Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 196
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Едните симптоми дават ред на други. При мен гаденето значително намаля, но за сметка на това се започна с един разяждащ глад, особено нощно време. Все едно имам гигантска дупка в стомаха. Какво да се прави, ставам да ям... ама после как ще ги свалям тези килограми, не ми се мисли Sad

# 121
Mar_bella споко мила, аз първата си бременност качих за шок и ужас на всички точно 40 кг., само 10 ми останаха невъзстановени и сега се усещам, че май пак ще якото качване на кг., но не мога да се огранича, какво да направя!

# 122
Здравейте бъдещи мамчета. Първо искам да пожелая на всяка една по отделно лека безпроблемна бременност, много приятни запомнящи емоции през тези 9 месеца и разбира се едно /две Simple Smile здрави бебчета !!

Сега на картко за мен. Аз съм на 31 г. Имам едно момиченце на почти 4 г. (февруари ще навърши 4). Сега живот и здраве очакваме второ бебче през юли. Направих кръвен тест директно , без уринен. Два дена имам от закъснението. Замислям се за след седмица за преглед първи, но все още се чудя дали е рано..По скоро чуденката ми е от това: Накратко ще ви разкажа. Значи пред първата ми рожба имам един мисед..Минаха месеци, забренях отново.. Но пак кървене, лежане 4 месеца на легло, инжекции и т.н. Знаете ли, кое ме притеснява. Че кървенето винаги започва след ПЪРВИ ВАГИНАЛЕН преглед.. Отивам при гинеколога, всичко ок, има сакче, има ембрион, прибирам се щастлива..Хоп след няколко дена започва кървене..Това два пъти се случва. и при първа и втора бременност..Сега много ме страх да не се получи същото. Винаги ли първия преглед е вагинален?? Вие акво бихте направили в това положение..?Дали да не "закъсненя" с повече седмици да го посетя ??

# 123
Добре дошла,КРИСТИ! HugАко отидеш твърде рано /преди 10 дневно закъснение/ има голяма вероятност нищо да не се види с коремен достъп.Тогава се налага изследване с вагинален тлансдюсер.На-сигурно е да се отиде в 6-7 г.с PeaceАз например избързах-и сега ще изчакам повечко

# 124
Гледам много се шашкате бе хора  newsm12 Така ли мислите да я карате занапред ?
Струва ми се много натоварващо да се мисли толкова какво боли,какво сърби....аз дето съм толкова прясна след мисед не го мисля толкова, та вие млади здрави момичета  Rolling Eyes Каквото ще става,ще става... Само си вредите с тия терзания  Naughty

# 125
Здравейте! Да се разпиша днес и аз!
Добре дошли на новодошлите! Лека бременност ви желая!

Mar_bella: И аз съм като теб сега. Много добре описваш ситуацията с дупката в стомаха. Все едно не съм яла от седмици. Ужас  Laughing

Kristi: С коремен ехограф много трудно ще се види нещо. Не съм много запозната, но повечето мами сякаш преминават на коремен ехограф поне към 9г.с. Но всичко зависи от апаратурата. Можеш да си потърсиш лекар с добра апаратура и най-важното е да му споделиш за това кървене след вагинален ехограф, за да прецените как да действате.

vivi: Леле колко си права. Това с четенето е наистина може би ни вреди повече, отколкото да ни помага. И много ме е яд на себе си, за което.

Аз другата седмица съм на 3ти преглед и вече нямам търпение да видя дали ембриончето се развива и как се развива. Броя дните!

# 126
mini_moni,права си PeaceТрябва да го караме по-спокойно и да мислим позитивно Hug

# 127
  • София
Абсолютно е права мини-мони, не ги мислете толкова нещата. В крайна сметка нито сме първите, нито последните бременни.
Аз друго искам да ви посъветвам. Колкото и гладни да се чувствате - спазвайте някакви приличия в храненето. Не си мислете, че така или иначе ще качвам, защо да не се отпусна. За съжаление не всички имат организъм, който бързо да се възстановява. Да не кажа, че това е рядкост. Ще съжалите горчиво за прекаленото много килограми, и то още по време на бременността. Аз качих 28, които за моите 182см височина изглеждаха просто плашещо. (ще потърся снимка да кача). Трябваше ми точно 1 година за да си върна кг преди да забременея, и ето ме отново на старта..  Laughing искам да кажа, че в 8 месец вече ми тежеше супер много, коленете боляха ужасно от тежестта, която носеха; макар да се движех наистина много, а и бях доста енергична - прекалявах с храната. Като чувствате толкова глад - хапнете плод, някакви ядки, но не се тъпчете с банички, кроасани, филии и т.н. Помнете, че по време на бременността са ви необходими едва 200-250 калории дневно повече от обикновено!

За ехогафа. Предният път ме гледаха с коремен, просто изчакахме малко. Не е толкова зор, може да се изчака 10-тина дена, особено, Кристич, ако мислиш, че е от това. Имай търпение.

# 128
plesure: Много си права. Бях чела някъде, че не бива да се храним за двама. Бебето има нужда едва от около 10-20% храна повече. Аз гледам да внимавам и засега не съм увеличила храната, която приемам по принцип.
Аз пък нямам търпение скоро да се върна към спорта. До 3ти месец не смея, макар че ако е нещо леко не виждам как ми навреди. Но да не рискувам.  Thinking

Сега се сетих да попитам тези от вас, които вече са били бременни или просто са по-запознати какво ви е мнението за пътуване със самолет? Кога е удачно да се пътува и колко далече?

# 129
Относно пътуването със самолет,трябва да уведомиш авиокомпанията за бременността и месеците,мисля че до 6м няма проблем,но трябва да се каже при закупуването на билет

# 130
Аз си чакам резултата от кръвния тест до 1 час и после ще пиша какъв е резултата.

# 131
Не съм изчела всичко , но искам да кажа , че аз не съм се подлагала на вагинален преглед първия път и сега мисля да не го правя. Помня , че към края на бременноста ми взеха някаква проба с тампонче за секунда и това беше.

# 132
  • София
по дяволите, изтри ми се романа дет бях написала..

Със самолет може да ти разреши/забрани само доки. По принцип, ако имаш нормална бременност, няма причина да забрани. Аз пътувах в 8-9 г.с. предният път. Авиокомпаниите от своя страна, гледат да не качват на борд бременни след 8 месец, тъй като има голяма вероятност да започнат да раждат (това го знам от една приятелка, която продава билети от години и е наясно с правилата), но и тогава има изключения.

# 133
многфо ви благодаряя!
Аз със първите бременности изобщо не се шашкаш. но нали знаете има една поговорка "питай патило". Та понеже не съм имала спокойна бременност , сега третия път искам поне да не правя това, което съм правила преди..Не, че е гаранция, но пък страхът ми ме навежда а това.
Иначе док е с много добра апаратура, все пак ще му припомня за случаите ми, пък той ще прицени..

plesure , ще изчакам май, 10-ина дена не са много Simple Smile.
благодаря ви, още веднжъ
Чъки, стискам палци за резултата, който очакваш  Hug
когато имаш такъв, сподели Simple Smile

# 134
Не съм изчела всичко , но искам да кажа , че аз не съм се подлагала на вагинален преглед първия път и сега мисля да не го правя. Помня , че към края на бременноста ми взеха някаква проба с тампонче за секунда и това беше.

ми–иванова, кога мислиш да отидеш? Това за тампончето, за първи път чувам  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт