Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 019
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Диана, ти вече си в 7-ма седмица т.е след 2 дни влизаш в 8-ма...Нали така?И аз сега се замислих в коя седмица съм-бе трябвало да е 7-ма ,нали newsm78

# 661
Диана, ти вече си в 7-ма седмица т.е след 2 дни влизаш в 8-ма...Нали така?И аз сега се замислих в коя седмица съм-бе трябвало да е 7-ма ,нали newsm78
Да, и двете приключвате 7 г.с. и започвате 8 ма .Когато си точно 7г.с. -значи си я завършила,7г.с. и 1ден вече започваш 8.г.с.   Hug

# 662
Добро утро!

Мониии , стиснати палци и от мен!
Това,ч е нямаш зацапване е добре. Знамем, че когато нещо нее е добре, то самото тяло го "изхвърля".
Дано се дължи на късна овулацияя.Ти можеш ли да се сетиш, дали има такава вероятнсот, ако разбира се си следила тези подробности де Simple Smile
 Hug

# 663
Здравейте,
От седмица не съм се вяствала при вас и вие колко много сте изписали!
Тръшна ме някакъв вирус - температура, сополи... трагедия! Спях по цял ден, дишайки през ушите - толкова ми беше запушен носа. Много зле, много... Вече съм на крак.
Минах преглед в петък и чух сърчицето! Всичко с точицата е наред. Следващ преглед - 12.12.  Моята лекарка иска първите три месеца да ме проследява през две седмици, за по-сигурно. За момента ми се гади от всякаква храна, дори готварски предавания не мога да гледам. Дано бързо отмине, че я карам само на мандарини, портокали и фрешове.

# 664
Добро утро и добре дошли и на новите мамчета  Wink! Да се похваля вчера видяхме сърчицето и на нашето мъниче  Heart Много съм щастлива, пожелавам на тези мами, които още не са видели и чули  Two Hearts да им се случи в най-скоро време  Hug.
mmmoni все още има надежда, бъди силна! Ние сме с теб!
Titanka много почивка и положителни мисли!

Я ми разяснете това за седмиците, че нещо не го разбрах. Бях си изтеглила на телефона един календар за бременни, според който съм в 7ма и 6дена, а пък в онлайн калкулаторите в 6та и 6дена?

# 665
  • София
mmmoni  и Титанка стискам палци за вас  Hug Hug

Да ви питам, направи ми впечатление, нещо, което пишеше на края на статията с диетата за бременни: "Другото нещо, което трябва да направите е да започнете веднага да се мажете с крем против стрии. Даже и да сте още в първи или втори месец, веднага започвайте да се мажете, защото кожата има нужда от време да бъде подготвена.

Най-проблемните части са корема и гърдите, които започват да се уголемяват още в началото на бременността. Гърдите и корема не трябва да се галят и масажират докато сте бременни, защото това предизвиква контракции, така че мажете се по-набързо и без много втриване и масажиране.

Мазането с крем против стрии задължително се прави след всяко къпане, защото водата отмива крема от предишното мазане, а и след баня кожата най-добре поема кремовете."

Shocked сефте чувам такова нещо, има ли някаква истина в това? Не е ли твърде пресилено?

# 666
абе на места пише че колкото и да се мажеш ако кожата ти е предразположена към стрий спасение няма!Аз съм много против това мазане и не мисля да се мажа с каквото и да било.

Обаче вече имам друг проблем  Shocked е не мога да намеря какво да обличам вече качила съм 2.5кг но явно са само на бюст и корем то сляп да си ще видиш че съм бременна а аз още не съм казвала на никой освен на родителите. При вас как е личи ли ви вече?

# 667
добро утро мами, как сме днес? Сополиви, повръщащи и в ужасно настроение, но все пак ок , нали Laughing.
Аз още не съм се записала официално на първа страница, но се вкарах в някакъв филм с АГ и ОЩЕ не съм била не първи преглед. След доста перипетии, една приятелка акушерка от 1АГ ми заяви че преди 8 гс няма какво да ходя и ми записа час за първи преглед на 20.12 при доктор Клисурски от Медицинска академия. Някой да е чувал нещо за него? То хубаво че сигурно бая неща ще се видят по време на изследването, ама много далечко ми се вижда. На 23.11 си правих домашен тест и прегледа е на 20.12... Ама трябва да ги слушаме професионалните съвети все пак.
А за диетата на Руми от фитнесинструктор.ком, аз лично я намирам за пресилена. Странно напомня за последната фаза на Дюканската диета, ама айде Thinking. Аз мисля че една бременна трябва да яде каквото и колкото и се яде, но без да се отдава на лакомия. Ето сега първите 3 месеца не ни се яде, през последните 3 ще е жега и пак няма да ни се яде... И това с двата плода на ден Shocked.. струва ми се б-е-з-у-м-н-о..Аз предната бременност я започнах на 51 кг и я завърших на 63, без да се оставям да умирам от глад и да си броя тортите на седмицата и пиците и т.н. А по принцип съм от тези дето лесно лепят.. Така че хапвайте когато сте гладни и за другото природата си знае работата. Килограмите които качваме са от изключително значение за мазнините на бебчето които го топлят и предпазват от наранявания, също така формират кърмата която особено в началото би следвало да е мазничка, за да е хранителна и прочее.. А Руми дето е направила диетата по-горе съм сигурна че нито е бременяла нито нищо.. даже не е специалист по хранене а съвършен любител (чела съм и голям брой от статиите). Някое АГ ако я види тая диета, ще се хване за главата Naughty, особено в наименованието "диетата за бременни" Stop

# 668
mmmoni  и Титанка всичко ще бъде наред Simple Smile
KRISTI4 и аз като ходих на лекар миналият четвъртък бях в 6 седмица и 0 дни (така пише и на твоята лентичка) Също не чуха сърчице и лекаря каза че е рано. Но и аз съм с по-късна овулация така спокойно, би трябвало всичко да е наред и следващия път да чуем и ние сърчице  Heart Eyes

# 669
Мимето14 и Мина фон В., пак ви казвам че тази Руми е пълен любител и по-скоро вредна за отслабващите с некомпетентните и съвети.
За стриите, няма предразположена и не предразположена. Стрии се появяват защото кожата се разтегля от рязкото повишаване на теглото и фибрите и се накъсват. За да се предотврати това, трябва да се омазнява с олио, богато на витамин Е. От момента на наедряване на корема и гърдите мазането трябва да започне. Прави се с масажиращи движение по 3-4 минутки на зона. Движението да е по-скоро галещо, отколкото интензивно. Пък Руми ми е интересно каква теория има за 'силовото' масажиране на зърната които трябва да се правят от 8 месец за да се подготвим за кърмене. За стриите може да ползва всякаква олио, не задължително ония по 30-40 лв Shocked. Аз ползвам на Икаров, 4.40 шишенцето, но може да се прави със зехтин, свинска мас, сусамово олио, бебешко олио и прочее. Но се мажете защото горката ви кожа ще се нацепи яко от разтягането, ако не се подхранва

# 670
да, Диана
мен ме вика в петък -тази седмица да чуем сърдечна дейност
 Rolling Eyes

# 671
  • Пловдив
bebe2, за стриите изобщо не зависи от мазането, преди всичко е до ген. Задължително е мазането, но не е 100% сигурно,че ще ни спаси.

mmmoni  и Титанка, стискам палци момичета и се надявам, че всичко ще е наред.

# 672
  • София
bebe2,   bouquet благодаря ти за разясненията. И на мен ми се видяха пресилении нещата, но се шашкам лесно, а и като е написано с такъв компетентен тон..  

Аз мисля с какаово масло да се мажа (чела съм нейде из форума хубави неща за него и стриите), но засега не съм мръднала ни на кила, ни на обиколки, та мислех, че е рано.

Ха, дано кача и аз някое кило, че съм кожа и кокали. Чудя се кога някой медицински персонал ще ми се накара, че съм твърде кльощава. Мимето, ти си доста по-напред, сигурно затова ти личи newsm78

# 673
Мина фон В. моята приятелка е като теб, 173 см и 47 кг Crazy, та като беше бременна и си маза гърдите и корема и всичко ок, Ноооо не си маза бедрата и от като и се напълниха пилешките бутчета по време на бременността, кожата и стана на виолетови резки отпред по цялото бедро до коляното и после забрави за поли и шорти. Ужассс. Аз пък си мазах всичко, с изключение на зоната на паласките... Е въпреки че нямам паласки, имам стрии на това местенце. И само на него. Пък обиколката на корема преди раждане от 70 см беше станала на 120.И другото е че нямат махане после. Така че ген или не е ясно че мазането само би било от полза Peace
Пък за видими белези на бременност, съм сложила 10 см на гръдна обиколка и съответно не мога да си закопчавам ризките:). И кормечето вече не е вдлъбната, както беше. Но при мен става страшно като пийна супа или чай, както бях казала някъде, все едно съм в 4-ти месец

# 674
Ха, дано кача и аз някое кило, че съм кожа и кокали. Чудя се кога някой медицински персонал ще ми се накара, че съм твърде кльощава.
И аз съм така. Даже вчера се скарахме с Милото за това, че не се храня, как съм щяла да храня още един организъм. А не мен ми е едно свито и притеснено, направо за  Sick
Иначе утре съм на лекар, ще видим какво ще открие и какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт