Студенти в UK

• 91 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Да се похваля, излязоха резултатите от изпитите - имаме на всички изпити А.
Много съм горда с момчето си!

Поздравления за успеха!   bouquet

Наистина това е най-голямата награда, която един родител може да получи! Hug

Хрумва ми въпрос, който искам да уточня, че по никакъв начин не е свързан с твоето RSGeorgieva или нечие друго дете, а само с моето. Много отдавна умувам за това, та въпроса ми е следния:
Изпращайки си децата да учат в Англия в моя случай, как мога аз да се уверявам лично, какви са резултатите му и въобще нещо да не е прекъснал, сещате се какво имам в предвид? Моите деца са изключително буйни и непокорни. Надявам се да ми разберете правилно въпроса, той касае моите деца.

И да споделя, във връзка с новата тема, на мен какво ми е липсвало, а го има в темата за студенти Германия и е полезно. Списък с университетите и специалностите където учат децата ни във УК, може  в скрит текст. Значи задавам аз въпрос, получавам 3 отговора от вас, ама като не знам ти опит от Шотландия ли имаш от Англия ли, от кой университет от кой град. Знам, че има и други аспекти подобно нещо, преценете.

# 631
  • София - Варна

Поздравления за успеха!   bouquet

Наистина това е най-голямата награда, която един родител може да получи! Hug

Хрумва ми въпрос, който искам да уточня, че по никакъв начин не е свързан с твоето RSGeorgieva или нечие друго дете, а само с моето. Много отдавна умувам за това, та въпроса ми е следния:
Изпращайки си децата да учат в Англия в моя случай, как мога аз да се уверявам лично, какви са резултатите му и въобще нещо да не е прекъснал, сещате се какво имам в предвид? Моите деца са изключително буйни и непокорни. Надявам се да ми разберете правилно въпроса, той касае моите деца.

И да споделя, във връзка с новата тема, на мен какво ми е липсвало, а го има в темата за студенти Германия и е полезно. Списък с университетите и специалностите където учат децата ни във УК, може  в скрит текст. Значи задавам аз въпрос, получавам 3 отговора от вас, ама като не знам ти опит от Шотландия ли имаш от Англия ли, от кой университет от кой град. Знам, че има и други аспекти подобно нещо, преценете.

Отговарям за Университета в Кардиф. Получаваме на хартия цялата кореспонденция между университета и сина ми. С малко закъснение от около 15 дни. Естествено оценките от изпитите, а не всяко контролно. И да споделя, че при тях оценките са с проценти и определените проценти ти дават кредити, които трябва да покриеш, за да преминеш. Е, синът ми не е отличник, но учи и се старае. И е от доста палавите. И през моята глава са минавали подобни мисли.

# 632
  • някъде из облаците
[ Много отдавна умувам за това, та въпроса ми е следния:
Изпращайки си децата да учат в Англия в моя случай, как мога аз да се уверявам лично, какви са резултатите му и въобще нещо да не е прекъснал, сещате се какво имам в предвид? Моите деца са изключително буйни и непокорни. Надявам се да ми разберете правилно въпроса, той касае моите деца. Първата година след като завърши голямата, от университета  писмо с годишните оценки, оттам нататък нищо не сме получавали, но пък ако знаеш паролата на акаунта в университета, може да влизаш и да проверяваш. Иначе, като изключим това писмо, аз оценки не съм виждала, само по думите на децата. Laughing

И да споделя, във връзка с новата тема, на мен какво ми е липсвало, а го има в темата за студенти Германия и е полезно. Списък с университетите и специалностите където учат децата ни във УК, може  в скрит текст. Значи задавам аз въпрос, получавам 3 отговора от вас, ама като не знам ти опит от Шотландия ли имаш от Англия ли, от кой университет от кой град. Знам, че има и други аспекти подобно нещо, преценете - това става, но всеки трябва да си даде съгласието,  би било полезно и за бъдещите студенти относно информация за конкретни университети, ако пък не искате толкова лична информация, може да направим списък разделящ на  Шотландия, Уелс, Англия и може и САЩ да включим, имаме 2 -3 майки.
Така че, кой иска да направим такъв списък?

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 12:32 от valha

# 633
Благодаря Ви, момичета!

Fiesta, трябва да знаеш акаунта и паролата му за университета, там си проверява оценките.
Щом смяташ за необходимо поискай му ги, тъкмо така ще знае, че е под контрол и няма да се отпуска.
На мен не ми се е случвало да се съмнявам досега, но всяко дете е различно.

Що се отнася до предложението ти за списък с университети и специалности, аз съм "ЗА". Станахме доста майки и честно да си призная за "по-новите" също се обърквам кой къде учи, ще учи и каква специалност.

# 634
Благодаря ви!  bouquet

Това е едно от първите неща, с които ще гледам да се сдобия "акаунта и паролата му за университета" още преди да се е усетил!   Hug

Иначе подозрения между нас няма Joy, но проверката е висша форма на доверие!  Mr. Green
Да не дава господ Praynig, но съм чувала за подобни случай и да се застрахова човек, пък както споменах моите не са от хрисимите, веят ги различни ветрове, та така.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:32 от ♥♥ Fiesta

# 635
А ха ха ха
Не искам да те отчайвам , НО паролата си може да я сменя на дневна база Sunglasses

# 636
А ха ха ха
Не искам да те отчайвам , НО паролата си може да я сменя на дневна база Sunglasses

Правилно! За това не се сетих.... Но тя няма да се издава, че прави проверки. Само тайничко ще влиза...

# 637
Е, възможно ли е пък да няма начин, при желание на родителите за някакво информирате за резултатите. Те вярно, че са големи хора, но учат редовно обучение, т.е. са на нечия издръжка, а не на собствена. Този някой няма ли право да се информира легално? Confused

# 638
  • София
 RSGeorgieva, браво на момчето! Все така да продължава!

# 639
  • Варна

Поздравления и от мен, отлично се е справило момчето   bouquet Естествено ,че ще се гордееш с него  Hug

Е, възможно ли е пък да няма начин, при желание на родителите за някакво информирате за резултатите. Те вярно, че са големи хора, но учат редовно обучение, т.е. са на нечия издръжка, а не на собствена. Този някой няма ли право да се информира легално? Confused

Не съм се замисляла по този въпрос, все пак вече са големи хора и трябва да си имаме взаимно доверие  Thinking Не знам дали и от университета можеш да искаш някаква информация, защото вече се водят пълнолетни и без тяхно съгласие, не знам дали биха дали такава.  Най-лесният начин да знаеш ,че поне не е прекъснал, е да държиш връзка с друго дете  / или родителите му / , а за точните оценки -май няма начин.

valha, ако направиш списък , съм съгласна да ме включиш  Peace

Ето и една търсачка за нискотарифни полети, която открих на скоро http://www.whichairline.com/ . Като че ли не успява да даде най-изгодната цена ,но пък е полезна да се открие кои нискотарифни компании оперират на дадено летище.

И нещо интересно "Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън, който разкри американската програма за наблюдение на телефонните и интернет комуникации, беше избран за ректор на университета в Глазгоу, Шотландия. "  , оттук :

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1220290

Хубав ден на всички   bouquet

# 640
За съжаление съм чувала, макар и лично да не познавам такива случаи, на прекъснали студенти и родителите научават късно. Не знам какви семейства са, но очевидно са си имали доверие. Няма застраховани, както и за много други неща Wink. Но да не дава господ! fingerscrossed

# 641
Момичета, да не ви изброявам поотделно, аз също съм ЗА!!!
Съгласна съм, че доверието трябва да се заслужи, и до ден днешен проверявам всичко което ми се казва, макар че никога не съм имала реален повод да се усъмня в нещо. Такава ми е природата и ако в началото на дъщеря ми й беше обидно че не й вярвам, днес е щастлива, защото разбра, че няма нищо в което мога да я упрекна че ме е подвела или излъгала.
По повод унитата, наскоро разбрах от момиче което учи там, нещо интересно за университета в Стратклайд, Шотландия.
Там например в бизнес училището, ако получиш 60% на есетата, курсовите работи и си посещавал редовно упражненията не се налага да се явяваш на изпити. Отнася се само за първата година обаче. И така ако нямаш изпити, учебната година приключва на 28 март.
Давайте предложения как да съберем повече инфо и идеята за обратната връзка (информация) да изкристализира Simple Smile

# 642
Здравейте! Чета ви отдавна и накрая се осмелих да ви попитам нещо. Уча в 11кл. и догодина искам да кандидатствам в УК. Интересуват ме компютърните специалности. Успехът ми в дипломата ще бъде 5,00-5,20. Знам че не е много висок и искам да си преценя шансовете. Вероятно има университети, които не искат висока диплома, но незнам кои са. Мислите ли че могат да ме приемат? Помогнете ми да се насоча към такива университети в Англия и Шотландия.
Засега съм се ориентирал за Шотландия, заради липсата на такси, но там май имат много високи изисквания. За Англия знам че таксата е 9000, но ще имам ли право на кредит за таксата, иначе няма да мога да си позволя.

# 643
Здравейте! Чета ви отдавна и накрая се осмелих да ви попитам нещо. Уча в 11кл. и догодина искам да кандидатствам в УК. Интересуват ме компютърните специалности. Успехът ми в дипломата ще бъде 5,00-5,20. Знам че не е много висок и искам да си преценя шансовете. Вероятно има университети, които не искат висока диплома, но незнам кои са. Мислите ли че могат да ме приемат? Помогнете ми да се насоча към такива университети в Англия и Шотландия.
Засега съм се ориентирал за Шотландия, заради липсата на такси, но там май имат много високи изисквания. За Англия знам че таксата е 9000, но ще имам ли право на кредит за таксата, иначе няма да мога да си позволя.
С диплома 5- 5:50 може да видите университетите Дънди, Стърлинг, Глазгоу Каледония, Единбург Напиер, Куин Маргарет. Може да погледнете и Стратклайд (който е топ уни в Шотландия, но дава оферти за диплома с над 5- все пак не на хора които прогнозират успех 5, но си струва рискът) и Робърт Гордън. Лятото да кажем или пролетта, почвате да пишете и-мейли на университетите с въпрос какви ще са entry requirements за дадената специалност за академичната 2015- 2016.
 И безплатното обучение в Шотландия е такова за учебната такса. Оттам нататък общежитията се въртят около 8- 10000 лв за учебна година, а средствата за храна и елементарни нужди още около 5000 лв, пак за година. Самолетните билети не са включени.
Същите че и по- големи за Англия няма как да бъдат избегнати, но пък заема там освен главница  си има лихви, които в Шотландия които ще си спестите. И да, заема за Англия се полага на всеки европейски гражданин, стига да му е първи бакалавър.
Колкото по- рано започнете да събирате информация, толкова по- успешен и разумен ще е изборът ви, УСПЕХ Simple Smile
Сещам се че за университета в Дънди за комп. специалности дават оферти над 4 - 4.50, но пък имат изискване за матура по математика с определен успех, така че пита се наред Simple Smile Догодина може да са други изискванията.

# 644
Благодаря за бързия отговор. Разглеждах UCAS, но да попитам пак - само за 5 специалности ли мога да кандидатствам и има ли значение дали са в един и същ или в различни университети?
Лятото ще започна да пращам запитвания за изискванията им, но има ли някаква специална форма това запитване или е свободен текст?

Общи условия

Активация на акаунт