Сериали - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural / тема V

• 64 725
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Вероятно ще остане в сянката на Интерстелар-а, защото е нискобюджетен
но заслужава не по-малко внимание

# 646
  • Разпиляна във въображението
След ревюто на Скротума, може и да пропусна Интерстелар на кино и да го чакам у дома.

# 647
Точно обратното отивам да го гледам още в четвъртък, а не мислех.  Mr. Green

# 648
  • София
Значи наистина е пиперливо ревюто... Още по-любопитно ми стана.

# 649
прочетох ревюто на скротума за Интерстелар чак след като гледах филма , прекалено критичен е, според мен. Искал е повече от филма, очевидно... Този филм слагам в челната десятка на филмите, които съм гледала досега, от тези дето спират дъха на човек. Но всъщност това е точно моят тип филми. Уникален е, наистина!

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 15:21 от Cygnus

# 650
  • София
Изгледах трите  серии на Константин (нали толкова за сега, не съм пропуснала нещо) - приятно сериалче, лекичко такова, има  някакво чувство за хумор...бива общо взето за сега. За първи път и ангел да ми хареса с крилата как беше направен Simple Smile

В никой случай обаче не бих го сравнила с ранните СПН, много по-лек е, СПН в началото направо си бяха мини филми на ужасите и то от по-гнусарските, имах нощи, в които като гледах до 3  през ноща, ми беше трудно да се наканя да отида през тъмния коридор от хола в спалнята newsm43
 Joy
В този нищо не ме стряска, демоните са му лигави Laughing
Или просто сме претръпнали вече. Mr. Green

# 651
  • срещу двата комина :)))
Изгледах трите  серии на Константин (нали толкова за сега, не съм пропуснала нещо) - приятно сериалче, лекичко такова, има  някакво чувство за хумор...бива общо взето за сега. За първи път и ангел да ми хареса с крилата как беше направен Simple Smile

В никой случай обаче не бих го сравнила с ранните СПН, много по-лек е, СПН в началото направо си бяха мини филми на ужасите и то от по-гнусарските, имах нощи, в които като гледах до 3  през ноща, ми беше трудно да се наканя да отида през тъмния коридор от хола в спалнята newsm43
 Joy
В този нищо не ме стряска, демоните са му лигави Laughing
Или просто сме претръпнали вече. Mr. Green

може и това е да е, ама аз на Penny dreadful бая се стрясках  Joy

# 652
  • София
Аааа Нели...не... дори когато си пусна някоя стара серия има моменти, които небрежно ги пропускам в СПН-то, като вече знам какво следва има и серии които изобщо нямам желанието да повторя Simple Smile  Просто този си е лекичък....
(за мен обаче, като се замисля, най-стряскощо в разните му филми са  разни  кукли убийци или изкачащи от някъде  бродещи духове, особенно на деца, пък в този филм такива липсват, но по горната причина се предадох и с бедлам.)
Там нямаше красавци да ме задържат пред екрана... не знам какво стана с  този сериал всъщност...

# 653
След като изгледах Интерстелар, не искам Нолан, не на километри, не го искам на светлинни години в близост до проекта за Фондацията.

Чудя се да те питам ли..  Да не те ли... Ама пък ако можеш да се излееш без спойлер...

Отговарям тук за да сме по-темата.

Можеше да е прекрасен филм, просто прекрасен...
Ако не беше безумния мелодраматичен сироп, с който беше обилно не полято, а направо подгизнало всичко.  ooooh!

Ако се премонтира и се изчистят тези елементи, филмът ще стане по-малко от 2 часа, чак тогава ще може да се мери с Кубрик.

пп Ан Хатауей не е по-смешна от Санди Бълок, но не е и по-несмешна  Mr. Green

Пластмасовия Кен почти не ме дразнеше, но ако беше друг актьор щях да съм много по-привързана към героя му Twisted Evil

# 654
  • Разпиляна във въображението
Развяваха ли американското знаме поне два-три пъти?

# 655
Хм, Бумър, очаквах че ще критикуваш теоретичната физика, но със сиропа ме изненада. Laughing
На мен ми хареса, не ми беше захаросано. Като абсолютен лаик в гледането на научна фантастика и фантастичната част ми хареса и ми беше интересно.
Действително ако беше по-стегнат, ако нямаше толкова разтягане в началото и края, щеше да е още по-хубав.

Miriel, естествено че имаше забити американски знамена.

# 656
  • в морето до колене
Добре де, Бумър - защо от Интерстелар, с все сиропа, произтича отрицанието ти за ангажирането на Нолън с Фондацията.
Аз съм съгласна, че на Нолън драмата и човещинката хич не са му се получили. И е станало сироп.
Но във Фондацията сироп май няма...

Ерго - ако трябва да се търси паралел за справяне/несправяне с подобен проект, не трябва ли да се изхожда от Черните рицари.
Все пак говорим за идейно-визуална концепция за представяне на екран на един "свят", изграден от въображението на друг автор.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 10:54 от мячик

# 657
Оооо във Фондацията мегдан за сироп има, особено като стигнат до Мулето, те във Властелина вкараха романтика, та какво остава за сериал.

Беше ми отвратително, отдавна не се бях чувствала толкова манипулирана, от Синьото ... всъщност.

За фантастичната част нямам съществени забележки освен голямата липса на нормално обяснение как от една формула се стига до космически станции  Mr. Green
Трябва да ги вържат да гледат Манхатън  Laughing

Единственото което ми хареса и не ми хареса беше как всъщност вмъкна най-важните реплики на целия филм по такъв начин, че ако ти е доскучало в този момент, репликите на Мат и Майкъл могат направо да ти минат през очите/ушите и да ги пропуснеш.

За последния половин час в който разви хепиенда просто съм без думи.  Crazy

# 658
  • в морето до колене
Аз в препоръките казах, че последния половин час ми беше "отрязана" възможността да го гледам.   tooth
Така че няма да се спойлирам. Ще си чакам торенти да си го догледам.
....
Но да се върна на Фондацията.
1. Мисля, че това е първият по-сериозен неуспех на братята Нолън. При това подчертавам - неуспех, а не провал. Филмът е солиден, доста други кинаджии по Холивуд с години работят на такова ниво... И затова не съм склонна да правя драми.
2. По мащабен проект като екранизацията на знакова творба на литературната фантастика със сигурност ще се работи много сериозно...
3. НВО обикновено държат със своите си хора в продуцентския екип да контролират плътно нещата, които се канят да излъчват. Затова са и толкова успешни продукциите, които те финансират. Аз им имам вяра.
...
И все пак един фен никога не трабвя да забравя, че има реален шанс неговото любимо нещо да бъде о*кано, когато посегне някой да прави нещо по него.
Законите на Мърфи са неумолими.  Mr. Green

# 659
  • София
В мен обаче като ви чета и тук, и там, изригва един основен теоретичен въпрос - какво очакваме като отидем на кино да гледаме холивудска продукция. И това в условия, в които неколкократно сме коментирали как в един момент сериалите като качество израстват над филмите. Мисля си, че дори и екипът да има гениални идеи, гениални решения, то в Холивуд има механизъм, който да "полива филмите със сироп" оразно казано, за да бъдат разбрани от масата, от която все пак трябва да бъдат възвърнати инвестиции. То това си личи и в Гравитация.

В този смисъл на мен не би ми минало през главата да сравнявам Интерстелар с Кубрик. Не го сравнявам и с Гравитация. Надявам се да е толкова добър за мен, да. Но този филм може да е толкова добър по съвсем други показатели.
По последната отметка на Мячик за Нолън-Рицари-Фондация - Фондацията може да бъде оср.н. по много начини, но ако съдя само по Батман, то той може да вкара една от многото нишки и да покаже особено приятно философията.

Общи условия

Активация на акаунт