Тормоз на работното място

• 20 790
  • 253
  •   1
Отговори
# 105
Не, днешните младежи бачкат прекалено много...

Но и аз наистина се дразня до известна степен на "информационния" модел
на мислене.

Човек трябва да анализира накъде върви. А за една жена майчинството е идеален
период.

# 106
Като толкова много омаловажаваш научните постижения- спирай тока, изхвърляй компютъра, телевизора, телефони. Слагай един сламен дюшек и пали свещите. Купи си едно магаре, с което да се предвижваш и пощенски гълъби за комуникация. И мислиш ли, че пак няма да има бедни и гладни, и няма да има такива хора, които дори и това няма да имат?

И само ще вметна, че бати Били вече пише драйвери за фурна, хладилник, ел. крушки и прочие домакински уреди, които всеки след няколко години ще може да управлява през телефона си без да е у дома си.

# 107
Има разлика между научно постижение и това млади мъже и жени да не
могат да си родят деца, защото пишат софтуер, с който шматките да си
управляват лампите у дома.

Всъщност някои от по-добрите ми постижения са именно в моменти без компютър,
телевизор и телефон. Сламен дюшек нямам, но имам хамак.

Наистина- прекалено много талант отива за това да се подреди до пиксел някаква
мобилна глезотия; да се направи "смарт" уред с екранчета, за които кой знае колко
природа сме осрали.

Това не са научни постижения, това е техничарство на стероиди, подкрепено с
пари и превърнато в индустрия, която вече е станала деветоглава ламя.

# 108
отдавна има напр Volvo On Call

и нашата кола мисли предимно сама
 #2gunfire
което за човек, свикнал със стара кола, е ужасно, няколко месеца ѝ свиквахме  Embarassed на темперамента
как така сама ще си дава газ?  newsm78
или ще реши да си изключи и после изведнъж да си включи двигателя?
предполагам, че и още изненади предстоят

# 109
Въпросът е- всички тези изненади за хората ли се правят, или
просто защото има индустрия.

Нищо де, поне ще е забавно, когато SkyNet придобие съзнание...

# 110
SkyNet
 Joy  Joy  Joy

# 111
Както някой написа някъде, "едно време жените са раждали и във време на война". Така, че никой не го спира писането на софтуер с отглеждането на деца.
Проблемът е, че в България нещата нямат естествен, закономерен ход на развитие. Ако трябва да се върнем на казуса, в коя нормална държава правят някого шеф на три седмици служба? И тук изобщо не става въпрос за технологии и глобални проблеми.
Дори проблемът не е в прекаленото много работа, за да не можеш да си родиш дете, а в сбърканата конюнктура, която ти разхвърля мисленето.

# 112
Мисля, че отглеждането на деца изисква коренно различни способности
от писането на софтуер. А войната е различна от финия и хроничен офис стрес.
Първият носи живот, вторият е от ония, дето причиняват рак.

Проблемът тук е, че има връзване на тъпа работа за смешно малко пари. И
самоограничаване.

# 113
Въпросът е- всички тези изненади за хората ли се правят, или
просто защото има индустрия.

Нищо де, поне ще е забавно, когато SkyNet придобие съзнание...

Законът на Кейнс, по който се развива съвременната пазарна икономика гласи, че "Предлагането се определя от търсенето". След като има кой да потребява тези стоки и услуги, значи ще се намери и кой да ги произвежда. Не са един и два продуктите, които не намират своята индустрия  Wink

# 114
Мисля, че отглеждането на деца изисква коренно различни способности
от писането на софтуер. А войната е различна от финия и хроничен офис стрес.
Първият носи живот, вторият е от ония, дето причиняват рак.

Проблемът тук е, че има връзване на тъпа работа за смешно малко пари. И
самоограничаване.

Отглеждането на деца изисква способности различни от всички други. И като продавачка да работиш пак е различно. Слава Богу, природата така ни е създала, че във всяка нормална жена са заложени тези способности, които ни отличават от животните.
Стресът може да бъде предизвикан от много неща- от война, от земетресение, от работа, от липса на работа и т.н. Науката още не е доказала от какво се причинява рак.

За тъпата и работа и малкото пари съм съгласна, но това е проблем в цяла България. Дори и за раздутите заплати на програмистите пак са малко 2-3 000 лева, при положение, че в чужбина получава 3-4 000 евро с доста по-сериозни соц. пакети.
За това не бързайте с лека ръка да зачеквате нечие работно място. България е малък пазар, за да говорим за професионално развитие и неограничени възможности.

# 115
Давам един пример. От няколко години в медийните сайтове се появи
една малка технологийка, "интелигентен шум". Едни такива квадратчета,
които излизат, с близки по темата статии.

По принцип нормален човек като чете някоя тема, иска да прочете повече
по нея и ако прецени за нужно, си  намира информация.

Та технологийката е използвала ИТ система, за да превърне този нормален
човешки сърбеж в решение, което е почти принудително. И за тази простотия
младежи и девойки пишат код, вместо да се любят.

Доста ИТ технологии използват нормални когнитивни процеси, но им създават
технологичен модел. Заместват мисленето ни с фабрични елементи.

Почти сигурна съм, че днешните ГИС имат решение от сферата на здравия
разум в миналото, без нужда от толкова детайли и анализи.

# 116
Нека да създават хората, нали трябва да има работа за всички  Laughing
Едно време Тодор Живков създаваше работа за всички, всички работеха и бяхме 9 млн държава. Сега по официални данни безработицата е над 12%, а по неофициални много повече и сме едвам 7 млн. Значи проблемът не е в това дали работиш или не работиш, време за любов има, а в нещо друго. И мисля, че всички знаем в какво. В сбърканата ни държава, където парашутисти стават шефове, калинки без дипломи директори. Абдикацията на държавата от социалните й дейности и заместването им с банкови кредитни институции, на които ставаш роб до живот. На повечето млади семейства не им е проблем многото работа, а липсата на елементарни социално- битови нужди- жилище, доходи покриващи санитарния минимум и т.н.

# 117
Заглавието на темата е "Тормоз на работното място". А тормоз не трябва да се търпи никъде. Или ако се търпи да е временно - с търсене на решение и махане оттам. Това важи и за работата, и за личния живот.

Точно преди да има дете за жената е още по-лесно да си намери нова и по-хубава работа и нищо няма да й попречи да забременее там. Иначе какво - остава си в тормоза и след майчинството с радост се връща пак там, че да е още по-закрепостена  Crazy

# 118
На мен тия ИТ работни места ми напомнят точно за фалшивите
работни места в името на строене на комунизма.

Малка смяна на системата- и който е копал професионална дупка,
трудно ще се адаптира.

# 119
Между другото и аз моя тормоз го изтърпях в ИТ сферата, в българския офис на една от най-силните ИТ компании... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт