Студенти в UK

• 91 372
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Sause baus!  Wink  Grinning

Mimito_75, Дани кандидатсва генетика. Подаде документи на 8 януари 2014 (т.е. малко преди крайния срок) и към момента сме получили оферта само от Глазгоу. Те искат диплома над 5.70, шестици по 2 science предмета и IELTS над 6.5. Чакаме останалите 4.  Grinning

# 586
Страхотна специалност! Пожелавам успешно кандидатстване и постижими оферти!

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 11:13 от Mimito_75

# 587
Здравейте момичета,
Имам въпрос към тези, които са наемали квартира в UK - винаги ли се изисква гарант, живеещ там и какви документи от него се изискват? Споделете малко опит в тези неща.

# 588
  • някъде из облаците
Здравейте момичета,
Имам въпрос към тези, които са наемали квартира в UK - винаги ли се изисква гарант, живеещ там и какви документи от него се изискват? Споделете малко опит в тези неща.
Не винаги, зависи...
При нас искаха гарант, когато наемаха чрез агенция, децата си намериха, да е на постоянен трудов договор  и да е живял в УК известно време, май бяха  повече от 3 години, но агенцията не го удобри, нямал недвижимо имущество  Sad, а това не им го казаха веднага. Водиха преговори и накрая агенцията се съгласи да сключат договор за 6 месеца, плащаме 6 наведнъж, преподписаха януари и платихме за останалите 5, иначе искаха целият наем наведнъж . При голямата бяха успели да се договорят с агенцията на всеки 2 месеца плащат и преподписват. Така че водете преговори и нека още в началото агенцията да им каже, точно какви изисквания имат за гаранта, защото няма правило, но при всички положения трябва да е живеещ в УК.
Още един съвет при нанасянето агенцията трябва да им даде опис, те подробно си описват и си проверяват, ако някъде е мръсно,да си снимат и пишат, ако нещо не работи също, защото при изнасянето  проверяват в какво състояние го оставят -изчистено навсякъде и ако има някакви поражения или не е изчистено някъде няма да върнат целия депозит.
Хубаво да си прочетат договора преди да подпишат,  както се казва и малките букви.
И от нашия опит, при квартирите наемани директно от хазяина - не са имали никакви проблеми, нито гарант са им търсили, нито с наема са имали проблем, плащаха си всеки месец и при изнасянето не са имали проблеми с депозита.

За офертите на университетите- ами когато малката кандидатства в Манчестър за комп. с-ми искаха диплома 5.00, за икономическите специалности искаха 5.80, така че един и същи университет за различните специалности може да има различни изисквания.

Стискам палци на чакащите за изпълними оферти.

И тъй като темата доста напредна и вече минахме 40 стр., момичета давайте предложения за първа страница какво искате да има, каква информация би била полезна, че предния път много набързо се наложи да се открива нова тема и ни свари неподготвени.

# 589
  • Bristol
От университета не може ли да се вземе писмо, което да служи като гаранция?

# 590
  • някъде из облаците
Merry не ни е хрумвало за писмо от университета, не знам дали би свършило работа, а пък и никой не им е казвал за този вариант.

Първата година голямата търсеше с помощта на университетското бюро, бяха се събрали французи, испанци и тя, накрая квартирата, която наеха беше от агенция. Взеха им комисионната, знаеха, че всички са чужденци и при подписването им потърсиха гарант, а имаше човек от студентското бюро с тях, който прегледал договора дали не ги мамят. Тогава разбрахме, че гаранта трябва да е човек живеещ във Великобритания , нямахме такъв и поискаха наем за 6 месеца на всички, и на французите, и на испанците. Успяха да се срещнат с наемателя и той направи компромис за нас и за французойката, защото и за нея бяха проблем парите, първите 2 наема наведнъж и после месец за месец.
По-миналата година при малката поискаха гарант, казаха им, че трябва да е живял 3 години и да работи с договор. Едното момиче имаше близка, живееща там, жената се съгласила да стане гарант и на моето, без да го познава, за което много й благодаря, уж всичко наред беше, прибраха се децата и се оказа, че трябвало да е собственик и на недвижимо имущество, а не са им го казали, като ги питаха за изискванията, искаха наем за 1 година, което и да искахме нямаше как да го платим. Тогава се почнаха мейли, звънения от Бг, накрая се съгласиха  на варианта 6м .плюс 5. Отгоре на всичко имаха проблем с парното, ние като ходихме го установихме, системата им не беше обезвъздушена, а те децата си плащат сметки и мръзнат, обаждала се дъщеря ми няколко пъти, ами така и не са го оправили. И като за капак, като се изнасяха никой не дойде да приеме квартирата в тяхно присъствие, а им казали кога се изнасят. Договора им беше до края на юни, а те се изнесоха средата на юни, после трябваше да се разправят с депозита, на едното го върнали, на дъщеря ми - не, уж й нямали банковата сметка, е накрая го върнаха, но така и не можаха да оспорят парите, които им удържаха за неща, за които те не бяха съгласни.

Ами така ще е, трупат опит и ще знаят за следващия път. Сега, като търсят квартира, вече питат за сметките горе-долу как са  Laughing.

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 09:16 от valha

# 591
  • Пловдив
И така мили дами, нашето интервю в Нортъмбрия приключи успешно!  Grinning
Преди дъщеря ми да кацне в България и бяха отговорили  че я приемат!
Условията ,които са поставили са напълно постижими!
Диплома-5,00 , матури -5,00

Благодаря  за съветите и пожелавам  на всички да получат желаните оферти!

# 592
  • някъде из облаците
Dimivas честито за офертата!!!

# 593
valha, благодаря ти много за изчерпателния отговор. Ще видим каква квартира ще намерим за другата година. Независимо, че още е рано, казах на сина ми да провери в някоя агенция предварително какви са им условията, за да сме подготвени.

Dimivas, поздравления за приема на момичето!!!!   bouquet

# 594
Браво на момичето, dimivas! Както и казах, тя си е била избрана, и само ги е уверила че наистина е техния кандидат!
И успех на момчето на Петя Simple Smile Много интересна специалност!
Добри новини за всички още изчакващи предложения Simple Smile

# 595
 .♥.Петя.♥. , честито на Дани за офертата!

Ние имаме запитване от Единбург за прогнозни оценки, съответно си правят оглушки в даскалото.
Отивам да чета назад и в БГхелп-а да видим къде ще изскочи зайчето.
Омръзна ми всичко да става по трудния начин.
До кога в България институциите ще си работят сами за себе си, без да се обръща фокус към клиента?  #Crazy

Ще бъда безкрайно благодарна, ако ми пишете за тези прогнозни оценки, чие задължение е да ги сътвори. Мдаа, междувременно човекът се оправил сам, отивам да си гледам фъстъка. Крайно време е да спра да го следя. Laughing
Продължаваме да стискаме палци за постижими оферти. Praynig

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 13:45 от valya_and

# 596
И така мили дами, нашето интервю в Нортъмбрия приключи успешно!  Grinning
Преди дъщеря ми да кацне в България и бяха отговорили  че я приемат!
Условията ,които са поставили са напълно постижими!
Диплома-5,00 , матури -5,00

Благодаря  за съветите и пожелавам  на всички да получат желаните оферти!

Браво!!!! Честито на Силвия и сега остава да почерпи!   Simple Smile

# 597
Ние имаме запитване от Единбург за прогнозни оценки, съответно си правят оглушки в даскалото.
До кога в България институциите ще си работят сами за себе си, без да се обръща фокус към клиента?  #Crazy

Ще бъда безкрайно благодарна, ако ми пишете за тези прогнозни оценки, чие задължение е да ги сътвори. Мдаа, междувременно човекът се оправил сам, отивам да си гледам фъстъка. Крайно време е да спра да го следя. Laughing

Браво, че твоя се е оправил!

Аз се възстановявам след борбата за същото в 91нег, скъсиха ми живота с 5 години!!!! Tired

Толкова да си незаинтересован и да се опитваш да пречиш на учениците си, едва ли го има другаде!!! ooooh! Моя младеж нямаше шанс да се справи сам!

# 598
.♥.Петя.♥. , честито на Дани за офертата!

До кога в България институциите ще си работят сами за себе си, без да се обръща фокус към клиента?  #Crazy

Ние за Единбург сами си посочихме прогнозните оценки, няма какво да чакате от училището, нека детето да си направи само прогноза.

# 599
kaka Svetla зависи какво точно искат.
На нас ни искаха прогнозни оценки по отделните предмети на официална бланка от училището или от разпознаваем/проверим имейл на училището!

Имейла се оказа невъзможно. Не знам до колко преценяват, че имейла е официално писмо от училището и нямат право да издават документи на друг език освен български, т.е. имейл на български във Великобритания не става. Да не говорим, че имейл адреса към техния домейн не се знае кой го ползва или по-скоро никой не го ползва. Техничиски бяхме намерили решение за това, там обаче изпитват ужас да изпратят официален имейл. (Разбирай като видят компютър и се плашат)

Общи условия

Активация на акаунт