Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 277
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
ВЕСЕЛА КОЛЕДА, майчета Simple Smile Да са ни живи и здрави дечицата през новата година и ние покрай тях Simple Smile

# 646
  • София
Честито рождество и от мен! Много здраве през новата година, а ако има болести да минават леко:)))
Едно голямо мрън от мен....тъъкмо излязохме от зациклянето и ся ново 20. Ходихме при нашите на Бъдни вечер и двамата болни, ама в разгара на болестта....Уж им минало, уж не знам си кво, ама не беше баш така...и ся каката от днеска с Т, втрисане, точно като симптомите на нашите...Мисля, че е някакъв вирусляк...малкия засега се държи, но не знам ...Гледам да не ми се сговнясва настроението, но...малко ми е тъпо, трябва да пътуваме, а малкия ако се скльофа и той направо не знам как ще стане...той като има Т е като парцал...Тя и каката е така, не е вдигала Т от миналата година със скарлатината баси...
За хималаята - давала съм сиропа, но някъде имаше описани, какво съдържа, бях доволна, но нещо децата не го харесваха...
http://apteka.framar.bg/18002557/%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8% … B0%D0%B1%D0%BB-40 най-вероятно състава е същия като на хапчетата.

# 647
  • в огледалото на живота
ЕмиР,бързо да се оправяте  Hug

Четох я аз тази листовка,но нищо не ми говорят съставките в нея...
Благодаря за включването все пак!

# 648
Аз имам съмнения за пневмония.Докторката ми отказа ренген.Избягвали го при деца.Пусна ПКК,но не знам как ще дочакам понеделник.Малката седмица ми поддържа 37-37,2 температура,не постоянно,но я има.е ,днес вече няма,но следобяд взе,че повърна и се изака рядко..Всичко беше еднократно.Не знам вече какво да мисля Confused

# 649
  • Бургас
Честита Коледа и от мен! Да са здрави дечицата и ние покрай тях!  Hug

Да ви питам - нямам време и не съм чела назад - има ли някакъв вирус само с Т в момента? Майка ми беше настинала /според нейните думи/ или лепнала вирус според мен, не стоя при бебето, но от днес и тя е с 38,1 без никакви други симптоми. Вчера сутринта я водих на консултация - ушите са ок, гърдите са чисти, няма хрема, няма кашлица, няма рзстройство, няма повръщане.... само Т... Лекарката ни изписа само Нурофен/Панадол/Ефералган засега...
Баткото е с вечната си слаба хрема от 3 месеца насам, но този път едва ли е прихванала от него...
И за баткото да питам пак - според лекарката за носа му едва ли не нищо не може да се направи, да съм го оставила така, че и без друго изпил 2 АБ в последно време... Имам и МБ, имаше незначително количество стафилококи, които според педиатъра не се налага да се лекуват в момента ... А според мен не е нормално 3 месеца носът му да тече ...  Tired какво да го правя не знам вече...

# 650
  • Mediterraneo
Аз имам съмнения за пневмония.Докторката ми отказа ренген.Избягвали го при деца.Пусна ПКК,но не знам как ще дочакам понеделник.Малката седмица ми поддържа 37-37,2 температура,не постоянно,но я има.е ,днес вече няма,но следобяд взе,че повърна и се изака рядко..Всичко беше еднократно.Не знам вече какво да мисля Confused
Вероятно сте хванали нов вирус, с Т и повръщане. Малката ми дъщеря онзи ден изкара 24 часа с повръщане и Т. Сега е като чисто нова.

# 651
От твоята уста в Божиите уши Hug

# 652
  • София
Аз имам съмнения за пневмония.
Ако е чула нещо на слушалка най-вероятно е щяла да те прати на снимка... newsm78 Друг е въпроса, че аз съм си правила снимка на своя глава и не сбърках защото на слушалка нямаше нищо, но пък имаше едно възпаление на съединителната тъкан, което само на снимката се видя  - това след 4 седмично влажно подкашляне.
Иначе - каката цяла нощ с Т и болки в корема, сутринта ходихме на преглед - вирусна история, корема я болял защото при децата имало някакви възли, които се разпъвали при такива вирусни истории newsm78. Докторката каза, че в момента били n на брои вирусите, но рядко се стигало до усложнения. Изписа еспумизан за коремчето, изопринозина си го бях почнала още като видях нашите в какво състояние са и лекарката ме похвали хахаха и каза, че при вирусните истории изопринозина почнат навреме бил най-подходящ. Има и кашлица, без сополи, но не е слязла надолу и само инхалации с физ разтвор да правя.
За софиянки - във Вита ще има дежурен педиатър през всичките почивни дни, както и клиничната лаборатория ще работи от 7,30 до 12.
Стискам си палци да се размина на малкия, той също има болки в корема, но пък засега не вдига Т, може да го кара по-леко знам ли, кашлицата и на него му се увеличи и ще затворим един порочен кръг от 4 седмично подкашляне. И при него не е слязло надолу, но така ставало като сме влизали от вирус във вирус. Лечението му е същото - изопринозин и еспумизан, за кашлицата биокс тими. Изрично наблегна да не се дават муколитици при кашлица, която не е слязла надолу, защото децата почвали да кашлят повече, а като няма какво да отхрачат се влошавало положението.
Мон... - http://apteka.framar.bg/21001721/%D1%84%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%82% … 0-5-%D0%B3%D1%80- това е изцяло за стафилококи - доста е добро и рядко го изписват. Ако не си го пробвала и си склонна да експериментираш  Wink Другото е яко подсилване на имунитета - http://apteka.framar.bg/30001326/%D1%84%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%B8 … D0%B5%D0%BC%D0%B0  или биозин. Не знам дали от толкова продължителна хрема лигавицата дали няма да алергизири и като е влажно по-лесно се прихваща всичко...За друго не се сещам:))
А да - Т не съм я сваляла с лекарства, но не е вдигала повече от 38,5. Мазах с белтък, мокри кърпички....лекарката също каза до 38 да не давам нищо, НО ако я боли главата и има Т дори и да не е 38 е хубаво да се даде нурофен или  там каквото се дава за Т.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 11:57 от EmiR

# 653
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета Hug
И ЕМИР - има нов грип, сякаш подрани тази година заради топлото време.
Ние го караме всички от 24.12....ходене по болници.. ooooh!
Та, в болницата ме осведомиха лекарите, че са минали стотици деца за няколко дни..
Висока Т, повръщане, при моя хрема и кашлица , а от снощи и разтройство Tired
Да не говоря, че и мен и мъжа ми ни хвана и съм едва жива...

# 654
Честита Коледа и от мен! Да са здрави дечицата и ние покрай тях!  Hug

Да ви питам - нямам време и не съм чела назад - има ли някакъв вирус само с Т в момента? Майка ми беше настинала /според нейните думи/ или лепнала вирус според мен, не стоя при бебето, но от днес и тя е с 38,1 без никакви други симптоми. Вчера сутринта я водих на консултация - ушите са ок, гърдите са чисти, няма хрема, няма кашлица, няма рзстройство, няма повръщане.... само Т... Лекарката ни изписа само Нурофен/Панадол/Ефералган засега...
Баткото е с вечната си слаба хрема от 3 месеца насам, но този път едва ли е прихванала от него...
И за баткото да питам пак - според лекарката за носа му едва ли не нищо не може да се направи, да съм го оставила така, че и без друго изпил 2 АБ в последно време... Имам и МБ, имаше незначително количество стафилококи, които според педиатъра не се налага да се лекуват в момента ... А според мен не е нормално 3 месеца носът му да тече ...  Tired какво да го правя не знам вече...
ДА, сега те прочетох.
Точно с Т е грипа и продължава от 3 до 5 дни.Препоръчва се даването на температуропонижаващи, защото организма отслабва за толкова време.
Попитах лекарката дали има наблюдения да се стига до АБ, но тя каза, че от приетите там и тези с кръвни картини всички били добри Peace

# 655
  • София
И аз си помислих, че е грип с това втрисане и толкова бързо заразяване, а и гледах по новините точно таково интервю. Но днеска лекарката каза, типична вирусна история. Нашите пък за 3 дни се оправиха...и силно се надявам и с децата да стане така...Още не съм почнала да стягам багажа и съм както се казва на полусъединител...Каквото, такова...ама дано мине бързо....
Hushpuppy а защо стигнахте до болница и какво ви е лечението, то като има повръщане и разстройство нурофена не е за препоръчване поне през устата...? Как сваляхте Т?

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 15:20 от EmiR

# 656
Нормално с тия вируси , то времето е ...  Stop
Ние си влачим задната хрема още,по-добре е,ама си я има,давам цинабсин,промивам носа,правя инхалации ама пусто му не минава още

# 657
Емир- стигнахме, защото вдигна на 2 пъти по 39.3, сваляхме, но пък се разрева ларингитно и много се притесних....веднага отидохме и се успокоих да ти кажа. За мен 50% от лечението вече е проведено след сложена диагноза Peace И това ми даде сили да действаме по-уверено. И се успокоих, друго е да ти кажат трае еди колко си дни Т, нали разбираш.
Пожелавам ви бързо оправяне, на всички.

Аз днес съм ужасно зле, кашлица, задни секрети....гледам, че и при него е същото, поне свърши Т още на 3тия ден. Днес е с разтройство....давам ентерол. Не знам друго какво, пробиотик..ли?? newsm78
Ужаса е пълен с тоя грип...сигурно ще стане епидемия до седмица...за съжаление. ooooh!

# 658

И ние сме със същите симптоми.Пием антибиотик .Преди месец пак бяхме така и имахме пневмония .Сега ме е страх да не се повтори... Confused

# 659
  • София
Емир- стигнахме, защото вдигна на 2 пъти по 39.3, сваляхме, но пък се разрева ларингитно и много се притесних....веднага отидохме и се успокоих да ти кажа. За мен 50% от лечението вече е проведено след сложена диагноза Peace И това ми даде сили да действаме по-уверено. И се успокоих, друго е да ти кажат трае еди колко си дни Т, нали разбираш.
Пожелавам ви бързо оправяне, на всички.
Питам, ако все пак е грипа...какво да очаквам, че там евентуално където ще ходим няма голяма болница...Иначе ясно, че посещението при лекар е най-доброто решение...аз и затова сутринта ги заведох във Вита и двамата ги преслуша, гърла ала бала...каза си жената, че е вирус...Мен най-много ме притесняваше това с корема...но откакто дадох езпумизана никой не се е оплаквал от корем..най-вероятна е права за тия възли...Днеска цял ден каката  Т 37,2 37,3 - не й е лошо ама тая Т много измъчваща и сега дадох един тейлол хот, и аз съм съгласна, че организма се изтощава..Реално от вчера вечерта е с Т, която не съм сваляла...ако е имало вирус пък да вземе да умре от тая Т, в края на краищата...ама ха...
А повръщането и разстройството кога се появиха..?
То всъщност докторката не каза, че е грип...ама аз трябва да съм подготвена...

Общи условия

Активация на акаунт