Тормоз на работното място

• 20 753
  • 253
  •   1
Отговори
# 240
Апропо, да се посъветвам и аз за нещо подобно, с уговорката, че изобщо не се впрягам психически.
Вчера колежката срещу мен вика и врещя, и то до степен да се чува из целия коридор, че й било студено, защото иска парното да е на 6. В последните месеци си позволява няколко пъти да кряска, но моят и нейният шеф минават тънко с оправданието "женски дрязги". Логично не стоя постоянно с включен микрофон да я записвам, та дайте съвет как да я озаптя с бюрократични хватки. Не знам дали споменах, че работя в бюджетна организация.
Ааа, пречело й и как трака клавиатурата, когато пиша тук...а просто са ми дали такава - с дълбоките клавиши и тракаща, а аз пиша сравнително бързо

При нас е същото , само , че ролите са разменени . Mr. Green
На мен ми е студено и тракам с клавиатурата . Sunglasses

# 241
И аз когато бях тормозена пречеше, че тракам с клавиатурата и си тананикам по коридора. (когато си тананиках беше 5 часа следобед). Всеки ден имаше нови неща, които й пречеха. В началото се връзвах, после теглих много здрава майна и започнах да се държа много студено записвайки си всичко. Подадох оплакване и знам, че е имала проблеми със шефа ми. А тя му е любимката. А тя какви сплетни правеше по мой адрес, какви клюки, настройваше хора и тн. Полека лека със систематично действие от моя страна нещата се разрешиха в моя полза. Човек трябва да си гледа работата със желязна последователност и систематичност и да записва и най-малкото нещо. Да е безупречен. Когато колективът знае за конфликта, думите на тормозителя се подлагат на съмнение и хората наблюдават кой какво прави и дали обвиненията са справедливи.
Тая и сега съска нещо като змия от време на време, но репликите й увисват във въздуха, защото съм близка с другите.

# 242
Що да съм тесногръда?

Напълно е възможно някой ден от цялото това редене до пиксел,
мобилни версии, уеб технологии- да възникне нещо наистина ценно,
а не просто още умора и шум.

Просто не си сдържам дъха в очакване и не изпадам в телешки възторг
от потенциала на технологиите.

Не е по темата, но ти е много ограничена представата за това що е ИТ.

Може, но пък тук хората имат доста ограничена представа за философия, така че сме квит.

Да, жени има всякакви- в повечето случаи говорим за изключения, които
потвърждават правилото. А и не отчиташ "неочаквания" ефект на бебето, който
може да ти прекрои мозъка, поне временно, но може и за постоянно.
еми, да. така е. Аз наистина не знам много за философия. Да си призная, много от хуманитарните науки са ми мътна и кървава. Един приятел сега завършва докторантура по психология. неговите хипотези са абсолютно в разрез с моя личен житейски опит.  Мамасита, според мен за кариерата ти не си правиш сметка, че в България много малко хора изобщо имат възможност да направят "кариера", заради структурата на работния пазар в България.
Това включва и жени и мъже. Всички жени, които имат някаква кариера в България, имат деца. В България да нямаш деца е изключителна рядкост и обикновено не е по избор.  Например, в Германия жените имат кариери и деца, и даже нарочно раждат рано за да може по време на ученето да избутат и децата, защото после като млад специалист е по-трудно с децата.

# 243
  • София
Уж и аз съм студенокръвна, кръвното ми не се вдига над 100/60 и след кафе. Обаче:
1. Нямо човек, който при влизане да не каже: Колко е топло при вас
2. Централна, стара, дебела, тухлена сграда, силно парно, в коридорите големи радиатори постоянно на 6.
3. Не много голяма стая със съответния радиатор, плюс 5 компютъра, които определено си греят.

Вервайте ми, не стоя на инат на студено, живея в панелка и разликата е очевадна, в работата наистина е нездравословно топло.
Както и да е, въпросът е, че се крещеше много яко, което най-малкото не е редно.

# 244
Cuckoo, носи леки блузки на работа и дай 20 кинта за хубава анатомична клавиатура.

Пази си ръцете от държавни клавиатури.

В България структурата на детеимането в някои среди се промени в последните години.
Стана приемливо и за жените да градят "кариера" чак до 30.

# 245
не си длъжна да търпиш тормоз, стрес и т.н. не се страхувай да потърсиш нещо по-добро и си пази нервите- ще ти трябват още дълги години. знам, че в момента такава стъпка ти изглежда много страшна, но най-вероятно след няколко месеца само ще се радваш, че си я направила...

# 246
  • София
Добро утро на всички Simple Smile
С няколко думи живея в София. Работата ми е изключително стресираща - работим с клиенти, които плащат луди пари и напрежението и отговорността са огромни - всичко е спешно и за веднага.  Шефката ми категорично отказа да ми облекчи задълженията даже започна да намеква за напускане( тя е по-малка от мен и не е забременявала още). Освен това работим в един офис - общо помещение над 60 човека и сега с тези вируси само треперя да не се заразя. Все попадам на лекарки, които не искат да ми пускат болнични за цялата бременност. Здравно осигурена съм както и служебно във фонд Доверие. Предпочитам лекаря да работи с фонда, за да не се занимавам с направления и т.н.
Ще съм ви много благодарна ако можете да ми препоръчаш някой разбран лекар!
 smile3525

# 247
а реакцията на съпруга ти?
"успокоява ме" не е решение! Мъжка постъпка е да те защити пред въпросния шеф!

# 248
Ко? Shocked #Crazy  как точно да я защити - да го набие ли? Остава някой да ми идва в работата да ме защитава. Има си институции, ако работодател нарушава правата на служителя. Също така може да си вземе болничен и да не се тормози.

# 249
Ко? Shocked #Crazy  как точно да я защити - да го набие ли? Остава някой да ми идва в работата да ме защитава. Има си институции, ако работодател нарушава правата на служителя. Също така може да си вземе болничен и да не се тормози.

newsm78 значи спред теб някой пред мен, в мое присъствие, ще обижда жена ми/мъжа ми и аз ще си седя и ще гледам неутрално......... #Crazy
Защитата трябва да е комплексна и от съпруга и по каналния ред

# 250
Към авторката на темата:
Това, което си мисля като ти четох постовете е, че този човек - шефа ти се страхува от теб професионално. Плете интригите и се държи така, че да пожелаеш да напуснеш не случайно.
Това, което бих те посъветвала е, да си силна и да намериш начин да докажеш на ръководството качествата си и да сложиш тоя мухльо на мястото му. Повярвай в себе си и ще успееш.

# 251
 Hug Благодаря за подкрепата! Вече го давам по-спокойно. Той си плете интригите както винаги, само че вече никой не му вярва. Цялата фирма го мрази. Просто са го спуснали свише и си разиграва коня. Факт е, че човека и елементарни неща съм го хващала да не може да прави, пък това няма как да скрие. А уж е специалист... Днес отново имаше изненади, но както и да е - не ги преживявам вече нещата така, както преди.

# 252
На мен един такъв като твоя, но много по-печен плетач на интриги, не ми попречи да достигна върха на йерархията в моята сфера на мястото, където работя Peace

# 253
Не четох изцяло темата, но ако мога да съм полезен, ще публикувам един кратък труд на моят приятел д-р по право И. Стайков за тормоза на работното място.
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=a … est&Itemid=33

Общи условия

Активация на акаунт