За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 777
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас

Здравейте бъдещи мами!

За първи път пиша във подобен форум  Simple Smile
От гр. Бургас съм. Първа бременност ми е и чета с интерес всичко написано от вас!
Термина ми е 02.05.2014г. Ще се радвам да ме включите в списъка.
На всички много здраве и спокойни мигове на очакване

Лек ден!   bouquet

# 421
Амонита радвам се за теб , дано наистина си усетила бебето, аз вече нямам търпение, но малко се разочаровах като казват че с предна  по късно се усеща, аз съм с предна...ама може и да го усетя по рано  newsm68
Момичета тия мъже май много страхливи са станали на тема сватба...и ММ не ми е предложил официално, за сега ми стига и неофициалното Wink
Mira_AST добре дошла и на теб леко бременеене Simple Smile

# 422
  • Бургас
miglena_vl  Благодаря! Леко бременеене и на теб  Hug

И аз вече нямам търпение да усетя бебчо Simple Smile Дори не знам какво е усещането и дали ще го различа от други усещания.

Още не знаем пола със сигурност, за това ще изчакам ФМ.
Лекарката ми каза, че ФМ трябва да се направи в 20 г.с.  Simple Smile остават още 2 седмици и нещо  newsm78
Всички около мен са изключително нетърпеливи да узнаят пола. Аз имам предположения още от Ранния Биохимичен скрининг, който беше на 4Д Simple Smile но все пак ми се видя доста рано за сигурно определен пол  Thinking
 Grinning

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 16:40 от Mira_AST

# 423
Май-чета здравейте! исках да споделя Това Чудо с вас - http://www.meganews.bg/Recreation/Curious/CuriousArticle/tabid/3 … leId/448749/.aspx
ако искате го гледайте !
 Hug cry smile3501

# 424
Mira_AST  welcome
Ти си в доста по-напреднала седмица от мен и скоро ще почнеш да усещаш. Ако ти е за 1-ви път по-трудно ще го разгрничиш, но когато стане по на честичко няма как да го сбъркаш!
Аз предния път въобще не помня кога съм усетила за 1-ви път , но беше доооста късно, след 18-та , 20-та седмица..

еее Миггленче, ти си си късметлийка и с неофициално предложение Wink
Днес вече няколко пъти усещам същото усещане Simple Smile Почти съм сигурна , че е ТО..хихи, много е готино ! И предните дни имах единични включвания, но днес е по- осезаемо. Ще си го запиша като официален ден на усещането ! Laughing

monicat , аз с нааай-голямо удоволствие бих се присъединила, ама няма начин за съжаление. Дано си намериш компанийка  Peace

# 425
Здравейте момичета  Hug Аз бях на преглед, всичко ни енаред, прегледа го обстойно- сърце, гръбнка, бъбреци, коремче и т.н. Док ми каза, че плацентата е ниско долу и това било най-доброто разположение, но после като си тръгнах се сетих, че някой казваше, че не било хубаво да е долу, че е предпоставка за секцио и т.н. Ама късно ми дойде тва в главицата, та да питам  ooooh!

Вече знаем със сигурност, че е момиче  Heart Eyes

За който ме питаше лекаря каза да избягвам минералните басейни, особено с много топла вода  Peace

Мира добре дошла  Hug Желая ти леко бременеене и приятен престой тук, сега ще те запиша на първа страница  Peace

# 426
Таничка, честит Рожден Ден! Желая ти преди всичко здраве, за теб и семейството ти!   bouquetЖелая ти прекрасна бременност и здраво бебче на термин  Hug пък дано е от желания пол  Hug

Добре дошла Мира   bouquet Приятен престой и здраво бебче на финал!

Днес имах консултация. Новият ми лекар много ми допадна...мил, подробен, спокоен. Вдъхна ми доверие и ми подейства успокояващо. Плацента задна (не както ми бяха записали от предишния преглед  newsm78 ) но малко ниска и доктора каза, че това е предпоставка за евентуално кървене. Никакво вдигане на тежко. Разгледа бебето най - обстойно, преброи му и пръстчетата  Grinning По каса ми се полагали два от показателите за скрининга, ако ми признаят направлението и приспаднат от цената въобще в лабораторията....ще видим. Продължавам Феро-фолгамата заради ниския хемоглобин още един месец. КН 90/50 но това за мен си е нормално.
 Бебето според измерванията на ехографа е 1 седмица и 3 дни напред....и по последни догадки е момиченце. Таткото ни така
смени физиономия като чу, че ми стана много тъжно. Аз се радвам, че расте и е добре и се моля от сърце онзи от горе да ни прости глупостта да имаме претенции за пол и да ме дари със здраво дете  Praynig  Praynig
И мога да се похваля с първите ритници...мома или момък, крачетата заякват  Heart Eyes

# 427
Бейли честити розови гащи, макар и непотвърдени  stork-girl
И мойто мило не прие много новината за момиче, но по-скоро се надяваше да е сбъркал доктора, защото тогава беше 12 седмица, но сега вече е сигурно и вика значи ще е розово  hahaha

