Избор на сушилня - 4

• 103 833
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
  • София
konstantin80, нaистинa линa прогрaмa зa гaрдероб излизaт нaпълно сухи? Aз сaмо един път я пробвaх ине остaнaх очaровaнa. Дрехите си бяхa леко влaжни. Ползвaм предимно прогрaмa екстрa сухо, кaто нa нея пускaм дори и дънки с някaкви други дрехи и нямaм никaкви зaбележки. Дънките не се свивaт, всичко е перфектно сухо. Прогрaмaтa зa гaрдероб просто реших дa я пробвaм дa видя кaкво пък ще е по-рaзличното от екстрa сухо. Ми дa-рaзликa имa и не съм доволнa. При мен нa прогрaмa екстрa сухо ми суши от 1.30 до мaкс. 1.45ч. Но моятa перaлня е зa 5кг, a aз не я товaря нa мaкс.
A новaтa ти перaлня кaквa мaркa е? Много хубaво, че не се нaлaгa дa ползвaш свързвaщ кит или aнтивибеaционните подложки. Ние мислехме дa ги слaгaме еднa върху другa, но зa моментa ще остaнaт отделно.

# 721
  • Русе
И аз не суша за гардероб, само ризи, ако имам, тъкмо добре са само да оветреят. Иначе дънки и разни такива пак на памук екстра сухо.
Що се отнася до помещението: моята е с пералнята в отделно помещение от едната страна, от другата страна ми е голям бойлер и нещата за парното. Топло е като цяло, нямам никакъв конденз, малко е помещението, около 3 кв.

# 722
Незнам дали е за тази тема, но съм мноооого тъжна. Вчера сушилнята ми угасна напълно. АЕГ е, на  2 години и половина, правена е за холандския пазар, беше с транспортен дефект. Безкрайно доволна бях с нея, нито мачкаше дрехи, нито са излизали мокри, а вчера просто спря по средата на програмата и нищо по нея не светва. Надявам се да може да се оправи, защото не мога без нея вече. ooooh!

# 723
Янтра, може би нямаш конденз, защото сушилнята ти е с термопомпа - такава ли е? Нали това е една от основните разлики, а и преимущество на тези с термопомпата  newsm78?
И аз нямам наблюдения за повишаване на влагата в помещението, където е сушилнята - Беко с ТП. Най-накрая взех едни тенис топки, да пробвам що за чудо ще да е сушенето с топки  Laughing - ами съкрати ми около 30 минути от програмата, но ми направи впечатление, че и дрехите този път бяха една идея по-сухи, излизайки от пералнята, та не мога да го отдам 100 % на топките. Но е факт, че до сега не ми е скъсявала цикъл - ползвам основно "екстра сухо" , ще взема да пробвам пак тази за гардероба, веднъж съм я пробвала, бяха влажни. Но след това сменихме и пералнята - от 400 на 1000 оборота, та може и да успее да ги извади сухи този път  Thinking

# 724
  • Пловдив
С термопомпа е.

# 725
И моята е с термопомпа, но влага има. Явно е от помещението. До този извод стигнахме.

# 726
  • София
Ако някой открие какъв е начинът да не се заврат абсолютно всички долни чаршафи и калъфки в торбата, нека ме светне  #Cussing out И за прането, и за сушенето най-вече ми е проблемът. Каквато и да е сушилнята, няма как да ги изсуши напълно.

# 727
  • на кой му пука, майна
Ev_e, да не би да ползваш от старите торби на които отворът е в средата, за това ти се навират вътре.
Моите са с долен отвор и никога нищо не се завира вътре и всичко си е сухо накрая Simple Smile

# 728
  • София
Щастлива жена!!!
И моите са с отвор отдолу, но една торба да има, цялото пране са завира вътре! Първо трябва да ги вадя мокри, една по една, то тежи, а сега и от сушилнята така! Имам една торба с цип отдолу и много я обичам, ама сега, да слагам ципове и на другите....

# 729
  • Русе
Щастлива жена!!!
И моите са с отвор отдолу, но една торба да има, цялото пране са завира вътре! Първо трябва да ги вадя мокри, една по една, то тежи, а сега и от сушилнята така! Имам една торба с цип отдолу и много я обичам, ама сега, да слагам ципове и на другите....

И аз съм така, всичко в торбата (с долен отвор). Мисля да си взема пак торбичка за пране, че старата ми се скъса, и торбата в нея.

# 730
  • София, България
Да попитам някой от вас ползвал ли е от тези топки за сушилня, които приличат ма таралеж. Уж намалявало намачкването на дрехите и съкращава времето за сушене, дали има нещо вярно или е само маркетинг?

# 731
  • на кой му пука, майна
Да попитам някой от вас ползвал ли е от тези топки за сушилня, които приличат ма таралеж. Уж намалявало намачкването на дрехите и съкращава времето за сушене, дали има нещо вярно или е само маркетинг?

Аз имам такива. Да, съкращават времето, но ужасно много тракат докато прането е още влажно, като поизсъхне, тракането намалява. Аз си взех и 2 тенис топки и по ми харесва с тях, тракане почти не се чува, а вършат същата работа  Peace

Онзи ден прах едно пухено яке и пъхнах тенис топките, якето беше сухо за 20-тина минути  Laughing

# 732
  • София, България
А пробвала ли си топки от вълна..сега чета за тези пластмасовите и пише, че много често се сцепват в средата на две...гледах в един сайт начин как да се направят директно от вълна и така хем са по екологични чем по издръжливи. Ето сайта:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2012/09/save-time-money-and- … -dryer-balls.html

Някой да е ползват този тип топки? Предполагам че действат по същия начин и може би са една идея по безшумни от пластмасовите Wink

# 733
  • на кой му пука, майна
Сигурно е по-екологично, но дали ще е по-практично ?
Според мен топките за тенис са по-скокливи / така да го кажа/ и ще вършат по-добра работа. Аз ако знаех, че тези таралежестите са от такава твърда и груба пластмаса никога не бих ги купила...Мислех си, че са еластични и скокливи, а то какво се оказа... Даже ми мина през ума, че могат да скъсат някоя дреха, толкова са твърди  ooooh!

# 734
  • София, България
А топките за тенис колко често ги сменяш - имам предвид развалят ли се по някакъв начин или до сега не си имала проблем, имам чувството че мъха, който е най отгоре им ще поне да се отделя докато останат само основите, които май пак са някакъв вид гума.

Общи условия

Активация на акаунт