Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ранната и късната фетална морфология?
Какво представлява биохимичният скрининг (БХС) и кога се провежда?
Какво е магнезий и защо е полезен по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ранната и късната фетална морфология?
Ранната фетална морфология (ФМ) се провежда между 11 и 13+6 гестационна седмица, като включва измерване на нухалната транслуценция и преглед на органите на бебето. Късната ФМ се извършва от 15 до 20 гестационна седмица, предоставяйки по-подробна информация чрез измервания и преглед на органите на бебето. Тези процедури се извършват с помощта на 2D ехограф, независимо дали машината има възможности за 3D и 4D изображения.
-
Какво представлява биохимичният скрининг (БХС) и кога се провежда?
Биохимичният скрининг (БХС) е изследване, което измерва хормони и протеини в кръвта на бременната. Обикновено се извършва между 11-та и 13+6-та гестационна седмица, както и между 15-та и 20-та гестационна седмица. Биохимичният скрининг е кръвен тест, проведен по време на бременност, за да се оцени рискът от генетични аномалии като синдром на Даун. Обикновено се прави между 11-та и 13-та гестационна седмица или между 15-та и 19-та гестационна седмица.
-
Какво е магнезий и защо е полезен по време на бременност?
Магнезият е минерал, който е от съществено значение за здравето на бременната жена и развитието на бебето. Той помага за предотвратяване на мускулни крампи, регулира кръвното налягане и насърчава здравето на сърцето. По време на бременност магнезият играе решаваща роля в подкрепата на здравословното развитие на плода и намаляване на риска от преждевременно раждане.
-
Какво представлява контракцията по време на бременност?
-
Какво представлява персисталтиката по време на бременност?

При цялото това движение успя да види нещо и каза, че е почти сигурен че ще бъде момче
Каза обаче, че със сигурност ще види по ясно на 8.12 когато ще направим 4D. По отношение на ехографите...съм му страшно благодарна, че всеки път си ме гледа и ми показва малкото съкрочище как се развива, даже до момента вече сигурно има 7-8 пъти. Редовно ме вика на прегледи, а не само по един път в месеца.
направо не е честно
Вече не знам какво постно да готвя...ям по веднъж и до там...повече не мога да го погледна. 

и понеже любимия й предмет е биологията до сега изчислява цвета на очите на бебчо - 3:1 да е със сини очи като мен, а не с кафеви като ММ.остана само на баща ми да кажа и на родителите на ММ
. За да мога да си го кръстя и говоря по име, както правех преди.
zeldelina леко бременеене и пухкав финал
дори да са домашни яйцата аз не бих посмяла, но ти си знаеш
не му се връзвай на съпруга ти...сигурна съм, че не иска да те обиди
боря се с една ужасна хрема втори ден
Хрема не съм имала от няколко зими, точно сега ми се изтърси