# 428
ЧРД Таничка, мноого здраве и безброй поводи за усмивки   bouquet  bouquet  bouquet
Mira_AST Добре Дошла, леко бременеене и нормално дебелеене Simple Smile
За протокола 6-тото ми чувство не работи, нося си момченце, което ме прави безумно щастлива, защото точно това исках, мъжа ми от началото твърдеше, че е сложил момченце, лекарката беше на 100 % категорична, а и аз го видях и различих атрибутите:)
Моята плацента също е леко долу, докторката каза, че постепенно щяла да се качи, каквото и да означава това, ще пия магнезий, изписаха ми и витамини Пренатал. За разлика от предния път, този път съм много доволна, явно понеже ходя при инвитро специалист си ми направи направо ФМ, измери му всичко и челюст, нос, кости, много подробно и подробно ми обясни, за сега няма да се сменяме Simple Smile, предния път просто ме подкараха като документ, не като чакаща бебе Simple Smile, но сега си беше мн добре. Та така мн ми е хубаво, че този път ще си имаме сини гащи Simple Smile

# 429
Честити сини гащенца на теб  stork-boy
Според мен е много важно да имаш доверие на лекаря си. Аз днес като бях съм много доволна, прегледа му всички органи, гръбначен стълб и т.н. А не както по ЗК те мерят и теглят, въпреки чед и моя лекар работи със ЗК гледа винаги на ехограф и за това се плаща. Аз съм по-съгласна така, отколкото да ида при някой да ми каже, че съм качила 2кг, за мен това не е преглед.  Naughty
Вярно, че си плащам, но мисля, че това са правилно похарчени пари. От това не мисля, че трябва да се пести, платих 30лв- но това е един път в месеца, както се казва къде ли не отишли тези пари. За мен е важно да знам, че лекаря ми е добър, ще ми обърне нужното внимание и няма да се отнесе с мен като с поредната бременна и да гледа по-бързо да мине следващия  Peace

# 430
Честито на Десинка, Cherry Spa и на Бейли, важното е да са здрави деребосъчетата и да ритат с крачета.
Таничка, честит рожден ден и мерси за хубавия тест, особено за точките с обличането и пазара - почти така си го представям Joy
Амонита, за фитнеса - правя средно 6-7 км на crosstrainer ( пътеката/тичането не се препоръчват) и средно натоварване, а после уреди - за бедра, ръце и гърди, но не с много тежести 20-25 кг., но с повече повторения и по 2 серии. Коремни преси правя от малките ( истински crunch- със свиване на целия корем НЕ се прави) 2-3 серийки по 50-60. Хубаво е и да се разтягаш. Да си кажа честно трудно се насилвам да отида, но после.... newsm44 се чувствам като нова и най- вече и психически по-свежа Wink

# 431
Благодаря на всички за топлото посрещане!

Вчера у нас цареше идилия, а днес положението бавно започна се връща към обичайната анархия. Съпружеското тяло е поддържало изглежда джелезна дисциплина (муахаха), а моят подход е по-мек (заради което ми се качват на главата и се налага да яхам метлата чат-пат).

Чак ме е яд, че не ги оставих още малко да си се погледкат. Twisted Evil

Честит рожден ден, Таничка!! Много щастие и любов
!  bouquet

утре за лекцията в MALL OF SOFIA, бул. Ал. Стамболийски има ли желаещи?
Аз може би, но не съм 100% сигурна, защото не съм много във форма. Ще ми припомниш ли, моля, параметрите на лекцията? (заглавие, час и пр.)

И аз днес бях на ЖК и имам първото предположение за пол, което за съжаление не отговаря на очакванията ми, но все пак е още рано... Не ми дадоха процент на вероятност, просто казаха „засега“. И аз видях там нещо да се вее, но пак си имам едно наум до 19 декември, когато ще се потвърди или отрече.

Контракциите ми се върнаха днес сутринта, а и настроението ми е леко минорно (кръвното още повече). Чудя се, да кажа ли на мъжа ми или да не му казвам още. Май ще задържа зася, че не искам да му гледам доволната муцуна. Той бездруго ще присъства на ФМ.

Аз не ривах, но съм в шок и ужас. Ако наистина се окаже вярно, леле, майко - просто не знам какво ще правя. Вероятно с течение на времето ще свикна с мисълта, но засега ми е все още трудно.

Бейли, предлагам сделка, муахаха. Надявам се да не се обидиш от майтапа ми. Ако те дразни или обижда, моля за извинение. Hug

# 432
Аз съм чувала, че по време на бременност най-полезно е ходенето и плуването  Peace

# 433
Аз не мога, а и не искам, да правя абсолютно нищо. Всеки път щом се опитам получавам контракции, и/или световъртеж. Явно ще си налягам парцалите до сами края и тоя път. В края на миналата бременност бях като бременна хлебарка, да видим сега ша ли ме застигне тая участ пак. Joy

# 434
Лолита, по-добре си почивай, доколкото можеш и не се натоварвай много много. А какво имаше в предвид с "бременна хлебарка"?

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 18:24 от Zwezdicka

Общи условия

Активация на акаунт