Избор на сушилня - 4

• 103 874
  • 838
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И на мен ми се струва, че многото програми не се използват. Аз опитах почти всички вече, но съм най доволна от 2, които явно ще ползвам приоритетно. Изключвам специализираните програми за пух, вълна - те са полезна екстра.

На АЕГ програмата Mixed е за смесени материи - памук, синтетика, а не смес като различни по плътност, но трябва да са малко (3кг) и честно казано, резултатът не е някакъв смайващ.

Най-много харесвам Памук за прибиране в галдероб - там тикам всичко, вкл синтетика. Съхне супер.
Веднъж опитах с едно яке (въпреки че имам отдела за якета) и ощи някакви памучни дрехи Синтетика за прибиране в гардероба и ми направи впечатление, че бяха зверски препържени - тогава разбрах, че явно синтетиката я суши на по-висока температура. Има логика - тя няма да се свие като памука. Явно рядко ще ползвам програмите за синтетика.

да се почиствам и самия кондензатор. Извадих го и него, но вече втори път ми излиза с 200-300мл вода.

на strong dry, но ми излизат не точно влажни, но една идея не сухи за обличане дрехите. Това нормално ли е или трябва да се ползва най силния режим за памук - extra dry? Чувал съм че най силните режими обикновенно свиват дрехите и не са много препоръчителни.
В моето упътване пише да се почиства ФИЛТЪРА на кондензатора, а отделението да се чисти с прахосмукачка - не се вади самият кондензатор. Затова нямам идея дали в него има вода. Индикаторът за този филтър ми светва на 3-4 цикъла сушене. Иначе горния филтър, който е на вратата се чисти след всеки цикъл.
Екстра сухо ще ти суши по-дълго време, а не на по-висока температура - поне при мен е така. Ползвай си тази програма, нищо няма да им стане на дрехите.

# 661
Ние сме с евтиното Беко, без термопомпа. Почти винаги прането е "мешана скара", напр. може да има и ризи, и дънки, и детски блузки, и пижами в една "доза". Всичко излиза меко и сухо. Ползвам програма "памук" най-често. Нямам свита дреха до момента. Само споделям  Whistling
Подкрепям. Покупката на сушилня беше доста импулсивна. Просто в началото на есента преди три години реших, че няма да си причинявам още една зима сушене по сушилки и простори, а и ни се беше появила влага. Попрочетох отгоре-отгоре във форума, видях, че много хвалят марката Беко, отидохме в магазина и избрах най-евтината възможна машина /малко над 400 лв./, която отговаряше на финансите ни в момента. Суша целогодишно, рядко простирам навън, не деля дрехите по материи, просто ако има смесени, пускам на синтетика като по-щадяща. Основно ползвам програмата памук сухо и синтетика сухо. Нямам съсипани дрехи. Съответно отделя топлина и влага, но нашата е на остъклен балкон и това не ни пречи.
Естествено по-скъпия вариант е по-добър, ако има човек възможност, но да надскачаш финансите си на всяка цена не е по вкуса ми.

# 662
  • Варна
Естествено по-скъпия вариант е по-добър, ако има човек възможност, но да надскачаш финансите си на всяка цена не е по вкуса ми.

Все пак да се уточни какво значи "надскачане". Момичето се чуди за разлика от 250 лв, не се е засилила да купува сушилня от 2000 лв. Последното е надскачане вече.

# 663
Разлика от 250 лв. е сравнително пренебрежима за екстра като термопомпа. Имам предвид точно това да си притеснен финансово и да се хвърлиш на Миеле, защото е най-най-доброто на пазара. По-скоро го написах по повод репликата за сушилните от типа 600 лв. Те също вършат добра работа, за мен примерно плюсът на машина с термопомпа е именно това, че не отделя влага и топлина, все си мисля, че иначе вършат една и съща работа като цяло. Възможно е да са по-щадящи за дрехите по-ниската температура и оребрения барабан, но пък за три години нямам проблеми с моята нискобюджетна машина.

# 664
Здравейте! Купихме варианта с термопомпа. Мислихме и решихме половината парички да ги разсрочим. Така няма да си" надскачаме" възможностите и няма да се натоварим. Само че ще я получим след 2 дни. Благодаря за мненията , ще се похваля като дойде и най-вероятно ще имам въпроси.

# 665
  • На брега на реката
Да се похваля и аз - машинката ми пристигна Беко 8360 Х и вече изсуши един цикъл - смесени - перфектно. Ще видим как ще се справи по- нататък Grinning. На шум го докарва като старото ми Миеле, а очаквах да е по-слаб, ама ще го преживея.
И да питам връхна дреха / със силиконова вата/ на каква програма сушите?
  bouquet

# 666
Така, не съм фен на обясненията, но си давам сметка, че общуването в интернет не е като това наживо. Репликата за надскачането на възможностите не беше отправена към никого конкретно, просто изразих мнението си. Към онзи момент нямахме възможност за по-скъпа машина, нито в брой, нито на изплащане, всъщност, ако трябва да съм откровена все още четирицифрена сума за сушилня все още ме стряска. Laughing Затова взехме бюджетен модел, който си има своите недостатъци /отделя топлина и влага по време на работа/, няма много екстри /примерно дисплей, разните му там програми за сушене на спортни дрехи примерно, скара за обувки и т.н./, но като краен резултат върши същата работа. Ако имам възможност за по-скъпата машина с повече екстри, не бих я отказала, но и не бих се вкарала в непосилни задължения, за да я имам. Това е и причина да харесвам марката Беко - че предлага добро качество на задоволителна цена. След сушилнята, се обзаведохме и с други уреди на марката, всъщност повечето ми домакински уреди са техни и нямам забележки.
Пак казвам - не съм визирала никого и съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат.  Peace

# 667
Аз сега пуснах първото зареждане на електролуса. Много се вълнувам Simple Smile

Сложих на extra dry да видим какво ще излезне. Показа ми 2.53 ч. Доста време си е, но нашите дрехи са с доста остатъчна влага. Пералнята ние мн стара и центрофугира само на 500 оборота. Ще си купим нова тоя или другия месец като си изберем марка и модел, но за сега ще видя как се държи сушилнята с дрехите от старата пералня.

Знам, че темата е за сушилни и се извинявам предварително, но имам един конкретен въпрос за пералните, на който няма къде да намеря отговор. Питах и в темата за перални, ама няма голяма активност там. Искам модел/марка пералня, на която аз сама мога да и нагласям колко време искам да ми пере дрехите (в случаите, в които ми се налага прането да се избере по-бързо). Електролукс имат такава опция, която се нарича нещо от рода на "тайм миниджър". Примерно стадартна програма памук на 60 градуса е около 2ч на Електролукса, но като натискам това копче за "тайм миниджър" започва да намаля времето и така стигна до 40 мин, което е впечатлително. Това го изтествахме в Технополис. От там ми казаха, че само Електролукс имали такава опция. Аз обаче мн се съмнявам в това и искам да ви питам дали някой от вас има ли такава опция на пералнята си и каква марка е тя.

Благодаря предварително и се извинявам отново за отклонението.

# 668
MIELE имат същата опция , аз редовно я ползвам пише на бутона корт

# 669
AEG също имат такава опция Peace
Честито за новата сушилня  дълго да ти служи Peace

# 670
днес ми беше първото сушене и съм очарован ! няма такъв кеф да си извадиш дрехите меки и топлички и да не трябва да ги гладиш .

edit : Дами нормално ли е изведнъж от 55 минути програмата да отиде на 1 минута ? Сушилнята е Електролукс 3386 . Питам защото бях забравил една отвертка в една от дрехите и дрънкаше докато се сушаха дрехите , та да не е станал някой фал Simple Smile случвало ли ви се е да забравяте нещо вътре и да го сушите ?

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 20:42 от Archo

# 671
  • Русе
Моето Беко няма такава функция, но има програми 20 и 40 мин, което ме устройва идеално. Най-редовно пера на тях.

# 672
quote author=Archo link=topic=749742.msg27225493#msg27225493 date=1390152804]
днес ми беше първото сушене и съм очарован ! няма такъв кеф да си извадиш дрехите меки и топлички и да не трябва да ги гладиш .

edit : Дами нормално ли е изведнъж от 55 минути програмата да отиде на 1 минута ? Сушилнята е Електролукс 3386 . Питам защото бях забравил една отвертка в една от дрехите и дрънкаше докато се сушаха дрехите , та да не е станал някой фал Simple Smile случвало ли ви се е да забравяте нещо вътре и да го сушите ?
[/quote]

Писах на лично, но и да уточня за всички с Електролукс- да, нормално е да приключва програмата преждевременно Simple Smile

# 673
Здравейте,

ние извъртяхме един цикъл с Електролукса 3386 и какво да ви кажа, целите стени и вратата бяха влажни. При нас машината е сложена в едно малко мокро помещение, може би около 2 кв.м., поставена е над пералнята. Пуснах я на екстра сухо и ми показа 2.53ч, което ОК, защото пералнята ни е стара и има повече остатъчна влага в дрехите. След 1ч 30 мин отворих вратата на помещението да проверя какво става и дали случайно не е намалила първоначално показаното време и какво да видя -стените целите мокри (добре че са с плочки до тавана) и вратата от вътрешната страна също мокра.

Нормално ли е да има такова отделяне на влага, нали уж с термопомпата не отделяли влага и топлина? споделете вашия опит, за да знам дали прпблема е в самия уред, за да правим рекламация. Благодаря ви.

# 674
А мокрото помещение отоплено ли е? Защото дори и с термопомпа, отделя малко топлина и е възможно да е направила конденз от това.

Общи условия

Активация на акаунт