Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 220
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
toridim,  силно стискам палци! Щом лекарят е казал, че може да издържиш така седмици, не се паникьоквай. Гледай да си почиваш, а болните у вас ще се оправят  Hug

# 406
Коте, моля те кажи ми може ли, ако излезе някоя печурка от секрета да се лекува при наличие на  разкритие?

Не съм експерт, честно казано, но ми се струва, че е по-добре да се лекува поради опасност на преминаване на инфекцията върху околоплодния мехур и бебетата.

Hug мерси!

Панди, само видимо ми каза, че има някакво съвсем малко разтваряне на шийката (разкриие) , не е проверявал колко е (туширал) ... Сега ще се опитам да си полежавам повечко и дано устискам, то и не остана много, поне една седмица, две....

penumbra  Hug

# 407
Като заговорихте за избора между лекар и акушерка и аз днес точно се замислих, гледайки листите на лекарите и акушерките. Винаги първите ще си имат едно изкушение да си ми резнат...На всичкото отгоре една шокираща мисъл ми се върти в главата...: А защо не и нормално раждане във вода, че и в къщи и със акушерката само... Защо да продължавам да мисля, колко съм рискова, как някаква си раптура и не знам що си....Докога ще си тъпча главата с всичко което чуя...гледам, че и инфото на Котката прескачам на моменти. Нищо лично., по-скоро за да си пазя психиката, понеже да си измислям болежки и рискове според мен сега не е най удачното...Наистина от къде се пръкна тая мисъл сега  newsm78....Е, ще я преболедувам и ще решим. Аз съм за болница и всичко такова, но...абе  Thinking

Днес бях на ЖК. Момичета окончателно се убедих, че ме действат за пари и колкото да ми е читава лекарката и да не бих я сменила - всички са изкушавани. Днес искаше да ме бърка за тест за стрептококи бактерии, понеже след две седмици пак съм имала.. Ари бе...Няма да се хвана. Отново урината ми бе супер дупер малко, че не бях пила вода. Кръв също едвам излезе поради същата причина. И така отказах аз теста за стрептококи с бъркане и тя пак вика-въпреки това ще те прегледам за друго. Съвсем ми отфръкна какво каза. Викам, не . Няма да стане.

И така решила съм до 36 седмица ако нямам някакъв проблем да не давам никой ме пипа, понеже съм убедена, че ще тръгне раждане. Моите усещания не ме лъжат. Но и за двете изследвания жената щеше да си вземе парички и съм убедена, че е само заради това. Не от мераци за моето и на бебето здраве. Иначе беба е добре. Това е важното. Също така съм убедена,че нямам никакви стрептококи да им таковам коката на тия.

Аха и въпросното преливане на антибиотици и него иска ми го хакне час преди раждането.  bowuu Профилактика било. Шанте идеше ми да докарам сичките бумаги с цитатите дето ти изкара.

Последното ми решение е - ако не видя лабораторни листове с очите си в които са отразени гадините да не се подлагам на нищо повече /отказват в момента да ми показват такива и на голо доверие от моя страна да е всичко/. Също така да не ме бъркат преди 36 седмица. Следващата смешка беше, че спешно трябвало да спра аспирин протекта още сега в 32 седмица!

Момичета умира ли се от аспирина, че тая спешност как мислите? ??Особено,че съм с тромбофилия.

А и последна смешка. Накрая ми връчи брошура за една фондация, където ме искаха да работя с тях,но засега работа няма понеже чакат да се напълни с бг. Скритата мисия на въпросната е да се крадат деца. Колко нелепи и натъжени им бяха физиономиите когато им казах,че няма българско семейство, на което дететето им да не ходи на училище. На тях идеята им беше, че ще са тълпи от българи, на които под предлог че децата не ходят на училище ще им се вземат по приемни семейства... Това е жестоката истина за социалната система тук и затова и аз не искам да работя като социален работник за никой освен за себе си /това тук е възможно/, а още по-добре да си работя основно в маркетинга и това е.

Мерси, на който изтърпя дългия  пост. Hug

# 408
Здравейте! Hug

Тори,стискам палци! Дано да успееш да устискаш! Hug  Peace
За гъбите-и мен ме съмнява,че може да имам,но ще разбера чак след 4-ти,когато ще ми взимат кръв,урина и микробиология.
Панди,много неприятно с увеличението в Надежда! Като ви гледам цените в София,честно казано съм потресена!  Rolling Eyes
Искаше ми се да питам Бургаските мами къде са се ориентирали да раждат?  newsm78

# 409

За гъбите-и мен ме съмнява,че може да имам,но ще разбера чак след 4-ти,когато ще ми взимат кръв,урина и микробиология.

Ама не е ли опасно да се седи така, без да се лекуват, ако наистина има нещо?
Колко време мога да си ги нося, без  да навредят на бебка?
Тъкмо се опитвам да си запиша час за възможно най-скоро, не знам при доктора ли да ида или в клиниката, където съм запазила легло. Доктора ми работи в две клиники и в момента дава консултации в другата.

# 410
Малчо, аз родих преди 6 и половина години в клиника Ева в Сливен. Работят с здравната каса. Бях доволна много. Сега не знам как са. Но в никакъв случай и сега да си бях в Бургас нямаше да рискувам да раждам там. Иначе звезден прах спомена за някаква нова клиника...забравих името...

# 411

Ама не е ли опасно да се седи така, без да се лекуват, ако наистина има нещо?
Колко време мога да си ги нося, без  да навредят на бебка?
Тъкмо се опитвам да си запиша час за възможно най-скоро, не знам при доктора ли да ида или в клиниката, където съм запазила легло. Доктора ми работи в две клиники и в момента дава консултации в другата.
Аз нямам оплаквания,нямам и сърбеж,но вече започвам да се навивам,че едва ли ще съм от малкото,които не са лепнали гъби през бременността.

Сияна,и аз съм със същите болки в таза и ми е много неприятно. Даже снощи бяхме на гости и като реших да стана,имах чувството,че съм се разглобила някъде по пътя... То бива разширение,ама аз се ширнах още в първото тримесечие,после поспрях,и от 1 месец се разширявам доста стабилно. Не зная какво ще е положението след като родя...дано малко се посъбера след това,че отпрах ханш,който не е за завиждане!  Embarassed

# 412
__Malcho__ аз също още в първите месеци започнах да се разширявам (без да съм наддала и грам, а и съм си широка в ханша попринцип), и сега нз на къде още, но не се търпи, и между краката имам болки и в таза-ужас. Само ме притеснява дали с тези силни болки, мога да си докарам контракции или нещо друго Sad
А относно гъбите, нали казват че почти всички бременни имат и не са толкова опасни, но разни други бактерии и гадини..... трябва да се действа бързо според мен, още повече че в нета пишеше, че моите може да предизвикат преждевременно раждане(което хич не е ок)

# 413
Еуфория,аз ще раждам във Вита,поне по последно наклонените везни към въпросната болница Simple Smile С термин съм 4-ти Януари,но кога ще реши да излиза голямия човек си е божа работа,както и вече местенце не му достига,нали съм дребничка,та ще видим Simple SmileИначе може ли и мен някой да ме добави в групичката във Фейсбук,че ми се иска да надзъртам и там какво се случва Laughing Аз вчера получих едно много бледо розовеещо течение и ме хвана една лека паника,без контракции или болки,но то само  по себе си ми бе достатъчно да се притесня.Звънях на докторицата и тя малко от малко ме успокои,че щом няма дискомфорт,значи най-вероятно всичко е наред и става въпрос за надраскване най-вероятно...отделно пък майка ми ме вкара в леки филми с нейните предположения за начало на излизане на тапата,ама то ще се види ...
Козметика още не мога да кажа,че съм си харесала,май ще се мацотим с био зехтин като за начало.Багаж ни за мен ,ни за бебока съм стягала,но смятам края на тази и началото на другата седмица сериозно да се заема,за да не остана неподготвена ако нещата започнат.
Да ви се пооплача мъничко още-и мен ме мъчат гъби и сега за трети път от началото на бремеността слагам гинодектарин,да видим дали ще помогне Simple Smile

# 414
Здравейте,
в нас е лудница.
До преди малко готвих, простирах. Мама глади, полуизсъхнали дрехи. Сушим на климатика. Лудница.

