За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Аз се поизгубих от темичката,но нямаше какво да споделям,всичко си е едно и също при нас.
Снощи с мъжа ми ходихме на преглед да видим бебчо.Расте си  и за сега всичко е наред.Само изследванията остана да си пусна,че още се шашкам за тях.С предна плацента съм,доколкото разбрах от тук,по-късно се усещало бебето с предна.Все още не го усещам,но пък си имам контракции.Миналата нощ доста ме сряза и стегна коремчето.И течение си имам пак,май така ще си карам до края.Лекарката ми изписа витамини Мамавит,днес мисля да ги потърся.
Рибка ще ядем на Никулден,но аз обичам скумрия с доматен сос,та това ще е менюто.
За подстригването-мисля да ми хванат само връхчетата и това ще е.Но за боядисването-няма да се боядисвам.Точно 10 дни преди да забременея (не съм знаела) получих ужасна алергия към боя за коса,уж безамонячна и щадяща,със страхотен сърбеж и притеснения,накрая се озовах в спешното.Слава Богу тогава всичко отмина,но сега няма да рискувам.Но все пак и нямам много бели коси,5-6 бели забележими косъма са поносими.
Ако се боядисвате,поне не правете експерименти  с различни бои.
Гадене и киселини още си имам.Сега като сготвя и хапна на обяд,всичко ми се вижда много вкусно,но вечер така ми се променят вкусовете,все едно ям съвсем различни неща и нищо не ми харесва,ям си на сила.
Niki ако лекаря е добър на слушалка,няма нужда от рентген,само да те облъчват.Дано отмине скоро кашлицата,че наистина си е притеснително.
За килограмите-за сега съм си както преди.И корема не ми личи,само аз си го забелязвам.
С първата ми бременност в петия месец качих 4кг.,после всеки месец по 2кг.,което си беше нормално.Надявам се и сега така,но повече ми се хапва този път.

# 631
Niki - рентген по време на бременност- абсурд! ЛЛ също може да те прегледа до къде са пораженията по белия дроб т.е. дали кашлицата е "слязала надолу"
miglena_vl домашната се прави от пресни яйца и не минава през термична обработка (риск от салмонела), докато предполагам купената отдавна се прави от яйчен прах
amonita като бях в циба лаб дойде едно момче да си прави антибиограма (както каза Cat eye),за да се види дали антибиотика ще повлияе т.е. явно има доктори в час, които не предписват антобиотици под път и над път без проверка

за подстригването - понеже последния път доста я намалих, следващия ще е месец преди раждането Simple Smile да имам вид на снимката на изписването Simple Smile хехе

# 632
За първи път чувам че има някакви ограничения за храни, които не трябва да се ядат по време на бременност.Аз майонеза си хапвам понякога(купена), руска салата ям... Май колкото по малко знаем толкова по добре... Аз моята АГ я питах още 1-ия път като отидох "Какво мога да ям , да пия, да правя и какво не мога" а тя ми отговори "Всичко можеш да ядеш и да пиеш , което ти се иска.Ти си бременна, а не болна" . Всеки си преценя за него си разбира се, но аз лично не се ограничавам, хапваме си всичко  Joy
Monicat мерси за уточнението че само домашната е вредна, сега пак ще си хапвам спокойно майонезка Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 12:51 от miglena_vl

# 633
Здравейте момичета!
Аз бях пропуснала да ви следя и след опити да наваксам нещо не се получава. Моята малка немирница, която проходи наскоро не ме оставя.
Затова реших просто да ви напиша, че при мен всичко е ОК. Казаха вече за трети път че ще е момиче. На мен май ми се искаше да ги нашарим, но нищо тъкмо ще се забавляват по женски.
Предният път от самото начало имах предчуствие, че ще е мома, а все казваха момче. Чак към 20 г.с. казаха момиче, тъй че още не ми се вярва на 100%.
В предишната тема като се разбра пола на бебчетата на първа стр на темата до ника на мамата и термина сложиха съответния цвят щъркел. Може и ние така да направим като стане сигурно.
Хубав ден на всички

# 634
     Миглена всеки сам си преценява какво да спазва и какво не. Аз примерно, когато си правя риба гледам да е препечена. Разни сурови меса, луканки и т.н. по принцип не обичам и не ги ям. Наистина по някои въпроси има различни мнения и човек се чуди на какво да вярва. Важното е всеки да намери най-доброто решение за себе си  Peace
Реално ако се замислим, лично аз съм виждала доста майки, които пият алкохол и пушат по време на бременноста, пък си имат здрави дечица, така че гаранция за нищо няма  Peace

Касиопея вече някои имат щъркелчета на първа страница. Когато предложих да си напишем градовете, години, пол и т.н. някои казаха, че пишем лична информация и затова, когато пуснах темата казах, ако някои реши да  добавя някаква информация да ми пише на лични, а който не иска си остава само термин и ника  Peace
Много новодошли пишат в темата от кой град са или на колко год. са, но не смея да пиша нищо ако не са ми казали   Peace

Междудругото май става време да мислим име на новата темичка.Ето предложение от мен-
Коледа наближава, коремчето на МАЙ-ската мама наедрява  newsm53  pregnant

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 13:28 от Desinka14

# 635
Е, то при пушенето и пиенето не че нещо видимо му има. Няма да е дефектно бебето. Просто няма да знаеш колко мозъчни клетки си му убила и колко по-умно и съобразително би било иначе. Пък и има много други скрити неща.... които никога може да не разбереш  - защо например (чисто хипотетично) по-често боледува от гърло детето и такива разни.

