Студенти в UK

• 91 429
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Там, където ме обичат
Foxy, да ти отговоря аз - и аз, а и всичките ми приятелки, които изпратиха деца в Европа придружихме децата си - спретнахме си по една кратка екскурзия.

В същото време, много деца заминаха сами.

Така че - няма правило - както го чувстваш Simple Smile

Благодаря!
И на всички други, които ми писаха.  Hug
Точно това ни е идеята, да закараме повечко багаж на младежа и да си организираме екскурзия.
Май няма да е много кратка?

# 526
  • Варна

Точно това ни е идеята, да закараме повечко багаж на младежа и да си организираме екскурзия.
Май няма да е много кратка?

Според моите наблюдения не им трябва много багаж, особено първата година, един куфар е предостатъчен  Peace Повечето напускат общежитията през лятото и тогава "излишният " багаж става проблем къде да се съхранява. Обичайно не е изгодно багажа да се връща в България и после есента  наобратно. Та вие си преценете. Но ако имате желание да го придружите защо не. Само ще спомена ,че моят замина напълно сам, без посрещане на летището + пътуване 9 часа с автобус, само с адреса на общежитието в джоба . Единственото , което гледахме е да пристигне сутринта в Глазгоу, че да е светло докато се ориентира  Simple Smile Но той и друг път е пътувал сам в чужбина. Както са казали и другите - избора е ваш , но те и сами си се справят чудесно  Hug

Благодаря на всички за милите думи.
Мойто синче кандидатства за специалност Компютърни науки и много се надяваме на оферта от Единбург, въпреки че и Глазгоу за тази специалност си е супер...javascript:void(0);

КН в Глазгоу последните 2 години се качи много нагоре в класациите, за разлика от Единбург, където върви надолу . А и българската студентска общност в Глазгоу е доста голяма  Wink

# 527
  • Там, където ме обичат
Сигурно задавам тъп въпрос, но примерно спално бельо??

В Б-г в квартирите не се предлагат такива неща???

# 528

foxysilver вие за къде сте се запътили, град, университет? А каква специалност?

Аз спално бельо и подобни мисля на място да купувам, другото не ми е рационално, не знам

# 529
  • Варна

Не ти е тъп въпросът  Peace И моят като заминаваше ни вълнуваха такива тривиални неща , какво да вземе, от какво ще има най-голяма нужда и т.н. Та, синът си взе един комплект чаршафи, но на място си купи възглавница и пухена завивка и то по-евтино отколкото биха стрували тук. Миналата година сме писали, че някои общежития предлагат спално бельо на място, срещу заплащане, ако не му се обикаля по магазините първият ден след пристигането  Може да проверите вашето  Peace

Аз спално бельо и подобни мисля на място да купувам, другото не ми е рационално, не знам

Правилно си се ориентирала, не е по-скъпо отколкото тук, а в багажа може да се вземе нещо друго Peace

# 530
  • София
Аз комплект спално бельо й приготвих, за да е изпрано и да може още първата вечер да си го сложи.

Иначе моята също се възползва от посрещането от уни-то, нищо че я придружихме, качи се на буса, замина да се оправя и настанява с тях, а ние си отидохме в хотела и се видяхме после на другия ден.
Аз го бях организирала като екскурзия за 3 дни - селта ми беше да заведа малката дъщеря, за да не страда, че всичкото внимание (а пък и средства) в този момент е към голямата.

Моята дъщеря замина с 2 куфара. От там си купи само тенджера, чашА, 2 вилици и 2 лъжици. Е, сега си купува и инякой парцал от време на време, ама момиче е Simple Smile

Иначе за голямата българска общност съм чувала и плюсове, но и минуси.

В нашия университет българите са общо 7 и са много задружни и много се разбират. Един колега се изказа много неласкаво за "българската сбирщина" в Бирмингам. Не кавам, че е вярно - самоо споделям какво съм чула.

# 531

Хич не е тъп въпросът.
В общежитието на сина ми един кат спално бельо плюс завивка си влизаше в цената. Това го видяхме още в книжката, която описваше условията, така че ни беше спокойно за началото. Той си замина сам с един куфар.

Аз като отидох малко по-късно да го дообзаведа, му купих втори кат вече оттам и допълнителна завивка, че онази беше, хм, доста профирна. Наистина е най-добре да се купува на място, защото, освен друго, и размерите са малко по-различни от нашите (ама не мога да си ги спомня точно).

# 532
И при моят син имаше бельо и завивки.
За багажа - ние не плащаме наем през ваканциите и трябва да освободим.Гардероба има една надстройка, където можеш да оставиш багаж като си купиш катинар и го заключиш, но не носят отговорност. Също има право в  някакво помещение да остави един кашон.

# 533
И аз да се включа. Моя син замина сам, но са заедно с един приятел и съученик и беше по-лесно. Там имаха готови пакети неща от първа необходимост вкл. и спално бельо, завивки и т.н., купихме ги по интернет от сайта на унито и ги чакаше в стаята. Аз мислех да ходя, но те не пожелаха да ги придружаваме. Дори спаха първата вечер на хотел, защото не искаха да пътуват с посрещащия автобус, а пристигнаха на друго летище и ден по-рано от откриването на общежитието. Дори още не сме ходили, нямам време сега, май месец сме си взели сам. билети до Лондон, да водим малкия на Леголенд и ще отскочим до Колчестър за ден. Не се притеснявайте толкова, битовите проблеми се уреждат лесно.

# 534
Каква начална месечна издръжка предвиждате за Шотландия ? Питам това, защо след 2 години може би и на мен ще ми се наложи да изпращам студент там.  Grinning

# 535
Искам да попитам мамите с опит в кандидатстването , има ли подходящ университет в Лондон
 за специалността civil engineering?
В този UCL приемат само завършили профилирано у-ще,има други два,които изобщо не се считат
добри- на Бъкингам и на Гринуич(имената им точно не мога да назова)

# 536
  • София - Варна
Искам да попитам мамите с опит в кандидатстването , има ли подходящ университет в Лондон
В този UCL приемат само завършили профилирано у-ще,има други два,които изобщо не се считат

http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankin … Civil+Engineering

# 537

http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankin … Civil+Engineering

Май е както казваш Nikol *, едни които негласно не приемат български дипломи и едни които по не са добри, разгледай табличката.
Импириал, UCL и City мисля че са добри, но с БГ диплома казват, че не става.

# 538

КН в Глазгоу последните 2 години се качи много нагоре в класациите, за разлика от Единбург, където върви надолу . А и българската студентска общност в Глазгоу е доста голяма  Wink
[/quote]

Да, така е, но в Глазгоу не видях никакви стипендии за българи, а в Единбург има (поне хипотетично) ...

# 539
  • Варна

КН в Глазгоу последните 2 години се качи много нагоре в класациите, за разлика от Единбург, където върви надолу . А и българската студентска общност в Глазгоу е доста голяма  Wink

Да, така е, но в Глазгоу не видях никакви стипендии за българи, а в Единбург има (поне хипотетично) ...
[/quote]

Би ли разказала малко повече , за какви стипендии става въпрос , ще е полезно и за други кандидатстващи . Иначе стискам палци да ви приемат , където на вас ви е повече по сърце  Peace

Каква начална месечна издръжка предвиждате за Шотландия ? Питам това, защо след 2 години може би и на мен ще ми се наложи да изпращам студент там.  Grinning

Писали сме подробно за разходите в предишни теми. Оказа се ,че зависи и в кой град в Шотландия е университета, дали си на квартира или общежитие, наема е най-големия разход.  Между 500 и 800 паунда на месец да речем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт