Пазаруване от Aliexpress.com 14

• 49 404
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • София
nins86, втората и третата ми излиза, че са изпратени от Китай съвсем скоро: 14-ти и 16-ти ноември съответно. Първата излиза, че е изпратена на 21 октомври и май трябваше вече да е тук...  newsm78

# 421
nins86, втората и третата ми излиза, че са изпратени от Китай съвсем скоро: 14-ти и 16-ти ноември съответно. Първата излиза, че е изпратена на 21 октомври и май трябваше вече да е тук...  newsm78
И аз нз какво става за 2рата и 3та ок едната чаках 20 дена да я шипнат ,ама таз 1вата не ми излиза и в бг пощи..?? затова и потърсим вашето мнение тук...
А под изпратена от китай имаш предвид че е напуснала китай или че тогава те първа е подадена за изпращане ,преди това имаше и някви други статуси ама като н еим разбирам...

# 422
Тъкмо се чудех дали зеленият има етикет Forever 21

Същия пуловер в зелено получих през септември, със всички възможни етикети вкл. и хартиени. 100% памук пише на етикета и пране на 30 градуса. На хартиения етикет имаше написана цена доста по висока от платената от мен, но не помня колко точно беше. Купих го от тук
http://www.aliexpress.com/snapshot/262565363.html
[/quote]
Супер, поне вече знам как да го пера   bouquet Макар че и на 40 градуса не се сви  Laughing
По повод етикетите, особено тези на Зара, винаги питайте продавача има ли дрехата етикет Зара и запазвайте кореспонденцията за доказателство, за да се презастраховате, ако държите на етикет  Peace На мен лично ми е все тая, ако ми хареса дрехата (както с пуловера горе, хич и не съм си правила труда да питам има ли етикет, защото тъй или иначе ще се носи). Обаче не обичам да се злоупотребява от страна на продавачите, защото съм имала поръчка на стока със снимка на етикета Зара, както е в случая с палтото по-надолу, питах и продавача, той потвърди, че има лого Зара. Обаче въпреки всичко дойде дреха с етикет, имитиращ Зара  ooooh! Outta Joint

Как се ескалираше диспут  newsm78
С Escalate dispute бутон, който ще се появи около 5 дена след отваряне на диспута  Peace

# 423
  • Велико Търново
В отговор на всички препиращи да си получат пратките ще кажа, че преди два дни си получих чантата, поръчана през августовските намаления. Пратката беше изпратена в началото на септември и замря на едно място на 20 септември. Понеже бях видяла, че пратката е изпратена, по свое желание удължих срока за получаване след като изтекоха 60 дни и..... на 78 ден я получих.
Така че ако бързате, отидете до мола или поръчвайте от Англия. Моля не пълнете темата с терзанията си, а се дръжте като възрастни хора.

# 424
  • Sofia
  202uu

И аз чакам пратка от намаленията, имам замръзнали по месец, вчера по свое желание удължих срока на 6 пратки. Не виждам смисъл да пускам диспути, вижда се, че пътуват, все пак и продавачите зависят от китайските пощи.

# 425
Програмата за проследяване нещо не я бива май. Не ми дава все още инфо за няколко пратки, което видях в сайта за проследяване още снощи. Така че хич няма смисъл от инсталирането й, по- добре си ги гледайте в сайта.
Относно пратките, имам около 10, които нямат никакво движение вече месец, някои и повече, та явно виждат зор с пратките от пощите. Като сме се хванали на това хоро ще си го играем до края. Малко ми е напрегнато за един телефон, който не се движи от около месец, но то е по простата причина, че не е за мен и ми е неудобно да карам човека да чака толкова време. Но все някога ще дойде.

# 426
Искам да попитам нещо. На няколко поръчки ми излиза Direct export total package sealing, sealing Guangzhou International, Bulgaria
И
Total export, guangzhou international, Bulgaria

Не знам дали е от превода от китайски, но нищо не схващам.

# 427
  • София
nins86, според мен е напуснала Китай, да - тъй като това е последният статус, който излиза преди да се появи в БГ Пощи. Въпросът е, че след него не се знае колко трябва да се чака, за да се появи в БГ Пощи.

Aoi ♦ , това май е същото като Departure from outward office of exchange, което излиза на китайския сайт и би следвало да означава, че пратката е напуснала Китай. В 17track ми излиза още един статус (export package sealed to each other), което означава, че пратката е пред изпращане - т.е. още не е напуснала Китай.

# 428
Момичета при вас има ли проблем с показването на намалените продукти в кошницата? Преди ги поличавах като съобщения и се показваха най от горе , а сега имам съобщения , а като вляза в кошницата не става ясно кой са намалените.  newsm78

# 429
това май е същото като Departure from outward office of exchange, което излиза на китайския сайт и би следвало да означава, че пратката е напуснала Китай. В 17track ми излиза още един статус (export package sealed to each other), което означава, че пратката е пред изпращане - т.е. още не е напуснала Китай.
А това какво значи? Че е напуснала вече Китай, или, че тепърва ще напуска? Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина

# 430
  • Sofia
Не мога да ви разбера какво толкова ги четете тези статуси  newsm78
Няма никакво значение какво пише там, защото пратката може да пристигне след 10,30 или 50 дни независимо какво пише, дали е напуснала, на самолета или каквото и да е. Още повече, че това са обработки на китайските пощи и само те си знаят точно какво е.

# 431
Не мога да ви разбера какво толкова ги четете тези статуси  newsm78
Няма никакво значение какво пише там, защото пратката може да пристигне след 10,30 или 50 дни независимо какво пише, дали е напуснала, на самолета или каквото и да е. Още повече, че това са обработки на китайските пощи и само те си знаят точно какво е.

Когато си вложил много пари и срока за получаване изтича, а пратката няма движение от близо месец и се чудиш да повдигаш ли диспут, или да искаш удължаване на срока, има си значение дали е напуснала Китай, или виси  на мястото, на което са я предали за изпращане.  Peace

# 432
Не, няма значение, понеже:
1. Ако пише, че е в чувал за чужбина значи просто, че е минала проверка на летището и е пъхната в чувал, който е... някъде там.
2. Имало е случаи на "вложени в чувал за чужбина" пратки, които изобщо не напускат страната и се връщат при подателя - явно се "дънят" на произволен скрийнинг при изпращането - за батерии например.
Докато една пратка не се появи в държавата, закъдето е изпратена, всичко е тото: кисне на летището, най-вероятно. Някъде по-назад по темите обяснявах как е номерът с излитането:
- ако в самолета има място за пощенския чувал, го качват. Ако няма (както често става при повече пратки) някой чувал артисва да чака. Но на следващия ден с приоритет качват чувалите от следващия ден, а вчерашните остатъци - ако има място. Ако не - остават да чакат.
- и т.н. омагьосан кръг. Пратките си се труууупат в склада... докато в някой момент не остане голямо свободно място заради резервирана, но непристигнала стока - примерно няколко палета - и тогава насмитат всичките чували в самолета.
Ето ви го месецът изчакване... с камиони да ги возеха, щяха да са стигнали...
В случая с телефона, пишете на продавача: има голям шанс при засилените проверки да са го върнали обратно, но да не е чекиран. Продавачът да си провери, ако е върнат - да го прати пак.

# 433
  • София
това май е същото като Departure from outward office of exchange, което излиза на китайския сайт и би следвало да означава, че пратката е напуснала Китай. В 17track ми излиза още един статус (export package sealed to each other), което означава, че пратката е пред изпращане - т.е. още не е напуснала Китай.
А това какво значи? Че е напуснала вече Китай, или, че тепърва ще напуска? Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина

Ако ги провериш в http://intmail.183.com.cn/icc-itembatchen.jsp какво ти дава?  newsm78
Че там са ми малко по-ясни статусите - те са май само 3 вида там:
Collection - това е май когато е предадена пратката от продавача за изпращане
Dispatching - когато пратката е пред изпращане, но още не е напуснала Китай
Departure... - когато пратката вече е напуснала Китай - но така или иначе след това не се знае колко още ще се чака.

Или поне аз така си ги превеждам тези статуси... Но от това, което Камиче пише, май изобщо не е така...  newsm78

# 434

Ако ги провериш в http://intmail.183.com.cn/icc-itembatchen.jsp какво ти дава?  newsm78
Не го намира изобщо в този сайт.

Писах на продавача, отговори ми това

Tue Nov 19 20:35:41 PST 2013

Dear
    The package need to transfer from Singpore post
    They need time.

Тайм и тва е, ама колко тайм и изобщо тоя пакет дали е тръгнал, няма кой да каже. Вече им нямам грам доверие на продавачите и спирам с поръчките за големи суми, особено пък за други хора, иначе мога да си докарам някой инфаркт.

Общи условия

Активация на акаунт