да мисля Confused

И ние сме със същите симптоми.Пием антибиотик .Преди месец пак бяхме така и имахме пневмония .Сега ме е страх да не се повтори... Confused
А кашляте ли?Ти направо ме хвърли в паника  Confused Не смея да си помисля,какви са последствията след дълго нелекувана пневмония..Божеее,дано не е  Praynig

Има и кашлица ,но казаха ,че е от гърлото. Но това не ме успокоява,защото когато детето имаше пневмония няколко различни доктора казаха ,че гърдите са чисти и нищо не чуха на слушалка  Sad Само на снимка се видя. Тогава пак имаше ниска температура 37-37,2 . Оказва се ,че въобще не е за подценяване. Дано и при вас и при нас да се разминат нещата леко !

# 663
  • София
Ако кашля от сополи - биокс тими, бронкихум S, в никакъв случай муколитик от рода на Флавамед, Хюмекс коф и там другите.  В смисъл не трябва нито да отхрачва, нито да подтискаш, трябва сопола да се спре...а тия сиропи просто предпазват гърлото. Аз не съм привърженичка на сиропите, особено ако са от сополи, но на последък ползвам...Синекод ми бяха изписали на малкия, когато беше лепнал първия вирус накъде началото на декември - беше със суха кашлица, но не ларингитна, по 2,5 мл само вечер...по принцип с този сироп трябва да се внимава, в момента в който кашлицата стане продуктивна трябва да се спре...Давах го буквално 4 5 дни и след това го спрях...Нещо за сополите измисли...Има едно АСС спрей, но то е за жилави секрети/не бактериални/, които се стичат назад...разбива ги и е добро...Това пак тоя месец  го изписаха след поредния вирус, но вече имаше и сополи...Така като се замисля от началото на декември това ни е 3я вирусляк, който лепи малкия...Хустагила е хубав сироп ...но сопола докато не спре, ще си подкашля...

# 664
Единственото,което ме успокоява е,че не кашля и не е кашляла от десетина дни,макар да знам,че може и без кашлица да се развие пневмония.То за слушалката е ясно.Ние на слушалка нищо нямаме,аз за това настоявам за ренген,ама на...никой не чува.Ще видим резултатите какви ще са в понеделник.СУЕ казаха,че било риличн о,доколкото разбрах 12,не знам колко е нормата,не смея и да се ровя вече,че колкото повече чета,толкова повече се панирам.Дано не се налага да бягаме до спешното.Тя температура вече няма(пу-пу),ама и на едни приятели децата са изкарали коледата по спешните отделения,с повръщане и разстройство.имало такъв вирус.Дано да е вируса и при нас,макар,че при нея беше еднократно,но пък и днес ми се струва,че я мъчи стомахчето.Тя не е яла почти нищо,но се оригва на всяка глътка вода,което не е типично за нея.Дано да е по-малкото зло и само да си внушавам Praynig

# 665
Мерси,Емир Hug
И аз мисля като теб, определено имах нужда от мнение и подкрепа, че толкова ми лошо, че чак не разсъждавам....
Да дам цинапсин, става ли?
И да промивам носа, мисля си за АБ капки.
Имам едни като Гаразон точно са, но български купени превантивно, защото спрели да внасят Гаразон.
Не съм привърженичка на Макситрола, такава глупост се оказа, никога не ни подейства.
Как мислиш? За АБ капки, или е излишно....знам ли вече.

# 666
Единственото,което ме успокоява е,че не кашля и не е кашляла от десетина дни,макар да знам,че може и без кашлица да се развие пневмония.То за слушалката е ясно.Ние на слушалка нищо нямаме,аз за това настоявам за ренген,ама на...никой не чува.Ще видим резултатите какви ще са в понеделник.СУЕ казаха,че било риличн о,доколкото разбрах 12,не знам колко е нормата,не смея и да се ровя вече,че колкото повече чета,толкова повече се панирам.Дано не се налага да бягаме до спешното.Тя температура вече няма(пу-пу),ама и на едни приятели децата са изкарали коледата по спешните отделения,с повръщане и разстройство.имало такъв вирус.Дано да е вируса и при нас,макар,че при нея беше еднократно,но пък и днес ми се струва,че я мъчи стомахчето.Тя не е яла почти нищо,но се оригва на всяка глътка вода,което не е типично за нея.Дано да е по-малкото зло и само да си внушавам Praynig

Докторката ми обясни,че повръщането няма да е от вирус,а най-вероятно нещо бактериално ,защото при вирусните инфекции се вдига висока температура . УУфф и аз не знам вече се обърквам .... само да минава по-бързо . И всички дечица да са здрави,че аман от болести !

# 667
  • София
Нали сопола е течащ, .т.е стича се назад, но може и да издуха. Цинабсина - става, ако ви действа...на мен ми действа добре, но като те чета при вас трябва нещо, което да спре течащия сопол...Олинт също подсушава и ако не е бактериална хремата до ден два, трябва да са намалели сополите
За аб капки  newsm78, не знам, ако е вирус още е рано...Но ако видиш нещо цветно си слагай...при нас пък никога гаразона не е действал. Ако искаш да играеш на сигурно - унифлокс, левофлоксан, офтакуикс...те са с основа офлоксацин/левофлоксацин /почти са едно и също/ и ако не сте ги ползвали със сигурност ще действат...Също виброцил добре действа при проста хрема...Не знам, аз моите още не съм ги почнала с аб капки...каката от днеска нещо почна и да подсмърча, явно ще се появи и сопола...но засега промивам и виброцил слагам...

