Тормоз на работното място

• 20 773
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
theressa, ae   Hug Знам, че сте прави !!! Знам, че тая работа няма да ми е приоритет в главата вечно. Трябва да се науча да оставям работата си на работното място и да не си я "нося" в къщи.

# 166
Абе на мен ми е супер интересно как точно се затапва с лошо шеф - гадняр  Twisted Evil  Дайте конкретни съвети Thinking Защото аз навремето съм имала такъв (при мен беше сексуален тормоз) и досега се благославям, че се спасих, като напуснах след 2 месеца. Никога нямаше да се преборя, ако бях останала. Махайки се, си оправих живота и го оставих да тормози някоя друга, ако му се навие.

Та сериозно питам - как ще вгорчите живота на човек, който ви е шеф, и то връзкар  Crazy С какви методи ще му отнемете спокойния сън  Mr. Green

# 167
Номера е Твоят сън да е спокоен, Въпреки скапан шеф. Да не ти пука за неговия сън.

# 168
  • България-Швейцария
Та сериозно питам - как ще вгорчите живота на човек, който ви е шеф, и то връзкар  Crazy С какви методи ще му отнемете спокойния сън  Mr. Green
С по-голям шеф Mr. Green Обикновено винаги има такъв.
В частните фирми е още по-лесно, мениджърът може да се вихри, но все пак собственикът е този с последната дума.

Сега, наистина човек трябва да си избира битките и да не хаби сили, ако наистина е невъзможно да успее.
Но да си плюе на опита и създаденото име при първата трудност заради някой, решил че ще го няма 'щото така' - ми тъпо е, откъдето и да го погледнеш.

А понеже спомена сексуален тормоз - съвсем наскоро случайно си припомних това Wink и установих как го гледам със съвсем други очи.
Полезно се оказа.

# 169
При мен навремето нямаше по-голям шеф, беше единствен Crazy Никога преди или след това не съм попадала на подобен простак. Значи съвсем не е задължително да среща човек навсякъде гадни шефове. Peace

Който има сили да го тормозят в службата - честито да му е. Компромиси правим всички, ама ако си персонално нарочен и седиш, за мен е тъпо.

# 170
theressa, ae   Hug Знам, че сте прави !!! Знам, че тая работа няма да ми е приоритет в главата вечно. Трябва да се науча да оставям работата си на работното място и да не си я "нося" в къщи.

Ако разбереш, как става това - сподели  Rolling Eyes
Щото, честно да си призная, на мен ми е малко странно да работиш отговорна работа, да имаш конкретни казуси за решаване, да гониш крайни срокове и в момента, в който излезеш от офиса да изключиш тотално...Как става това, когато мозъкът ти продължава да обработва ситуацията и да търси евентуални решения  newsm78

Иначе съм съгласна абсолютно с Дана - не бих тръгнала да натривам нечии носове особено шефски. Избирам си битките и ако преценя, че ситуацията е сложна и рискувам излишно много психичното си здраве, то просто си взимам чантичката и пожелавам успех на всички  Wink

# 171
Мда, то това ми е основния проблем, сякаш съм 24 часа на работа.

# 172
Два пъти (от три работни места в цялата ми практика от 15 години) съм попадала на кофти шеф и двата пъти е било в частни фирми, големи, които са се управлявали или изп. директор, който не е задължително да е собственик или борд на директорите.

И двамата не само кофти като ръководители, но и некадърни като професионалисти. Първият направо съсипа екипа и бизнеса, за който отговаряше. От много години не работя там, но повярвайте ми той още е там. Никой не може да си обясни по какви причини го държат, макар че доста време след моето напускане беше гръмнал голям скандал покрай него и всички в бранша очаквахме, че точно тогава ще му намажат ските, ами, не.

Вторият долу- горе същата история, като там в един момент всички, които му бяхме подчинени колективно се оплакахме на биг боса. Той нещо ни баламоса, стана ясно, че те двамата не си гледат по канчетата, защото явно са си разделили териториите, след което колегите един по един започнаха да напускат и така до една година всички се махнахме от там. Една година по-късно разбрахме, че на въпросния шеф са му духнали под опашката, но и отделът в който бях е не работещ вече, защото не можаха да си намерят кадри и загубиха пазарен дял и клиентите си.

# 173
Мда, то това ми е основния проблем, сякаш съм 24 часа на работа.

Философията е за това- да се научиш да сменяш перспективата и да изключваш,
а после да се върнеш на проблема, без да се е получило забравяне.

Ако ми простите неразбирането на ИТ сектора, и аз ще ви простя неразбирането на
употребата на философията.

Но може да си поставиш на видно място едно шишенце фолиева киселина.

# 174
Да обяви намеренията си ли  Crazy

# 175
Не знам как е на общинска служба, но в частния сектор такова "обявяване" не се тълкува добре.

# 176
  • България-Швейцария
Да, най-много да остане и без прилично майчинство.

# 177
Това е супер несериозно поведение и за мен ще бъде изтълкувано негативно  Peace
А и в крайна сметка това са лични неща, които засягат семейния живот и за мен не е редно да се оповестяват и демонстрират по подобен начин

# 178
Само да предположа, че фолиевата трябва да се постави на видно място у дома, не на бюрото. За лично напомняне и с цел-лек срещу служебни мисли. Thinking

# 179
Какво прилично майчинство на 600 лева заплата?

Между другото има още един подплатен с ИТ технологии сектор,
вика се Big Data. Поредното умновато нещо, което ще натвори големи
ла*на с претенции, че се прави нещо добро.

Но може едно известно време да има пари в него. Като например да
пресявате електронно Туитър, за да може Пламен Орешарски да разбере
намеренията на народа като един дигитален Харун Ал-Рашид.

Общи условия

Активация на акаунт