За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 750
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро и от мене, при нас  в Пазарджик има доста сняг и продължава да вали. При вас как е утрото, бяло и заснежено ли е?
Искам да си попиша и да ви опозная повече, но трябва да тръгвам за работа понеже ще съм пешеходка днес.
От средата на декември когато излезем във ваканция ще съм активна. Хубав ден маминки Simple Smile))) smile3524 1countingsheep  хихих

# 496
Каролкееее, честит рожден ден, душа! Бъди все така позитивна, много здрава, усмихната и да получиш нааай-хубавия подарък на пролет!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Наташка, ще мине и това.  Hug На мен ми изписаха Биолектра (магнезий) за контракциите и индометацин за болките в кръста. Витамини - допелхерц, но тях все още не съм ги започнала.

# 497
Аз продължавам да си пия фолиевата киселина, но на мен не ми е свършила първата опаковка още, аз започнах късно да я пия, след като разбрах че съм бременна и моята АГ не е казала нищо,едва ли си мисли само за мен и фолиевата ми киселина  Joy , но сега на 2-ри декември съм на ЖК и ще я питам дали да я спирам или да си я допия...

# 498
Каролке, мила съседке по пантофи (нъл тъй беше?), честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива и куп риятни изненади и изненадки днес да те сполетят!  bouquet

Ели, миналата бременност бях цял месец на кормагнезин и някъде след седмия-осмия ден симптомите отминаха, че даже си забързвах капката по собствена ин'циатива, тъй да се рече, защото ми беше слаб препарата и си получавах контракции (аз забързвам, някоя акушерка идва и ми я забавя и така до края на света се гонехме, аз, естествено не си признах, де). Отелно ми вливаха партусистен и други разни, които не помня. Отделно дирника ми посиня от инжекции.

Но така зле, както сега, не съм се чувствала, може би заради по-късния срок на бременността, знам ли. Crossing Arms

Откъм минерали и витамини, аз пия само магнезий и фолиевата допивам, но само когато се сетя. Гледам да се храня по-разнообразно и това е. Може да си купя сиропчето на Хип, ако го мерна нейде. В Шейново имаше реклама, което ме обнадежди, защото мислех, че вече го няма.

Миглена, хайде, бързо се оправяй, че другото не си е работа.

На мен днес кръвното ми е 80:60 и не се чувствам хич във форма. Търся кой да ми го вдигне, а който търси - намира, знаете. Mr. Green

# 499
Добро утро !

Каролчее, честит Рожден Ден миличка !   bouquet  bigdance2 hbdtu Желая ти много здраве на теб и на всички които обичаш, по-бързо отминаване на болките и умората и да можеш да си изкараш спокойно и щастливо до края на бременността, за да гушнеш най-хубавия си подарък !
Голяма ентусиастка си с готвенето, браво Simple Smile

Нина, много съжалявам за това което изживяваш, но аз лично никакъв съвет не мога да дам...само мога да ти пожелая всичко да е грешка и се надявам да ни пишеш когато всичко се нареди ! Praynig Hug

Наташке, аз мисля да си пия фолиева к-на и след като родя, тя си е полезна и за нас Peace А биозина е един вид и имуностимулант, аз редовно си го пия, а като свърши ще почна да пия Коластра. Разбира се наблягам и много на плодовете, по-малко на зеленчуци Simple Smile

Ивелини, хубав ден и на теб и приятна разходка Wink Ти на кой клас си учителка? За нос бих ти препоръчала Низита - мехлемче което поне на мойто детенце адски помага Peace Аз не съм фен на капките, защото изсушават лигавицата, или поне повечето .

Танче, чакам те да пишеш след прегледа с нетърпение. Моникет и на теб успех, време ви е вече Wink
И аз днес съм на ЖК. Да видим ако ме гледа на ехограф тя какво ще каже...олее дано да каже момиче Praynig
Аз този уикенд съм извън София, тъй че няма как да дойда на среща Sad
Каролче, не съм чувала аз за такава голяма торта, ама и тогава съм била на 3..нямам спомени май особени Simple Smile

Линаб, чакам и твойте резултати, но съм сигурна че всико ще е наред , но да се похвалиш и за пола Wink А как е, боли ли тая амниоцинтеза самата процедура, слага ли се упойка ?

Мимолетче, аз знам, че кафеникавото зацапване е по-стара кръв..може нещо да е останало някъде и когато си се разходила да се е размърдало и изтекло. Не се притеснявай, щом не се повтаря, но все пак се консултирай и с АГ-то си. Много ми е мъчно като чета за дядовците ти, защото аз така загубих моя преди три години преди Коледа точно, след внезапен инсулт на само 67г..Sad Много е тежко когато не очакваш нещо, но за съжаление това е кръговтата на живота..след около 10-11 месеца се роди дъщеричката на брат ми. Тази година почина бабата на ММ и 2 седмици след това аз бях бременна...не че е успокоително, но е стимулиращо все пак поне малко.. Hug

Сиерчее, честита ти мъжка новина Wink Щом сте такива светлооки ще е красавец и той ! Мойто момченце е със сини очи и е прекрасен. Баща му и моя баща са със сини ( цялата рода на ММ са синеоки), а аз съм кафявоока и сега си викам това момченце ако е кафявооко и по-грозновато....хич не искам да ми ги сравняват и единия да е по-хубав ( в очите на другите, за мен знам че ще са еднакво хубави )...дано да е синеоко и това мъжле..Simple Smile

Чери, честито ти мъжле и на теб..ей нашари ги ти , майсторска работа Wink

Бейлии и аз съм кандидат за смяната на бебета. Лолитке, ще ме извиняваш ама ще съм с предимство - ти си имаш вече две, на мен ми се полага поне едно женско Wink Joy

Десинка какво значи,  и при теб момче се очертава? Е не станаха ли много мъжете в тази тема бре...иии айде девойкиии изоставате Simple Smile

Лолитче, за фотосесията да се изкажа и да дам акъл..хихи- направи я с момичетата...много сладко ще стане. Пък мъж ти ако е навит и той да се включи ! Аз ако си правя бих искала да е семейна Peace

Звездичке, аз след като ти зададох въпроса за коремните, се празрових ии на доста места прочетох, че след 1-вия триместър не е хубаво да се правят упражнения с поза легнал по гръб, защото се ограничава притока на кръв към плода. т.е. могат да се правят упражнения за корем, но друг тип...има варианти.
Аз ще си тренирам вкъщи, защото нямам фитнес на удобно място. В нас имам фитнес топка, която е много подходяща за доста упражнение, а я ползвам и като лежанка. Имам си гирички и различни дъмбели с тежести, като ще се огранича да правя сега упражнения само с гирите по 2 кг. И аз така - по две серии, повече повторения и правя кръгова тренировка..всички мскулни групи. И задължително стречинг преди и след тренировка. Кардио не правя, защото всеки ден ходя до работа и обратно пеша по 30-40  мин...за сега за поддържане на някаква форма май е достатъчно. newsm78

Е, поулях се както обикновенно и сега ви оставям, защото имам мнооооогоо работа ! Hug

# 500
Здравейте и от мен!
Карола  newsm59 ! Бъди здрава и щастлива!
Да се отчета от днешния преглед. Бебето върви добре, отговаря на седмиците, но се беше обърнало точно с гръб към нас и пол не видяхме. Но аз както писах не бързам много. Даже като се замисля, предпочитам да ми го кажат, когато е 100% сигурно, за да не се настройвам погрешно. Имах няколко кръвни изследвания + урина, които бях пропуснала да си направя миналия път (защото на своя глава отидох да си направя кр.картина и кр.захар), сега ми направиха и тях. За токсоплазмоза не са ме изследвали. Изписаха ми витамини Прегнакеър, но няма да ги пия, продължавам си с водораслите и ще си доизпия фолиевата киселина.
Тук във Варна сняг няма, само силен вятър и студ Crossing Arms Малката чака снега с нетърпение, аз не толкова, но щеше да ме зарадва, ако беше поваляло малко поне.
Приятен ден от мен! Simple Smile

# 501
Амонитка нащ'то е момиче, вече на 100%  stork-girl
Момичета, тази сутрин малко ни стресираха, свекър ми катастрофирали на път за работа, слава богу не е сериозно, няма счупено, но краката са му натъртени и не може да стъпи на тях. След малко ще му дам ибупрофен,че пи преди парацетамол. Слагаме му лед и докторите са казали да пие болкоуспокояващи. Вие знаете ли нещо да помага за натъртване ?

# 502
 Hug Здравейте и от мен отдавна не съм писала, но чета много редовно bouquet
 Честит рожден ден на Карола  sohappy
Тук във Варна няма грам снежец и коледно настроение липсва, но да ви кажа не ми и трябва сняг поне до 11 декември включително нали за сватба се готвим с моя бъдещ мъж  married
Да се похваля вчера бях на ЖК и доктора най-сетне каза пола ще си имаме момиченце stork-girl мъжлето се радва сбъдна му се мечтата макар че аз исках момченце, но и на това се радвам нека да е живо и здраво това е най важното!  Praynig
Това са резултатите ми от биохимичният скрининг някой по вещ ако може да ми разясни малко ще съм му много благодарна  newsm17

15 г.с. (14+4 - 15+3):   
            ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ******      
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на   1 от 8500   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e определен на   1 от 29000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за дефекти неврална тръба/коремна стена   Нисък   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   0.67      част от медианата (Mo)   
                AFP(алфа-фетопротеин) MoM      0.88      част от медианата (Mo)   
                Възрастовият (статистически) риск за болест на Даун (T21) е   1 от 1400   бременни   
                Възрастовият (статистически) риск за болест на Едуардс (Т18) е   1 от 12000   бременни

Лек и усмихнат ден на всички  thumbsup   
p.s Майчетата от Варна нещо се изгубиха?

# 503
Малинка честити розови гащета  stork-girl
Да ви попитам искате ли да пуснем анкетка кой какво чака ? stork-boy stork-girl

# 504
Момичета, бързам и аз да се отчета!  Party Time bdbaloni moresmile на Каролка!!!! Да си здрава, спокойна и да си мноого щастлива и на пролет да се радваш на здраво и прекрасно бебе!!!
linab, радвам се,  че писа и че е минала вече амниото. Как се чувстваш, болеше ли те? Вярвам, че всичко ще е наред! Да пишеш като получиш резулатите!
Аз съм насрочена за петък и реших, че ще правя и цитогенетичен анализ. Пия магнезии сега, за да релаксирам матката и ми изписаха и някакви витамини(Прегнакеър) да гълтам...linabЩе трябва ли да правиш фетална ехокардиография?На мен ми казаха, че до края на декември трябва да направя.. Малко ме объркват тези лекари- според единят съм със задна плацента, според другия с предна...
Иначе бебочинката е добре, много активна! Феталната морфология е ок засега. В петък смятам да се запиша вече и по ЗК, защото засега още не съм се.
Desinka14, честити ти розови гащи! Между другото и аз съм от Бл-д:)
Прекрасен ви ден на всички!

# 505
аз съм много за анкетка, забавно е.
скоро гледах на януарките такава статистика и беше много забавно, преобладаваха сините щеЛкели Simple Smile)))

@амонитка за сравнение винаги ще го има кой какъв бил, дори и момче и момиче да било, всеки обаче е уникален сам по себе си, така че не бери бели кахъри. А и не са важни очите само, а поведението, харизмата. Чувала съм,че  човек още преди да се роди му се определя излъчване, това какъв човек да бъде.
Моята етърва например има 2 деца-момче и момичета, обича си ги и двете, чакат и трето, но винаги ми е казвала виж момчето в пристъпи на яд сам се наранява, а девойката ще ти каже "гледай си работата" и няма да и дреме, момчето е на 8 г., а девойката на 5 г.Така че това си е заложено, не го определяме ние. А можем само да възпитаваме Simple Smile

За фолиевата - аз питах вчера на ЖК дали да продължавам и тя кажа 100% да до края на бремнността, полезна е за жени в репродуктивна възраст. Но признавам има ден пропускам.

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 12:16 от CieraLeon

# 506
Арабелкаа и не се обаждаш толко време, а?  Laughing Аз мислех, че само аз съм благоевградска мама  Crossing Arms
Ти иначе в Сф ли живееш ?

# 507
Здравейте!

Таничка, да изчакаме малко с анкетата, аз още незнам пола, има и още много несигурни като гледам. Нека да е поне след 2-3 седмици.

Ще има ли все пак среща в МОЛ Сердика или аз вече я пропуснах?

Поздрави и снежен ден!

# 508
Десинка, така ми се беше запалила главата с тези изследвания, че не бях на себе си. Сега съм по-спокойна сякаш. Аз съм за анкетката!!И ако някой иска момиче, може да се разберем нещо... Whistling

# 509
Ехааа, днеска май е много хубаво настроението, браво! Simple Smile Розови гащи, сини гащи, надупени бебета (май му се е спинкало, пък вие го събуждате да го гледате Simple Smile ) Ааа, Лолитка! Я да се оправяш! Може вече да ти се е нормализирало кръвното де, нали ти беше такава прогнозата Simple Smile
И мен ме боли, и даже се чудех защо така не изпадам в крайни настроения (пък съм чувала, че бременните имали странни настроения). И като прочетох за магнезия (нали пия всеки ден по шест хапа) разбрах защо. Ми той чуден бре!
Арабела, радвам се, че отново си тук! Надявам се да не ни оставяш вече задълго! Което ми напомня още веднъж за няколко други мами, една от които не я виждам вече на заглавната страничка, затова няма да казвам името й. Моля се само всичко да е наред с нея и просто да се е отказала от форума!  Praynig
Наташке, да кажеш после дали е хубава тортата от моркови! Че мен ме е страх да опитам такова нещо Simple Smile
О, и ако при някоя от вас има сняг, пък не го ще - да праща насам! Simple Smile
И не на последно място:
Благодаря ви за хубавите пожелания, момичета! Наистина ми е приятно, че съм тук с вас! Simple Smile Е, ако можеше да се съберем някъде всичките, ама знам, че не можем. Но само си представете, ако можехме: такова надбърборване щеше да стане, и такава весела коледна еуфория щеше да е! И мерене на коремчета Simple Smile Ех, чак се размечтавам да имам един хеликоптер и да ви обера всички от къщите и работа, и да се съберем за няколко часа в някое хубаво кафене! Ей тъй фиууууу (понеже сме повечко една от вас ще трябва да кара другия хеликоптер).

Общи условия

Активация на акаунт