# 668
Нали сопола е течащ, .т.е стича се назад, но може и да издуха. Цинабсина - става, ако ви действа...на мен ми действа добре, но като те чета при вас трябва нещо, което да спре течащия сопол...Олинт също подсушава и ако не е бактериална хремата до ден два, трябва да са намалели сополите
За аб капки  newsm78, не знам, ако е вирус още е рано...Но ако видиш нещо цветно си слагай...при нас пък никога гаразона не е действал. Ако искаш да играеш на сигурно - унифлокс, левофлоксан, офтакуикс...те са с основа офлоксацин/левофлоксацин /почти са едно и също/ и ако не сте ги ползвали със сигурност ще действат...Също виброцил добре действа при проста хрема...Не знам, аз моите още не съм ги почнала с аб капки...каката от днеска нещо почна и да подсмърча, явно ще се появи и сопола...но засега промивам и виброцил слагам...

Цинабсин давам вече.
До тук добре.
Сопола първо беше гъст и зелен, но от днес е бистър/или леко мръсен/, но се запушва, не може да го извадя...направо се стича в гърлото и подкашля..пфууу, милярди духания на ден ooooh!
Ще сложа и олинт, имам и него, снощи му слагах. Но, сякаш не го отпуши много, аз внимавам с тези капки, само по 1 или най-много 2 пъти на ден, че много изсушават лигавицата.

Тези капки пак ли са очни, като другите тобрадекс, макситрол и гаразон?
Видях ги, да и те антибиотични капки Peace
Охх, ще почакам и тази вечер и утре или през ноща ако пак е зле работата ще ги почвам.

# 669
  • София

Цинабсин давам вече.
До тук добре.
Сопола първо беше гъст и зелен, но от днес е бистър/или леко мръсен/, но се запушва, не може да го извадя...направо се стича в гърлото и подкашля..пфууу, милярди духания на ден ooooh!
Ще сложа и олинт, имам и него, снощи му слагах. Но, сякаш не го отпуши много, аз внимавам с тези капки, само по 1 или най-много 2 пъти на ден, че много изсушават лигавицата.

Тези капки пак ли са очни, като другите тобрадекс, макситрол и гаразон?
Видях ги, да и те антибиотични капки Peace
Охх, ще почакам и тази вечер и утре или през ноща ако пак е зле работата ще ги почвам.
Няма какво да се чудиш за аб капки...направо действай...Аб капки са, за очи са, но се капят в носа...Хубаво е, че си почнала цинабсина...Запушва се защото лигавицата е оточна и така като те чета си е за аб..капки олинта няма да помогне, но трябва яко промивки или инхалации с  физ разтвор, за да може да "отдръстиш" АСС също би помогнало, защото разбива жилавите секрети, ако не ти се правят инхалации след това аб капки...на издухан и колкото се може чист нос.

# 670
Да, Емир май само АБ капки ще спрат хремата...
Ще пратя мъжа ми да купи едните...
Че в къщи имам Гентазон нови.
Правим инхалации, даже в момента, но като го духам почти нищо не излиза, само малко бистра като вода е...

# 671

Докторката ми обясни,че повръщането няма да е от вирус,а най-вероятно нещо бактериално ,защото при вирусните инфекции се вдига висока температура . УУфф и аз не знам вече се обърквам .... само да минава по-бързо . И всички дечица да са здрави,че аман от болести !
Не мисля,че това за вирусите и температурата е вярно.Габи миналото лято кара ентеровирус,който изкара с еднократно повръщане,еднодневно разстройство и няколко дни отпадналост,без грам температура.Принципно тя много такива вируси не е ловила,но и имунитета и беше доста силен,а сега много падна от безкрайните боледувания и АБ лечение.Тя На приятелката ми детето е като магнит за ентеровируси.То хрема не хваща,но мине ли нещо с разстройство и повръщане и не го задминава.Обикновено ги кара само с повръщане даже,без температура.Зависи от вируса.

# 672
Емир, а ще ми кажеш ли как ги дозираш.
Вече имаме Унифлокс, да взема да почвам.

# 673
  • София - Рим и обратно
При нас Тобрекс АБ капки действат безотказно при упорита хрема. Докторът пък даже ме успокои, че няма проблем да си ги ползваме при всяка зелена хрема, независимо, че са поредни пъти. И наистина си действат всеки път.

# 674
  • София
Емир, а ще ми кажеш ли как ги дозираш.
Вече имаме Унифлокс, да взема да почвам.
3*2 капки във всяка ноздра...като капнеш първия път го попитай дали има разлика...би трябвало бързо да се отпуши носа и бързо да има облекчение дори след няколко капвания...поне при моите верните капки така действа, тия са действали безотказно...Минимум 7 дни, макс 10...Също така трябва да има промяна и в кашлицата...да намалява, в началото може да стане по влажна, но като цяло трябва да наблюдаваш подобрение...

Общи условия

Активация на акаунт