Размяна на бяла и декоративна козметика- 4

• 119 913
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
  • Canada
Аз имах наскоро - подобна неприятна изненада, когато бе поместена снимка на продукт с разновидност 05, а получих 04 .... разликата не е малка  Sad

Не мисля, че е нарочно, има хора - не се вглеждат в детайлите, но за мен винаги има голямо значение  Peace

a.l.e.n.a  Hug
И за мен има голямо значение, особено когато касае и други хора  Peace Поместената снимка беше на продукт в пълен размер, разликата с изпратения е очевидна  Tired
Не споменах име точно защото няма как да съм сигурна дали е нарочно или не. Не искам да злепоставям никой. Просто исках да акцентирам, че понякога трябва да се пита и за такива детайли. И да споделя огорчението си.

# 31
  • София
Foncé, много неприятна случка наистина  Confused

Точно поради тази причина коментирахме няколко пъти, че е нужно да се поставят реални снимки в темата, а не от нета. Така може да се види количеството, състоянието на опаковката и на продукта, а също и ако не е съвсем оригинален  Whistling

# 32
Привет дами  Hug
Имам за размяна пролетните метеорити, голямата кутия, ползвани са малко и на практика не им личи. Търся си метеорити 01 или онези травълските с гъбичката отгоре, мисля че Митик бяха  Peace Може и сенки на Диор- петиците, ФДТ Перфекшънлюмиер на Шанел 20...
единствено червила не търся, защото имам в изобилие  Embarassed

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 16:08 от Tifany1

# 33
  • София
Привет, момичета!

Поглеждам от време на време темата, не съм пускала до момента продукти за размяна защото не живея в България и не бих искала да затруднявам никой с чакане.
Наскоро един пост грабна вниманието ми и предложих в замяна MAC lightscapade. Изпратих снимка, защото продуктът е ползван, но оставащото количество е повече от задоволително. Ответната страна го хареса.
Днес получих пратката и за моя огромна изненада се оказа, че ружът не е редовен, пълен размер, а явно част от промоционален пакет. Стандартният продукт е 7,5 гр., полученият 3,7...
Ясно е отбелязано, че не може да бъде продаван отделно...

Чувствам се изключително тъпо и неловко от цялата ситуация, защото тази подробност ми беше спестена и тактично премълчана  Cry А още по-болно ми е, че размяната идва от момиче от което не очаквах подобно премълчаване.

Извинявам се за спама, но малките неща и детайли също имат значение! Огромно понякога! А коректност не е мръсна дума!
Така че... питайте за детайлите, момичета!

В твоя случай, момичето, трябва да ти върне продукта, който си и изпратила! Ако иска да и върнеш нейния, би трябвало да помеме разходите по връщането.

# 34
Разменям фон дьо тен на Диор, закупен от Pretty Shop на ул. Гладстон, цвят 021 - кожата ми е суха и не ми стои добре, ползван е 10-ина пъти, с помпичка е.

# 35
А според мен името на момичето следва да се публикува в темата - недоглеждането или разсеяността са факт, дори и да не става въпрос за умишлено отношение.

И наистина трябва да се замислим дали да не се въведе като изискване публикуването на реална снимка.

# 36
И наистина трябва да се замислим дали да не се въведе като изискване публикуването на реална снимка.

когато се пусна за първи път преди години темата за размени, имаше задължително изискване да се дава реална снимка, което в последствие отпадна, защото 2/3 от потребителите не слагаха/т; сега е само желателно, което пак не е гаранция, защото миналия месец имаше обяви, на които им се триеха много бързо снимките от самите автори на постовете; нищо не пречи потребителят вместо да редактира поста си, да изтрие албума; трудна и малко безсмислена работа, но ако желаете, ще пробвам да трия всички обяви без реална снимка
най-важна при размените си остава коректността на двете страни

# 37

когато се пусна за първи път преди години темата за размени, имаше задължително изискване да се дава реална снимка, което в последствие отпадна, защото 2/3 от потребителите не слагаха/т; сега е само желателно, което пак не е гаранция, защото миналия месец имаше обяви, на които им се триеха много бързо снимките от самите автори на постовете; нищо не пречи потребителят вместо да редактира поста си, да изтрие албума; трудна и малко безсмислена работа, но ако желаете, ще пробвам да трия всички обяви без реална снимка

Спомням си, че беше така - и за мен това беше по-добрият вариант.
Да, иначе е по-лесно и бързо, но пък така се създава известна сигурност и се предполага малко повече добросъвестност. Не че това би препятствало възможността за заблуда - недобросъвестни потребители е имало винаги и, уви, ще продължи да има. Но все пак не биха възникнали подобни ситуации, породени от евентуално недоглеждане или неразбиране.

# 38
  • София
За размяна:

1/ Shiseido The Makeup Enriched Loose Powder - 1/2 останала
2/ Zoeva Cream Eye Liner - Black Lace - черна, нова гел-очна линия, ползвана 2 пъти
3/ MAC Studio Tech NW15 - ползвана
4/ Peggy Sage Ombre Paupieres lumiere - сянка цвят Palissandre - ползвана малко
5/ Четка за хайлайтър на Estee Lauder (плоска)
6/ Четка за ФДТ на Pupa
7/ Четка Laura Mercier flat eyeliner brush

Реални снимки на нещата:  тук

Търся четки Sigma E20, F35, E50 (или четка MAC 227); MAC Soft & Gentle, руж NARS Orgasm, MAC Vanilla Pigment, гел-очна линия MAC Blacktrack Fluidline!

Предлагайте смело и други неща. Интерес ми представляват и коректори (светли), розовеещи ружове, моливи за устни - различни цветове

За размяна добавям и празна палитра за 15 сенки на MAC! Палитрата е ползвана, не е нова, но пък е здрава.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 39
  • в 1001-та нощ

Евентуално алтернатива е всеки заинтеесован - да изисква реална снимка в хода на преговорите  Peace

Предполагам повечето момичета желат да представят продукта, който разменят в по-добра светлина, с хубава снимка - каквато няма да направят у дома, но поне в скрит текст - може да има добавени и реални снимки  Peace

# 40
Да всеки може да си иска на лични реална снимка. Peace

# 41
Много е неприятно човек да очаква с нетърпение нещо от размяна и да се разочарова поради премълчаване (или откровена лъжа). Аз имам над 40 размени в тази и в парфюмната теми, които са минали без инциденти и усложнения (с изключение на едно единствено отмятане след напраена уговорка). Мисълта ми е, че огромната част от разменящите момичета са коректни и добронамерени, на мен лично комуникацията в тези теми ми е донесла много положителни емоции. Не мисля, че поради редките инциденти, коитопонякога стават, трябва да се правят генерални промени в темата. Разбира се, даването на реални снимки е добър ориентир, може да се иска на лични от реално заинтересуваните от продукта и нека темата да е повод за едно приятно изживяване, а не за създаване на допълнителни ангажименти по връщане на пратки, снимане и т.н.

# 42
  • Canada
Благодаря на тези, които се включиха по моя въпрос  Hug
Идеята да се иска реална снимка преди размяната е мн добра, поне до известна степен може да подготви човек какво да очаква Peace Жалко, че не се сетих по-рано.

Понеже получих извинения от момичето на лични, както и предложение за компенсация и уверения, че продуктът й е продаден като редовен размер приемам, че е станало недоразумение  Tired 
Обеща да ми върне пратката, същото ще направя и аз с нейната през декември - ще се върне с приятели в БГ и ще бъде препратена към адреса Peace

Както вече споменах имам отлични впечатления за нея като човек, индиректно съм следила и част от размените й, заради това и бях огорчена  Peace Но и не искам да я наказвам и заклеймявам публично за една грешка/недоразумение.
Ще запазя името за себе си  Peace Урокът, не присъдата, е важен...

# 43
И аз мисля, че най-удачен вариант е да се иска/праща реална снимка, когато някой прояви интерес към конкретен продукт. И обикновено така се прави, доколкото имам опит. Има потребители, с които се разбирам от половин дума и през ум не ми минава да им искам снимки, но с повечето не се познаваме и е нормално да си пратим реални снимки. При самата обява като че ли няма смисъл, просто казваш какъв продукт имаш за размяна и не виждам проблем снимката да е от нета. Аз например се сещам, че  преди време се опитах да направя снимка на един руж, но и след няколко десетки опита не успях да хвана истинския цвят, докато някой друг беше успял и беше публикувал снимка. Защо да не е ползвам? Разбира се пращам реална снимка като ми поискат, най-малкото за да се види колко е ползван продукта. Въпреки че наскоро аз получих реална снимка на продукт, но пак не се усетих че това е мини размер, от тези, които се подаряват. Не го направих на проблем, защото вината е моя, че нямам лупа.  Laughing

# 44
  • Sofia
Няма лошо да се разменят и мини продукти, но изрично да се упоменава размера/количеството.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт