Избор на сушилня - 4

• 103 881
  • 838
  •   1
Отговори
# 645
  • На брега на реката
Аз съм с Беко-то и най-редовно си суша смесени материи с програмата за памук екстра сухо за прибиране и нямам никакви грижи. Единствено едни ризи на децата излизат много намачкани, явно им е от материята, защото другите ризи не са така.
Суша дънки с тениски, ризи с тениски, якета с дънки или анцузи, плетива с тениски и въобще всякакви такива смески.
Мисля, че прекалено много се задълбочавате в програмите.
Днес ще гледам да снимам програмите на Бекото, наистина, който се интересува да види, защото описанията по сайтовете са сбъркани много често.

Много ще съм ти благодарна, че на мен днес ще ми я докарат и нямам търпение да дойде и да я разуча. Посъбрала съм доста за пране за да я тествам.  Mr. Green
И едно въпросче на коя програма сушиш дрехи които се свиват? Аз наскоро свих едни дрехи на синовете /памучни ризи и пуловери/ и за това се реших да си я купя тази машинка.

# 646
  • Варна
Мисля, че прекалено много се задълбочавате в програмите.

С това съм напълно съгласна. Пералнята, съдомиялната и фурната ми имат сума ти програми и екстри, от които обаче използвам само 3-4. Като тръгна да ги сменям, ще търся само тези програми, останалото е бонус, но не и решаващо за избор.

За сушилнята исках само да е 8кг и с термопомпа.

# 647
  • София, България
Да попитам аз един страничен въпрос за сушилните. От няколко дни съм с Електролукс 2076 и още не съм я вързал към канала така изпразвам водата с чекмеджето към сушилнята. След това почиствам филтъра й, но гледах едно видео където се препоръчва да се почиствам и самия кондензатор. Извадих го и него, но вече втори път ми излиза с 200-300мл вода. Не е чак както количеството в чекмеджето, но не знам нормално ли е да остава вода там и вие измивате ли го след всяко сушене или по скоро трябва профилактично на 10-15?

Отделно по темата за програмите, първия път пробвах на strong dry, но ми излизат не точно влажни, но една идея не сухи за обличане дрехите. Това нормално ли е или трябва да се ползва най силния режим за памук - extra dry? Чувал съм че най силните режими обикновенно свиват дрехите и не са много препоръчителни.

# 648
На кое казвате "автоматична програма"?...

Аз имам такава програма - Автоматик плюс - предназначена е за сушене на смесени тъкани(памук+синтетика...).

# 649
Преминахме през много чуденки и днес вече трябва да решим коя сушилня да вземем. Бюджетът ни е ограничен и бяхме решили да вземем тази.
http://www.technomarket.bg/products/09124160/electrolux-edp-2074pdw
 Но вчера като бяхме в магазина, гледахме и тези с термопомпа и взехме да се чудим дали пък да не вземем тази.
http://www.technomarket.bg/products/09133706/electrolux-edh-3684pdw
Ясно ми е ,че втората е за предпочитане. Но се чудя, дали и по-евтината няма да върши същата работа. Като се има предвид,че ще се използва няколко месеца. А е 250 лв по-евтина.

# 650
  • Варна
Но се чудя, дали и по-евтината няма да върши същата работа.

Мисля, че не. По-евтината суши на по-висока температура и на някои дрехи няма да им понесе добре.

# 651
Благодаря ,Ясмина, за бързия отговор. Може би наистина си струва инвестицията.

# 652
Преминахме през много чуденки и днес вече трябва да решим коя сушилня да вземем. Бюджетът ни е ограничен и бяхме решили да вземем тази.
http://www.technomarket.bg/products/09124160/electrolux-edp-2074pdw
 Но вчера като бяхме в магазина, гледахме и тези с термопомпа и взехме да се чудим дали пък да не вземем тази.
http://www.technomarket.bg/products/09133706/electrolux-edh-3684pdw
Ясно ми е ,че втората е за предпочитане. Но се чудя, дали и по-евтината няма да върши същата работа. Като се има предвид,че ще се използва няколко месеца. А е 250 лв по-евтина.

Определено си струва инвестицията и това от опит Peace Сушилните от типа 600 лв сушат на много висока температура, рискът да свият дрехи е много голям, сасипват материйте много повече!
Освен това като почнеш да я ползваш на дали ще е за няколко месеца, а целогодишно. Друго си е да избегнеш простирането и дрехите са обикновено готови за обличане и по-меки от тези от простора... Аз поне НЕ простирам независимо от сезона.

# 653
drago_2008, благодаря. Така ще направим. То е ясно ,че е по-добре, ами пусти парички като не стигат за всичко.След малко отиваме, надявам се довечера да се похваля с нова придобивка.

# 654
може да изчакаш до следващата заплата. да добавиш парички и да купиш по-хубавото. все пак не се купува всеки ден такъв уред.   bouquet

# 655
  • Варна
drago_2008, благодаря. Така ще направим. То е ясно ,че е по-добре, ами пусти парички като не стигат за всичко.След малко отиваме, надявам се довечера да се похваля с нова придобивка.

Почти винаги евтиното излиза по-скъпо.

# 656

Почти винаги евтиното излиза по-скъпо.

Именно  Peace Едно от любимите ми народни умотворения гласи: "Не съм толкова богат, за да си купувам евтини неща".
И всеки ден се убеждавам в това Wink

# 657
Така е, и аз съм на този принцип. Колебаех се заради парите,но ще остана вярна на тази поговорка. Малко ще е по-трудно, но ще се справим с финансите. Само да е здраве.

# 658
  • София
Ние сме с евтиното Беко, без термопомпа. Почти винаги прането е "мешана скара", напр. може да има и ризи, и дънки, и детски блузки, и пижами в една "доза". Всичко излиза меко и сухо. Ползвам програма "памук" най-често. Нямам свита дреха до момента. Само споделям  Whistling

# 659
Здравейте,

бяхме  в Технополис рано сутринта, поръчахме Електролукса 3386 Simple Smile
Току що пристигна Simple Smile
Бърза доставка, след като супер много им се примолих да ми я доставят още днес.

Та сега мъжа ми я намества и после ще питам за сушенето Wink

Общи условия

Активация на акаунт