За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 573
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, взех си резултатите от БХС, всичко е ок, много подробно е описано всичко, има си референтни стойности по седмици, така че си го разчетох и сама Simple Smile, но разбира се и док ще се изкаже, хайде сега се връщам да чета какво сте писали рано рано Simple Smile

# 616
Еее чак да си го връща  Joy просто ви драни, поддържа ви интереса  newsm62
За килограмите аз снощи се претеглих , преяла стабилно и след 3 дена денонощно плюскане  Joy и съм само 3 кг. отгоре  newsm44 newsm44 newsm44 и все пак нали да не се радвам много, з-тото не се знае дали няма да ми се отразят след 2 дена... аз си знам че ще кача но вътрешно се надявам да не е много, з-тото съм нисичка Simple Smile
Аз не съм се подстригвала сигурно близо година и тъкмо се канех да ида, като видях  EFP и мисля че  толкова ще издържа още 6 месеца , изтощена ми е но не и личи особено много Simple Smile
Dani05 мен ме гледаха на вагинален до 12-та седмица, дотогава нямаше как по друг начин, но вече не знам дали при необходимост те гледат , може и да не е хубаво да ти бъркат вече... Трябва да питаш, вместо да се колебаеш.
Cherry радвам се за теб че всичко е наред, аз нищо не разбирам от това което ми дадоха и не съм сигурна че моите бяха толкова подробни, ама този който ми прави 4D прегледа ми даде едни документи , тези от кръвния център други и незнам дали и 2-те гледате или  само документите които са от кръвния... за мен важното е че АГ ми каза че всичко е наред, нормално е... дали ги разчитам или не няма значение Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 10:31 от miglena_vl

# 617
Хич не се вързвайте на толкова суеверия. Ако се поровиш, ще намериш подобни поверия за всяко нещо в живота и на всяка крачка от ежедневието ще се чувстваш спъната... Отпуснете се и живейте свободно. fiuuuuuu
И на мен ми откриха бактерия - някакви стрептококи и сега съм на антибиотик Augmentin. Неприятното е, че час след приема му започва яко гадене, а хем го взимам както ми казаха непосредствено след хранене.
Последния път, когато съм взимала антибиотик преди години си спомням, че пак така имаше гадене и то продължи и до 3 тия ден след прекъсването на приема и се оправих едва след пробиотиците, които ми изписаха.
Каролке, интересно ми е правиха ли ти антибиограма, за да установят на какъв точно антибиотик реагира твоята бактерия и казаха ли ти, че и мъжът ти трябва да се лекува?

# 618
Добър ден!
Не съм се подстригвала от както видях  EFP , но пък вече няколко пъти се боядисвах. 30-40% от косата ми е бяла и то точно отпред, и нямам избор. Скоро мисля и прическата да обновя и след това в 9 месец пак. Не виждам подстригването какво влияние ше окаже. Боядисването също, вече има толкова голям избор от безвредни или малко вредни бой, така че от тези процедури не се лишавам.

# 619
Здравейте мами !
Аз не съм от суеверните, но точно за подстригването си го спазвам и когато съм бременна не се подстригвам:) Та ще си ходя рошава още има няма 5 месеца ама нищо , поне ми е дълга косата , та не си личи много като се пообезформи Simple Smile И за боядисване не съм ,ама не от суеверия , а просто не се много много боядисвам по веднъж дваж на година, колкото да поразнообразя Simple Smile

# 620
Бейли не се страхувам да ям домашна майонеза....все пак ще ставам мама, трябва да съм безстрашна  newsm08
Аз съм +4кг от август до сега..даже гледах една снимка от морето и  Rolling Eyes определено вече ми личи
Някъде тук из форума имаше тема за боядисването и подстригването и бяха дали категорични отговори, че не му пречи на бебето това, че майка му изглежда добре Simple Smile аз се боядисвам и най-вероятно ще се подстригвам за РД-то някой по шантава прическа ама ще видим пак кой хормон ще ме удари
 Hug Hug хубав петъчен ден, аз отивам по задачки и ако довечера се чувствам добре и не сънена още към 21:00 може и да потанцувам  dance

# 621
Добро утро майчета,
Карола, много е притеснително твоето неразположение и ежедневните болки... Sad
Ще си почиваш, ще се пазиш, а и така или иначе и по пижами сме си принцеси всичките  Grinning
Наташка, страшен ентусиазъм имаш, и заразително ведро настроение Sunglasses
Мили момичета аз имам къса коса и ходя на фризиор за подстигване и боя на всеки 6-7 седмици и искам да ви споделя, че напоследък косата ми още по-бързо расте.  И без друго не се чувствам особено красива в момента, така че гледам поне в главата да съм горе долу ок Joy
В последно време ми е много смешно, смея се и на най-дребните неща от душа и сърце, дори и със сълзи Joy Тази нощ се събудих преди 3ч. и два часа си лежах с отворени очи и нахилена като.....и аз не знам какво.........и в главата ми само детски коледни песнички. Дали да се притеснявам??? Joy
Моята приятелка, ще я изписват утре, ситуацията е овладяна и с бебчето всичко е наред.
Желая спокоен и пълноценен ден на всички

# 622
Мили мами,този път изпуснах цялата тема,но бях мн зле.Кашлях,даже ме боляха белите дробове.За съжаление доки не ме отрази особено,не искаше да ме прати на ренген,да се види да няма нещо скрито.Сега съм малко по-добре,кашлям само нощем и вече не ме болят дробовете.Довечера ще ходя до спешния кабинет,че родата мн се притеснява.Аз също се побърквам,ама гледам да не ги тормозя мн.Моля ви,дайте съветМоже ли силната кашлица да вреди на бебо,умирам от страх за него.На 3.12 сме на ЖК,а дотогава се моля вс да е наред.
Мн сте писали и сега ви почвам Simple Smile

# 623
Niki Sb, не знам дали силната кашлица може да навреди, но един ренген със сигурност, това е облъчване и мисля, че е немислимо по време на бременност.

# 624
Zwezdichka не мисля че имаш за какво да се притесняваш  Joy , определено има доста на които са ни засилени всичките емоции Wink И се радвам че всичко с твоята приятелка е наред.
Ники не се притеснявай, всичко ще е наред, защо не звъннеш на АГ си да питаш дали може нещо да навредиш на бебето и какво да правиш, за да си спокойна и ти и близките ти, нормално е да се притесняват за теб, още повече като се има предвид че не си сама Simple Smile
И забравих да попитам какво е значението дали е домашна или купена майонеза?

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 11:44 от miglena_vl

# 625
Здравейтее ! Simple Smile  Hug

Ще се опитам набързо пак, поне успях да ви изчета Wink
В сряда ми беше ЖК и съм леко разочарована, а имах други очаквания. Не ме гледа на ехограф - нямало нужда. Та не стана ясно нищо за пола както нямах търпение да се потвърди, или да ми се даде повечко надежда..хихи Simple Smile И кръвното не ми измери дори newsm78 Измери ми корема - каза, че обиколката е порастнала значително. Кг са ми същите отпреди месец, досега съм +1, макар че се чувствам доста отгоре. От днес изведнъж каточели ми дръпна корема, така ми се струва поне. И тъй..всичко било наред. Ако не мях ходила на ФМ преди седмица щях много да се ядосам , но понеже съм спокойна сега и си викам да не се ядосвам излишно. Ааа другото много озадачаващо за мен.. Споделих и , че след като съм пила АБ, когато бях болна, няколко дни усещах парене и лек сърбеж и че се мих няколко пъти със смрадлика и сода. Това беше няколко дни и изчезна дискомфорта. Може да са се развили някакви гъбички, ама може и да не са. Тя директно ми изписа един вагинален крем за еднократно поставяне - Гиназол..ама без да ми вземе секрет...И аз не си го взех..струва ми се безумно да лекувам нещо, което я го има, я не...Та мисля да отида при леля ми да ми вземе секрет и да видим...егати значи и хората. И това уж позната докторка, мислих, че по-отговорно ще подходи. Ама са си пердета всички май. Както и да е де..оплаках се и аз Simple Smile Следващия преглед ми е на 18-ти, тогава каза, че ще пусне ехографа... Танче...заедно ще сме Simple Smile Дано тогава и двете разберем вече какво е и защо е Wink

Следобед тръгваме на почивчица за два дни, до село Делчево ( до Гоце Делчев) и са доста км, дано добре ги понеса. 4 семейства с децата ще сме, дано изкараме хубаво. Макар , че ММ така ме е ядосал вчера..че всякакво настроение ми замина, но се надявам да се оправи Peace

Ники, дано се оправиш бързо, но не виждам как кашлицата би навредила..не се притеснявай ! А за ренген хич и не се натисакай, противопоказно е по време на бременност, само при много спешни ситуации...да не говорим за 1-вия триместър , че е абсолютно забранено..но поне вече го минахме него. Успех Peace

Аз пак ще се повторя за момичетата с хрема и най-вече за тези със запушен нос..Низита кремче помага страхотно !

Звездичке, радвам се че с приятелката ти нещата се оправят ! Голям ужас е изживяла милата Sad

Аз вече се подстригах, просто нямаше на къде вече..не искам да съм подвластна на тези суеверия. Казват, че ако е момче, ще му отрежеш от пишката..един вид ще е с малка...Ами ако може да съм я отрязала и да е станало момиченце - чудничко Joy  И се боядисвам Simple Smile

Dani 05 и другите нови мами ( забравих никовете ), добре дошли ! Hug По-добре късно, отколкото никога;) Кой колкото може, толкова пише Simple Smile

Венинце, стискам ти палци да не те орежат все пак и да си получиш бонус ! Peace Аз никога не съм получавала каквото и да било "стимулиране" и е доста нелоялно..но не искам да задълбавам в темата. Предимно си изкарвам парите от %, който имам лоши подозрения, че ще ми спрат когато изляза в майчинство и това би било много грубо и гадно от страна на шефката ми. Ако стане така увисвам само на минималното майчинство и не ми се мисли как ще се оправяме...

Честито на всички, които вече са узнали пола, Дсинкаа, много извинявай как те обърках, а уж много добре знам, че ще е момиче...ама разсеяна работа Wink
Ааа и Десинка, не много навреме, ама се сетих за свекър ти...как е? Има едно мехлемче - Арника, страхотно е за такива неща - http://apteka.framar.bg/30007341/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%BC … 100-%D0%BC%D0%BB-

Чери, радвам се за резултатите, както и страшно много се радвах за резултатите на Линчето ! Hug Днес е и на Арабелка процедурата, да и стискаме палци !!! Praynig

Еми пак стана дълго Blush
Хубав уикенд, ако не се включа повече, уикенда сигурно няма да успея Simple Smile  Hug Hug

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 12:25 от amonita

# 626
Здравейте и от мен Grinning за постригването.. Аз изобщо не съм суеверна и не мисля, че като съм бременна трябва да заприличам  на плашило  Joy разбира се, че ще се постригвам ако е нужно Simple Smile не смятам, че вреди на бебчо или ще му "пострига късмета или друго" хаха  Mr. Green  но пък има мамчета, които са си строго суеверни- все пак всеки има право на избор Simple Smile  тези витамини Пренатал са много дебели Sad едва ги гълтам.. Супер неприятно! Вие имате ли проблеми с тях?

# 627
Здравейте Simple Smile
За майонезата мисля, че ставаше въпрос, че не е позволена по време на бременност заради яйцата в нея. Без значение дали е домашна или от магазин, има риск от зараза с токсоплазмоза  Peace

Ники за рентгена и аз мисля, че не може да се прави снимка. Аз преди съм била да ме снимат и май и по коридорите, където бяха кабинетите пишеше бременни жени да не стоят там заради радиацията  Peace
Ако нямаш доверие на лекаря отиди при друг, но мисля, че с право не те е пратил на рентген  Peace Пожелавам ти бързо да се оправиш и мога да те посъветвам да опиташ и някои от бабешките лекове, и да не действат, няма да си навредиш  Hug

Амонитка, благодаря за съвета. Свекър ми е по-добре, идва лекар и му даде хапчета някакви, каза да го мажем с Лиотон и болкоуспокояващи пие. Дано минат по-бързо болките, поне да може да ходи нормално, че сега е с проходилка.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 12:04 от Desinka14

# 628
      Добро утро на всички!Моята дъщеря вчера ме разби,във сряда след като излязоха резултатите и казахме за бебето и тя беше толкова щастлива,че вчера като отишла на училище станала пред целия клас и казала ,че ще става кака на бебенце момиченце,което било още в корема на мама и чичо доктор щял да го извади май месец Laughing .
      За течението и аз го имам ,така е всяка бременност,това ми е един от признаците ,че съм бременна и деветия месец ми се засилва.
      Каролка почивай си сега ,че после с бебето няма да се спираш.Братовчедка ми беше със серклаж и март месец тази година в началото на 9-ти месец роди ,и на нея и беше писнало ,но си позволяваше от време на време да ходи на кафе.
      Косата я подстригвах преди 3 месеца и си поднових кичурите ,като исках да я  оставя по дълга ,сега пак ще ходя да я подстригват и да си подновя кичурите.Не вярвам в глупави суеверия измислени от неуки хора,които са се опитвали да си обяснят ,някои неща от живота.
      Niki SB добре ,че доктора не те е пратил на рентген само трябва да си му благодарна,по време на бременност не се прави и даже ако имаш съмнения ,че си бремена също.Кашлицата не може да навреди на бебето по никакъв начин ,най много да получиш някоя контракция и да полюшкаш бебето.
      За килограмите аз съм +4кг до сега и ми става лошо,с Кристина качих 18кг , малкия 15кг,а последната бременност до началото на 6-ти месец бях +6кг .Така ,че сега съм си поставила цел не повече от 9-10кг

# 629
  • Варна
Добро утро бремелинки Simple Smile
Добре дошли на новите май-чета и леко бременеене  preggo
Да ви питам вие спазвате ли суеверието , че не трябва да се подстригваме през бременността ? Видях че някои мами се боядисват, но за подстрижки никой нищо не е казал Simple Smile
Здравей, аз се постригах и се боядисах, и смятам до май месец пак да ги направя и двете. С мойта дълга коса, ако не се постриже изглежда огромна. Предпочитам да се чувствам добре, отколкото да робувам на суеверия и да си усложнявам живота. Това за постригването особено си е абсурдно, по никакъв начин не е доказана вреда медицински.
А за майонезата - хапвам си на салата, иначе не обичам, не смятам да я спирам.

Общи условия

Активация на акаунт