Избор на сушилня - 4

• 103 851
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
  • На брега на реката
Момичета,
На коя програма сушилнята /с термопомпа/ суши дрехите при по-висока температура - памук или синтетика? В чуденка съм newsm78, защото памука се глади на по-висока температура от синтетиката, но пък памука се свива при сушене. Интересно ми е ако случайно попадне синтетична дреха на програма за памук или обратното - какво би се случило?

# 706
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз имам въпрос към притежателките на Беко В книжката сега видях, че имам програма за предпазване от намачкване, обаче само е описана, а не е показано коя картинка е това и кой номер програма  newsm78

Кажете моля за коя програма се отнася  Praynig

# 707
  • На брега на реката
Има бутон на панела който като го натиснеш на десплея се появява символ/дреха с една полукръгла стрелка около нея/, ама то е за да не ти се мачкат дрехите докато ги извадиш, а не да ти ги изглади. Отнася се за всички програми, когато е включена. При мен точно под дисплея има 3 бутона, най-десния  е за включване и изключване на таи опция, има символ с ютия под него. С Беко 8360 съм.

# 708
"Интересно ми е ако случайно попадне синтетична дреха на програма за памук или обратното - какво би се случило?"

Суши си всичко смесено и не се притеснявай, нищо не се случва. Слушилните с термопомпа като цяло работят при ниски темепратури и е малко вероятно нещо да се свие. Работната температура я дават от 40 до 60 градуса, но не знам коя програма при какви точно градуси работи. Аз така или иначе използвам само една програма - екстра сухо, както си е по подразбиране (с едно слънчице на дисплея за нивото на сухота).

# 709
  • На брега на реката
Благодаря hippie,
Аз от чисто любопитство питах, иначе нямам проблем.

# 710
Има бутон на панела който като го натиснеш на десплея се появява символ/дреха с една полукръгла стрелка около нея/, ама то е за да не ти се мачкат дрехите докато ги извадиш, а не да ти ги изглади. Отнася се за всички програми, когато е включена. При мен точно под дисплея има 3 бутона, най-десния  е за включване и изключване на таи опция, има символ с ютия под него. С Беко 8360 съм.

Аз нямам такъв бутон Sad С Беко 7430 съм  Rolling Eyes
А иначе знам, че няма как да ми ги изглади  Crazy  само да не ми ги мачка щеше да е достатъчно. А ако преди да ги извадя ги пусна на 10мин. да ги затопли  Thinking

# 711
Още малко отзиви за бекото с термопама след 1 месец използване :

- влага - в отделно помещение е около 2 кв.м. - леко затопляне, конденз никакъв, просто защото помещението е вътрешно, отделно си сложих и вентилатор, но и с него и без него положението е почти еднакво

- инсталиране - върху пералнята, не ви трябват никакви свързващи китове, подложки или антивибрационни истории. Ако нивелирате както трябва и двете машини и плота на пералнята е достатъчно широк, че крачетата на сушилнята да попаднат върху равна повърхност на плота, а не в края където е леко издигнат тогава не ви трябва нищо друго. Самите крачета на сушилнята действат като вакуум и от тежестта направо залепва на плота на пералнята. Да не ви казвам и колко място си "отворихме".

-програми - в 99% от случаите използваме за гардероб - всичко е сухо. Жена ми каза, че на някаква нейна черна блуза на тази програма и свалял цвета..?!?, вълнени дрехи въобще не слагаме, на децата два потника се скъсиха, и от програмата за дънки не сме доволни - жена ми се оплака, че един чифт дънки са и по тесни Wink

- топки за сушилня - купих си едни доста скъпи за 10 паунда от амазон, беше ми интересно дали намаляват наистина времето за сушене. И за да бъде точно изследването изпрахме една пералня и я изсушихме без топките - 2 часа й трябваха, след това същите изсушени дрехи отново в пералнята, пак при същите условия и отново в сушилнята този път с топките - 1,45.(жена ми малко възрази за двойната работа ама ще го преживее) Дали си заслужават тези 15 мин. вие си преценете. (като време разбира се, далеч съм от мисълта да пестя чак толкова ток с тях). Не сме ги пробвали с пухени нещата, нещо ни е страх. Иначе първите 10 мин с топките е малко по шумно после омекват и всичко си е по старому. Дори се свързах с беко.uk питах ги дали нещо може да повредят машината, тъй като една от амазон със сименс се оплака, че й прецакали датчиците за влага, но от там ми отговориха, че не би следвало да има някакви проблеми.

-разход на ел. енергия - трудно ми е да определя, досега тока ни беше около 40 лв., сметката дойде с 10 отгоре, но от това не мога да правя изводи. Иначе всеки ден по една сушилня задължително имало е по две, без никакво съобразяване дневна-нощна. май май само дневна. Отделно по същото време си купихме и нова пералня(предишната беше аристон 5 кг, новата 8 кг. и разбира се не е аристон- никога повече #2gunfire), а пък и с това засичане на тока кой знае ..?!?

-почистване - филтъра за мъх е безпроблемен, този долния обаче е гаден за чистене, най-лесно за сега съм открил, че става с нещо мокро дори и с мокра ръка се обира наслоеният прах и накрая направо си го измивам под чешмата, съхне много бързо.

-шум - ако е в отделно помещение никакви проблеми, ако е в кухня или хол - мисля си, че няма да е много приятно.

Няма кошница за обувки, което може би щеше да ми върши страхона работа. Не знам дали може да се сушат всякакви обувки....

Като цяло : 9/10 за машинката(сушилня с термопомпа, а не марката)

# 712
  • Пловдив
-почистване - филтъра за мъх е безпроблемен, този долния обаче е гаден за чистене, най-лесно за сега съм открил, че става с нещо мокро дори и с мокра ръка се обира наслоеният прах и накрая направо си го измивам под чешмата, съхне много бързо.
След като си го измил само да не тече вода и го слагай. Все пак през него минава всичкия влажен въздух за сушене.

# 713
След като си го измил само да не тече вода и го слагай. Все пак през него минава всичкия влажен въздух за сушене.
всъщност си права, не го правех, защото нали той се затваря в един по фин от него и незнам да не се повреде тази мембрана нещо...

# 714
  • Пловдив
всъщност си права, не го правех, защото нали той се затваря в един по фин от него и незнам да не се повреде тази мембрана нещо...
Ами аз и мембраната мия. И после слагам и пускам машината. Не го слагам да седи мокро, а просто се сещам да мия филтъра точно преди да пусна сушилнята.

# 715
момичета помагайте, търся тази кошница за сушилня Миеле. Ако някой може да помогне да пише. Има я в сайта на Миеле, но цената е солена. Може и втора ръка.

# 716
Добре бе,момичета, купихме сушилня ,за да няма влага в къщи от мокро пране. Вече втори път я пускам и двата пъти в ъгъла на стената се появява мокро петно. Нормално ли е това? Сушилнята е в спалнята, а там е топло, не е студено помещение. Отопляваме се на газ. Трябва ли докато работи ,да отваряме в този студ? Мислех, че трябва да се проветри след края на цикъла. Но явно не мисля правилно. Моля ,кажете как е при вас? Какво да правим ,за да не се мокри тапетът?

# 717
Добре бе,момичета, купихме сушилня ,за да няма влага в къщи от мокро пране. Вече втори път я пускам и двата пъти в ъгъла на стената се появява мокро петно. Нормално ли е това? Сушилнята е в спалнята, а там е топло, не е студено помещение. Отопляваме се на газ. Трябва ли докато работи ,да отваряме в този студ? Мислех, че трябва да се проветри след края на цикъла. Но явно не мисля правилно. Моля ,кажете как е при вас? Какво да правим ,за да не се мокри тапетът?
стените са ти студени  Laughing

# 718

Ако имаш влагоуловител го пускаш да работи докато работи и машината - няма как има си влага. Аз отварям прозорците, но при мен е в стая, която не се ползва за спане (само за игра)  Crazy

# 719
  • Пловдив
 Shocked Кво правите вие?! Аз не отварям, сушилнята е в кухнята, свързана с арка с хола, само е прикрита леко и няма влага. В момента даже си суши, пералнята пере, миялната мие, аз ръчкам форума. Проветрявам си в нормалното за мен време - 5-10мин сутрин, 5-10мин вечер и ако се сетя, ама рядко по обед.

И нямам влагоуловител. И конденз нямам.

Общи условия

Активация на акаунт