И сега се оказва, че бебо нямал много дрехи, според майка ми.
Сега се чудя да купувам ли, какво да правя.

# 415
Здравейте Simple Smile
И аз да се разпиша, абе момичета, само аз ли не мога да спя? Това ме побърква, снощи до 3ч се въртях, стискам очите и не ще и не ще...
Вчера с ММ бяхме на училище за родители, темата беше "Как започва раждането. План за раждане." Доволна останах да ви кажа. Обясниха всичко много достъпно и вече по-малко се страхувам. В моята болница този център, в който са само акушерки - "home from home birth centre" е на същия етаж, където е "hospital birth centre". В първия отиваш ако си решила да раждаш без упойки и ако бременността е била безпроблемна. В моя случай с херпеса аз ще съм задължително във втория, защото ве се знае как ще протече всичко. Нашия тати се самонавива да присъства, ама го тледам колко е притеснен, така че ще му предложа да стои само докато започне раждането. Тук родилните зали са големи и си сам задължително. Има топки и разни уреди за упражнения за помощ на родилката, както и надуваем басейн за всяка стая. Ако раждането е минало абсолютно нормално до 24ч те изписват. Бебчо гледат минимално да го пипат. Правят му само необходимите изследвания и ти го връщат, като през цялото време си е на легълце до теб, важи и за секцио, като в този случай съпругът или майка ти остават за съпорт. Всичко е безплатно, вкл след раждането веднага идва консултант по кърмене да ти помогне ако имаи нужда или просто да даде съвет. После 10 дни вкъщи те посещава акушерка не всеки ден, но на два-три дни горе долу. Пак дава напътствия  и  така Simple Smile

Коте, дадоха ми превантивно да пия всяка вечер по 125мг Цефалексин, за да не направя пак бъбречна инфекция. Не че толкова ме е страх, ама ме натъпкаха с лекарства. Та в моя случай Вит.К е на 100% задължителен май... Но като попитах лекарката ми тя каза, че двете неща нямали нищо общо...
Момичета, като ви чета всичко изпрали, нагласили...  аз тепърва на 10.12 ще се местя в новата къща и тогава ще подреждам. Ама багажа за болницата ще си го стегна де, още в началото на декември, че то страх лозе пази Simple Smile

Хубав ден на всички (hug)

# 416
chica__bomb при коя лекарка си? Аз съм при Чорбова. Термина ми е 13 януари. Но и аз не знам до кога ще устискам. Голямото ми момче тръгна три седмици преди термина.. Laughing Аз пък съм с контракции и гледам да лежа. Ама нещо не ме свърта.  ooooh!

# 417
Мислех, че само аз и Mia^^ имаме интерес към Надежда, а сега се оказва, че без мен са 4 мами. Нека който мисли да ражда там, да ми пише на лични да обменим впечатления.  Hug За Вита сте бая, не знам защо не очаквах.

# 418
Пандичка, аз доста умувах къде...Проучих нещата и реших, че най-добре там. Спокойно е! Сама си в стая! Пък и там се следя. Почти не прочетох отрицателни мнения за там.  Simple Smile

# 419
  • София
Здравейте и от мен! Току що ми се обади акушерката, оказа се че съм с нисък белтък в кръвта. Каза ми да ям извара и да пия сухо мляко Лактан всеки ден. След 10 дни пак на изследвания. Някоя дали има същият проблем и какви мерки взима?
Тази събота и неделя започвам да пера и аз, че нещо не ми се вярва до термин да стигна.

Общи условия

Активация на акаунт