Избор на сушилня - 4

• 103 896
  • 838
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,

следя тази тема от повече от месец, защото ни предстоеше избор на сушилня. Прочетох всички позитивни мнения за въпросното БЕКО с термопомпа. Гледах през това време и супер скъпи сушилни (Сименс, Мииле, Бош) и реших, че няма смисъл да даваме толкова пари. В крайна сметка се спрях на 2 модела;

1. Тук цитираното БЕКО с термопопмпа с повечето килограми, а именно 8 кг;

и

2. http://www.technomarket.bg/products/09123341/electrolux-edh-3386-pdw

Сега тъкмо идваме от Технополис, където се надявах с аргументи да ме убедят за едната или за другата машина и да мога да вземе решение и честно казано не успяха. Оказа се, че аз знам за тези модели повече от консултантите. Така, че разчитам на вас да ме посъветвате. С какво електролукса е по-добър от БЕКОТО или обратното или наистина няма кой знае каква разлика и да вземам, която ми харесва повече на външен вид Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Трябва да реша до утре и да поръчам, защото ако не го направя този уикенд, отиваме пак на другия уикенд (на работа сме през седмицата) и така то ще си мине зимата.
Този Елктролукс и още 2 ми беше от вариантите и някой от тях щях да взема пред Бекото, най-малко, защото барабана е релефен и образува въздушни възглавнички, а на Беко е обикновен... има програма за завивки и за вълна специализирани. Беко има за вълна, но за освежаване само на дрехи от гардероба, а не за сушене и няма специална за завивки...

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 21:45 от drago_2008

# 631
  • Варна
Според мен няма особена разлика между Beko и Electrolux. Въпреки, че продавачът в Технополис твърди, че Електролукса били с "по-качествени" материали, съм убедена, че и двете сушилни ще вършат еднаква работа. Ние се бяхме запътили за Бекото от 800 лв, но взехме този Електролукс, защото цената беше 969лв на разсрочено плащане без оскъпяване. Не, че сумарно няма да дадем повече пари, но поне не накуп.  Grinning

# 632
Супер много благодаря. Запътваме се към Електролукса утре Simple Smile

Той нали по същия начин като БЕКОТО има сензор за влага? аз за всеки случай да попитам да съм 100% сигурна Simple Smile

И другият ми въпрос е има ли автоматична програма? В описанието на Технополис пише, че има, но те толкова грешки правят, че за мен това в сайта не е информация, на която да мога да се доверя.

# 633
Супер много благодаря. Запътваме се към Електролукса утре Simple Smile

Той нали по същия начин като БЕКОТО има сензор за влага? аз за всеки случай да попитам да съм 100% сигурна Simple Smile

И другият ми въпрос е има ли автоматична програма? В описанието на Технополис пише, че има, но те толкова грешки правят, че за мен това в сайта не е информация, на която да мога да се доверя.
Ами автоматичната за Памук е като избереш За прибиране в шкафа/гардероба

Да има сензори за влага.
Аз и този Бош доста загледах http://www.tehnomix.bg/bosch-wtw-86361-by

# 634
  • Варна
На кое казвате "автоматична програма"? Електролукса има сензор за влага.

# 635
Бошът не е лош, но е доста пари за сушилня с капиацитет само 7 кг.

# 636
На кое казвате "автоматична програма"? Електролукса има сензор за влага.

И аз това се чудих, затова и попитах. В сайта си Технополис пишат, че Електролукса  има автоматична програма.

# 637
Основните програмите са разделени  по материи (памук и синтетика) и по степен на изсушаване( екстра сухо, за прибиране, за гладене..) .  Има и допълнителни - за лесно гладене, за завивки и тн. (глезотийки). Всичките са автоматични, а сензор си има.
Скрит текст:
Освен ако не са измислили и сама да се зарежда и пуска  Laughing

# 638
  • Варна
Основните програмите са разделени  по материи (памук и синтетика) и по степен на изсушаване( екстра сухо, за прибиране, за гладене..) .  Има и допълнителни - за лесно гладене, за завивки и тн. (глезотийки).
Именно, всички са автоматични, защото изсушават в зависимост от материята и степента на влажност. И затова се чудя на "автоматична програма" в ед.ч. при това.
Освен тези програми, има възможност за сушене и по зададено време.

# 639
Ами както си и мислех, тия в Технополис си пишат каквото им падне.

Последен въпрос - има ли Електролукс модел 3386 програма "Микс" (Мixed)?

От картинката, която drago_2008 e пуснала виждам, че има, но ми се струва, че като гледах в магазина нямаше такава картинка на менюто. Гледам сега в нета, но не мога да преценя - снимките, които са качени са много миниатюрни и не се вижда добре. Виждам този модел, само че производство за други държави и там определено няма.

# 640
  • Варна
Подразбирам, че Mixed е за синтетика и памук заедно, но каква ще да е тази програма, която да суши до едно и също ниво на влажност две коренно различни по "влагоулавяне" материи? Или памучните дрехи ще са леко влажни, или синтетиката ще се суши излишно.

Аз например процедирам така. Понеже пера много ризи, които съхнат много по-бързо от обикновените памучни дрехи, първо пускам програма Памук - Iron Dry. Ризите излизат сухи, а памучните дрехи влажни. След това вадя ризите и пускам останалото на Памук - Strong Dry. Всичко се суши колкото трябва. Така ще процедирам и със синтетика и памук. 

# 641
Ами може би това "микс" би било за случаите, в които не смесваш различни по вид материи, а по скоро от една материя, но различна дебелина. Например ризи с дънки....или пък суитчери с тениски. Май за БЕКОТО бяха писали, че има такава микс програма.

# 642
Ами както си и мислех, тия в Технополис си пишат каквото им падне.

От картинката, която drago_2008 e пуснала виждам, че има, но ми се струва, че като гледах в магазина нямаше такава картинка на менюто. Гледам сега в нета, но не мога да преценя - снимките, които са качени са много миниатюрни и не се вижда добре. Виждам този модел, само че производство за други държави и там определено няма.

Няма Микс програма това е май единствената разлика, която открих със сложената от мен картинка и модел 3386 pdw на Електролукс newsm78. Mixed трябва да е за разнородно пране - дънки, блузи, чорапи, тениски и т.н. различни по плътност материи. Със старата сушилня просто си ползвах за Памучни опцията Прибиране в шкаф за такова пране. Peace

На това клипче се виждат програмите на 3386 pdw http://www.youtube.com/watch?v=cOnSQVOnoWM

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 08:22 от drago_2008

# 643
Бошът не е лош, но е доста пари за сушилня с капиацитет само 7 кг.

Кг на сушилнята не определят цената... т.е. сушилните за 7 кг не са по-скъпи, а тези на същата цена за 8 кг по-евтини (като ябълките на пазара). Гледа се колко ти е пералнята. Ако пералнята ви е 6 кг или 7 кг е все едно каква сушилня ще вземеш, ако обаче е 8 кг и я пълниш с 8 кг пране и не по-малко, тогава няма как да вземеш 7 кг сушилня. Диаметъра на барабаните на 7 кг и 8 кг сушилня на доста машини съвпада. Просто механиката им е нагласена да работи с различно натоварване (тежест).

Като се гледат кг на пералните и сушилните и в двата случая се взима началното тегло на дрехите в сухо състояние.

Верно Боша спрямо бекото е с разлика 500-600 лв, но аз гледах за машина около 1000-1100 лв първоначално така, че разликата за мен не беше толкова голяма.

Момичетата с Елекстролукс 3386 са много доволни от нея така, че няма да съжаляваш. Аз държах барабана да е по-щадящ за дрехите и вече имах такава с обикновен гладък така, че си бях отхвърлила Беко-то...

Успех с покупката Peace

# 644
  • Русе
Аз съм с Беко-то и най-редовно си суша смесени материи с програмата за памук екстра сухо за прибиране и нямам никакви грижи. Единствено едни ризи на децата излизат много намачкани, явно им е от материята, защото другите ризи не са така.
Суша дънки с тениски, ризи с тениски, якета с дънки или анцузи, плетива с тениски и въобще всякакви такива смески.
Мисля, че прекалено много се задълбочавате в програмите.
Днес ще гледам да снимам програмите на Бекото, наистина, който се интересува да види, защото описанията по сайтовете са сбъркани много често.

Общи условия

Активация на акаунт