Остров Тасос 6

• 95 756
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Фам - Горгоната е по-добра от Сакис, дори и от Капитана на Голдън бийч! Peace

# 526
Имам едно питане като ходите в Гърция, как носите еврото, в кеш или в банкова карта и ако е в Бг валута картата изгодно ли е да се тегли оттам или таксите са непосилни? Питам защото превеждахме капарото по банков път и само една банка ни даде нормална цена, другите ни искаха много за превода.

# 527
Таксите за теглене от банкомат са средно около 5 лева.

# 528
  • Бургас
Имам едно питане като ходите в Гърция, как носите еврото, в кеш или в банкова карта и ако е в Бг валута картата изгодно ли е да се тегли оттам или таксите са непосилни? Питам защото превеждахме капарото по банков път и само една банка ни даде нормална цена, другите ни искаха много за превода.

Коя е банката?

# 529
  • Варна
Имам едно питане като ходите в Гърция, как носите еврото, в кеш или в банкова карта и ако е в Бг валута картата изгодно ли е да се тегли оттам или таксите са непосилни?
.

Половината в кеш , защото много гърци крият данъци и вземат кеш , а също за дребни разходи , по пазарите и т.н.
Половината във еврова дебитна ВИЗА , за директни плащания в големи хотели , магазини , бензиностанций .
Резервна Мастър еврова.
Голяма част от левовите карти не работят там.
Пръскаме парите и картите на разли1ни места защото всичко се случва и е много лошо да се окажеш без пари в чужбина.

# 530
  • Пловдив / София
Фам - Горгоната е по-добра от Сакис, дори и от Капитана на Голдън бийч! Peace

Ами да знаехме, ама... Simple Smile
Не мисля, че ще повторим пак на Скала Рахони, но, ако се случи, ще имам предвид. Wink

# 531
Здравейте!
Вероятно стократно обсъждано, но нямам време да прочета всички теми, затова питам Simple Smile
Не сме ходили в Тасос, канят ни на гости. Интересува ме какви са цените в ресторанти, магазини (хранителни), такси фериботни...В Гърция не съм била, мътна Индия ми е какви пари ще ни трябват евентуално...Смятаме да се изхранваме предимно на барбекюто в къщата за гости, и малко ресторантчета. С малко дете сме.
Притеснява ме времето- тук е супер студено, гостито е в края на месеца, там вероятно (пожелателно) ще е по- топло, но водата топла ли е вече по това време или не съвсем?
Благодарна съм за всичко, което ще споделите Simple Smile

# 532
Здравейте,
Ще бъдем за пръв път на Тасос, 2 семейства с децата и ще бъдем тук http://www.nikolas-studios.gr/. Моля ако имате впечатления да споделите как е от гледна точка на чистота, шум, плажа в близост и всякакви подробности. Също и ако можете да препоръчате добри места за хапване. Ние основно налитаме на октоподи и калмари, така че ако знаете къде ги правят добре споделяйте направо да тръгваме на там.  Laughing
Скрит текст:
Миналата година на Вурвуру от 4те кръчми които пробвахме в 2те октопода беше жилав и леко намирисващ, та затова питам

# 533
  • В светлината на слънцето
Танита,
мисля, че се сещам кои са тези студия. Намират се точно зад къмпинга. А точно пред къмпинга е може би най-хубавата част на плажа в този район на залива. Само трябва да изберете дали да минете по дясната или по лявата пътека край къмпинга, за да излезете отпред. Там има и голяма свободна зона. По принцип този район е тих, така че няма да имате проблеми. Мисля, че точно покрай вас по обяд минава и пикапа с рибата, така че може да го нацелите. На вашата уличка има една сладкарницо-пекарна, в която вадят хубави бюреци - солени и сладки. Има и от малките сладоледчета - тези по 50 цента, но няма голямо разнообразие от тях. Пак на същата улица, на двайсетина метра може би от вас, по посока центъра на Скала Панагия, е и единият супермаркет. В него ще намерите буквално всичко, което ви трябва, но хлябът им свършва по обяд, така че имайте едно наум. Кръчмите са малко по-далече, но на пешеходно разстояние. Не че няма и до вас, но не сме ги пробвали и нищо не знам. Октоподът и калмарите във "Федра" бяха чудесно приготвени. Пак там непременно опитайте и рибните кюфтета, както и пълнените с фета калмари. Peace

# 534
  • Sofia
Кола + 4 възрастни + 1 дете от Керамоти до Лименас ни струваше около 35Е в посока / не съм гледала кое колко е поотделно/.
Вилите , в които бяхме  препоръчвам - просторни , нови, чисти , оборудвани с всичко необходимо. Трябва си кола обаче, защото са на един байр / не знам дали някой ходи изобщо без кола натам, но все пак/, до центъра са не повече от 5 мин.

# 535
  • София
Здравейте!
Вероятно стократно обсъждано, но нямам време да прочета всички теми, затова питам Simple Smile
Не сме ходили в Тасос, канят ни на гости. Интересува ме какви са цените в ресторанти, магазини (хранителни), такси фериботни...В Гърция не съм била, мътна Индия ми е какви пари ще ни трябват евентуално...Смятаме да се изхранваме предимно на барбекюто в къщата за гости, и малко ресторантчета. С малко дете сме.
Притеснява ме времето- тук е супер студено, гостито е в края на месеца, там вероятно (пожелателно) ще е по- топло, но водата топла ли е вече по това време или не съвсем?
Благодарна съм за всичко, което ще споделите Simple Smile

ME_TOO Ето малко цени:
Със СНИМКИ
Не са от Тасос, но са приблизително същите...
В супермаркети се намират много изгодни цени. Пълно е с мин.вода 1,5 л. за 0,20 - 0,25 евро. Кроасани по 0,23 евро и мн. др. промоции.

ЦЕНИ ферибот

Миналата година в края на май, времето на Тасос беше прекрасно, в началото на юни малко се развали и после пак добре.

# 536
  • Пловдив / София
Миналата седмица, като бяхме, времето беше ок. Даже по обед на слънце достигаше 30 градуса. Естествено, водата още не е толкова топла, но става. Щом аз се потопих, дето съм супер зиморничава.
Иначе вечер пък валеше, но не се застудяваше.

# 537
И ние се върнахме миналата седмица от Тасос,къде  го видяхте тоя дъжд ,всички изгоряхме ,а по въпроса за яденото ,ядохме невероятни панирани калмари и октопод на скара на плажа Алики,кръчмата е по средата горе долу,бяло и синьо една къща ,посреща те една кривокрака баба ,сервират сина и снахата мисля че се казваше веселата Алис ,цените са около 10е за порция,узото е 200 гр .,поръчайте си скордаля като сос със рибките ,ще останете очаровани

# 538
  • Варна
И ние се върнахме миналата седмица от Тасос,къде  го видяхте тоя дъжд ,всички изгоряхме ,а по въпроса за яденото ,ядохме невероятни панирани калмари и октопод на скара на плажа Алики,кръчмата е по средата горе долу,бяло и синьо една къща ,посреща те една кривокрака баба ,сервират сина и снахата мисля че се казваше веселата Алис ,цените са около 10е за порция,узото е 200 гр .,поръчайте си скордаля като сос със рибките ,ще останете очаровани

И ние останахме очаровани Peace

# 539
Ще се ходи да се ядат морски дарове на плажа Алики  Grinning  Хайде да идва август, че като ви чета вече искам да съм там ......Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт