Студенти в UK

• 91 439
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Честита Нова Година на всички  cheers

Пожелавам на всички студенти във Великобритания, 2014 да е една много успешна година  Hug. Да си вземат с лекота всички изпити , да се гордеят със самите себе си и ние с тях, да им се случват само хубави неща . Честито и отпадането на забраните за работа и дано, който има нужда да може да се възползва . И не на последно място, много здраве, късмет и щастие  smile3525.

Много сила на всички майки , да успяваме все така  да подкрепяме децата си /макар и от разстояние/  и да имаме много възможности да се виждаме по-често с тях   Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 09:06 от Сребърна паричка

# 271
Честита Нова Година!
Нека тя Ви донесе много успехи, здраве, щастие и късмет! Успешни сесии, лесно постижими оферти и много щастливи емоции!
А що се отнася до разрешителните.... Доживяхме да отпаднат! Нека всеки, който иска да работи да си намира лесно работа и да си помага!
А ние майките винаги ще се гордеем с децата си и ще ги подкрепяме!

# 272
Честита Нова Година!

С пожелание за здраве, много дни на радост, веселие, щастливи моменти и сбъднати мечти на всички настоящи и бъдещи студенти в чужбина.

А на майките - кураж и търпение, за да ги подкрепяме по трудния път, който са поели!

# 273
Сигурно е било писано,но напоследък като четох се зачудих ако ме приемат да следвам в Стратклайд,Глазгоу.Сумата която ще ми трябва за първата година грубо (общежитие,храна,билети,учебници, без джобни(защото за всеки е различно) възлиза на ???
И образовнито през всичките години(бакалвър) ли се поема от(SAAS или правителството на Шотландия)
Питам , защото много от майките които пишат имат студенти в Шотландия.
Мерси предварително.

# 274
Честита нова година и от мен на всички които четат и пишат!
Успехи на студентите, късмет на кандидатстващите, надежда за тези, които разчитат да работят повече, сила на всички майчета и здраве за всички ни!
Нека е пълна темата с добри новини от полза за всички.
Napster, и аз се надявам дъщеря ми да учи точно в Стратклайд, затова посметнах - най- евтиното общежитие там е 90 паунда на седмица ( най- скъпото пък 119), с договор за 39 седмици това прави около 8000 лв. ако добавим по 200 паунда на месец за храна, дрехи, учебници, дребни разходи и др. (без цигари и алкохол) при 10 месеца това са още близо 4600 лв. Някъде пишеше че и 120 паунда стигали за храна, но... знае ли се? Цената на самолетните билети е въпрос на късмет и това колко пъти ще се пътува в двете посоки. Финансирането е само за бакалавър, за всичките години, но се кандидатства за всяка от тях поотделно през годините. Магистратурите се заплащат навсякъде доколкото знам.
 Aoi, жалко е... може би е възможно ако избереш внимателно университет, в град с повече шанс за намиране на  работа  и да си помагаш. Дори с 20 часа на седмица, при минимално заплащане от 5-6 паунда на час, пак е постижимо да успееш да покриеш най- голямото перо- квартирата. Да споменем обаче, че лятото са си цели 2 месеца Wink Това едва ли ще стане още първия семестър, отделно то се заплаща на 2 или 3 големи вноски предварително.  не се отказвай, има светлинка в тунела! Трябва само да обясниш на вашите, че поне първата година ще е необходимо да ти осигурят финансиране.  Не смятам, че ще е толкова лесно, но все си мисля че хората които са успели и постигнали нещо в живота си са го направили не защото е било лесно... а защото силно са го искали и са отстоявали решенията и изборите си И с действия!
Markrit, сигурна съм, че си добронамерена и имаш нужда да бъдеш забелязана и приета, но понякога конфронтацията не е най- лесният път към това. Разкажи ни какво ти харесва в тази тема и има ли нещо, което искаш да споделиш за своите вълнения по въпросите в нея? Или пък кое те дразни?

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 22:47 от Mandi_1

# 275
# 276
Някой има ли с оферта от Strathclyde или миналата годин приет(бизнес специалност) ще ви бъда благодарен ако напишете изискванията.

# 277
Някой има ли с оферта от Strathclyde или миналата годин приет(бизнес специалност) ще ви бъда благодарен ако напишете изискванията.

Оферти ще има не по- рано от февруари, за Шотландия досега единствени Глазгоу се пораздадоха отрано. Всички останали традиционно изчакват. Има наистина много приети в бизнес специалности, най- много в Стратклайд, изискването е над 5 диплома, 6.5 IELTS, с 6.0 на всяка от секциите. Ето ти групичка във фейсбук, в най- горният пост са изброени 94 новоприети, разгледай, и пиши на който искаш. Успех! Simple Smile https://www.facebook.com/groups/449011891840966/

# 278
Нещо за разсейване ....

Дано най-после англичаните да разберат, че не им искаме социалните помощи, искаме им само образованието, защото нашето не струва, искаме децата ни да работят докато учат, просто защото ни е трудно да ги издържаме, а после когато завършат децата ни, те англичаните сами ще ги поискат, защото са умни и кадърни и ако най-боже нещата в България са се оправили, някои деца може и да се върнат, ако ли не ... ще се мъчат да ги приемат като равни в чуждите страни и да оценят качествата им, а не просто да ги отрекат, защото са българи....

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2855314

# 279
  • някъде из облаците
Честита Нова Година!!! Много здраве, щастие, късмет и повече положителни емоции, и сбъднати мечти, успешно кандидатстване на кандидат-студентите, успешна година на студентите, а на нас майките - много поводи да се гордеем с децата си, повече кураж и сила. Hug

RSGeorgieva разсмя ме, жалкото е за нас, които оставаме, защото от падането на ограниченията ще се възползват и малкото останали кадърни млади специалисти.

Моите си заминаха Confused, преди Нова година, много бързоооо, ама много бързо минаха тези 2 седмици, няма по-хубав подарък за Коледа, цялото семейство, заедно, у дома.  Heart Eyes
Уж щяха да стават рано, едната hahaha даже си носеше маратонки да тича, е не се спряха, нямаше празно, вечер късни срещи с приятели, съученици, с някои не се бяха виждали повече от 2 години. По Коледа повечето се прибират и могат да се видят, а лятото някак е пусто от към приятели.
За Нова година бяха двете заедно, малката остана при голямата, хубаво е да си IT специалист и да можеш да работиш понякога от вкъщи, иначе малката трябваше да работи и на 31. Сега всеки си е сам и май, всички се опитваме да влезем в старото ежедневие.
Между другото колегите на малката ми дъщеря са я питали дали в България има представителства на големи IT компании. Тя има казала за Телерик, оказало се, че много добре я познават и даже наскоро компанията е закупила една програмка от тях Laughing, но не знаели, че е българска.

# 280
valha, разкажи за дъщерите си - работят по специалността си ли? Помня, че едната учеше архитектура, нали? А IT специалистката какво казва за реализацията след това? Синът ми е с такава специалност и за това те разпитвам. Докато учеше тя караше ли някъде стаж?

# 281
  • някъде из облаците
В момента кара стаж, работи в компания, която прави програми в различни сфери, нейният отдел е в сферата на здравеопазването. Много е доволна  от отношението, от работата, дават й различни задачи- програми да прави, разни тестове, къде сама, къде в екип, но като цяло екипа, с който работи е много добър. Реализацията им може да е навсякъде - н-р, нейната приятелка е във фармацевтична компания, просто търсят позиции, отговарящи за тяхната специалност.

Голямата работи в архитектурна компания, веднага след завършването започна, даже квартира нямаше време да си търси, наложи се отначало всеки ден да пътува по 2 часа в едната посока, с прекачване. Компанията е доста голяма и техния офис е главният. Тя също е много доволна, доволна е от колегите, работата й харесва, работи по различни проекти, остава и след работа много често, не че я карат, защото не й се плаща, а и се води стажантка, но помага на екипа, когато имат много работа, а понякога даже и само да слуша, какво обсъждат. Предстои й ново кандидатстване за част 2,  още се чуди дали да смени университета или да остане в стария. Имаха семинар в университета и са им показали новата сграда, като на 2-3 студенти е имало прикрепен по един преподавател, който ги е развеждал и разпитвал, казали са им,че ще си избират сами студиото, за следващата част, т.е. значи, че може да си избира ръководителите. Също така са правили анкета за стажа им - доволни ли са, какво е заплащането, ако имат проблеми със стажа щели да им съдействат.

Хубаво е, че сега си ходят по-често на гости, голямата ходи при малката, преди учеха, работеха, пестяха и се виждаха по 2-3 в годината Laughing, сега всеки месец.

# 282
Благодаря, valha! Радвам се за момичетата ти! Това, че се виждат често е много хубаво.
И двете са избрали трудни професии. Искрено им желая да се реализират успешно и да бъдат щастливи!

# 283
  • някъде из облаците
Благодаря,  RSGeorgieva! Успех и на твоето момче и на всички деца, дано всички успеят успешно да се реализират.

# 284
Честита нова година!
Искам да попитам след като осигурите децата си първата година достатъчна ли е почасовата работа да може сама да си платя и общежитието (или квартира) и храната си или родителите ми ще трябва пак да помогнат? Ще кандидатствам тази есен за Шотландия.

Общи условия

Активация на акаунт