Остров Тасос 6

• 94 156
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
Самсара  Peace
Моля те изобщо не визирах теб! Хареса ми твоето мнение, имаш си твърда позиция и не се заяждаш с никого. Дори си отбелязах някои неща от отговорите ти!
Затова е полезен този форум, защото е многоцветен!
Скрит текст:
Блед знае кого визирам

# 706
  • София
И ние бяхме на Тасос за седмица от 15 юни. Много, много ни хареса (както всеки път там)!  Heart Eyes Досега сме ходили все май месец, за първи път тестваме как е през юни. Има разлики определено. В сезона има много повече хора. Който иска да е по-безлюдно, просто е добре да отиде около 24 май.  Grinning  Това лято има нашествие от румънци (не мога да им се сърдя, морето е за всички, но си признавам, че не съм им фенка)... Освен това в "нашия" си хотел пък е пълно с англичани. Преди се срещаха само епизодично на острова, но вече откровено им го продават в пакетите и те масово купуват... Поведението им е ок обаче, не е като на англичаните на Слънчев бряг (явно обстановката предразполага към нормалност  Grinning ).
Направихме си кръгче на острова и си посетихме любимия Теологос, манастира Св. Архангел Михаил, Панагия (гигантската липа в двора на църквата беше цъфнала и аромата имам чувството, че изпълваше цялото селце  Heart Eyes ) и традиционно ходихме няколко пъти на любимия ни плаж на Макриамос.  Heart Eyes  Оценихме го още по-високо сега, когато на много други места беше претъпкано с хора...  Wink
Плажът на Потос си е ок (е, има камъчета, но водата е кристално чиста, заведенията са си ок и пак видяхме няколко пъти делфини точно там!  Heart Eyes), само дето не бях свикнала да има толкова много хора...  Mr. Green  
Разходихме се и в Скала Потамия един от дните, приятно беше за един-два часа, но не бихме избрали да отседнем на Тасос там (Не е лошо, просто всеки си има любими неща!)  Grinning
Видяхме се и с едни приятели, които бяха на Алики, с които ходихме и до Парадайз бийч. Изкефи ни Алики, голяма лудница, стълпотворение от предимно млади хора, има купонджийски дух (или поне така беше в онзи конкретен момент, когато бяхме там  Grinning).
На всички, на които има предстои почивка на Тасос - да си изкарате супер!  Hug

П.С. Самсара, писали сме едновременно. Да ти кажа Макриамос и мраморния плаж не са едно и също нещо, на няколко километра са един от друг.  Wink

# 707
Крокодилката,
все пак имате резервация за някакви дни - идете, ориентирайте се в обстановката, вижте къде ви харесва и кое не ви, и тогава ще прецените накъде да се насочите за остатъка от времето.

Жаве,
с интерес следя развитието на Скала Мариес Simple Smile Била съм там преди около 10 години, беше абсолютно западнало село с леко постиндустриален вид, най-смотаното на Тасос. Преди 3-4 години минах набързо и определено имаше леко раздвижване и ново застрояване. Явно ще го направят и него курортче Simple Smile

Иначе по мой вкус - ако човек търси оживление, разнообразие и по-малко румънци и сърби, Лименас и Лименария са местата, ако търси тишина, селска идилия и да ходи на различен плаж (с кола) всеки ден - Астрис, Кинира, Скала Сотирас, Скала Калирахи.
Но "на вкус и цвет" всички сме различни, знаете Simple Smile

Алики си го спомням като ангелско място, но преди много, много години и в края на септември (22-25), сега явно не е точно така, всъщност същата е картината и с Портокали на Халкидики - за наслаждение трябва да се иде извън сезон и/или много рано сутрин.

# 708
  • София
А бе момичета, откъде знаете имената на всички тези плажове? Аз ли съм толкова заспала, ама освен на Парадайс бийч другаде име на плаж не видях?? Laughing

# 709
Има ги в нета с карти и снимки Simple Smile Ето линка пак.

# 710
  • София
Има ги в нета с карти и снимки Simple Smile Ето линка пак.
Ей супер, много благодаря! Ние плажувахме на Atspas Beach в Скала Марион, страхотно беше. Точно отгоре ни беше хотела.

# 711
Ето тука ми се ще да отида някой ден... средата на юни или средата на септември... http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels/villaggio-scorp … s?anchor=node-814

# 712
  • В светлината на слънцето
Именно - хората са различни, харесват различни неща.  Peace Което съвсем не означава, че дадено място е лошо. Peace
Само да уточня, някой да не се подведе от поста на Самсара - Макриамос не е мраморния плаж. Мраморният плаж се казва Салиара. Казвам го не с цел заяждане, а да не се подведе някой. Peace
Плажовете около Лименас са в повечето случаи малки и пренаселени в сезон, затова ги и изключвам от класацията. Повечето имат камъни, таралежи, та за деца не са най-добрия вариант. Изключение прави Макриамос, който е спокоен, плитък, чист, пясъчен.
Параход, и аз съм ходила на Алики преди много, много години и беше невероятно спокойно и чаровно място. Сега е свръхпренаселено и го няма вече онзи чар. Thinking

# 713
Самсара  Peace
Моля те изобщо не визирах теб! Хареса ми твоето мнение, имаш си твърда позиция и не се заяждаш с никого. Дори си отбелязах някои неща от отговорите ти!
Затова е полезен този форум, защото е многоцветен!
Скрит текст:
Блед знае кого визирам

Hug

Петя, ти сега ме хвърли в размисъл, на кой плаж сме били ние Simple Smile Казаха ми, че това е един и същи плаж. Този на който бяхме е с вода с прекрасен цвят - синьо-зелена, заради белия пясък. Плажчето е малко, нямам заведение или чадъри. Когато бяхме ние, беше препълнен с румънци.

Не знам как е било предишни години, но тази наистина има много, много румънци. И сърби.
И една вметка - много хубави сръбските мъже - или поне тези, които аз видях на Тасос, все сърби се оказваха  Crazy

И да препоръчам - баклава-сладолед, продават ги Евга. И печено сирене фета с мед - във всяка таверна Simple Smile

# 714
Самсара, ето това е мраморния плаж. Но той е по-скоро с камъчета, а не с пясък.
http://www.thassos-view.com/beaches/saliara
А това е Макриамос, който е пясъчен.
http://www.go-thassos.gr/about-thassos/places/makryammos-beach

# 715
Самсара, точно на Салиара (Мраморния плаж) сте били по описанието

Макриамос е съвсем различен, той си е част от едноименния комплекс, и може би заради това, че е платен, все още не е пренаселен (и от външни хора) и предлага хем отлична инфраструктура, хем красота около себе си - горички, елени, фазани, хем прекрасна чиста вода

практически Лименас е най-удобното място за отсядане, ако човек иска да ходи на Макриамос - на около 5 минути с кола е

# 716
Благодаря - на Мраморния сме били Simple Smile Той  е с много ситни бели камъчета - както е казала Лулумба, не точно пясък. Постоянно идваха круизни корабчета и изсипваха туристи да се къпят на плажа за 10 минути Simple Smile

Макриамос изглежда много добре, пропуснали сме го.

Извинявам се за подвеждането.

# 717
Салиара е наистина зверски пренаселен. Заслужава си пътя само заради виждането и едната снимка. Да се стои там си е гадно. Извън сезон е друга работа. То и пътят до него не е от най-приятните заради прахоляка.

# 718
Салиара е наистина зверски пренаселен. Заслужава си пътя само заради виждането и едната снимка. Да се стои там си е гадно. Извън сезон е друга работа. То и пътят до него не е от най-приятните заради прахоляка.

Абсолютно, това е и моето мнение. Идеален за снимки, лош път, пренаселен.
Носете си вода задължително. Няма от къде нищо да се купи.

# 719
Привет и от мен! Бяхме на Тасос от 19 до 30 юни. Резервацията ни беше от 19 до 26 , но много ни хареса и останахме още няколко дни. Бяхме първата седмица в Есперидес, близо до столицата. Не го препоръчвам После бяхме в Делфиния в столицата. Там беше чудесно. Много любезни. Всичко беше перфектно. През цялото време ходихме на плаж La skala. Страхотно. Точно това, което ние търсим. Нямаше много хора, но там дори и да има не претъпкано. Чисто, плажът е хубав, обслужването перфектно. Има и игрище за волейбол, което всеки ден ползвахме. Страхотно. Единият ден обиколихме острова по периферията, но по-хубав плаж, като по нашия вкус не видяхме. Голдън бийч не ме впечатли изобщо. Ходихме и до мраморния, но там е да отидеш и да постоиш не повече от час-два, а и беше много препълнен с хора. Иначе вечер бяхме по таверните в столицата. Александра и Моузес бяха страхотни. Храна, музика, обслужване. Всичко беше много хубаво. Не ми се прибираше и сега само стоя и разглеждам снимки  newsm45

Общи условия

Активация на акаунт