За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 576
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мамчета  Grinning
Най-накрая да се включа, стига само съм ви чела  Embarassed
Днес бях на поредния преглед и  доки каза, че всичко е наред, видяхме бебчо който не спря да маха с ръчички, риташе и какво ли не друго  Heart Eyes При цялото това движение успя да види нещо и каза, че е почти сигурен че ще бъде момче baby_neutral  Каза обаче, че със сигурност ще види по ясно на 8.12 когато ще направим 4D. По отношение на ехографите...съм му страшно благодарна, че всеки път си ме гледа и ми показва малкото съкрочище как се развива, даже до момента вече сигурно има 7-8 пъти. Редовно ме вика на прегледи, а не само по един път в месеца.
Относно яденето на месо и риба...положението ми е много зле...От около 2 месеца не мога да погледна никакво месо, а и рибата намразих, при положение, че за риба и морски дарове умирам и можех да ги ям всеки ден без да ми писне. #Cussing out направо не е честно  Cry Вече не знам какво постно да готвя...ям по веднъж и до там...повече не мога да го погледна.
Надявам се всички мами които имат оплаквания да се оправят, и наистина да се чуват само хубави новини   bouquet

# 601
БейлИ не мога да й се нагледам на тази мацка без ръкавки в зимата.... хахахахаха Simple Smile

за рибата - всяко нещо с времето си, а на рибата времето е - Никулден Simple Smile
за месото...три дни ядох телешко в различни форми и изведнъж минах на домати с домашна майонеза с подправки...и мандарини за десерт и друго не ми се яде, но си закусвам всеки ден овесена каша с мляко и дълго ми държи сито.

Карола ..няма торта от два дни има авария на съседната улица и имаме режим на водата и ако утре има пак ще  #2gunfire

Днес правих гимнастика с една лопатка и снега на терасата час и половина после сложих дръвца на котела на парното е ми стана едно топличко и си поспах следобеда;после ходих на разходка и купих две пастички и една бенгалска свещ(със сестра ми сме сами за 10тина дни) и най-накрая и казах, че ще става лелка...на 17 и тя  newsm09   newsm81 и понеже любимия й предмет е биологията до сега изчислява цвета на очите на бебчо - 3:1 да е със сини очи като мен, а не с кафеви като ММ.остана само на баща ми да кажа и на родителите на ММ

още нещо щях да пиша ама забравих вече....
сетих се...с апарата за кръвно си слушкам бебчо как си плиска и май му чувам сърчицето

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 20:55 от Наташка Начашка

# 602
Наташке, страшна идея ми даде! Ей сега ще взема и аз апарата за кръвно  Laughing

Момичета, обадиха ми се днес следобеда да ходя да си взема "резултатите от влагалищния секрет". Та тръгнах баш в час пик, защото не ми се отлагаше за утре. Като излязох от болницата усетих, че мирише на зима, на Коледа и освен това жениците, които бяха се скупчили, очевидно чакайки нещо, току-що бяха пушили и съм уверена, че пиеха кафе. С удоволствие бих пийнала едно кафенце с тях и бих изпушила една цигарка! Както и да е. Simple Smile Оказа се, че имам бактериална вагиноза и ми изписаха шест дни да си поставям глобули Полижинакс.

Относно болките и контракциите - аз от самото начало на бременността съм с болки, а първите контракции усетих в онази ужасна нощ, за която ви бях споделила. От тогава няколко пъти съм усещала контракции, но слаби. Но не съм се обадила да кажа на доки за това, защото пия лекарства точно затова все пак, а и съм останала с убеждението, че контракции има едва ли не всяка жена по време на бременеенето си. Като ида на ЖК ще му кажа, но не виждам защо да вдигам врява за това, след като правя нужното - пия си лекарствата и лежа. А болките не са някакви нетърпими, нито пък са постоянни - да почне да ме боли и да не спре цял ден примерно. Боли, отпуска, после пак... Но пък е всеки ден. Даже мъжът ми в началото всеки път като кажех "ох" скачаше да ме гледа какво ми е, и му казах да не ми обръща внимание на всяко "ох", защото това са нормални неща дето ми се случват, не е нещо страшно. Когато беше страшно, усещах че има разлика в състоянието ми през последните няколко дни, и тогава се взеха мерки.

Хайде. Давам думата! Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 11:21 от Карола

# 603
Мамиии бях ви споменала че на 02-ри съм на преглед и се падам в 16-та седмица и се надявах да видим пола. Днес се чух с докито и питах дали нещо изследвания ще правим, каза ми чак в 20-та ФМ и тогава пола ще видим, с един преглед всичко. При което аз се съгласих няма смисъл да пътувам толкова често. Ще устискам още малко Simple Smile)))

# 604
Щом така го чувстваш, значи така е правилно! Simple Smile

# 605
Много сте изписали дори не можах да намеря къде последно съм писала аз, съжалявам,че не мога да си говоря с вас на време и изпускам разговорите. Още 3 седмици и ще си седя на топличко и ще приключа с работата Simple Smile ураааа  newsm17

# 606
Здравейте Майчета,най накрая и аз да се включа, но с технологиите съм скарана и чак сега дъщеря ми ми сложи бг клавиатура на айпада.Но ви следя от самото начало,и в групата на фб съм.термина ми е на 04.05 втора бременност,но като първа ми е,имам 14 год дъщеря,сега е момченце,:lol: живеем в чужбина с ММ,
Много теми засягате ,сега гледам кг обсъждате аз съм мноооого нагоре чак ме е срам от себе си,ММ вика ти през бензиностанция ли минаваш да те помпат всеки ден по голяма ставаш  Cry
Над 35 съм и минах първия скрининг в 13 та седмица ,доктора каза че всичко е наред ,ще направим още една и ако също всичко е наред няма нужда от амнио да се прави.
Искам да попитам днес се събудих с един крак мниго подут, другия нормален,това нормално ли е?
Много съм нова в тия форуми и моля да ме извините ако малко не свързано пиша

# 607
Здравейте мамчета сладуранчета Simple Smile Реших и аз да се запиша в темата преди да е свършила Simple Smile Какво да правя като моят малчо не ми оставя време за форума. Чета набързо и продължавам или ако успея да се включа той ми изключва лаптопа.
Момичета, това течение и аз го имам. Споделила съм с АГ още в самото начало, но тя каза че е нормално и че може да се увеличи. За моя радост не е.
Относно храната вкусовете ми изобщо не са се променили. Това което ядях преди го ям и сега, нищо не ми се прияжда или пък да ме е отвратило.
 Вчера с децата ходихме за първи път на бебешка музикална работилница към Хепи мамс. Хареса им. Имаше и танци. Много ми беше драго да ги гледам отстрани как играят на музика. Педагозите много ни похвалиха Laughing
Аз ще продължа да ви чета и вероятно ще се включа чак в новата тема. Другата седмица и ние сме на преглед и искаме да разберем пола Praynig. За да мога да си го кръстя и говоря по име, както правех преди.  Grinning Спокойна нощ и сладки сънища Hug

# 608
 welcome zeldelina леко бременеене и пухкав финал  Hug

Наташка загряла е мацката...може да е чистила сняг  Mr. Green
...а ти не се ли притесняваш да хапваш домашна майонеза  Peace дори да са домашни яйцата аз не бих посмяла, но ти си знаеш  Peace
Каролка, с това патешко....... се очакваше да има нещо такова. Важното е, че е хваната и имаш лечение.....бързо да се оправяш  Hug и щом се налага ще си лежиш, а за разходки има време. Догодина с бебчо ще обикаляте градинките  Hug
Привет, Дани 05 добре дошла при нас   bouquet приятен престой и здраво бебче на термин! Понякога мъжете нямат мярка на думите си  ooooh! не му се връзвай на съпруга ти...сигурна съм, че не иска да те обиди  Hug А за подуването на крака нямам идея от какво може да е...аз бих потърсила лекар  Peace

Аз също имам от време на време контракции...случва се до два-три пъти на ден и то по време на покой, когато лежа и почивам. От днес мисля да подновя магнезия, че го бях спряла.
Друго какво да кажа  newsm78 боря се с една ужасна хрема втори ден  Tired Хрема не съм имала от няколко зими, точно сега ми се изтърси  Crossing Arms

Хубав, уютен и усмихнат ден ви желая майчета  Hug

# 609
Добро утро и  welcome на новите май-чета!
Дани и мен от 2 дена ми прави някакви номера левия крак само. Леко се поду край глезена...помислих си, че някъде в поледицата съм го навехнала, макар да нямам спомен ..
Хремата се опитва да ме гушне и мен, но в 3през ноща ставах да си капя клеева тинктура...след малко пак ще атакувам  #Sniper
Отивам да си направя  Coffee

# 610
Добро утро бремелинки Simple Smile
Добре дошли на новите май-чета и леко бременеене  preggo
Да ви питам вие спазвате ли суеверието , че не трябва да се подстригваме през бременността ? Видях че някои мами се боядисват, но за подстрижки никой нищо не е казал Simple Smile

# 611
Аз се подстригах Simple Smile  baby_neutral сега си връща, като си крие пола  Joy

# 612
Добро утро  Hug и мене хремата ми остана още си я влача и говоря носово. Капвам капки защото ми е запушен носа. Относно кг-мите аз взех един кантар от свекито и се меря меря хмммм той нещо май не показва правилно, всеки ден различно показва и все около 50 кг. Др. седмица щяла докито да ме мери и ще видим по нейния кантар колко ме изкарва.
Останаха няколко дни и влизаме в декемврийския месец, който е весел изпълнен с празници и хубави емоции Simple Smile)) Нямам търпение да започна да украсявам дома.

# 613
Аз се боядисах 1 път, но белите косми се подадоха и мисля пак да се боядиша. Косата ми е за подстригване, но не знам дали е вярно, че по време на бременност не е хубаво,че колкото подстрижеш толкова ще си остане косата... или нещо от сорта беше май. Иска ми се да си подстрижа косичката че ми е цъфнала. Вие какво ще кажете по темата?

# 614
Добро утро Мамчета,днес малко по малко ми е подуто крачето,но все още си е подуто.Мерси за топлото посрещане.
За течението и аз имам бяло,много е неприятно,но тук не преглеждат вагинално,само с с коремен ехограф,може по натам да видят с вагинален,но зассега не бъркат,знам от мои приятелки които са родили че не те бъркат през цялата бременност.
Аз косата си е подстригах,бях станала като вещеца падаше до дупето и аз ме мързи да е правя и все на конска опашка ,главата започна да ме боли от тежеста,като ми казаха пола на бебо ,мама каза че мога вече да е подстригвам отидох и е офъках до раменете,викам на фризьора сега чак като родя ще ме видиш не се надявай по еано хаха.
За ММ той си е такъв много се майтапи / ама аз съм на принципа че във всеки майтап има доза истина/

Общи условия

Активация на акаунт