# 636
Аз не съм се подстригвала и не смятам да го правя скоро, по причина че бях с къса коса и реших да я пускам още преди да забременея. Боядисвам се от самото начало всеки месец  Peace с безамонячна боя.

Риска при домашната майонеза идва от суровите яйца и опасността от заразяване със салмонела, както видях че и Моникат е писала  Peace
Наистина всеки сам си преценява риска.
Е, то при пушенето и пиенето не че нещо видимо му има. Няма да е дефектно бебето. Просто няма да знаеш колко мозъчни клетки си му убила и колко по-умно и съобразително би било иначе. Пък и има много други скрити неща.... които никога може да не разбереш  - защо например (чисто хипотетично) по-често боледува от гърло детето и такива разни.
+1
както и кофеина в кафето и колата няма начин да не влияе на нервната система на малкия човек  Peace

# 637
Cat eye съгласна съм с това, което казваш. Аз нямах предвид, че може детето да има увреждане, дано не се случва на никого  PraynigА точно, че може да е по-болнаво, със слаба имунна система и т.н.
Въпреки че в града има един човек, който не е добре, не знам точно какво му е, но е бавноразвиващ се и хората коментират, че майката си е пийвала доста по време на бременността и това е причината. Но все пак бремеността е била преди 30+ години и тогава нещата са били други.
Но по-добре да не говорим за такива неща.
Всеки си преценява какво да прави, но както една позната казва не може да изпиеш 1л кола, да си накърмиш детето и да искаш после то да спи спокойно  Peace

# 638
Десинка името на темата е страхотно, и си е точно за нас, като гледам доста бремелинки вече се похвалиха с понаедряло коремче, дори и мъничко  newsm68
И сега само не успях да разбера, толкова ли са вредни определени храни като фъстъци и майонеза, и могат ли да навредят на бебето...? Алкохола и цигарите са едно, но храните... Направо вземам да се притеснявам, така го казвате... И да стига сме говорили такива лоши неща...трябва да мислим положително и да се чувстваме добре заради дребосъчките Simple Smile
Аз съм за щъркелчетата , е то всеки може да си сложи и да не си сложи, но не виждам какво лошо има да се напишат града, възрастта, бременността. Улеснение е , вместо да се чудим къде в темата го пишеше или да се питаме по няколко пъти Wink
И пак да подчертая че всеки си преценя, но за храните моля ви се дайте по точни обяснения че се притеснявам така Simple Smile

# 639
Май-чета понеже стана дума за храните , които консумираме давам линк с 5 незаменими храни по време на бременност http://www.moetodete.bg/hranene/5-nezamenimi-hrani-za-bremennata-jena.html Hug

ето и какво трябва да се избягва : http://www.puls.bg/health/childbirth/news_12118.html

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 14:22 от danito921

# 640
miglena_vl има най-различни статии по въпроса, виж тая примерно http://www.edna.bg/za-roditeli/bremennost/kakvo-da-ne-iadem-po-v … remennost-4055911 , http://www.beu.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D … %B8-news4447.html . Аз това , което се старая да спазвам е да не ям салами и всякви колбаси, не пия газирано, не ям майонеза, пастет , суши, риба ям само скумрия и пъстърва, фъстъци , защото са много силен алрерген и за това се сещам на първо четене

# 641
За тези които искат да знаят какво се яде и какво не малко информация от английската здравна организация.Мога да преведа ако някой се затруднява с езика.
http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pages/foods-to-a … oid-pregnant.aspx

# 642
Благодаря ви момичета Simple Smile Като чета и огладнявам, голям глад ме гони тия дни  Joy Ще трябва да се притърчам пак до магазина   261uu hahaha

# 643
При първата среща с моето АГ (не се познаваххме преди) първите й думи бяха за какво може и какво не можа (храна, физ.натоварване). Но по принцип бременни или не, трябва да се внимава с такива продукти тип майонеза домашна (сурови яйца) и например в къщи приготвяме тирамису с пресни яйца крем (яйцата са домашни селски но пак си е риск)

За луканки, суджуци и др. сега хич не се докосвам до тях...опитах веднъж малко и получих киселини, за това упорито ги избягвам, макар понякога да ми миришат атрактивно Simple Smile

фъстъците - знам, че по принцип (независимо бременна или не) трябва да се белят, защото в розовата обвивка има алергени (така съм чувала, но и аз по-прицип ако ям фъстъци, то е мн малко, защото ми накъртват) По време на кърменето мисля, че категорично се забраняват ядки

За пушенето и пиенето - умната! големи хора сме, можем да преценим последствията

Кафенце признавам си, че вече близвам, но пък кръвното ми е ниско, така че от време на време си го позволявам като глезотия. Тези дни ще пускам втори изследвания да видим как е кръвната захар (сладко не ям, но захарта може да се повлияе и от тестени изделия)

Десинка и аз съм "за" заглавието, което си предложила  Peace

# 644
Супер е новото заглавийце Simple Smile

По време на кърменето аз ядах много орехи, защото увеличават лактацията, но фъстъчки гледах да избягвам.

Общи условия

Активация на акаунт