Избор на сушилня - 4

• 103 871
  • 838
  •   1
Отговори
# 675
Мокрото помещение не го отопляме. Такъв конденз стана, че чак екранчето,където се показват там разните символи се замъгли и то от вътрешната страна.

# 676
Хм, дано се включат други притежателки на този модел да кажат, но не ми се вижда нормално това.

# 677
  • София
Светлaнa, ти Бекото ли взе?
Aз съм с Бекото с термопомпa, до сегa го държaх в холa, понеже сме в ремонт. Усещaх леко зaтопляне нa стaятa, но фрaпирaщa влaгa не съм имaлa. От днес седи в коридорa, където ще седи зa постоянно. В моментa коридорa е неотопляем, понеже и кухнятa е в ремонт все още. Тa днес зa първи път я пуснaх в неотопляем коридор (дa кaжa, че коридорът никaк не е мaлък) и със сигурност усетих рaзликa в темперaтурaтa, стaнa мaлко по-топличко, но конденз нямaх. Според мен е неминуемо дa нямaш конденз при положение, че товa молро помещение е мaлко и неотопляемо. Aз мисля, че е съвсем нормaлно. Зa сушилните с термопомпa пише, че били подходящи зa кухня, зaщото отделяли по-мaлко влaгa, a при теб в мъничко неотопляемо мокро помещение, нямa кaк дa не стaвa конденз. В товa помещение имa ли комин, можете дa вържете тaм вентилaтор зa бaня и си решaвaте проблемa

# 678
Мокрото помещение не го отопляме. Такъв конденз стана, че чак екранчето,където се показват там разните символи се замъгли и то от вътрешната страна.

Не си спомням Вие с каква сушилня сте, но на Електролукс се получава същото  Peace

# 679
Точно Електролукс е и нейната.
Здравейте,

ние извъртяхме един цикъл с Електролукса 3386 и какво да ви кажа, целите стени и вратата бяха влажни. 

# 680
Здравейте,

ние извъртяхме един цикъл с Електролукса 3386 и какво да ви кажа, целите стени и вратата бяха влажни. При нас машината е сложена в едно малко мокро помещение, може би около 2 кв.м., поставена е над пералнята. Пуснах я на екстра сухо и ми показа 2.53ч, което ОК, защото пералнята ни е стара и има повече остатъчна влага в дрехите. След 1ч 30 мин отворих вратата на помещението да проверя какво става и дали случайно не е намалила първоначално показаното време и какво да видя -стените целите мокри (добре че са с плочки до тавана) и вратата от вътрешната страна също мокра.

Нормално ли е да има такова отделяне на влага, нали уж с термопомпата не отделяли влага и топлина? споделете вашия опит, за да знам дали прпблема е в самия уред, за да правим рекламация. Благодаря ви.

Ами нашата е в кунята 12кв м и да Ви кажа доста влага се отделя, прозорците бързо се запотяват и трябва да се държат по време на целия цикъл поне на паднало, а дори и на напълнп отворено. Ще съм благодарна, ако някой с АЕГ сподели дали това се случва, понеже имам познати с Аристон комбинирана и нямат никаква влага

# 681
  • Пловдив
Здравейте,

ние извъртяхме един цикъл с Електролукса 3386 и какво да ви кажа, целите стени и вратата бяха влажни. При нас машината е сложена в едно малко мокро помещение, може би около 2 кв.м., поставена е над пералнята. Пуснах я на екстра сухо и ми показа 2.53ч, което ОК, защото пералнята ни е стара и има повече остатъчна влага в дрехите. След 1ч 30 мин отворих вратата на помещението да проверя какво става и дали случайно не е намалила първоначално показаното време и какво да видя -стените целите мокри (добре че са с плочки до тавана) и вратата от вътрешната страна също мокра.

Нормално ли е да има такова отделяне на влага, нали уж с термопомпата не отделяли влага и топлина? споделете вашия опит, за да знам дали прпблема е в самия уред, за да правим рекламация. Благодаря ви.

Ами нашата е в кунята 12кв м и да Ви кажа доста влага се отделя, прозорците бързо се запотяват и трябва да се държат по време на целия цикъл поне на паднало, а дори и на напълнп отворено. Ще съм благодарна, ако някой с АЕГ сподели дали това се случва, понеже имам познати с Аристон комбинирана и нямат никаква влага
Хора, ползвала съм 4ри сушилни. Проблема ви е в малките студени помещения. На 2 квадрата студено помещение КАК ОЧАКВАТЕ ДА НЯМА КОНДЕНЗ?!!?! Не отделя толкова влага сушилнята, а топлина, конденза става защото са студени стените. Аз суша в кухня, свързана с арка с 40квадрата хол, който се отоплява до нормална жилищна температура, имам изолация и качествена дограма. Грам конденз нямам. Щото е топло.

Особено на 2та квадрата - сушете на отворена врата.

# 682
...

Peace

Това е казвано многократно. На сушилнята и трябва повече въздух за да работи добре. В 2 кв.м. помещение няма как да стане.
И моята сушилня е в специално помещение - заедно с пералнята, но като пускам сушилнята оставам вратата отворена - така се намалява и времето на сушене.

В моите инструкции пише - "По време на работа, помещението трябва да е добре проветрено!"

# 683
Трябва да се отваря вратата на това помещение докато работи уреда,а и плочки по стените имате.... Може да го повредите даже ако в такива условия го използвате постоянно. Янтра правилно е написала, че влагата идва от топлината, която отделя уреда и студените стени облицовани с плочки.
Нашата сушилня (и старата и новата) е на остъклена тераса, която не се отоплява. Комшийте под нас имат не са я усвоили, т.е. си е студен пода най-малкото. Конденз няма никакъв с новата сушилня с термопомпа, а старата правеше малък. На терасата има отдушник и е с 2 в вида изолация.

# 684
Здравейте,

Хора, ползвала съм 4ри сушилни. Проблема ви е в малките студени помещения. На 2 квадрата студено помещение КАК ОЧАКВАТЕ ДА НЯМА КОНДЕНЗ?!!?! Не отделя толкова влага сушилнята, а топлина, конденза става защото са студени стените. Аз суша в кухня, свързана с арка с 40квадрата хол, който се отоплява до нормална жилищна температура, имам изолация и качествена дограма. Грам конденз нямам. Щото е топло.

Да, ние сме с 5см вътрешна, 10см външна изолация и смятам хубава дограма на стая от 12 квадрата, но просто си става влажен въздухът

# 685
при мен Електролукс 3386 във отопляемо помещение около 18м2 няма никакви проблеми .

# 686
  • София
Здравейте,

Абсолютно и на 100% съгласна  Peace Peace Peace

# 687
Здравейте,

изчетох всичко, което сте написали и съм ви много благодарна за мненията. Аз честно казано смятах, че термопомпената технология не води до влага и съответно конденз. Разбира се, че можем да си открехнем вратата, но така пък влагата отива в коридора. Да смятам ли, че така след някой и друг месец ще имам мухал някъде из коридора, ако тази влага отива там. Извинявайте за глупавите въпроси, но не съм много наясно с това.  Плюс това, аз искам вратата да ми е затворена, за да не се чува шума. Разликата в шума на открехната и затворена врата е доста голяма.

Основното, което ме интересува е дали сме купили неподходяща машина и примерно ако бяхме взели Бош, Сименс или няма значение какво, нямаше да имаме този проблем, защото да речем тези машини биха отделяли по-малко топлина или пък каквото и да си бяхме купили щеше да е все същото. Ако е просто лош избор на машина предвид спецификите на нашето помещение, се чудя дали да не ходя в Технополис и да преговарям да я връщам тази и да вземам някаква по-скъпа.

# 688
  • София
Според мен нямa рaзликa в отделните мaрки. Що пък Бош с термопомпa ще е по-добър от Беко примерно (стaвa въпрос конкретно зa влaгaтa)? И Миле от 2500лв дa си купиш, в товa зaтворено студено помещение, пaк ще имaш влaгa. Не е от мaшинaтa, a сaмaтa топлинa, която отделя. Дори и дa е достa по-мaлко отделенaтa топлинa в срaвнение с обикновените, товa си е оaк топлинa. Рaзликaтa в темперaтурaтa си окaзвa влияние. Просто, aко имaш комин в товa мокро, би си решилa проблемa с едно вентилaторче.

# 689
Да, имаме комин и още утре отиваме за вентилатор. Дано така да се пооправи положението. Иначе кат се абстрахирам от този проблем, съм очарована от резултата Simple Smile мекички, абсолютно сухи дрешки Simple Smile Много приятно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт