Остров Тасос 6

• 94 135
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Привет от скала рачони. Времето е невероятно, водата чай. Ние сме в Пенсион Карадолас. Има си критики, но като цяло е супер. И при нас румънци и сърби от ранни зори запазват шезлонги. Плажа е много хубав, тих и спокоен. Водата чиста, кристална. Препоръчвам на Пахис бийч кръчмата на плажа . Маргаритис е собственика. Октоподи, сардини, саганяги. Няма нещо което да не е вкусно. Цените са по-евтини от континента. Леглата на място са по 10€ на човек.

# 661
Здравейте отново, благодаря на всички, които споделят актуална информация за Тасос.
Все още не сме избрали или запазили къде ще отседнем, но възникнаха някои други въпроси.
Има ли бензиностанция на острова?
Чистят ли редовно студиата, сменят ли кърпите и чаршафите?
Винетка ползват ли или са само тол таксите?
От Русе ще пътуваме - през Сандански ли е най-удачно да пътуваме и да минем границата?
Семейства с деца на 3г. и на 2г. сме и повечето завои искаме да ги избегнем - да ни е по-спокойно. За радост нямаме проблеми с прилошаване.

# 662
От Русе ще ти бъде най-удобно през новия КПП "Маказа". Минах оттам миналата седмица на път за Тасос - идеален е пътят - нов, равен, бърз. Единственият проблем е, че са го надушли и румънските туристи /най-вече от Букурещ/ и чувам през тази седмица направили големи задръствания. Иначе от КПП-то до ферибота за Тасос е точно час и половина, като половината път е магистрала /от Комотини/. На едно място на магистралата се събират такси - 2.50 евро на кола.
Иначе относно другите ти въпроси не знам какво да ти кажа. В Тасос има стотици студия и дали точно във вашето ще е чисто и ще сменят кърпи не знам. На нас ни ги сменяха.
Бензиностанции има, разбира се. Не само една. Тасос е голям и населен остров.

# 663
Жаве вие къде бяхте отседнали?
За бензиностанциите спорихме с мЪжо  Mr. Green - той е ходил на острова веднъж преди 10 години.
Ние сме свикнали с румънците Simple Smile - За новия КПП ми е много полезно, защото имаме намерение да пътуваме в един ден с минимални почивки. Второто семейство са по притеснени за пътя - за това разпитвам.
Места за настаняване гледам основно тези, които вие препоръчвате и сте посетили.
Продължавам да ви следя и да досаждам Simple Smile.

# 664
Skála Kallirákhis
Плажът не се вижда, това ми е единственото притеснение.
В Скала Калирахи практически плаж няма, т.е. има излаз на море, ама за нищо не става Simple Smile
Наоколо има други хубави, ако сте склонни да пътувате с кола.

# 665
  • Варна
Продължавам да ви следя и да досаждам Simple Smile.

От Русе по новия път през Ришки проход , Стара Загора , Маказа , Komotini , Keramoti и сте там , никакъв проблем за един ден , под 600 км. е. През Търново , Щипка е 50тина км. по малко , но пътищата са много по лоши и натоварени.Другите пътища са ви се едно да дойдете до Варна през Силистра или Търново.
Със сигурнос има бензиностанция , дори вече с LPG.

# 666
  • Варна
Чистят ли редовно студиата, сменят ли кърпите и чаршафите?
Винетка ползват ли или са само тол таксите?

В Гърция само тол такси - няма винетки.
Местата за отсядане на Тасос са многостотин от всички  възможни ценови и качествени категории.
Хич не е реално да очаквате еднакви условия ако плащате 20 или 200.

# 667
  • В градината...
Леглата на място са по 10€ на човек.
Това какво означава  newsm78

# 668
Ми бивам, търся и аз къде да почиваме тази година и водя преговори с гърчолята  Mr. Green
За южните пложове, ако сте с кола не го мисли толкова. То това му е хубавото да си на малък остров. Откриваш си свои местенца далеч от тълпата. Ето малко снимки от миналата година,ако ти се гледа
https://www.flickr.com/photos/47883171@N03/sets/72157635581870122/

Снимките са страхотни - с какъв фотоапарат снимате?

# 669
Мерси.
С най ниския клас на Канон - EOS1100D с китовия обектив. Общо взето си е мъка с него.
Изглеждат добре заради допълнителната обработка.

# 670
Привет и от нас. Ние се върнахме в Събота срещу Неделя от първата ни почивка на Тасос.
Като цяло съм със смесени чувства и не знам дали ще повторим.
Бяхме в Скала Панагиа студиа Николас. От студиото останахме много доволни. Цената беше 35 евро на вечер за студио. Чаршафи и хавлии сменяха на всеки втори ден. Честно казано, останах приятно изненадана - не го очаквах, а чистеха всеки ден. Имаше си градинка, кафене, спретнато барбекю, ама толкова спретнато, че чак сърце не ни даде да го оклепаме и да го палим, но си имаше въглища и всичко, каквото ти трябва. Но до тук горе долу с хубавите неща.
Плажа - уж най-добрия Golden Beach леко ме разочарова. В смисъл нищо особено. Водата си беше мръсничка, на влизане много водорасли и румънциииии, румънцииии и пак румънци.
По кръчмите ми направи впечатление, че половината ти порция е заета от пържени картофи почти във всички заведения, и като си си поръчал калмари получаваш шепичка калмари и повечко пържени картофи. Един ден обиколихме острова с колата, като половината го гледахме само през прозорците, че детето спа. Ходихме и до село Теологос – интересно беше. Но моето лично впечатление за Тасос е твърде населено място, за твърде малко плажна ивица, и съответно голямо струпване на народ по плажовете.

# 671
  • София
Леглата на място са по 10€ на човек.
Това какво означава  newsm78

Ние сме трима и плащаме 30 €. Наши приятили дойдоха на място в Пахис бийч. Дават им легла по 10€ на легло.

# 672
Кьде на пахис са по 10Е леглата .Това ни е любимото място.

# 673
  • В градината...
Ясно, Мила, мерси.

Ами за Голдън бийч и за източното крайбрежие нали отдавна пишат в темата, че е най-населеното, така че, не се учудвам. Аз и затова тормозя постоянно с въпроси - къде е най-диво и безлюдно. Не случайно сравнявам с Бг - тук ходим в Шабла, покрай нас на 30 метра човек няма, безкраен, дълъг плаж, готвим си в стаята, където отсядаме, ядем само рибена чорба по заведенията - изобщо ни излиза много малко пари, а не сме притеснени от други хора и тълпи. А и румънците профучават покрай Шабла само и отминават. Търся достоен заместник на Шабла в Тасос  Peace

# 674
  • Пловдив / София
Привет от скала рачони.  Плажа е много хубав, тих и спокоен. Водата чиста, кристална.

За плажа на Скала Рахони ли говориш?

Общи условия

Активация на акаунт